Arapi u BiH, dobro ili lose?
- GeeTnT
#3151 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mene fasciniraju dusebriznici koji su nas prije dvije decenije tukli sa brda, a danas ne mogu spavat razmisljajuci hoce li nas neko tuci štapom...imam osjecaj da nije samo picqousti dozivio preobrazenje, nego svi, ukljucujuci i susjede.
Do cega je majku mu..vrucina, šta li?
Do cega je majku mu..vrucina, šta li?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3152 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
buhahahahahuhuhoRugafet wrote:Cudi me da niko nije pomenuo stap, strah i na to dodao pet smajlija
sto te zovu ismet horo
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3153 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
toliko su se ovi dobri ljudi prepali arapa da ne vide ono sto se zaista desava, a to je doseljavanje turaka, kosovara, makedonskih albanaca, bosnjaka iz crne gore i srbije tzv. sandzaklija, kao i dijela dijaspore, obicno ljudi u penziji koji se vracaju da provedu ostatak zivota u bih
svi oni donose novac u bih, svoje penzije, ustedjevinu ili pare kojima pokrenu neki biznis, kupe kuce i stanove, skoluju djecu, placaju troskove boravka, vize, radne dozvole, kao i troskove zivota i razne usluge
od toga svi imaju koristi, kao i od ovih arapskih para
lova kruzi i do svakoga dopre
svi oni donose novac u bih, svoje penzije, ustedjevinu ili pare kojima pokrenu neki biznis, kupe kuce i stanove, skoluju djecu, placaju troskove boravka, vize, radne dozvole, kao i troskove zivota i razne usluge
od toga svi imaju koristi, kao i od ovih arapskih para
lova kruzi i do svakoga dopre
- pirpa
#3154 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Gojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
Dzaba sto Arapi legalno ne mogu postati vlasnici zemlje - gruntovno.
Dzaba sto su BiH drzavljani povratnici sa sirijskog ratista daleko veca sigurnosna prijetnja od arapskih turista.
Dzaba sto ljudi ostavljaju novce u Bosni.
Dzaba sto BiH notari ubiru kajmak pronalazeci rupu u zakonu.
I dalje su Arapi problem, a balije ne vide kako da kanalisu svoje frustracije prema stvarnom problemu - korumpiranoj vlasti.
kratko i jasno...
- Fudo Bosna
#3155 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vidis da mogu, da li bi ti dao 50/100 hiljada km za imovinu koja ne mislis da je tvoja, ne budali, upotrijebi elementarnu logiku!Gojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
Dzaba sto su BiH drzavljani povratnici sa sirijskog ratista daleko veca sigurnosna prijetnja od arapskih turista.
I dalje su Arapi problem, a balije ne vide kako da kanalisu svoje frustracije prema stvarnom problemu - korumpiranoj vlasti.
Niko, barem nisam procitao ovdje, ne abolira nase vlasti ali meni nije jasno, dodji u Sarajevo pa da vidis, da ti i slicni tebi pravdaju to sto na : Carsiji, pored hotela "Bristol" , na Ilidzi ..., i po cijelom "Bosnjackom" dijelu BIH; u Trnovu, Ilijasu, Olovu , na Vlasicu itd, gdje imas na stotine Arapa, umjesto, turistickih plakata, interaktivnih turistickih mapa, br mob turistickih vodica , imas dzambo plakate/panoe i na njima telefone i web adrese firmi za prodaju bosanske zemlje, a Arapi dolaze kao "turisti"?
Sedmicno u Sarajevo slijece 25 aviona, imas, (podatak iz 2016 godine ), 700 registrovanih arapskih firmi koje se bave iskljucivo prodajom bosanske zemlje, 500 tih firmi imaju 100 tine hiljada km prometa, a nemaju ni offisa niti jednog uposlenika, toga ima samo u " Bosnjackom" dijelu BIH, sta je pozadina ovog plana?
Last edited by Fudo Bosna on 08/08/2017 12:36, edited 3 times in total.
-
zigzag
#3156 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
najezda, ugrozba.
-
Fudo387
#3157 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nisi, ali isto tako nisi nikom od tih ljudi ostavio zemlju u naslijedstvo, sto te opet ne sprijecava da im drzis predavanja sta ce raditi od tePoint. wrote:Rece covjek iz toplog doma iz St Luisa. I ti brate pametujes i to dosta. Jesam li ja doprinio da ljudi i dalje biraju iste stranke koje ih zavlace evo 20 i kusur godina? Jesam li ja kriv sto ljudi imaju 300 km plate? Najlakse je danas prodati i imati a za 5-10 godina ko zna.
zemljurine.
Fakat misterija, sto li ne kupuju po tim destinacijama, inace sve sredine koje su poznate po toleranciji, pogotovo prema muslimanima?Point. wrote:Jesi li se ikada zapitao zasto Arapi dolaze bas sada i zasto kupuju zemljiste u Federaciji, mislim ima finog zelenila i debele hladovine i u Lijevcu Polju, Visegradu, Trebinju?
-
Obi Wan Bosnian
#3158 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Bakir ih zovnuo da ovdje prave turistička naselja i vikendice. Pošto je SDA na vlasti "po vertikali" na svim nivoima oni Arapima stvaraju povoljne uslove za kupovinu zemljišta i Arapi zato dolaze tamo gdje je SDA na vlasti po vertikali na svim nivoima. Tamo gdje nije SDA na vlasti Arapi ne dolaze jer SNSD i HDZ ih niti zovu niti im pomažu. Eto ga i pozadina i prednja strana i bočne strane.Fudo Bosna wrote: toga ima samo u " Bosnjackom" dijelu BIH, sta je pozadina ovog plana?
-
Fudo387
#3159 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
I sta je tu lose?Fudo Bosna wrote:Sedmicno u Sarajevo slijece 25 aviona
Pa majku mu, svaki aerodrom na svijetu kopa i rukama i nogama da poveca promet, vise aviona-vise para, samo je tebi to problem?
Sta, zivis blizu aerodroma pa ti zvrce iznad glave, ne mozes spavat'?
- JThomas
#3160 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
nijedan zakon ničim nije zabranio da se firma osnuje samo radi kupovine nekretnine. samo mora ispunjavati minimalne uslove kao i svaka druga za bilo šta drugo. i to onda ne možemo nazvati rupom u zakonu, nego je takvo opredjeljenje i politika. zna se koga.
i naravno da za sve praktične i nepraktične svrhe vlasnik takve firme ima sve efekte kao da je i sam vlasnik nekretnine, samo što ima trošak održavati firmu u životu ako to radi regularno (a mnogo ih ne radi). što bi davao pare da nema.
i naravno da za sve praktične i nepraktične svrhe vlasnik takve firme ima sve efekte kao da je i sam vlasnik nekretnine, samo što ima trošak održavati firmu u životu ako to radi regularno (a mnogo ih ne radi). što bi davao pare da nema.
- Fudo Bosna
#3161 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo387 wrote:I sta je tu lose?Fudo Bosna wrote:Sedmicno u Sarajevo slijece 25 aviona
Pa majku mu, svaki aerodrom na svijetu kopa i rukama i nogama da poveca promet, vise aviona-vise para, samo je tebi to problem?
Sta, zivis blizu aerodroma pa ti zvrce iznad glave, ne mozes spavat'?
Nije to lose , neka ih sleti i 50!
Lose je sto ih docekuju mesetari, sto ih docekuju plakati koji promovisu prodaju grunta, umjesto turistickih plakata, mapa grada, mape trgovackih centara, historijski i turisticki atraktivnih lokacija, ponuda, (za eventualne investitore , u koje firme mogu investirati) i slicno !
-
Hendrix
#3162 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
FudoBosna...tipicni Bosnjacki forumski patriota, a sutra da dodju Arapi i ponude ludu sumu za zemlju letio bi kod notara da proda.
- Point.
#3163 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Neka prodaju, samo da ih za 10 godina ne zaboli glava. Jer pare se lako potrose, zemlju kad prodas mozes se jebat'.Fudo387 wrote:Nisi, ali isto tako nisi nikom od tih ljudi ostavio zemlju u naslijedstvo, sto te opet ne sprijecava da im drzis predavanja sta ce raditi od tePoint. wrote:Rece covjek iz toplog doma iz St Luisa. I ti brate pametujes i to dosta. Jesam li ja doprinio da ljudi i dalje biraju iste stranke koje ih zavlace evo 20 i kusur godina? Jesam li ja kriv sto ljudi imaju 300 km plate? Najlakse je danas prodati i imati a za 5-10 godina ko zna.
zemljurine.
Fakat misterija, sto li ne kupuju po tim destinacijama, inace sve sredine koje su poznate po toleranciji, pogotovo prema muslimanima?Point. wrote:Jesi li se ikada zapitao zasto Arapi dolaze bas sada i zasto kupuju zemljiste u Federaciji, mislim ima finog zelenila i debele hladovine i u Lijevcu Polju, Visegradu, Trebinju?
Tim Arapima mi vjerovatno nismo nikakvi muslimani, zene nam hodaju sredjene, fine, u ljetnim haljincama, pusimo, locemo vatrenu vodu, jebemo a nismo u braku, gledamo americke hit filmove, marisemo se zbog fudbala, psujemo Boga i dzamiju itd its. Pusti tu muslim brothers bs.
-
Fudo387
#3164 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
To je njegova privatna stvar sta ce raditi sa svojim vlasnistvom, hoce li iskoristiti sansu da nesto od svega napravi, ili ce bezveze potrositi, menePoint. wrote:Neka prodaju, samo da ih za 10 godina ne zaboli glava. Jer pare se lako potrose, zemlju kad prodas mozes se jebat'. Tim Arapima mi vjerovatno nismo nikakvi muslimani, zene nam hodaju sredjene, fine, u ljetnim haljincama, pusimo, locemo vatrenu vodu, jebemo a nismo u braku, gledamo americke hit filmove, marisemo se zbog fudbala, psujemo Boga i dzamiju itd its. Pusti tu muslim brothers bs.
to uopste ne zanima.
Sta muslim brothers bs?
Nema tu nikavog muslim brothers, samo biznis.
-
detroit-mercy
#3165 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jel ti ovo ozbiljno ili se zajebavas. Dodo i kompletan politicki establishment iz PCa ti svaki dan vec godinama porucuju da mu je cilj secesija samo nema muda da je povede trenutnodeer_hunter wrote:i tebi su ovo cista posla, lafo turizam, sta li??haj brate da su dali masnu lovu za kakav apartman na Stradunu,pa bih i shvatio. nemam nista protiv, neka se naseljav...pardon zive u Bosni ko turisti 365 dana u godini al nemojte poslije kukanja kad ovi domaci secesionisti to iskoriste za svoje ciljeve. a hoce sigurnodetroit-mercy wrote: Kako nema veze, tavoris za 300 ili 500 km mjesecno i onda dodje ti neko i ponudi debelu lovu za neku pripizdinu na kojoj koza pase pod rucnom.
Sto ne pitas Crnogorce kad su prodavali babovinu po kamenjaru Rusima sta im je bilo na umu, dobiti lovu koju ni oni ni njihova djeca nemogu jos za tri zivota zaraditi. Pitaj dalmose kako se prodaju kamene kucice po vrletima, kad dodje Svabo, Arap, Rus i ne pita za cijenu. Babovina ganjaju oni koji imaju od cega da zive a oni sto sastavljaju kraj sa krajem, oni napustaju babovinu i nikada se ne osvrcu.
- Point.
#3166 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa ta bs da ko biva oni kod nas dolaze jer smo muslimani a nasi prodaju jer su arapi, "nasi su". I dalje se pitam bi li sa odusevljenjem prodavali zemlju da im nahrle polupijani Rusi? Sjecam se podsmijeha i price kad su Rusi pokupovali po crnogorskom, odnosno hrvatskom primorju.Fudo387 wrote:To je njegova privatna stvar sta ce raditi sa svojim vlasnistvom, hoce li iskoristiti sansu da nesto od svega napravi, ili ce bezveze potrositi, menePoint. wrote:Neka prodaju, samo da ih za 10 godina ne zaboli glava. Jer pare se lako potrose, zemlju kad prodas mozes se jebat'. Tim Arapima mi vjerovatno nismo nikakvi muslimani, zene nam hodaju sredjene, fine, u ljetnim haljincama, pusimo, locemo vatrenu vodu, jebemo a nismo u braku, gledamo americke hit filmove, marisemo se zbog fudbala, psujemo Boga i dzamiju itd its. Pusti tu muslim brothers bs.
to uopste ne zanima.
Sta muslim brothers bs?
-
detroit-mercy
#3167 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Da se na brzinu saplaha lova ko u Crnoj Gori, jer i u Crnoj Gori je trajalo kratko, ko se opario opario. A sad ostali pametuju kako su i oni mogli milione zgrnut ali im se nije daloFudo Bosna wrote:Vidis da mogu, da li bi ti dao 50/100 hiljada km za imovinu koja ne mislis da je tvoja, ne budali, upotrijebi elementarnu logiku!Gojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
Niko, barem nisam procitao ovdje, ne abolira nase vlasti ali meni nije jasno, dodji u Sarajevo pa da vidis, da ti i slicni tebi pravdaju to sto na : Carsiji, pored hotela "Bristol" , na Ilidzi ..., i po cijelom "Bosnjackom" dijelu BIH; u Trnovu, Ilijasu, Olovu , na Vlasicu itd, gdje imas na stotine Arapa, umjesto, turistickih plakata, interaktivnih turistickih mapa, br mob turistickih vodica , imas dzambo plakate/panoe i na njima telefone i web adrese firmi za prodaju bosanske zemlje, a Arapi dolaze kao "turisti"?
Sedmicno u Sarajevo slijece 25 aviona, imas, (podatak iz 2016 godine ), 700 registrovanih arapskih firmi koje se bave iskljucivo prodajom bosanske zemlje, 500 tih firmi imaju 100 tine hiljada km prometa, a nemaju ni offisa niti jednog uposlenika, toga ima samo u " Bosnjackom" dijelu BIH, sta je pozadina ovog plana?
E tako je i kod nas, neko ce zgrnut dobru lovu na brzinu a ostali ce kukati po forumu
-
Fudo387
#3168 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Komplikujes oko besmislenih stvari.Point. wrote:Pa ta bs da ko biva oni kod nas dolaze jer smo muslimani a nasi prodaju jer su arapi, "nasi su". I dalje se pitam bi li sa odusevljenjem prodavali zemlju da im nahrle polupijani Rusi? Sjecam se podsmijeha i price kad su Rusi pokupovali po crnogorskom, odnosno hrvatskom primorju.Fudo387 wrote:To je njegova privatna stvar sta ce raditi sa svojim vlasnistvom, hoce li iskoristiti sansu da nesto od svega napravi, ili ce bezveze potrositi, menePoint. wrote:Neka prodaju, samo da ih za 10 godina ne zaboli glava. Jer pare se lako potrose, zemlju kad prodas mozes se jebat'. Tim Arapima mi vjerovatno nismo nikakvi muslimani, zene nam hodaju sredjene, fine, u ljetnim haljincama, pusimo, locemo vatrenu vodu, jebemo a nismo u braku, gledamo americke hit filmove, marisemo se zbog fudbala, psujemo Boga i dzamiju itd its. Pusti tu muslim brothers bs.
to uopste ne zanima.
Sta muslim brothers bs?
Ako ti sve toliko tesko pada, pici u Bosnu i kupuj zemlju, investiraj da ne bi kakav abudabu dubidubidu kupio.
-
detroit-mercy
#3169 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Davno meni jedan profan na faksu rece, u svijetu ne postoji ni bijela ni crna ni zuta boja, sam zelenaPoint. wrote:Pa ta bs da ko biva oni kod nas dolaze jer smo muslimani a nasi prodaju jer su arapi, "nasi su". I dalje se pitam bi li sa odusevljenjem prodavali zemlju da im nahrle polupijani Rusi? Sjecam se podsmijeha i price kad su Rusi pokupovali po crnogorskom, odnosno hrvatskom primorju.Fudo387 wrote:To je njegova privatna stvar sta ce raditi sa svojim vlasnistvom, hoce li iskoristiti sansu da nesto od svega napravi, ili ce bezveze potrositi, menePoint. wrote:Neka prodaju, samo da ih za 10 godina ne zaboli glava. Jer pare se lako potrose, zemlju kad prodas mozes se jebat'. Tim Arapima mi vjerovatno nismo nikakvi muslimani, zene nam hodaju sredjene, fine, u ljetnim haljincama, pusimo, locemo vatrenu vodu, jebemo a nismo u braku, gledamo americke hit filmove, marisemo se zbog fudbala, psujemo Boga i dzamiju itd its. Pusti tu muslim brothers bs.
to uopste ne zanima.
Sta muslim brothers bs?
Podsmijeh je bio kako mi nebi prodavali babovinu nizasta, sve dok ne dodjose ljudi sa lovom, kad ti lola mahne kesom ispred nosa za neku pripizdinu prioriteti se dijametralno mijenjaju
-
detroit-mercy
#3170 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Moras dodati i dozu izvjesnog zala sto i ja nisam dio talaGojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
- Gojeni H
#3171 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ima i ta.detroit-mercy wrote:Moras dodati i dozu izvjesnog zala sto i ja nisam dio talaGojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
Al' meni 'nako cudno odsustvo razuma.
Od sile izbjeglica niko ni navrnuo nije do Bosne. I sad ce srednja klasa iz Zaljeva po nekom islamsko-masonskom planu da pocne da se naseljava po Bosni, napustajuci guzovacu kod kuce, usput vodeci buljuk djece sa sobom u projekat zvani seoba-dzihad.
Hmmm, porodit' se hocu pokusavajuci da skontam taj mentalni sklop.
-
detroit-mercy
#3172 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa ja to napisah neki dan, sav arapski hamelj gleda da se dokopa Svabije, Francuske, Skandinavije, mi im nismo na radaru ni kad se sise napuse. Kod nas dolazi neki srednji/srednji stalez, kome je ugodno, nema puno stege, fina klima. Ljudi trose pare nemilice i opet problem.Gojeni H wrote:Ima i ta.detroit-mercy wrote:Moras dodati i dozu izvjesnog zala sto i ja nisam dio talaGojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
Al' meni 'nako cudno odsustvo razuma.
Od sile izbjeglica niko ni navrnuo nije do Bosne. I sad ce srednja klasa iz Zaljeva po nekom islamsko-masonskom planu da pocne da se naseljava po Bosni, napustajuci guzovacu kod kuce, usput vodeci buljuk djece sa sobom u projekat zvani seoba-dzihad.
Hmmm, porodit' se hocu pokusavajuci da skontam taj mentalni sklop.
Ljudi nikako da skontaju da mi Svabama, Amerima, Englezima, Cesima nismo interesantni kao turisticka zemalja, nasla se odredjena grupacija koja se zbog geopolitickih razloga pocela okretati ka nama ali nas nadmeni ubermensch stav ne moze da prihvati, pobogu, gdje su turisti Englezi ili Svabe turisti.
-
Fudo387
#3173 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ksenofobija, mrznja...nema tu prostora za zdrav razum.Gojeni H wrote:Al' meni 'nako cudno odsustvo razuma.
- Fudo Bosna
#3174 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
detroit-mercy wrote:Da se na brzinu saplaha lova ko u Crnoj Gori, jer i u Crnoj Gori je trajalo kratko, ko se opario opario. A sad ostali pametuju kako su i oni mogli milione zgrnut ali im se nije daloFudo Bosna wrote:Vidis da mogu, da li bi ti dao 50/100 hiljada km za imovinu koja ne mislis da je tvoja, ne budali, upotrijebi elementarnu logiku!Gojeni H wrote:Dzaba sto su na temi izneseni podaci o minimalnom broju ljudi koji su stekli drzavljanstvo BiH u prosloj godini.
Sedmicno u Sarajevo slijece 25 aviona, imas, (podatak iz 2016 godine ), 700 registrovanih arapskih firmi koje se bave iskljucivo prodajom bosanske zemlje, 500 tih firmi imaju 100 tine hiljada km prometa, a nemaju ni offisa niti jednog uposlenika, toga ima samo u " Bosnjackom" dijelu BIH, sta je pozadina ovog plana?![]()
E tako je i kod nas, neko ce zgrnut dobru lovu na brzinu a ostali ce kukati po forumu.
Nidje veze, porediti "Bosnjacki" dio BIH cak ne mozes ni sa ostatkom drzave a kamoli uporedba sa Crnom Gorom, Hrvatskom i slicno? Ovdje je to masovna pojava, drugdje ni blizu!
Ovo nije kratkog daha, ako se ne zaustavi, masovna je pojava i dugorocna, a Bog dragi zna, koji je stvarni cilj?
Da ce nam se razbiti o glavu , nazalost, sigurno hoce, akademici, ljudi arabisti, imami/teolozi, Bosnjaci, ambasadori u arapskom svijetu, na to upozoravaju , nazalost i moja malenkost koja je radila u firmi kojoj je centrala u arapskom svijetu imam vrlo losa iskustva sa ovakvim "investitorima" i pesimista sam, ali je domacoj SDA kliki, kratkorocno popunjavanje opcinskih budzetskih rupa, nazalost najdalje dokle mogu "patriotski" dobaciti...
Jedni ce uzeti kazes, " lovu na brzinu a drugi kukati"?
Najveci je "kockar sa svojom buducnoscu" i u najvecoj zabludi onaj koji zemlju, koja je trajno dobro, "otme" svojoj djeci i unucima i inkasira 15/20 hiljada km?
To se brzo potrosi, djecu ostavljas bez buducnosti a postajes "proleter/gologuzovic", imam nesto zemlje, cak na vrlo atraktivnom dijelu BIH, imao ponuda da prodam, a nisam u " sjajnoj" finansijskoj situaciji, ali nikada to ne bih prodao , a mogu vjerovatno puno vise dobiti od prosjeka, jer osim na sebe, mislim i na emanet rah oca, na svoju djecu i na unuke !
- animus
#3175 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ovaj lovac na jelene je dokazani djikan. Upozorava na neke secesioniste a on bi prvi da nema Bosne. Nemoj slusati i gubiti vrijeme na takve likove. Oni su protiv svega sto je dobro u ovoj zemlji pa logicno i protiv arapa. Nama milioni doleaze svakodnevno a djikani mogu samo kukati.detroit-mercy wrote:Jel ti ovo ozbiljno ili se zajebavas. Dodo i kompletan politicki establishment iz PCa ti svaki dan vec godinama porucuju da mu je cilj secesija samo nema muda da je povede trenutnodeer_hunter wrote:i tebi su ovo cista posla, lafo turizam, sta li??haj brate da su dali masnu lovu za kakav apartman na Stradunu,pa bih i shvatio. nemam nista protiv, neka se naseljav...pardon zive u Bosni ko turisti 365 dana u godini al nemojte poslije kukanja kad ovi domaci secesionisti to iskoriste za svoje ciljeve. a hoce sigurnodetroit-mercy wrote: Kako nema veze, tavoris za 300 ili 500 km mjesecno i onda dodje ti neko i ponudi debelu lovu za neku pripizdinu na kojoj koza pase pod rucnom.
Sto ne pitas Crnogorce kad su prodavali babovinu po kamenjaru Rusima sta im je bilo na umu, dobiti lovu koju ni oni ni njihova djeca nemogu jos za tri zivota zaraditi. Pitaj dalmose kako se prodaju kamene kucice po vrletima, kad dodje Svabo, Arap, Rus i ne pita za cijenu. Babovina ganjaju oni koji imaju od cega da zive a oni sto sastavljaju kraj sa krajem, oni napustaju babovinu i nikada se ne osvrcu.uljudbeni ko uljudbeni cekaju ko lesinari razvoj prilika pa da i oni skoce da cerupaju i ti ovdje dodjes i prosipas ublehu
![]()
![]()
![]()
![]()