Moras vikat ja to ne znam,kad kuhas isprljat sto vise,masinu pokvarit,tanjir razbit,ves sjebat...Nema ti druge.Alfons Kauders wrote:Zar izgleda kao da se trudim?madner wrote:Nes se tako ozenitiAlfons Kauders wrote:
Pa ja - mi zderemo masno i nezdravo, a zene nam piju krv...
Dakle, mi sve isfiltriramo i prvi riknemo. Jos nam bude drago sto umiremo, jer na ahiretu nema ko da nam sere za carape...
I fakat mi nije jasno kako se uvijek vrate na jebeni vesh? Bukvalno najlaksi kucni posao ikad - ubacis u masinu, izvadis poslije dva sata, bacis da se susi, sutradan pokupis, savijes i slozis u ormar... Doslovno 15 minuta posla svaki drugi dan, i doslovno vise vremena provedem na WC solji nego na pranju vesa... Draze mi je oprat dvije masine vesha nego sudje nakon dorucka. Ne skvasim ni ruke, pa ustedim na onoj crvenoj Garnier hidratantnoj kremi...
Jebem ti zivot, u ratu na ruke prao carape na minusu, i sad mi treba nako zensko srat da ih ne znam oprat u masini koja se vrti na 1200rpm i ima jaci procesor i naprednije senzore od Apolla 11?
I onda ibrete kada im se kaze da su mahnite i nestabilne?
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- HAVANA
#3151 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Alfons Kauders
#3152 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Tako je, sva pitanja na sto, pa se idemo ponovo dogovarati... Kad mogu politicari, mozemo i mi. Od nule novi dogovor.daddy-kool wrote:pemanapemani wrote:Ovdje se baš tabire sve moguće krize u Bosni.
Od manjeg entiteta, preko kljukuše i čarapa u ćošku.
Dok smo pri šutu, da sve odradimo.
- Alfons Kauders
#3153 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Aha, da idem na taj pristup? Da budem "slucaj" koji bi zaintrigirao dame, da me pokusaju "popravit"?HAVANA wrote:Moras vikat ja to ne znam,kad kuhas isprljat sto vise,masinu pokvarit,tanjir razbit,ves sjebat...Nema ti druge.Alfons Kauders wrote: Zar izgleda kao da se trudim?
Al fakat sto ima zena da se furaju na takve, to nije normalno. Imam nekoliko prijatelja i prijateljica koji smatrali da je to dobar osnov za brak.
Kad se danas vidim s njima, samo slusam kako ce podijeliti imovinu. Usput sam naucio i da je najjeftiniji sporazumni razvod na TK na sudu u Kalesiji, a o porodicnom pravu danas vise znam nego kad sam ga polagao.
- Dozer
#3154 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Moj Fudo...zadivljujes me, matere mi... Pa ovo se zna vec godinama. Ima i danas zivih ljudi koji se vrlo dobro sjecaju i helikoptera i bacanja betonskih kocki u navedena jezera. Neka isprazne npr. Jablanicko od Ostrozackog mosta prema Jablanici, pa otidji i prebroji. Taj dio jezera ni u najsusnijim periodima nikada nije prazan, a nije jer se radi o usjeku u kojem je dubina na sredini preko 30m. Takodjer je i protok vode tu malo jaci, pogotovo po dnu, tako da su sve te kocke odavno pokrivene muljem i sad ih neces lako detektovati sonarima.Fudo387 wrote:Ne vjerujem u ovu pricu.pojedinac wrote:A, tek ovo:KENJAC wrote:584 000 Eura ! Toliko je nedavno dobila porodica Italijanskog vojnika cija je smrt nastupila kao direktna posljedica djelovanja osiromasenog uranijama, za vrijeme njegove misije u Bosni. Ta cnije radi se o Hadzicima kod Sarajeva. Sumnja se da da je iz kontigenta Italijanskih trupa ( ne navodi se koliko su brojale vojnika) 333 vojnika umrla od istih posljedica.
E , sad ne znam, mozda na Bosance ne djeluje......
Francuzi bacali radioaktivni otpad u jezera
Nisu to klikeri da ih okolo vozis, razvlacis, kacis za helikoptere i tarlahas po vazduhu.
Sav taj otpad je registrovan, uskladisten i za bilo kakav transport ti treba odobrenje malog miliona medjunarodnih organizacija.
I obzirom na kolicinu koju spominju, do sad bi u tim jezerima i oko njih sve jal pocrkalo, jal mutiralo.
Glupost.
Ali, tvoje pravo je da nevjerujes. Problem je samo sto postoji puno onih koji znaju i ne moraju vjerovati.
- Dozer
#3155 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne rise Fudo, ocinjeg ti vida...Fudo387 wrote:Daj ba jarane,Dozer wrote:- je taj rat posluzio Evropi i MZ generalno da ociste svoja skladista od ko zna kakvog smeca koje je nama slano kao "humanitarna pomoc", a blagodeti svega toga tek danas osjetimo kroz epidemije raka, mozdanih udara i infarkta (zapitajte se kada ste zadnji put culi da je neko umro od starosti, prirodnom smrcu...).
https://digital.avaz.ba/smrtovnica/saja-redzic/13797
Eto, u 94 godini.
Ili je i nju ikar ubio?
Suplja ti je capri...
Koji je procenat takvih? Ni 1%, haveru...
Usput - ovo "77" je ocekivana starost, a ne statisticka cinjenica. Cini mi se da niste skontali to "ocekivana"
S druge strane, smrtovnice i godista na njima pricaju drugu pricu
- Alfons Kauders
#3156 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovo se "zna" iz glasina, odnosno ne zna se.Dozer wrote:Moj Fudo...zadivljujes me, matere mi... Pa ovo se zna vec godinama. Ima i danas zivih ljudi koji se vrlo dobro sjecaju i helikoptera i bacanja betonskih kocki u navedena jezera. Neka isprazne npr. Jablanicko od Ostrozackog mosta prema Jablanici, pa otidji i prebroji. Taj dio jezera ni u najsusnijim periodima nikada nije prazan, a nije jer se radi o usjeku u kojem je dubina na sredini preko 30m. Takodjer je i protok vode tu malo jaci, pogotovo po dnu, tako da su sve te kocke odavno pokrivene muljem i sad ih neces lako detektovati sonarima.Fudo387 wrote:Ne vjerujem u ovu pricu.
Nisu to klikeri da ih okolo vozis, razvlacis, kacis za helikoptere i tarlahas po vazduhu.
Sav taj otpad je registrovan, uskladisten i za bilo kakav transport ti treba odobrenje malog miliona medjunarodnih organizacija.
I obzirom na kolicinu koju spominju, do sad bi u tim jezerima i oko njih sve jal pocrkalo, jal mutiralo.
Glupost.
Ali, tvoje pravo je da nevjerujes. Problem je samo sto postoji puno onih koji znaju i ne moraju vjerovati.
A opis "odlaganja" otpada je u najmanju ruku smijesan...
U Stocu pravili betonske blokove od vise tona prilagodjene za transport helikopterima?
Jel ikad igdje zabiljezen slucaj da se teret za helikopter optimizira tako sto se zalije betonom? I to sa vise tona betona? Kada se pogleda nosivost francuskih helikoptera koji su bili stacionirani u BiH, stvar postaje jos besmislenija.
Francuska ima najveci nuklearni program na kontinentu. Da bi helikopterima u jezera odlozili samo 1% svog otpada, trebale bi im hiljade letova (cak i da nema par tona betona oko otpada).
Evo ti npr. stanje otpada u Britaniji. Francuzi imaju znatno veci program i infrastrukturu.

Sad skontaj koliko bi hiljada naleta morali napraviti s Pumama kako bi jedan jedini promil ovih kolicina bacili u jezero u Bosni. Baska sto bi to bilo ultra zajebano sakriti, jer se kretanje tog materijala tesko moze sakriti, bilo u papirima bilo u stvarnosti.
Tako da mozemo zatvoriti ovu temu i vratiti se na pricu o charapama i peglanju.
Usput, izlozenost vojnika osiromasenom uraniju, kao i opasnosti istog, nemaju veze sa radijacijom. Osiromaseni uranij je otrovan, te ce osobe koje su mu izlozene prije krepati od trovanja nego radijacije. Savrseno je siguran dok ga ne unosis u organizam - inace bi posade tenkova koje koriste DU penetratore svijetlile u mraku.
- Gojeni H
#3157 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I nece.madner wrote:Nes se tako ozenitiAlfons Kauders wrote:
Pa ja - mi zderemo masno i nezdravo, a zene nam piju krv...
Dakle, mi sve isfiltriramo i prvi riknemo. Jos nam bude drago sto umiremo, jer na ahiretu nema ko da nam sere za carape...
I fakat mi nije jasno kako se uvijek vrate na jebeni vesh? Bukvalno najlaksi kucni posao ikad - ubacis u masinu, izvadis poslije dva sata, bacis da se susi, sutradan pokupis, savijes i slozis u ormar... Doslovno 15 minuta posla svaki drugi dan, i doslovno vise vremena provedem na WC solji nego na pranju vesa... Draze mi je oprat dvije masine vesha nego sudje nakon dorucka. Ne skvasim ni ruke, pa ustedim na onoj crvenoj Garnier hidratantnoj kremi...
Jebem ti zivot, u ratu na ruke prao carape na minusu, i sad mi treba nako zensko srat da ih ne znam oprat u masini koja se vrti na 1200rpm i ima jaci procesor i naprednije senzore od Apolla 11?
I onda ibrete kada im se kaze da su mahnite i nestabilne?
Ne zna Alfons da su zene Borg. Svaki otpor je uzaludan ... sa 20, 40, ili 70 godina.
Postoji nada - ignorisanje. Ona prica, i kad postavi pitanje, ti: "Izvini, nesto sam gledao na TV-u, ho's ponovit'?" Za takvu vrstu kucanske neposlusnosti ima mjesta.
- HAVANA
#3158 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Interesantno je da se od mojih poznanika vecinom mladji razvode.Ova moja raja i generacija pravo malo.Na prste jedne ruke ih mogu nabrojati.Sto,kako,nemam pojma.Mozda je do starta.Svima nam je start nula bio.Od nista do nesta...Alfons Kauders wrote:Aha, da idem na taj pristup? Da budem "slucaj" koji bi zaintrigirao dame, da me pokusaju "popravit"?HAVANA wrote:Moras vikat ja to ne znam,kad kuhas isprljat sto vise,masinu pokvarit,tanjir razbit,ves sjebat...Nema ti druge.Alfons Kauders wrote: Zar izgleda kao da se trudim?
Al fakat sto ima zena da se furaju na takve, to nije normalno. Imam nekoliko prijatelja i prijateljica koji smatrali da je to dobar osnov za brak.
Kad se danas vidim s njima, samo slusam kako ce podijeliti imovinu. Usput sam naucio i da je najjeftiniji sporazumni razvod na TK na sudu u Kalesiji, a o porodicnom pravu danas vise znam nego kad sam ga polagao.
- Banksy
#3159 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Na Sarajevo 3 000 granata dnevno, 1460 dana, 11 000 ubijenih. Kad bi mi počeli tražiti odštete, plaćala bi Srbija do sudnjeg dana.KENJAC wrote:
584 000 Eura ! Toliko je nedavno dobila porodica Italijanskog vojnika cija je smrt nastupila kao direktna posljedica djelovanja osiromasenog uranijama, za vrijeme njegove misije u Bosni. Ta cnije radi se o Hadzicima kod Sarajeva. Sumnja se da da je iz kontigenta Italijanskih trupa ( ne navodi se koliko su brojale vojnika) 333 vojnika umrla od istih posljedica.
E , sad ne znam, mozda na Bosance ne djeluje......
- Alfons Kauders
#3160 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa jebo ga ti drug, ne moram se zeniti da bi ignorisao zenu!Gojeni H wrote:I nece.madner wrote:
Nes se tako ozeniti
Ne zna Alfons da su zene Borg. Svaki otpor je uzaludan ... sa 20, 40, ili 70 godina.
Postoji nada - ignorisanje. Ona prica, i kad postavi pitanje, ti: "Izvini, nesto sam gledao na TV-u, ho's ponovit'?" Za takvu vrstu kucanske neposlusnosti ima mjesta.
- Gojeni H
#3161 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vidi sto su se Svicarci uskurcili - 83, nesto ocekuju. Haj'mo i mi ocekivati 87?Dozer wrote:Ne rise Fudo, ocinjeg ti vida...Fudo387 wrote:
Daj ba jarane,
Eto, u 94 godini.
Ili je i nju ikar ubio?
Suplja ti je capri...![]()
Usput - ovo "77" je ocekivana starost, a ne statisticka cinjenica. Cini mi se da niste skontali to "ocekivana"![]()
Jebem ti nastavnicu geografije iz 7-og razreda ... 'nako.
-
prog321
#3162 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Zasto bi se drugo i zenio ? 
- Challenger__
#3163 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
BTW, ovaj štakor...

... je u svojim geopolitičkim projekcijama prostore ispod Une i Dunava vidio kao "podrum Evrope". Hajde što je on to vidio tako i na tome radio, to je njegova stvar, ali kada se boriš i izboriš da budeš podrum, onda je to za anale...
Sve što nam se dešava je upravo posljedica izbora za status podruma.

... je u svojim geopolitičkim projekcijama prostore ispod Une i Dunava vidio kao "podrum Evrope". Hajde što je on to vidio tako i na tome radio, to je njegova stvar, ali kada se boriš i izboriš da budeš podrum, onda je to za anale...
- Gojeni H
#3164 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Primjedba je na mjestu.Alfons Kauders wrote:
Pa jebo ga ti drug, ne moram se zeniti da bi ignorisao zenu!
A, za carape vidi sa pustopoljinom i piupiu.
- Alfons Kauders
#3165 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Fakat ima i toga. Starija generacija, tipa burazera i ovih prije njega (recimo rodjeni do polovine sedamdesetih) se fakat slabije razvodi, ili mi se samo tako cini.HAVANA wrote: Interesantno je da se od mojih poznanika vecinom mladji razvode.Ova moja raja i generacija pravo malo.Na prste jedne ruke ih mogu nabrojati.Sto,kako,nemam pojma.Mozda je do starta.Svima nam je start nula bio.Od nista do nesta...
Vecinom se razvode ovi mojih godina ili cak mladji. I fakat bez zajebancije - ispada da je najcesce do zena, barem u mom drustvu.
Jebiga, ako nista, onda zato sto zene cesce imaju nerealna ocekivanja od muskih (iliti zato jer muske boli kurac za njihove snove i planove)
- Alfons Kauders
#3166 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Dobro Chelli, po tebi je sve iza 1948 greska, tako mi rezolucije IB-a...Challenger__ wrote:BTW, ovaj štakor...
- Dozer
#3167 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nema ova mladjarija smisla za toleranciju, moj Havana...
Sklape se oko papuca, i odmah' - razvod. Svi su fol zajebani, svoji, znaju sta hoce, puni pameti i znanja o svemu i svacemu, svako hoce u braku da nastavi zivot kakvim je zivio i do tada, nove obaveze nikako da svare i prihvate, pogotovo ako je doslo i dijete, i - voila. Razvoda k'o u prici.
Rezultat - nadobudni razvedeni roditelji su u startu napravili poludebila od vlastitiog djeteta, a potpuni debil ce postati s 15+.
Njih dvoje nastavljaju dalje k'o muhe bez glave, nafuravaju se da im je dobro u zivotu, i onda se s 35-40 pocinju hvatati za glavu (ali to nikad nece priznati) kad onaj neki "zivot" izlapi. I pitaju se koja im je svrha zivota....
Sklape se oko papuca, i odmah' - razvod. Svi su fol zajebani, svoji, znaju sta hoce, puni pameti i znanja o svemu i svacemu, svako hoce u braku da nastavi zivot kakvim je zivio i do tada, nove obaveze nikako da svare i prihvate, pogotovo ako je doslo i dijete, i - voila. Razvoda k'o u prici.
Rezultat - nadobudni razvedeni roditelji su u startu napravili poludebila od vlastitiog djeteta, a potpuni debil ce postati s 15+.
Njih dvoje nastavljaju dalje k'o muhe bez glave, nafuravaju se da im je dobro u zivotu, i onda se s 35-40 pocinju hvatati za glavu (ali to nikad nece priznati) kad onaj neki "zivot" izlapi. I pitaju se koja im je svrha zivota....
- Dozer
#3168 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sadzu? Mojne Sadzu baGojeni H wrote:Vidi sto su se Svicarci uskurcili - 83, nesto ocekuju. Haj'mo i mi ocekivati 87?Dozer wrote:Ne rise Fudo, ocinjeg ti vida...Fudo387 wrote:
Daj ba jarane,
Eto, u 94 godini.
Ili je i nju ikar ubio?
Suplja ti je capri...![]()
Usput - ovo "77" je ocekivana starost, a ne statisticka cinjenica. Cini mi se da niste skontali to "ocekivana"![]()
Jebem ti nastavnicu geografije iz 7-og razreda ... 'nako.
- Challenger__
#3169 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jbg rista, pripisuješ mi netačne stvari. BTW, moji su bili protiv Staljina, kao što sam ja danas protiv štakorove projekcije nuklearne i svake druge deponije.Alfons Kauders wrote:Dobro Chelli, po tebi je sve iza 1948 greska, tako mi rezolucije IB-a...
Treba se osloboditi mentaliteta kurave po kojem je temeljno pitanje "ko je makro", pa ako si si protiv jednog ispada da si za drugog. Ne. Ja sam protiv mentalitata kurave i protiv traženja makroa.
-
hizo ramidovic
#3170 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
sto bi znala rec moja komsinica biba, glede ovih razvoda: sve je to do prangije...
- Alfons Kauders
#3171 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vi matori tolerisite kad vam je tako grah pao, niko vam ne brani.Dozer wrote:Nema ova mladjarija smisla za toleranciju, moj Havana...
A ja, upravo radi iskustva ljudi oko mene, nisam u tom fazonu niti namjeravam biti. Zasto? Da bih izbjegao situaciju koju si upravo opisao - tipa da mi neka tamo koju su roditelji odgojili da konta da je princeza sere kako se peru charape kao da je to kvantna fizika.
- Alfons Kauders
#3172 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ma ja, osim kada je makro KGB-ovac iz Lenjingrada...Challenger__ wrote:Jbg rista, pripisuješ mi netačne stvari. BTW, moji su bili protiv Staljina, kao što sam ja danas protiv štakorove projekcije nuklearne i svake druge deponije.Alfons Kauders wrote:Dobro Chelli, po tebi je sve iza 1948 greska, tako mi rezolucije IB-a...
Treba se osloboditi mentaliteta kurave po kojem je temeljno pitanje "ko je makro", pa ako si si protiv jednog ispada da si za drugog. Ne. Ja sam protiv mentalitata kurave i protiv traženja makroa.
- Banksy
#3173 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kako bi ti klepio ušima da naiđe prava...Alfons Kauders wrote:
Vi matori tolerisite kad vam je tako grah pao, niko vam ne brani.![]()
A ja, upravo radi iskustva ljudi oko mene, nisam u tom fazonu niti namjeravam biti. Zasto? Da bih izbjegao situaciju koju si upravo opisao - tipa da mi neka tamo koju su roditelji odgojili da konta da je princeza sere kako se peru charape kao da je to kvantna fizika.
- arzuhal
#3174 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Neka se kočeperi, ne prekidaj! Meni je simpaBanksy wrote:Kako bi ti klepio ušima da naiđe prava...Alfons Kauders wrote:
Vi matori tolerisite kad vam je tako grah pao, niko vam ne brani.![]()
- Challenger__
#3175 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Netačno. Protiv bilo kog makroa, uključujući i njega; protiv mentaliteta kurave.Alfons Kauders wrote:Ma ja, osim kada je makro KGB-ovac iz Lenjingrada...Challenger__ wrote:Jbg rista, pripisuješ mi netačne stvari. BTW, moji su bili protiv Staljina, kao što sam ja danas protiv štakorove projekcije nuklearne i svake druge deponije.Alfons Kauders wrote:Dobro Chelli, po tebi je sve iza 1948 greska, tako mi rezolucije IB-a...