SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Daryl Dixon

#3151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

hrasno38 wrote:
Daryl Dixon wrote:dobro, kako ti kažeš hrasno.. :pisnuo:
nije bitno sta ja kazem bitno je sta kazu zakoni u pola svijeta a kazu da kad sa 15 godina nekoga koknes onda i roditelji imaju odgovornosti a kada koknes sa 18 onda se roditelji samo obavjeste da im je sin ubica.
naravno, ali prvo spominjes roditelje i odgoj djeteta do 18-e godine a sada se dotices zakona koji su svugdje drugacije definisani u svijetu..
poenta koju pokusavam da ti kazem jeste da roditelj/-i mogu doprijeti do svoje djece i onda kada im je dijete ubica kako gore spominjes, bilo to savjetom bilo to poslom nekim, slanjem u inostranstvo, 80% ih se smiri tako sto se ožene, pa dobiju djecu, pa drugi posao pa drugo vozilo, drugačija razmišljanja i uvjerenja itd..
razumijem ja tebe, ocigledno si mlad roditelj pa ti dijete jos nije zavrsilo osnovnu (nemoj ovo smatrati nikakvom provokacijom) ali da oprostis sranja se desavaju tek poslije te 18-e godine te su godine najkritičnije.. to sto je individua odgovorana za sebe stoji ali do njih se itekako moze doprijeti da se promijene.. roditelj nece odgovarati naravno ali i takvo dijete je njegov neuspjeh pa moze uticati na njega.. drugo je to da li oni to zele.. :thumbup: :bih:
vade_mecum

#3152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

Tercius wrote:
hrasno38 wrote:
Daryl Dixon wrote:baš suprotno.. najgore godine su te od 18+, pubertet, raja ali nejse.. da ne odemo u off.. ;-)
Ja ne znam da li te je neko obajvjestio ali 18+ je odrastao covjek ili zena koja samostalno odgovara za svoje postupke i tu roditelji vise ne mogu nista. Samo kod nas nekoga od 18+ godina posmatraju kao dijete koje treba da zivi sa roditeljima do zenidbe ili udaje pa i dalje jer se prave kuce za zajednicki zivot. Na zapadu vec sa 17 godina pripremas se da sa 18 zivis svoj zivot, skolujes se, zaradjujes itd itd.
Al sreca ti si tu da obavjestis nas neuku svjetinu svojom expertizom a trenutno iz domena pedagogije.Kazes 18+ odrastao covjek, dozvoli da cestitam :thumbup:
18+ u smislu da moze razlikovati dobro od loseg i donositi samostalne odluke. a jbg, i sa 60 mozes biti necije dijete :lol:
radiša

#3153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

vade_mecum wrote:
radiša wrote:
vade_mecum wrote: zato sam i napisao normalne i stabilne porodice. novac ne osigurava nuzno normalitet i stabilnost. citaj sta pisem.
pa citaj i ti sta ja pisem,roditelji jesu normalni al djeca izabrala takav put.
normalna porodica za komsiluk i okolinu, pokusavaju kupiti ljubav novcem...a unutar 4 zida boze sacuvaj.
pa takva je manje vise svaka porodica,pred komsilukom sve idealno a navece cujes jebavanje majki,razbijanje...
nigdje nije savrseno i svaka porodica ima svojih problema.ako ne trenutno dođu vremenom,jer to je zivot :D
Daryl Dixon

#3154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

radiša wrote:
vade_mecum wrote:
radiša wrote:znam slucajeva kolko hoces da su roditelji odlicni ljudi,izveli djecu na pravi put a njih lose drustvo i njihov izbor da zive losim zivotom doveo do toga da budu klosari,narkomani,ovakvi onakvi...
znaci ne moraju se za sve krivit roditelji i vaspitanje istih.
ja ne znam ni jednu normalnu i stabilnu (i pod stabilnoscu ne mislim na finansije) porodicu koja je odgojila kriminalca, ubicu, lopova i sl. obicno su takva djeca previse zauzeta svojim zivotima pa im gluposti i ne padaju na pamet.
ma imas kolko hoces slucajeva uglednih ljudi(politicara,doktora)da su im djeca narkomani,druze se sa bagrom...
to sto ti ne znas je drugo.
upravo :thumbup:
vade_mecum

#3155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

radiša wrote:
vade_mecum wrote:
radiša wrote: pa citaj i ti sta ja pisem,roditelji jesu normalni al djeca izabrala takav put.
normalna porodica za komsiluk i okolinu, pokusavaju kupiti ljubav novcem...a unutar 4 zida boze sacuvaj.
pa takva je manje vise svaka porodica,pred komsilukom sve idealno a navece cujes jebavanje majki,razbijanje...
nigdje nije savrseno i svaka porodica ima svojih problema.ako ne trenutno dođu vremenom,jer to je zivot :D
naravno da nema savrsene porodice ali da je u manje-vise svakoj normalno jebavanje majke, razbijanje... :roll:
radiša

#3156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

vade_mecum wrote: naravno da nema savrsene porodice ali da je u manje-vise svakoj normalno jebavanje majke, razbijanje... :roll:
poenta je da dolazi do svadja,nesuglasica,sad zavisi kako to ko rjesava i na koji nacin,neko psuje,neko razbija,neko pobjegne vani,neko presuti...
nismo svi isti.
Tercius

#3157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

vade_mecum wrote:
Tercius wrote:
hrasno38 wrote: Ja ne znam da li te je neko obajvjestio ali 18+ je odrastao covjek ili zena koja samostalno odgovara za svoje postupke i tu roditelji vise ne mogu nista. Samo kod nas nekoga od 18+ godina posmatraju kao dijete koje treba da zivi sa roditeljima do zenidbe ili udaje pa i dalje jer se prave kuce za zajednicki zivot. Na zapadu vec sa 17 godina pripremas se da sa 18 zivis svoj zivot, skolujes se, zaradjujes itd itd.
Al sreca ti si tu da obavjestis nas neuku svjetinu svojom expertizom a trenutno iz domena pedagogije.Kazes 18+ odrastao covjek, dozvoli da cestitam :thumbup:
18+ u smislu da moze razlikovati dobro od loseg i donositi samostalne odluke. a jbg, i sa 60 mozes biti necije dijete :lol:
Pravno gledajuci da sa 18+ si odgovoran za sve i nisam bas siguran da vecina njih do 21-e godine moze bas jasno razlikovati dobro i lose jer vecinom i porodice iz koje dolaze tesko razlikuju dobro i lose, medjutim tako je glupo uporedjivati 18+u SveCkoj i 18+ kod nas a razloga je milijarda.Evo recimo ovaj @hrasno uzmimo za primjer da je mozda roditelj kao sto govori da jeste, on vec svojim ponasanjem u kuci daje primjer da je dobro sjediti za kompom na stolici i tipkat po forumu po cijeli dan i naglabati i smirivati neke svoje unutrasnje nemire te samim tim zakljucak se namece kod onih koji njega uzimaju za primjer i uzor da je voznja biciklom subotom nesto sasvim lose i totalno off.
karanana

#3158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

zakljucak nidje veze.
ok, mozda zato sto hrasno ili karanana sjede za kompjuterom po vascijeli dan, to djeci govori nesto o tome da je to dobro i da i oni trebaju to raditi. ali da im u isto vrijeme govori i da izlazak i voznja biciklom ne valjaju....zakljucak nidje veze.
radiša

#3159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

dobro ovo na kraju je ironija,nije tako mislio predpostavljam.ali interesantno napisano.
vade_mecum

#3160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

ja sam mislio da ce kolega tercius poentirati tako sto ce reci da u SveCkoj sa 18 godina djeca pocinju zaradjivati, zive sami, peru ves sami i kuhaju dok kod nas mozes i vidjeti uhljupe sa 35 kojima ne pada na pamet da rade, idu s kafe na kafu, dolaze na cisto, ispeglano i skuhano.
radiša

#3161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

nema me tamo

#3162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Iz viđenja obojicu, klošari klasicni..
Mediji ih poceli da glorifikuju, a u suštini likovi koji kradu ženama torbe iz mraka...

Šta li je razlog da ih lik hladno izbuši po glavama..
jao_situacije

#3163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

zar ulica nije braće eškenazi :-?

i šta je u toj ulici pa je tu direkcija :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:
hrasno38 wrote:
Daryl Dixon wrote:baš suprotno.. najgore godine su te od 18+, pubertet, raja ali nejse.. da ne odemo u off.. ;-)
Ja ne znam da li te je neko obajvjestio ali 18+ je odrastao covjek ili zena koja samostalno odgovara za svoje postupke i tu roditelji vise ne mogu nista. Samo kod nas nekoga od 18+ godina posmatraju kao dijete koje treba da zivi sa roditeljima do zenidbe ili udaje pa i dalje jer se prave kuce za zajednicki zivot. Na zapadu vec sa 17 godina pripremas se da sa 18 zivis svoj zivot, skolujes se, zaradjujes itd itd.
Aha a da li ti kad zaustavis nekoga od 18 godina tj punoljetnu osobu momentalno zoves njegove roditelje da ima kazes sta im sin radi :? i ne cudi me sto nam je policija takva kakva je kad im ovakvi rade i ovako razmisljaju.
hrasno38

#3165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Daryl Dixon wrote:
hrasno38 wrote:
Daryl Dixon wrote:dobro, kako ti kažeš hrasno.. :pisnuo:
nije bitno sta ja kazem bitno je sta kazu zakoni u pola svijeta a kazu da kad sa 15 godina nekoga koknes onda i roditelji imaju odgovornosti a kada koknes sa 18 onda se roditelji samo obavjeste da im je sin ubica.
naravno, ali prvo spominjes roditelje i odgoj djeteta do 18-e godine a sada se dotices zakona koji su svugdje drugacije definisani u svijetu..
poenta koju pokusavam da ti kazem jeste da roditelj/-i mogu doprijeti do svoje djece i onda kada im je dijete ubica kako gore spominjes, bilo to savjetom bilo to poslom nekim, slanjem u inostranstvo, 80% ih se smiri tako sto se ožene, pa dobiju djecu, pa drugi posao pa drugo vozilo, drugačija razmišljanja i uvjerenja itd..
razumijem ja tebe, ocigledno si mlad roditelj pa ti dijete jos nije zavrsilo osnovnu (nemoj ovo smatrati nikakvom provokacijom) ali da oprostis sranja se desavaju tek poslije te 18-e godine te su godine najkritičnije.. to sto je individua odgovorana za sebe stoji ali do njih se itekako moze doprijeti da se promijene.. roditelj nece odgovarati naravno ali i takvo dijete je njegov neuspjeh pa moze uticati na njega.. drugo je to da li oni to zele.. :thumbup: :bih:
hehehehehhe e bas ti hvala za ovo mlad....kod mene su djeca 20+ da si ti meni ziv i zdrav!
nema me tamo

#3166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Zašto se zahvaljujes, to je uvreda da ne može biti veca. :D

Jebo ba ovo Derile daj prognoze za UFC 200. :D
julisiz es grant

#3167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Dok su sjedili u dvojci...paf, paf, paf :) ...izgleda da su mu gadno bili dopizdili jer je išao s namjerom da ih ubije, a ne rani ili prepadnr.
supercali

#3168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Moguce da ih je I iz straha ubio ajd znaj sta je bilo sve ovdje u pitanju
Alfons Kauders

#3169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:Dok su sjedili u dvojci...paf, paf, paf :) ...izgleda da su mu gadno bili dopizdili jer je išao s namjerom da ih ubije, a ne rani ili prepadnr.
jedino sto mogu reci

steta dvojke :D
hrasno38

#3170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:Pravno gledajuci da sa 18+ si odgovoran za sve i nisam bas siguran da vecina njih do 21-e godine moze bas jasno razlikovati dobro i lose jer vecinom i porodice iz koje dolaze tesko razlikuju dobro i lose, medjutim tako je glupo uporedjivati 18+u SveCkoj i 18+ kod nas a razloga je milijarda.Evo recimo ovaj @hrasno uzmimo za primjer da je mozda roditelj kao sto govori da jeste, on vec svojim ponasanjem u kuci daje primjer da je dobro sjediti za kompom na stolici i tipkat po forumu po cijeli dan i naglabati i smirivati neke svoje unutrasnje nemire te samim tim zakljucak se namece kod onih koji njega uzimaju za primjer i uzor da je voznja biciklom subotom nesto sasvim lose i totalno off.
Samo potvrdjujes iz posta u post ono sto sam maloprije napisao.....samo cu ti reci da hrasno jedno 85% po godinama i tebi moze biti babuka...a evo reci cu ti za svojih za tvoje pojmove vejreuj mi podosta godina policija me nikada u izvotu nije legtimisala niti moju djecu niti mog pokojnog oca, majku osim par minornih prkoracenja brzine na cesti koja sam momentalno uredno priznao i odmah plati svoje greske. Vjeruj mi da mi je to veci uspjeh od zavrsenih skola ili ti bilo cega. osim sto sam ja bio sportista i takve kao ti iz danasnje policije nosao u zubima po treninzima i djeca su mi bila sportisiti, drzavni prvaci ali su se odlucili posvetiti skolovanju i tu sam vise nego zadovoljan sa njima jer su zlatna sredina, ni najbolji ni najgori. Dakle kad sve to uspijes u zivotu onda mozes sa mnom pricati a sve dok tebe i tvoje kolege kriminalci samaraju po ulicama BiH, dok ti kolege ne mogu u komadu istrcati 100m, dok na gadjanju od 10 ima pogodjenih jedva 5, dok su vam sefovi policije tetitci tetica....vi policija niti ste niti cete biti....a vjeruj mi da bi se zestoko iznenadio sta jos svasta znam :D uzivaj !
Alfons Kauders

#3171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote:zar ulica nije braće eškenazi :-?

i šta je u toj ulici pa je tu direkcija :?
Eskenazi, da, Klix nepismen kao i obicno.

Nije nista, moguce je da ima neko strano predstavnistvo, rezidencija i sl, pa da je tu standardno rasporedjen neko iz direkcije?
supercali

#3172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Hrasno jesu ti djeca muska zenska ili kombinovano
hrasno38

#3173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Hrasno jesu ti djeca muska zenska ili kombinovano
kombinacija:)
supercali

#3174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Da te pitam jel kcer za kafu? :D
hrasno38

#3175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Da te pitam jel kcer za kafu? :D
hehehehehehe zini da ti kazem:) a i nisi valjda toliko zagorio i smotan da trazis nekoga za kafu preko foruma :D
Last edited by hrasno38 on 09/07/2016 18:00, edited 1 time in total.
Post Reply