US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

GeeTnT

#3151 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by GeeTnT »

KB9 wrote:kolko si ti neodgojena osoba covjece, to je prosto strasno
...znas...bas mi je zao sto te ove cinjenice o Trumpu rastuzuju, a ja ti nisam tema ovog PDFa tako da me libo taki sta ti misöis o meni....
KB9

#3152 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

GeeTnT wrote:
KB9 wrote:kolko si ti neodgojena osoba covjece, to je prosto strasno
...znas...bas mi je zao sto te ove cinjenice o Trumpu rastuzuju, a ja ti nisam tema ovog PDFa tako da me libo taki sta ti misöis o meni....
sta me rastuzuje, hoce lik ameriku amerikancima, nije problem u religijama bolan ne bio nego u ilegalnim dolascima ljudi raznih religija u drzavu, po ko zna koji put pises o temi gdje veze nemas o cemu se radi uz psovke i uvrede namjenjene drugima

kako me moze rastuzit cinjenica da ce tramp mozda radit na tome da mu ne mogu ilegalno uc i drzavu ako ni pod tackom razno ne planiram ic ilegalno u ameriku? de bolan skontaj konacno, bar ponekad, sta neko pise il pitaj koga da ti objasni tudje postove prije nego repliciras, krajnje je vrijeme, ovako ides od teme do teme i odgovaras bez ikakvog prethodog kontanja i to krajnje dvolicno (ako npr stavove teme na srebrenici primjenimo globalno na prostorima amerike, ne doslovno naravno, ne znam zasto i pisem ovo kad znam da ces opet pogresno skontat sve al se pravit kao da si skonto i da imas pravo)
daddy-kool

#3153 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Odovjene su bile priče o ilegalnoj imigraciji od zabrane ulaska svih muslimana u USA.

KB9

#3154 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

daddy-kool wrote:Odovjene su bile priče o ilegalnoj imigraciji od zabrane ulaska svih muslimana u USA.

ti ako mislis da to dvoje nije povezano onda nemamo dalje o cemu pricat
daddy-kool

#3155 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Da li si pogledao video i razmio šta govori?
KB9

#3156 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

ponavljam, ti ako mislis da to dvoje nije povezano onda nemamo dalje o cemu pricat
daddy-kool

#3157 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

:D

Koliki procenat ileglanih imigranata u USA su muslimani?
daddy-kool

#3158 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

E sad, u skladu sa već viđenim mislim da možemo očekivati i Trumpgret uskoro.
KB9

#3159 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

shvatam ja da si razocaran sto je hilari izgubila al prosto nema smisla da iskljucis logiku i prestanes povezivat stvari da bi nekako pokuso dokazat da je tramp losija opcija od nje
ultima_palabra

#3160 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

KB9 wrote:shvatam ja da si razocaran sto je hilari izgubila al prosto nema smisla da iskljucis logiku i prestanes povezivat stvari da bi nekako pokuso dokazat da je tramp losija opcija od nje
Pa nije on taj koji skače sebi konstantno u usta, nego ti.
KB9

#3161 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

ultima_palabra wrote:
KB9 wrote:shvatam ja da si razocaran sto je hilari izgubila al prosto nema smisla da iskljucis logiku i prestanes povezivat stvari da bi nekako pokuso dokazat da je tramp losija opcija od nje
Pa nije on taj koji skače sebi konstantno u usta, nego ti.
upravo suprotno
ultima_palabra

#3162 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

Jesi li ikad pomislio da pokušaš upotrebiti argumente u raspravama? Znam da je teško, ali ne boli.
daddy-kool

#3163 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Nemam ja šta dokazivati, Trump je izabran.
To je gotova stvar.

Ali pogledaj onaj video, ide on i dalje od te zabrane, slušaj kako govori o muslimanima koji se već nalaze u USA.
(razmiješ engleski?)
daddy-kool

#3164 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

ultima_palabra wrote:Jesi li ikad pomislio da pokušaš upotrebiti argumente u raspravama? Znam da je teško, ali ne boli.
Nije to bitno, važno je da li se "osjeća" da je istinito i ispravno.
KB9

#3165 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

ultima_palabra wrote:Jesi li ikad pomislio da pokušaš upotrebiti argumente u raspravama? Znam da je teško, ali ne boli.
napiso sam mu gore da dvije navedene izjave definitivno idu u paketu, usko povezane tj kao dio jednog misljenja, te da ih ne moze branit kao odvojene da bi dokazo nekom nesto, pogotovo ne kao dokaz toga da je tramp gori od hilari

zamisli ti to, tramp je los prema muslimanima jer je nesto izjavio a hilari je dobra prema muslimanima jer je bila jedna od glavnih u akcijama i potezima koje su kao rezultat dali ogroman broj mrtvih muslimana, pa de malo samo pokusajte ukljucit tu logiku :-)
ultima_palabra

#3166 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

daddy-kool wrote: Nije to bitno, važno je da li se "osjeća" da je istinito i ispravno.
Da, takav sentiment je i dobio ove izbore, kao i mnoge druge.
prog321

#3167 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by prog321 »

Trump je sarlatan i varalica. Ne ocekivam da postuje bilo koji od svojih obecanja.
Mislim da je Pence daleko opasniji. Truly konzervativni hriscan koji se smatra nekom verzijom Rush Limbaugha (guglajte to ime da shvatite koji je to komad budale ) .
Pense iskreno mrzi strance pogotovo muslimane. Kad je bio governer zabranio je dolazak sirijskih izbjeglica u svoju saveznu drzavu.
Blizak je Tea Partiju, ekstremnoj desnoj organizaciji koja se zalaze za neku vrstu krscanskog serijata u Americi.
Kako god okrenes to je grupa bogatih, poludjelih radikala koji sada imaju skoro bezgranicnu vlast.
Moze doci do velikih geopolitickih pomaka u svijetu.
Stvarno smo blizu trecem svjetskom kada ovi ludjaci zasjednu na tron. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3168 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Tomahawk11 »

Ma ja sumnjam da ce bilo sta od onih ludosti koje je mlatio u predizbornoj i sprovesti u djelo.
Uostalom, rekao je prije xx godina sta misli o svom birackom tijelu, tako da - bleeee :mrgreen:
cyprus

#3169 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by cyprus »

Black swan wrote:glas homoseksualca iz njujorka koji je doktorirao gender studije jednako vrijedi kao glas farmera s tri razreda koji hrani ameriku i puni je djecom :sax:
Image

Sve su prilike da glas tog farmera u Americi vrijedi ne jednako, nego više :oops: Koji je tvoj komentar na to, labudane? :zzzz:
ultima_palabra

#3170 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

KB9 wrote:
napiso sam mu gore da dvije navedene izjave definitivno idu u paketu, usko povezane tj kao dio jednog misljenja, te da ih ne moze branit kao odvojene da bi dokazo nekom nesto, pogotovo ne kao dokaz toga da je tramp gori od hilari

zamisli ti to, tramp je los prema muslimanima jer je nesto izjavio a hilari je dobra prema muslimanima jer je bila jedna od glavnih u akcijama i potezima koje su kao rezultat dali ogroman broj mrtvih muslimana, pa de malo samo pokusajte ukljucit tu logiku :-)
Pa on je rekao da bi zabranio ulaz svim muslimanima, čak i turistički... to nema veze sa emigracijom.

Najveći broj mrtvih muslimana je ubijeno od drugih muslimana... ne treba njima Amerika da se ubijaju. Jesu li i Obama i Kerry ubice muslimana?
KB9

#3171 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

ultima_palabra wrote:
KB9 wrote:

Pa on je rekao da bi zabranio ulaz svim muslimanima, čak i turistički... to nema veze sa emigracijom.

Najveći broj mrtvih muslimana je ubijeno od drugih muslimana... ne treba njima Amerika da se ubijaju. Jesu li i Obama i Kerry ubice muslimana?
e nek sam cuo da u svim ovim silnim muslimanskim drzavama zadnjih godina ne treba amerika da bi se poubijale :lol:
Point.

#3172 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

KB9 wrote:
Point. wrote:
KB9 wrote:simpaticno skroz kako je tramp los zbog nagadjanja o njemu u buducnosti a kako je hilari dobra nevezano za to sto je cinjenicno i dokazano bila najvece smece i zlo u proslosti (te ostala u sadasnjosti) :roll:

nema smisla bit bas toliko dvolican narode :)
Po cemu je Hillary toliko zlo evo vec drugi put te pitam? Sto je tamo nekog diktatora Gadafija skinula? Boli me kurac i za njim i za Libijom. Dovoljno je sto je njen muz bombardovao Smrdiju i bosanske srbe da ima nasu naklonost. Al eto bosnji je bitnija Libija i ostale vukojebine sa kojima nemamo nikakve dodirne tacke. I dalje, jesi li svjestan da podrzavas tipa na kojeg onanisu serbi, Seselj, Ceca, Dodik i ostali djikani?
hilari - provjereno zlo svjetskih razmjera, znaci desilo se, zasnovano na cinjenicama
trap - sve negativno vezano za doticnog potice od nagadjanja ljudi koji podrzavaju hilari
Sta je provjereno zlo? Sta je to ona uradila konkretno? Treci put te pitam.
I jope, jesi li svjestan da podrzavas tipa na kojeg onanisu serbi, Seselj, Ceca, Dodik i ostali djikani?
SmokingMan

#3173 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:Ma ja sumnjam da ce bilo sta od onih ludosti koje je mlatio u predizbornoj i sprovesti u djelo.
Uostalom, rekao je prije xx godina sta misli o svom birackom tijelu, tako da - bleeee :mrgreen:
I da neće,imaš uvid u to da se biračko tijelo složilo sa njegovom agendom o doseljenicima i imigrantima koji prstižu ili onima koji namjeravaju u bnudućnosti biti dio američkog sna.Tako da samo izbori u suštini više govore o samim biračima nego Donaldu.On je sjajan showman,manipulator.Mnogi u USA žele biti Donald Trump,on je njihovo spasenje,Mesija.
daddy-kool

#3174 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Haman

#3175 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Haman »

Peti put u historiji: Predsjednički kandidat izgubio izbore u SAD-u iako je osvojio više glasova

Ovogodišnji predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama imali su skoro pa identičan rasplet kao i izbori 2000. godine. Naime, uprkos tome što je kandidatkinja demokrata Hillary Clinton osvojila više glasova, za predsjednika SAD-a izabran je republikanac Donald Trump.

Image
Arhiv / 24sata.info

Ovakav ishod rezultata u Sjedinjenim Američkim Državama omogućio je komplikovan izborni sistem koji preuzimanje funkcije predsjednika omogućava kandidatu koji uspije doći do većine u izbornom kolegiju (elektorski glasovi).

Kako prenosi New York Times, ove godine Hillary Clinton osvojila je 200,000 više glasova od Donalda Trumpa koji je u konačnici izabran za američkog predsjednika. Naime, većinu pojedinačnih glasova birača (popular vote) osvojila je Clinton (47,7 posto) dok je Trump dobio podršku 47,5 posto birača.

Na isti način je u Bijelu kuću 2000. godine ušao bivši predsjednik SAD-a George W. Bush koji je osvojio manje pojedinačnih glasova birača od kandidata demokrata Al Gorea, ali je isto kao i Trump uspio osigurati većinu u izbornom kolegiju.

U dosadašnjih 57 predsjedničkih izbora u SAD-u, uključujući i nadmetanje Clinton i Trumpa, pet puta se dogodilo da kandidat osvoji manje glasova birača na nacionalnom nivou, ali da ipak postane predsjednik.

Naime, John Quincy Adams 1824. godine postao je predsjednik SAD-a iako je Andrew Jackson imao 40.000 glasova više. Slična situacije je bila i 1876. godine kada je Samuel Tilden koji je osvojio 250.000 glasova više nego Rutherford Hayes izgubio izbore. Također, Groveru Clevelandu 1888. godine ni 90.000 glasova više pojedinačnih glasova birača nije bilo dovoljno da pobijedio Benjamina Harrisona koji se izborio za većinu u izbornom kolegiju.

U izbornom sistemu SAD-a ukupan broj elektora iznosi 538, a pobjednik predsjedničkih izbora je onaj kandidat koji sakupi minimalno 270 elektorskih glasova. Ovakav sistem teorijski omogućava da kandidat pobijedi sa samo 22 posto osvojenih glasova. Clinton je ove godine uspjela osigurati 228 elektorskih glasova dok je Trump osigurao većinu u izbornom koleguju koju čini 279 elektorskih glasova.

(Klix)

- See more at: http://24sata.info/vijesti/svijet/27516 ... HZxMh.dpuf
Post Reply