alergiju imam njega, ne spominji mi ga.jeza u ledja wrote:a sad se smjehuljis na pomisao o onome ko ga je zamjenio?omar little wrote:nije toronto, ali jeste kanada. i ne foliram, jebavam mater harperu ima deset godina, sta cu biti drugo nego iz kanade?jeza u ledja wrote:Halo Toronto naci ti se foliras cijelo vrijeme. ccc
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
omar little
#3151 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Drvenija87
- ElRe
#3153 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... id=1199760"Velt" piše da bi jedan od najvećih donatora u Trampovoj kampanji, Dojče banka, mogla najviše da profitira od njegove pobede.
Ta banka trenutno pregovara s američkim ministarstvom pravosuđa o visini kazne zbog mutnih poslova s nekretninama, piše list.
Kad postoji volja, sve moze da se zavrsi. Licno podrzavam ovakav princip.
- KB9
#3154 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
haman i dalje aparati kod demokrata ovog foruma rade na najjace 
- stakasa
#3155 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ta tvoja prica je samo vrh ledenog brijega, potpuno ignorises konzumaciju tih istih radnika sto spustaju cjene rada. Na primjerprog321 wrote:Imigranti su veliki problem zapadnim naprednim drzavama jer smanjuju troskove rada i time pridonose deflaciji.
Ono sto su Meksikanci u Americi to su Istocnoevropljani Nijemcima, Dancima, itd.
Zive u stisnutim stanovima i rade za nizu platu od domicilnih dok istovremena prave vile tamo odakle su dosli.
Zapadni radnici su bijesni (logicno) jer ti imigranti rade za manje novce vise sati. I naravno da ce blagonaklono posmatrati one kandidate koji im obecaju da ce te imigrante istjerati.
-
prog321
#3156 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta konzumacija ima sa cijenama rada ?
Nisam siguran na sta mislis. Pojasni.
-
bole1st
#3157 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vjerojatno misli na to da uvozni radnici doprinose americkoj ekonomiji, sto je tacno. Stvar je u tome sto oni smanjuju standard low skilled Amerikancima koji su se okrenuli Trumpu. On je obecao da ce mu interesi americkog radnika biti vazniji od globalistickih principa koje guraju Demokrate.prog321 wrote:Sta konzumacija ima sa cijenama rada ?
Ono sto je meni najinteresantnije je da su Demokrate uspjeli da izgube glasove radnicke klase, sto je mislim nezapamceno u istoriji socijalistickih stranaka.
-
prog321
#3158 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Demokrati nisu socijalisti ali bi trebali biti blizi radnickoj srednjoj klasi od Republikanaca. Ali to nisu. Pogotovo Hillary koja je dobila milione sa Wallstreeta. Obama spasio bankare sa poreznim novcem. Sve to ljudi vide naravno. Trump je glas revolta.
Sanders bi ga pomeo da su mu dozvolili . Sjetite se da je Hillary dobila nominaciju podmicivanjem crnaca na Jugu. A odakle pare za to ? Bankari.
Sanders bi ga pomeo da su mu dozvolili . Sjetite se da je Hillary dobila nominaciju podmicivanjem crnaca na Jugu. A odakle pare za to ? Bankari.
-
bole1st
#3159 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mozda nisu socijalisti, ali sve zele da socijalizuju, skolstvo, zdravstvo, penzije, sta god ti padne na pamet, cak socijalizuju i bankarske gubitke.
Bernie je komunjara, Hugo Chavez tipa.
-
omar little
#3160 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
alahu dragi.
- jeza u ledja
#3161 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pricas o zemlji gdje su svi ti segmenti drustva i ekonomije vjerovatno privatizovaniji nego bilo gdje u svijetu. Postoji neko opste dobro valjda.bole1st wrote:Mozda nisu socijalisti, ali sve zele da socijalizuju, skolstvo, zdravstvo, penzije, sta god ti padne na pamet, cak socijalizuju i bankarske gubitke.![]()
Usput, kako prebrojavaju rezultate sve je veca razlika izmedju Clinton i Trumpa. Trenutno je skoro na milion glasova i 0.7% To je veca razlika nego Gore-Bush. Trump je osvojio i manji postotak od 3 od 4 zadnja gubitnika u predsjednickim izborima (Romney, Kerry, Gore, jedino je McCain dobio manji procenat). Svasta.
Barbara Boxer ce u Senatu povuci prijedlog izmene Ustava u vezi ukidanja electoral college. Nece proci, jer ga treba i 3/4 drzava individualno odobriti.
Po meni ako vec furaju taj sistem, zasto se onda ne vratiti na originalnu zamisao - a ona nije ukljucivala sistem u kom svi elektori iz jedne drzave glasaju za istog kandidata. Da se koristio taj sistem, znaci svaka drzava da daje proporcionalan broj elektora u skladu sa procentom glasova, Trump i Clinton bi bili izjednaceni (i nijedno ne bi imalo potrebnih 270 elektora).
(Doduse, originalan sistem je predvidjao cak i da elektori mogu glasati po svom nahodjenju, al dobro taj dio cemo preskociti.
- jeza u ledja
#3162 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro poslusati. Ko ono pita za povecan broj rasistickih ispada?Drvenija87 wrote:
-
bole1st
#3163 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zato je Amerika i najnaprednija, ali ne govorim o trenutnom stanju nego o zeljenim promjenama.jeza u ledja wrote:Pricas o zemlji gdje su svi ti segmenti drustva i ekonomije vjerovatno privatizovaniji nego bilo gdje u svijetu. Postoji neko opste dobro .bole1st wrote:Mozda nisu socijalisti, ali sve zele da socijalizuju, skolstvo, zdravstvo, penzije, sta god ti padne na pamet, cak socijalizuju i bankarske gubitke.![]()
Republikanci imaju manje vise slicnu politiku, dok demokrate skrecu sve vise ka ljevici. Slikoviti prikaz rasta polarizacije u kongresu.

-
omar little
#3164 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
demokrate ljevica 
- jeza u ledja
#3165 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
E jebes me ako ja vidim sta se ovdje desava.bole1st wrote:
Zato je Amerika i najnaprednija, ali ne govorim o trenutnom stanju nego o zeljenim promjenama.
Republikanci imaju manje vise slicnu politiku, dok demokrate skrecu sve vise ka ljevici. Slikoviti prikaz rasta polarizacije u kongresu.
Amerika najnaprednija u kom smislu?
Republikanci nemaju ni priblizno istu politiku kao 90ih i 80ih. Reagan bi se snebivao stvari koje je izjavio Trump u vezi free trade ili nuclear proliferation, da ne govorimo o Trumpovim stavovima o Rusiji. U Americi se sve vise ide ka privatizaciji dijelova ekonomije koji su od javnog znacaja, a ne obratno. Od vojske, preko skolstva, preko mortgage industry regulacijskih kuca, pa charter schools, pa zdravstvo, pa sve do zatvora i poste. Ne znam sta tacno pratis, ali u zadnjih 15 godina gledamo kako polako nestaje i ono malo javnog dobra i institucija. Pa u Irak se islo zbog privatnih korporacija. Sve na grbaci poreznih obveznika.
- dobojlija81
- ze kalanga
#3167 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izgubi se ono Bosanka. Sad je Hrvatica.
Ne brinemo mi za teta Miru. Imamo mi svoje adute.
Vpjered stoboj Rosijo.
Ne brinemo mi za teta Miru. Imamo mi svoje adute.
Vpjered stoboj Rosijo.
-
PM72
#3168 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma skonto bi te svaki rus.Vpjered stoboj Rosijo
- dobojlija81
- fakat
#3170 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zaista, ovo je neki novi put za republikance, na primjer Trump nije uopste spominjao vjeru, vrijedjao je veterane, ucjenjivao saveznike, hvalio Ruse, njujorski je snob a Melanija je strankinja sa tvrdim akcentom i slikala se gola. Nema vise te old school GOP, ovo je sada neki cudan mix svega i svacega. Uostalom glavni evropski desnicar wiilder je peder a ultra le penovka zbog jevreja iskljucila vlastitog oca. A kod nas bivsi komunisti danas glavni nacionalisti. Ispred sviju kao uzor jedan Vladimir iz KGB. Vremena se mijenjaju a svijet sve ludji. Ljudi su se pogubili, sve se zamutilo, nema vise jednostavnog crno-bijelog svijeta, obicni ljudi nemaju vise ni vodje ni ideje i onda glasaju zbog ko zna koje frustracije a ne zbog uvjerenja.
- fakat
#3171 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sto se mene tice i treba da im malo snize cijenu rada. Vodoinstalater i automehanicar zele da uzimaju po $500 za sat vremena svog rada, bezobrazno su skupi, i naravno da radije idem nekom meksi koji isti posao uradi za duplo manje, mozda malo sfuseri ali jbg, ne treba mi umjetnicki rad, bitno je da radi. Ne smeta mene da svako pristojno zaradjuje, i bijelac i mekso, ali ovi prvi svo vrijeme glasaju desnicarski a sada su iznenadjeni sto se to vremenom okrenulo kontra njih, pa postaju zrtve globalizacije.stakasa wrote:Ta tvoja prica je samo vrh ledenog brijega, potpuno ignorises konzumaciju tih istih radnika sto spustaju cjene rada. Na primjerprog321 wrote:Imigranti su veliki problem zapadnim naprednim drzavama jer smanjuju troskove rada i time pridonose deflaciji.
Ono sto su Meksikanci u Americi to su Istocnoevropljani Nijemcima, Dancima, itd.
Zive u stisnutim stanovima i rade za nizu platu od domicilnih dok istovremena prave vile tamo odakle su dosli.
Zapadni radnici su bijesni (logicno) jer ti imigranti rade za manje novce vise sati. I naravno da ce blagonaklono posmatrati one kandidate koji im obecaju da ce te imigrante istjerati.
- ultima_palabra
#3172 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
fakat wrote:Zaista, ovo je neki novi put za republikance, na primjer Trump nije uopste spominjao vjeru, vrijedjao je veterane, ucjenjivao saveznike, hvalio Ruse, njujorski je snob a Melanija je strankinja sa tvrdim akcentom i slikala se gola. Nema vise te old school GOP, ovo je sada neki cudan mix svega i svacega. Uostalom glavni evropski desnicar wiilder je peder a ultra le penovka zbog jevreja iskljucila vlastitog oca. A kod nas bivsi komunisti danas glavni nacionalisti. Ispred sviju kao uzor jedan Vladimir iz KGB. Vremena se mijenjaju a svijet sve ludji. Ljudi su se pogubili, sve se zamutilo, nema vise jednostavnog crno-bijelog svijeta, obicni ljudi nemaju vise ni vodje ni ideje i onda glasaju zbog ko zna koje frustracije a ne zbog uvjerenja.
- jeza u ledja
#3173 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je tesko razumjeti zasto je toliko ljudi toliko frustrirano...al eto, ko sam ja da nekom kazem suprotno.
Al mislim, sve imas sto insanu treba, nisi gladan, nisi zedan, nisi na ulici, ne padaju po tebi bombe, niko ti ne pickara, ne prijeti...al opet fali ono nesto. Sta? Ne znamo. Ne da im djavo mira. Pa eto malo, nek mi predsjednik Trump malo razdrma ucmali svijet interneta, smartphonea, footballa, mekdonaldsa i kokakole.
Ili ovim hipsterima, sto bi kao revolucije da prave.
Neko napisa ranije, cim jedna generacija zaboravi pravu krizu, ratove, eto ih odmah da zveckaju i ceprkaju gdje ne trebaju.
Al mislim, sve imas sto insanu treba, nisi gladan, nisi zedan, nisi na ulici, ne padaju po tebi bombe, niko ti ne pickara, ne prijeti...al opet fali ono nesto. Sta? Ne znamo. Ne da im djavo mira. Pa eto malo, nek mi predsjednik Trump malo razdrma ucmali svijet interneta, smartphonea, footballa, mekdonaldsa i kokakole.
Ili ovim hipsterima, sto bi kao revolucije da prave.
Neko napisa ranije, cim jedna generacija zaboravi pravu krizu, ratove, eto ih odmah da zveckaju i ceprkaju gdje ne trebaju.
-
daddy-kool
#3174 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Preceived threat je globalizacija i gubitak premoći bijelaca u USA.
Realno, i primanja stagniraju za većinu, pa je i to jedan od razloga.
Realno, i primanja stagniraju za većinu, pa je i to jedan od razloga.
-
prog321
#3175 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To zadnje je razlog svih razloga