Ekspanzija terorizma

Post Reply
Kikibombona

#3151 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

LSD wrote:
insomnia78 wrote:Ljudi uopsze ne shvataju da nije bitan Daesh, AQ, peti, deseti. Bitna je ideja. Nemojmo da se lazemo.
Evo naprimjer, ti nama objasni šta je cilj i svrha ISIL-a ?

I još jedno potpitanje, ko to finansira, pošto znamo da ta država nema nikakve ekonomije, niti infrastruktura, niti privrede, niti izvoza.
Dakle, kako svaki dan samo hraniti 30 hiljada vojnika, da ne pominjem opremu, oružje, municija itd...ko to sve finansira i plaća?
Finansirali su tako sto su prvenstveno Turcima prodavali naftu za mizerne novce. Opstepoznata cinjenica. O tome mediji sute. Biznis je unisten tek kada su Turci oborili ruski avion, a Rusi se osvetili tako sto su poceli masovno bombardovati konvoje ISILovih cisterni koje su isle ka Turskoj.

Kazu da je ISIL dnevno zaradjivao milion dolara od nafte. Nisu neki novci al' njima sasvim dovoljno. Tajkuni su se obogatili trgovinom sa ISILom. Isto tako, ISIL je prodavao umjetnine, zarobljene zene i sl. Dosta resursa su opljackali u ratnom pohodu, naplacivali su porez stanovnistvu itd. Eto, to su neki od izvora finansiranja.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3152 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hame_ »

Čitam, toliko je puco i metaka ispuco da se upalio protivpožarni alarm u sobi i to ga odalo.

Razna pitanja se postavljaju, npr. kako unese toliko oružja i municije na 32 sprat... do nije on toliko ispuco (64 godine mu) nego desetak terorista i njega na kraju koknuli i pobjegli.

Jel upratio ko sa koje udaljenosti je pucano?!
insomnia78

#3153 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
LSD wrote:
insomnia78 wrote:Ljudi uopsze ne shvataju da nije bitan Daesh, AQ, peti, deseti. Bitna je ideja. Nemojmo da se lazemo.

I još jedno potpitanje, ko to finansira, pošto znamo da ta država nema nikakve ekonomije, niti infrastruktura, niti privrede, niti izvoza.
Dakle, kako svaki dan samo hraniti 30 hiljada vojnika, da ne pominjem opremu, oružje, municija itd...ko to sve finansira i plaća?
Finansirali su tako sto su prvenstveno Turcima prodavali naftu za mizerne novce. Opstepoznata cinjenica. O tome mediji sute. Biznis je unisten tek kada su Turci oborili ruski avion, a Rusi se osvetili tako sto su poceli masovno bombardovati konvoje ISILovih cisterni koje su isle ka Turskoj.

Kazu da je ISIL dnevno zaradjivao milion dolara od nafte. Nisu neki novci al' njima sasvim dovoljno. Tajkuni su se obogatili trgovinom sa ISILom. Isto tako, ISIL je prodavao umjetnine, zarobljene zene i sl. Dosta resursa su opljackali u ratnom pohodu, naplacivali su porez stanovnistvu itd. Eto, to su neki od izvora finansiranja.
Ma kaki. Finansira ih Izrael da ocrni muslimane
Connaisseur Karlin

#3154 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Connaisseur Karlin »

u amrici prodaju ruzje k'o kiki bombone, eh sad nek' se sekiraju, zaradili su na oruzju, ali cijena ljudskih zrtava ce opet biti najniza
Bodkin

#3155 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

[quote="Hame_"]Čitam, toliko je puco i metaka ispuco da se upalio protivpožarni alarm u sobi i to ga odalo.

Razna pitanja se postavljaju, npr. kako unese toliko oružja i municije na 32 sprat... do nije on toliko ispuco (64 godine mu) nego desetak terorista i njega na kraju koknuli i pobjegli.

Jel upratio ko sa koje udaljenosti je pucano?![/quote

U vegasu u hotel mozes unijeti sta hoces. Ovaj hotel je toliki kompleks da se mogao komotno izgubiti tu. U koferu je mogao zolju unijeti, niko ga ne bi nista pitao. Jos bi mu odnijeli kofer na 32 sprat
insomnia78

#3156 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

A Bilzerian razgulio? :lol:
Rek’o bi co’jk da ce srusiti po’ hotela sa svojim arsenalom. Jbg drvene mete ne pucaju po tebi, samo stoje i cekaju da ih razneses
LSD

#3157 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

Kikibombona wrote:
LSD wrote:

Ja postavih pitanje Inosmniji, a on se sakri iza tebe i tebe zavali u prvi plan da se provaljuješ. Iskusno i namazano, nema šta ;-)
Šteta, a bio sam pripremio još jedan set unakrsnih pitanja.

Kakva crna Turska i ISIL :facepalm: to je davnih dana demantovano, ima haman dvije godine...nemoj pušiti rusku propagandu.
Last edited by LSD on 02/10/2017 21:22, edited 1 time in total.
insomnia78

#3158 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Cuj demantovano pa prodavali su je cak i režimu. Pa dje su pare iz banaka?
LSD

#3159 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

insomnia78 wrote:Cuj demantovano pa prodavali su je cak i režimu. Pa dje su pare iz banaka?
Mani se šuplje, vec se udostoji i odogovori na prvo postavljeno pitanje...pa cemo onda nastaviti unakrsno.
Connaisseur Karlin

#3160 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:A Bilzerian razgulio? :lol:
Rek’o bi co’jk da ce srusiti po’ hotela sa svojim arsenalom. Jbg drvene mete ne pucaju po tebi, samo stoje i cekaju da ih razneses
ja sam u Turskoj u svom hotleu morala svaki put tasnu staviti na redgenski pregled, eh eto amerikancima bizniza , uvodjenje aparata na ulaz u hotel :oops: a u medjuvremennu ce se prodaja oruzja nastaviti , treba zaraditi :oops:
insomnia78

#3161 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

LSD wrote:
insomnia78 wrote:Cuj demantovano pa prodavali su je cak i režimu. Pa dje su pare iz banaka?
Mani se šuplje, vec se udostoji i odogovori na prvo postavljeno pitanje...pa cemo onda nastaviti unakrsno.
Ti dole u Ošve, Maoču i dje već kod porodica ovih koji su vec u Siriji pa sa njima raspravi unakrsno
LSD

#3162 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

insomnia78 wrote:
LSD wrote:
Ti dole u Ošve, Maoču i dje već kod porodica ovih koji su vec u Siriji pa sa njima raspravi unakrsno
Hajde strucnjace i vrli poznavaoce terorizma, odgovori na jedno vrlo jednostavno pitanje....šta je svrha i cilj ISILa?

cekamo na odgovor, unaprijed zahvalani.
insomnia78

#3163 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Zanimljivo kako se nikad niko ne pojavi na tim okupljanima pa njima direktno ne krene objasnjavati. Eto Bosnic je vrbovao mjesecima pa sto se ne skupiste pa odoste njima objasniti kako je to izraelako americka ubleha i kako to nema veze sa Islamom i muslimanima. Nego mene si ovdje bajagi doso unakrsno ispitivati
LSD

#3164 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

insomnia78 wrote:Zanimljivo kako se nikad niko ne pojavi na tim okupljanima pa njima direktno ne krene objasnjavati. Eto Bosnic je vrbovao mjesecima pa sto se ne skupiste pa odoste njima objasniti kako je to izraelako americka ubleha i kako to nema veze sa Islamom i muslimanima. Nego mene si ovdje bajagi doso unakrsno ispitivati
Jah :maca:

btw. cekamo na odgovor :stidljiv:
Fudo387

#3165 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Fudo387 »

LSD wrote:
Hajde strucnjace i vrli poznavaoce terorizma, odgovori na jedno vrlo jednostavno pitanje....šta je svrha i cilj ISILa?

Kol’ko sam ih ja skont’o, oni bi da prave nakav kalifat?
Sistem k’o prvobitna zajednica, sam’ sto bi eto da imaju pristup internetu i kolju na youtube.
Kikibombona

#3166 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

LSD wrote:Ja postavih pitanje Inosmniji, a on se sakri iza tebe i tebe zavali u prvi plan da se provaljuješ. Iskusno i namazano, nema šta ;-)
Šteta, a bio sam pripremio još jedan set unakrsnih pitanja.

Kakva crna Turska i ISIL :facepalm: to je davnih dana demantovano, ima haman dvije godine...nemoj pušiti rusku propagandu.
Ko je demantovao?
Ti ili neko drugi?

ISIL je dijelio granicu sa Turskom u Tall Abyadu, Jarabulusu, al-Raiu i drugim sirijskim gradovima. Nafta se uredno izvozila. Dok je ISIL napadao sve redom, sa Turcima su imali dobre odnose. Na ranici Turske i ISILa nije bilo nikakvih neprijateljstava. Konvoji sa naftom su snimljeni nebrojeno puta na svom putu za Tursku. Kod ISILa se danima u Raki pronalaze ogromne kolicine oruzja turske proizvodnje. Sve je snimljeno i uredno dokumentovano. Hiljade dzihadista je upravo preko Turske i gore nabrojanih gradova doslo u tzv. hilafet. Hiljade Ujgura, Cecena, Turkmena, Kirgiza, Uzbeka, zapadnjaka itd.

Kada je zatvorena granica izmedju Turske i ISILa, grupa je pocela slabiti.
insomnia78

#3167 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
LSD wrote:

Sistem k’o prvobitna zajednica, sam’ sto bi eto da imaju pristup internetu i kolju na youtube.
:lol:
alibegoa

#3168 Re: Ekspanzija terorizma

Post by alibegoa »

Hame_ wrote:Čitam, toliko je puco i metaka ispuco da se upalio protivpožarni alarm u sobi i to ga odalo.

Jel upratio ko sa koje udaljenosti je pucano?!
400 metara. Pa kako ih tolike pogodi, jos nikad nije sluzio vojsku
LSD

#3169 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

Fudo387 wrote:
LSD wrote:

Davno su se oni samoprozvali halifatom :lol: još 1999....samo što ih niti jedna ulema svijeta nije priznala, ukljucujuci i samog selefijskog šejha Albanija :lol: al boli njih briga za to :lol:

Al nije to poenta i pitanje, vec šta im je svrha i cilj.
Fudo387

#3170 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Fudo387 »

LSD wrote:
Fudo387 wrote:
LSD wrote:

Davno su se oni samoprozvali halifatom :lol: još 1999....samo što ih niti jedna ulema svijeta nije priznala, ukljucujuci i samog selefijskog šejha Albanija :lol: al boli njih briga za to :lol:

Al nije to poenta i pitanje, vec šta im je svrha i cilj.
Pa to su im neki ideali, opet, sta ja znam sta im se mota po blesari.
Mislim da im je primarni cilj dzenet, to su religiozni fanatici koji su nasli rupu u civilizaciji i sad ljustre dok ne sehide.
Da ne duljim, ono su budale opasne po okolinu, ne vidim potrebe da se zamaramo njihovim ciljevima, sta god urade neko je mrtav. Oni kad posiju luk neko nastrada, jebo kretene.
Carpet tomahavcima, zalij betonom, idemo dalje.
Ne postoji drugi nacin.
LSD

#3171 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

Fudo387 wrote:
Mislim da im je primarni cilj dzenet, to su religiozni fanatici koji su nasli rupu u civilizaciji i sad ljustre dok ne sehide.
Da ne duljim, ono su budale opasne po okolinu, ne vidim potrebe da se zamaramo njihovim ciljevima, sta god urade neko je mrtav. Oni kad posiju luk neko nastrada, jebo kretene.
Ne postoji drugi nacin.
Nigdje ni u Kur'anu ni u sunnetu/hadisu ne piše da se dzenet zarađuje ubijajuci okolo ljude...znaci, šuplja propaganda i totalna podvala :wink:
"Nema potrebe da se zamaramo njihovim ciljevima" :shock: :shock: pa to njima odlicno odgovoara, jer se raja ne zamara sa njima.
Tomahawci, beton, ovo ono...pa šta se onda ceka 15 godina? to se može srvaniti sa dva dana da se hoce, razvališe citav Irak i njihovu armiju, a da ne mogu ove.. ali što se ne sravnjuje i kome odgovara pojava ISIL, to su prava pitanja.
Fudo387

#3172 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Fudo387 »

LSD wrote:
Fudo387 wrote:
Ne postoji drugi nacin.
Nigdje i u Kur'anu ni u sunnetu/hadisu ne piše da se dzenet zarađuje ubijajuci okolo ljude...znaci, šuplja propaganda i totalna podvala :wink:
"Nema potrebe da se zamaramo njihovim ciljevima" :shock: :shock: pa to njima odlicno odgovoara, jer se raja ne zamara sa njima.
Tomahawci, beton, ovo ono...pa šta se onda ceka 15 godina? to se može srvaniti sa dva dana da se hoce, razvališe citav Irak i njihovu armiju, a da ne mogu ove.. ali što se ne sravnjuje i kome odgovara pojava ISIL, to su prava pitanja.
Ne kazem ni ja da to negdje pise i da tako treba, al’ njima je to svejedno. Vjerovatno su nasli nekog “ucenjaka” koji im je isprao glavu i rek’o da je to ok. Imas mali milion tih nekih ludi sekti. Ne pise nigdje da se mlatis lopatom po glavi i krvaris k’o junferica dok se necemu molis pa se opet oni frikovi po Iranu samodrape dok se ne ubandece, haj’ mu reci da je lud ili da nije musliman, glavu ce ti otkin’t.
A sto ih ne poravnaju? Ne znam. Nekim to stanje haosa tamo odgovara, zaradjuje pare na tom, veliki vjezbaju doktrine za buduce sukobe...haj’ mu znaj?
insomnia78

#3173 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Sejh Kardavi, presjednik unije ucenjaka je rekao da je duznost svakog muslimana prikljuciti se borbi protiv Assada i Hezbolaha u Siriji
Sad ako ti znas bolje od lika koji je predsjedbik unije islamskih ucenjaka, predsjednik vjeca za fetve i jos svasta nesto...
insomnia78

#3174 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Isti ovaj ciko je Palestincima ohalalio samoubilacke napade pa bili u pitanju i civili, zene i djeca. Pazi, nije to neki priuceni seoski hodzica. Lik je bio dekan i osnivac jednog od islamskih univerziteta
Kikibombona

#3175 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Cilj im je dolazak na vlast i uspostava Islamske drzave. Oni u to istinski vjeruju. Da nije tako, ne bi ginulo hiljade njihovih boraca i ne bi se raznosili svakodnevno za cilj koji imaju. Bog sami zna koliko se ISIL samoubica raznijelo u Iraku i Siriji.

E sad, to sto su njihovi ciljevi krajnje neralni u ovom trenutku je potpuno druga stvar.

I opet su nerealni zahvaljujuci Amerikancima, Rusima i drugim akterima sa strane koji pomazu iracku, sirijsku i kurdsku vojsku da se slomi Islamska drzava. Prakticno cijeli svijet udara po njima. Da nema te pomoci sa strane, Iracani, Sirijci i Kurdi bi imali strasne problme. Pitanje je da li bi i kada bi dobili rat protiv ISILa.

Iracka armija ima vise od 300 000 vojnika, 500 000 rezervista i gomile, gomile, gomile oruzja. ISIL je zauzeo pola Iraka sa par hiljada boraca. To znaci da su ti borci ISILa imali podrsku lokalnog, suni-arapskog stanovnistva. To su notorne cinjenice koje ne moze oboriti nijedna konspirativna teorija.
Post Reply