Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
mnjonja
#3151 Re: Gdje na more? - 2018
Mi godinama trazimo finu destinaciju u hr sa all incl
Ponuda hotela sa all incl uslugom je smijesna a oni koji je nude su preskupi i to uopce nije all incl koji nudi recimo tr
Jedini minus turskoj je udaljenost i vucaranje po avionu
Njihovi hoteli imaju i more a i bazene
U hr ako hotel ima bazencic odmah ga se rangira kao maltene elitni
O unutrasnjim bazenima da i ne govorim
Ponuda hrane u tim all incl varijantama u hr je presiromasna, nema NIKAKVOG izbora niti ponude izmedju obroka, pica su razmuceni sirupi
Prosle godine u jednom hr hotelu sa all incl uslugom uzeli su nam 157Km po osobi po danu
Hrana ok ali daaaaaleko od ponude u tr
Sobe jako jako skromne
Imaju jedan bayen ispred hotela i jedan djeciji mali
Nikakvih sadrzaja i ponude izmedju obroka
Cistoca katastrofalna
Dodas malo vise i ides u tr gdje imas po 5 ili 6 bazena ispred hotela
Plazu sa lezaljkama i suncobranima
Ponuda hrane neuporediva sa hr
Mozes pit i zvakat po cijeli dan
Navece imas sadrzaje da te zabave
Djeca imaju igraliste, bazen i vrtic
Cistoca je takva da ne samo da ti sobu pospremi nego i tvoj licni peksinluk, ako ga ostavis, sloze
labudovi od peskira, samponi i sve ostalo se podrayumijeva
Teretana u sklopu hotela
Unutrasnji bazen
Spa
Neuporedivo
Ponuda hotela sa all incl uslugom je smijesna a oni koji je nude su preskupi i to uopce nije all incl koji nudi recimo tr
Jedini minus turskoj je udaljenost i vucaranje po avionu
Njihovi hoteli imaju i more a i bazene
U hr ako hotel ima bazencic odmah ga se rangira kao maltene elitni
O unutrasnjim bazenima da i ne govorim
Ponuda hrane u tim all incl varijantama u hr je presiromasna, nema NIKAKVOG izbora niti ponude izmedju obroka, pica su razmuceni sirupi
Prosle godine u jednom hr hotelu sa all incl uslugom uzeli su nam 157Km po osobi po danu
Hrana ok ali daaaaaleko od ponude u tr
Sobe jako jako skromne
Imaju jedan bayen ispred hotela i jedan djeciji mali
Nikakvih sadrzaja i ponude izmedju obroka
Cistoca katastrofalna
Dodas malo vise i ides u tr gdje imas po 5 ili 6 bazena ispred hotela
Plazu sa lezaljkama i suncobranima
Ponuda hrane neuporediva sa hr
Mozes pit i zvakat po cijeli dan
Navece imas sadrzaje da te zabave
Djeca imaju igraliste, bazen i vrtic
Cistoca je takva da ne samo da ti sobu pospremi nego i tvoj licni peksinluk, ako ga ostavis, sloze
labudovi od peskira, samponi i sve ostalo se podrayumijeva
Teretana u sklopu hotela
Unutrasnji bazen
Spa
Neuporedivo
- Raigor Stonehoof
#3152 Re: Gdje na more? - 2018
mozes to i u termama za cetvrtinu novca. il se odlucis za egzotiku - fojnica.
- HAVANA
#3154 Re: Gdje na more? - 2018
Ko da smo od dva brata djeca.-storm- wrote: Dalje...unajmis brodicu, kaić...samo furaj, kupas se, gdje ljudska noga ne može krociti, osim morskim putem...ujutro docekas ribare i uzmes ribu koja se jos batrga![]()
Drmnes s njima ljutu travu i zaključis pazar uz vidimo se sutra...
Onda tu ribetinu okrenes na zaru za jednokratnu upotrebu u nekoj skrivenoj uvali...uz demizon grka ili pošipa...
Manite me resorta
- Banksy
#3155 Re: Gdje na more? - 2018
Da parafraziram staru narodnu
ne ide u Dalmaciju ko ima, već ko je naučio.
- -storm-
#3156 Re: Gdje na more? - 2018
Što dodati, kad sve to znašHAVANA wrote:Ko da smo od dva brata djeca.-storm- wrote: Dalje...unajmis brodicu, kaić...samo furaj, kupas se, gdje ljudska noga ne može krociti, osim morskim putem...ujutro docekas ribare i uzmes ribu koja se jos batrga![]()
Onda tu ribetinu okrenes na zaru za jednokratnu upotrebu u nekoj skrivenoj uvali...uz demizon grka ili pošipa...
Manite me resorta![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3157 Re: Gdje na more? - 2018
Ja sam cuo da se u Turskoj moze cojek dobro najesti, ako je istina?!
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#3158 Re: Gdje na more? - 2018
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ko ... o-20180727

Konacno nesto konkretno... Da ne nagadjamo vise
Samo mi cudno da je jedna Istra jeftinija od Zadra
Konacno nesto konkretno... Da ne nagadjamo vise
Samo mi cudno da je jedna Istra jeftinija od Zadra
- drunken tiger
#3159 Re: Gdje na more? - 2018
Vidim kao uvrijedio si se. Soba je za spavanje. Jedino ako hoćeš za instagrama da slikaš pa da pokažeš raji kako ti je dobro u hotelu, ono ti zamotan peškirom na kojem je ime hotela, boca u posudi s ledom i to.bleicher wrote:Spavaj na otvorenom onda jer soba je za penzioneredrunken tiger wrote:E čuj to... Pa ko još provodi vrijeme u sobi na moru?? Ja samo prespavam tu. Najmanje vremena provedem u sobi. Ono što mi je bitno je da je čisto i da ima tuš. Mogu i kui provoditi vrijeme u sobi..bleicher wrote:Sta fali Albaniji. Hotel sa privatnom plazom i doruckom umjesto sobice sa pogledom na susjednu kucu u hrvatskoj. Jest dalje ali isplati se.
- drunken tiger
#3160 Re: Gdje na more? - 2018
E to je odmor!! Tako se odmara!!-storm- wrote:Isprazne su ovdje tvrdnje i uvjeravanja gdje je bolje...niti smo svi isti, niti jednako naletimo u danim uvjetima.
Mene recimo ni jedan resort od turske, dominikanske, tunisa, itd (gdje sam bio) nece vidjeti...na bazen i zderacinu mogu u neke terme tu na 20 minuta od mene...pa taman me space shuttle vozio tamo.
Ali to sam ja...kome je to vid odmora, sasvim ok.
Hotelski smjestaj u hr jest poskup (pogotovo ako se kasno sjetis) i neadekvatan usluzi (ima izuzetaka, novi hoteli su top)
Zato je apartmanski cist ok, ako se malo potrudis.
Jedino je specifika nesto![]()
Dodjes li nadrkan i bahat...grk, turcin i ostali...jis uvijek ce ti zanositi na krivini...ova naša bagra, odmah uzvraća![]()
Bas snimam zemljake mi janeze ...i slusam skroz oprecna iskustva...jedni ne mogu prehvaliti, sprijatelje se....a drugi se vrate sa- nikad više![]()
I tocno znam, kako je koji nastupio tamo.
Netko mi je tu napisao, kakva mrtva korčula?
Kao prvo mi je nenadjebiv put do dolje.(da, odmor pocinje kad sjednes u auto)...posebno od ploča, ston, preko peljesca...
Dalje...unajmis brodicu, kaić...samo furaj, kupas se, gdje ljudska noga ne može krociti, osim morskim putem...ujutro docekas ribare i uzmes ribu koja se jos batrga![]()
Manite me resorta
-
bleicher
#3161 Re: Gdje na more? - 2018
Misljenja nam se ocigledno razilaze ali slozicemo se u jednom-ja sam u pravu a ti nemas veze o zivotu.
- beni-bu-man
#3162 Re: Gdje na more? - 2018
bleicher wrote:Misljenja nam se ocigledno razilaze ali slozicemo se u jednom-ja sam u pravu a ti nemas veze o zivotu.
pajel forum ili....
- Zejnep
#3163 Re: Gdje na more? - 2018
Kažu da jeste. Uz onaj all inclusive novčanik ti ne treba. Bila moja rodica. Veli ide doručak, pa kasni doručak, pa voće ili.sokovi ili slatko pa ručak pa roštilj pa večera pa kasna večerakonektovan wrote:Ja sam cuo da se u Turskoj moze cojek dobro najesti, ako je istina?!
- beni-bu-man
#3164 Re: Gdje na more? - 2018
prosle godine bio u quattro beach resort alanya ultra all inclusive, nemere da fali hraneZejnep wrote:Kažu da jeste. Uz onaj all inclusive novčanik ti ne treba. Bila moja rodica. Veli ide doručak, pa kasni doručak, pa voće ili.sokovi ili slatko pa ručak pa roštilj pa večera pa kasna večerakonektovan wrote:Ja sam cuo da se u Turskoj moze cojek dobro najesti, ako je istina?!![]()
- dječak sa šibicama
#3165 Re: Gdje na more? - 2018
Ima povoljnih olinkluziv aranzmana po Peljescu, Korculi, nije preskupo, hotel, tri obroka, cijeli dan besplatna piva tocis sam sebi, bazen, sladoledi za djecu besplatni, tematske veceri recimo rostilj riba ili obicni rostilj, djecije igraonice popodne da roditelji dahnu dusom, bas ono kvalitetno a nije neka pretjerana skupova.
Za nas standard je ionako sve skupo, ali eto, ima nije da nema. Nije sve ko u Dubrovniku, padnes u nesvjest kad ti kaze cijenu polupansiona u hotelu sa 3 zvjezdice. Bezobrazno skupi, a opet popunjeni, ko je nama kriv sto zivimo u rahatluku pa prosjecni gradjanin ne moze platiti ono sto englez, svabo, rus moze.
Za nas standard je ionako sve skupo, ali eto, ima nije da nema. Nije sve ko u Dubrovniku, padnes u nesvjest kad ti kaze cijenu polupansiona u hotelu sa 3 zvjezdice. Bezobrazno skupi, a opet popunjeni, ko je nama kriv sto zivimo u rahatluku pa prosjecni gradjanin ne moze platiti ono sto englez, svabo, rus moze.
- P308
#3166 Re: Gdje na more? - 2018
Ja sam u Turskoj na ljetovanju bio 4 puta, izmedju 2009. i 2013. godine, kada je bila dobra financijska situacija. Nisam bio posljednih 5 godina (ako ne racunamo Istanbul). I vrijedi svake pare. Da se razumijemo volim Hrvatsku, i rado se vracam u istu tako da nikad ne ulazim u ove diskusije Hrvatska vs. Turska ali se meni to o cemu pricate u Turskoj jako dopalo. Imas doslovno sve sto pozelis na raspolaganju. Sada mi je preskupo mada bih rado opet otisao. Inace za 4 godine u Turskoj se nikada nisam okupao u bazenu a dobivao sam tokom tih godina pitanja tipa "pa zar se smije kupati u moru" i komentare poput "kakav je to odmor, samo bazen i hrana" ... pa je li odmor ili nije?
Salu na stranu, neki ljudi zaista nikad i ne izadju iz hotelskog kompleksa jer ne osjecaju potrebu i to mi je ok medjutim u svakom od tih gradova se ima sta vidjeti, posjetiti i obici ... plaze su lijepe, ciste kao i more koje je izuzetno toplo a za nekoga ko je navikao na Jadran i pomalo cudno. U svakom slucaju, bude to bas odmor u punom smislu te rijeci. Nikad se nisam osjecao opustenije kao tada.
-----------
A sto se tice smjestaja i sobe na moru ... Oduvijek su mi cudne "Mogu eto i u supi prespavati jer samo prespavam" ... Dolazis na valjda na odmor pa je soba izmedju ostalog vrlo bitan element tog odmora. Da je cista sa krevetima i madracima iz ovog stoljeca, prostrana, prozracna i da ima balkon koji po mogucnosti ne gleda u prozor susjedne sobe - meni su ove stvari vrlo bitne. Ja recimo nikad ne bih uzeo sobu bez balkona. Istina, vrlo malo vremena se provodi u istoj ali bitno je da je to vrijeme kvalitetno a bit ce kvalitetno ako je i soba kvalitetna. A bio sam i u uzasnim sobama u kojima stoji samo krevet i nista vise do dvoetaznih modernih apartmana. Ne znam, imao sam slicna razmisljanja nekada, ali sada bas obracam paznju na takve stvari. ALi sto kazete, nismo svi isti.
-----------
A sto se tice smjestaja i sobe na moru ... Oduvijek su mi cudne "Mogu eto i u supi prespavati jer samo prespavam" ... Dolazis na valjda na odmor pa je soba izmedju ostalog vrlo bitan element tog odmora. Da je cista sa krevetima i madracima iz ovog stoljeca, prostrana, prozracna i da ima balkon koji po mogucnosti ne gleda u prozor susjedne sobe - meni su ove stvari vrlo bitne. Ja recimo nikad ne bih uzeo sobu bez balkona. Istina, vrlo malo vremena se provodi u istoj ali bitno je da je to vrijeme kvalitetno a bit ce kvalitetno ako je i soba kvalitetna. A bio sam i u uzasnim sobama u kojima stoji samo krevet i nista vise do dvoetaznih modernih apartmana. Ne znam, imao sam slicna razmisljanja nekada, ali sada bas obracam paznju na takve stvari. ALi sto kazete, nismo svi isti.
- dječak sa šibicama
#3167 Re: Gdje na more? - 2018
Imam ja prijateljicu, dok je bila djevojka svako ljeto sa deckom ljetovala tako sto su spavali u golfu 2, obore sjedista i prespavaju gdje se sakriju ne znam. Samo da sto duze ostanu.
Nekima je eto i to odmor. Dodju sa mora crni, i krivih ledja.
Nekima je eto i to odmor. Dodju sa mora crni, i krivih ledja.
- Rugafet
#3168 Re: Gdje na more? - 2018
Ja odmora i sile u pm...Dva genijalca se sastala
- HAVANA
#3169 Re: Gdje na more? - 2018
Sve je to tako al nisam iz gladnih pobjego.Zakaci mi onu narukvicu i jedi pij,jes kae dobro,nakav me se svezo na bazenu,pijes jedes koliko hoces,super ova narukvica, opet me se svezo navece kad su nam dernek napravili u hotelu.Ko sjedimo mi a ide onaj hit kva kva kva...i svi plesu.Reko zeno,kaze molim? Jebem ti ja mater sto me navrati na ovo.To je bilo 2006, Bodrum.Mondensko mjesto.Jebo mu monden mater.I nikad vise.Nemam ja sta eksperimentisat vise,eventualno 7 dana negdje...Dalmaciju kad namirisem raspilavim se.To je to sto volim,sto mi godi,a i citav zivot sam tu,svaki dio ima pricu i sjecanje.Moje.Zejnep wrote:Kažu da jeste. Uz onaj all inclusive novčanik ti ne treba. Bila moja rodica. Veli ide doručak, pa kasni doručak, pa voće ili.sokovi ili slatko pa ručak pa roštilj pa večera pa kasna večerakonektovan wrote:Ja sam cuo da se u Turskoj moze cojek dobro najesti, ako je istina?!![]()
- Zejnep
#3170 Re: Gdje na more? - 2018
Haj sve al da tako psuješ ženi, lažešHAVANA wrote:Sve je to tako al nisam iz gladnih pobjego.Zakaci mi onu narukvicu i jedi pij,jes kae dobro,nakav me se svezo na bazenu,pijes jedes koliko hoces,super ova narukvica, opet me se svezo navece kad su nam dernek napravili u hotelu.Ko sjedimo mi a ide onaj hit kva kva kva...i svi plesu.Reko zeno,kaze molim? Jebem ti ja mater sto me navrati na ovo.To je bilo 2006, Bodrum.Mondensko mjesto.Jebo mu monden mater.I nikad vise.Nemam ja sta eksperimentisat vise,eventualno 7 dana negdje...Dalmaciju kad namirisem raspilavim se.To je to sto volim,sto mi godi,a i citav zivot sam tu,svaki dio ima pricu i sjecanje.Moje.Zejnep wrote:Kažu da jeste. Uz onaj all inclusive novčanik ti ne treba. Bila moja rodica. Veli ide doručak, pa kasni doručak, pa voće ili.sokovi ili slatko pa ručak pa roštilj pa večera pa kasna večerakonektovan wrote:Ja sam cuo da se u Turskoj moze cojek dobro najesti, ako je istina?!![]()
- HAVANA
#3171 Re: Gdje na more? - 2018
Sto,osuje i ona meni cesto. 
- -storm-
#3172 Re: Gdje na more? - 2018
Onaj pogled, kad se naplate sve krivine, koje si smotao
Iznad Orebića

Iznad Orebića

- -storm-
#3174 Re: Gdje na more? - 2018
HAVANA wrote:Brzo ce srijeda.![]()
...ne zaboravi narukvicu ponijeti
- HAVANA
#3175 Re: Gdje na more? - 2018
Federi za kvacilo od piaggio nrg,zice za gitaru,cesma...
ostalo ima dole.Narukvica zdraooo.