Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
Ajatolah_

#3151 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Ajatolah_ »

Kaže članak u Avazu, neko postavio četničku zastavu u centru Rogatice... pazite prenesene izjave građana: :D

Image
hizo ramidovic

#3152 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by hizo ramidovic »

ovaje koalicia stvorena dabise spasijo bosnjacki narod i drzava bih ni kakav tuj interes ni je upitanju vego samo borba dabudne narodu ljepo ida zivi navisokoj nogi zatoje hapsenje fahra napad na bosnjacki nacijonalni interes paseon treba puscat odma idase rjesi ova kriza
Matzan

#3153 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Ekskluzivno!

Svjedočenje Bakira Izetbegovića

https://www.youtube.com/watch?v=Z8bUK3NZTyU

:mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3154 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JoseMujica »

Ajatolah_ wrote:Kaže članak u Avazu, neko postavio četničku zastavu u centru Rogatice... pazite prenesene izjave građana: :D

Image

gdje li nadžoše ove zbrinute stanovnike Rogatice :roll: u Buća potoku :?
Banksy

#3155 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

''Gazda'' je ''u smrtnom strahu''. Eto ga na sudu, eto ga u presretnutim razgovorima, eto ga unutra, u procesu, u blatu, a odluči li SBB izaći iz koalicije, nema šanse da više sastavi vlast, s bilo kim, i eto ga, samog na ledini, s prijetnjom vanrednih izbora, i sve to ako i uz nadu da mu stranačko društvo, kao konačnom cilju, nije spremilo svilen gajtan k'o i Fahri...
HM 2011

#3156 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

JoseMujica wrote:
JThomas wrote:u septičkoj jami je snaga.
prava snaga SDA je u masovnim grobnicama :skoljka: :run:
Tobe Ja-Rabi, Tobe estagfirulah - dokle idu ti pokušaji blaćenja progresivnih snaga Bošnjačkog naroda, naroda koji je proživio nekoliko pokušaja genocida........

Pa zar ovaj narod zaslužuje takva blaćenja.....

SDA je za sada najbolje što ovaj narod ima -

Ne sviđa ti se SDA politika u nekom smislu - uključi se u SDA - mjenjaj stranku iznutra, budi SDA.... Traži pomoć i podršku - donesi dobro svome narodu i Bosni i Hercegovini......

Obojica pametnjakovića - kanite se blaćenja nego podržite SDA, nije više niti zanimljivo niti produktivno jer ovo je davno otišlo u ......

Nije zanimljivo - i to ja, HM 2011 kažem, pa Vi gospodo sada vidite.
JThomas

#3157 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

palermo wrote:
JThomas wrote:a nema bogami gazda glasova i ruku za to, da ima ovih ne bi ni bilo u priči.
jok,ovi su ideološki čvrsti i nepokolebljivi......de bolan Tomo, ti si pametan čovjek
i nezainteresovan lično ovdje. a ti dabogda.
palermo

#3158 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Banksy wrote:''Gazda'' je ''u smrtnom strahu''. Eto ga na sudu, eto ga u presretnutim razgovorima, eto ga unutra, u procesu, u blatu, a odluči li SBB izaći iz koalicije, nema šanse da više sastavi vlast, s bilo kim, i eto ga, samog na ledini, s prijetnjom vanrednih izbora, i sve to ako i uz nadu da mu stranačko društvo, kao konačnom cilju, nije spremilo svilen gajtan k'o i Fahri...
sve je moguće,al bogami se meni ne čini tako......dapače, što bi rekli braća Hrvati :D
XXS

#3159 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by XXS »

HM 2011 wrote: SDA je za sada najbolje što ovaj narod ima -
A najbolje sto SDA ima je SBB i Fahrudin Radoncic, kukala nam majka.

U kusanju Fahrinih govana je snaga!
palermo

#3160 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

JThomas wrote:
:D valahi, de brate onda vas nekolicina formulišite šta se treba misliti i pisati pa nam dostavite. Ono, ispravno je ovo,a svatko ko ne misli tako je po defaultu HM-ov drug.

Postaje pomalo degutantno i neprilično za ljude intelektualce etiketirati svakoga ko nije na ispravnom (od vas utvrđenom) fonu.
Banksy

#3161 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:''Gazda'' je ''u smrtnom strahu''. Eto ga na sudu, eto ga u presretnutim razgovorima, eto ga unutra, u procesu, u blatu, a odluči li SBB izaći iz koalicije, nema šanse da više sastavi vlast, s bilo kim, i eto ga, samog na ledini, s prijetnjom vanrednih izbora, i sve to ako i uz nadu da mu stranačko društvo, kao konačnom cilju, nije spremilo svilen gajtan k'o i Fahri...
sve je moguće,al bogami se meni ne čini tako......dapače, što bi rekli braća Hrvati :D
Kako ti se čini? Da Bakir vlada situacijom? :D

Zasad, jedini za koje ja vidim da su u ovom procesu dobri su ''opozicija'' i ''Gačani''.

Ako je istinita ova info iz Avaza, dakle AKO jeste, a to još tačno ne znamo jer je niko nije ni potvrdio ni demantirao, onda je ovo ispod logičan slijed:

Kako "Avaz" saznaje, sastanak je održan u jednoj poznatoj slastičarnici u sarajevskom naselju Dobrinja. Analitičari bi s razlogom postavili pitanje je li Čampara uoči serije hapšenja, za koju je očito znao, nudio ili dogovarao povratak Komšićevog DF-a u vlast, a nakon što bi SBB, kako se pretpostavilo, isprovociran montažom, napustio koaliciju sa SDA.
Ovo pitanje posve je logično, jer bi eventualnim povratkom DF-a u vlast (koji su, očito, priželjkivali monteri) bitno ojačao Sarajlićev i Čamparin klan, a Izetbegović, koji je jučer rekao da saradnja sa SBB-om nema alternativu, u prilično izglednim šansama da se i sam nađe u neprilikama te da dodatno izgubi utjecaj u SDA. Za sada se tek u naznakama može čuti i o postojanju tajnih mentora ovog susreta, koji u svemu imaju svoje interese.
JThomas

#3162 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

palermo wrote:
JThomas wrote:
:D valahi, de brate onda vas nekolicina formulišite šta se treba misliti i pisati pa nam dostavite. Ono, ispravno je ovo,a svatko ko ne misli tako je po defaultu HM-ov drug.

Postaje pomalo degutantno i neprilično za ljude intelektualce etiketirati svakoga ko nije na ispravnom (od vas utvrđenom) fonu.
nije to ni od danas ni od juče, a nisam ti prvi put ni ja napisao.
Banksy

#3163 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

I kako ono, ovo hapšenje je djelo stranaca koji idu u borbu protiv korupcije, pada Dodik poslije Fahre, 100% ...

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Milorada Dodika?

Nakon što je sredinom januara donijelo odluku o provođenju istrage protiv čelnika Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorda Dodika, Tužilaštvo BiH ju je naknadno i povuklo, saznaje Večernji list.

Tužilaštvo BiH je, po informacijama dobijenim od izvora u toj instituciji, povuklo naredbu o pretresu objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Raniji nalog da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi Dodik bila je izdana 14. januara.
klavirdžija

#3164 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by klavirdžija »

Ništa neobično, niti bi to opovrgavalo tvrdnju da ovo vode stranci.
palermo

#3165 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

JThomas wrote:
pa rekoj li ja vas nekolicina :D

eleneis, tvoje pravo da misliš a i da pišeš što hoćeš
Banksy

#3166 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

palermo wrote:
JThomas wrote:
pa rekoj li ja vas nekolicina :D

eleneis, tvoje pravo da misliš a i da pišeš što hoćeš
Tvoje pravo je da izneseš, ali i argumentiraš stav, no ne radiš to, zato možda stičemo pogrešan dojam, ako je pogrešan ... :D
palermo

#3167 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Kako ti se čini? Da Bakir vlada situacijom? :D

Zasad, jedini za koje ja vidim da su u ovom procesu dobri su ''opozicija'' i ''Gačani''.

Ako je istinita ova info iz Avaza, dakle AKO jeste, a to još tačno ne znamo jer je niko nije ni potvrdio ni demantirao, onda je ovo ispod logičan slijed:

Kako "Avaz" saznaje, sastanak je održan u jednoj poznatoj slastičarnici u sarajevskom naselju Dobrinja. Analitičari bi s razlogom postavili pitanje je li Čampara uoči serije hapšenja, za koju je očito znao, nudio ili dogovarao povratak Komšićevog DF-a u vlast, a nakon što bi SBB, kako se pretpostavilo, isprovociran montažom, napustio koaliciju sa SDA.
Ovo pitanje posve je logično, jer bi eventualnim povratkom DF-a u vlast (koji su, očito, priželjkivali monteri) bitno ojačao Sarajlićev i Čamparin klan, a Izetbegović, koji je jučer rekao da saradnja sa SBB-om nema alternativu, u prilično izglednim šansama da se i sam nađe u neprilikama te da dodatno izgubi utjecaj u SDA. Za sada se tek u naznakama može čuti i o postojanju tajnih mentora ovog susreta, koji u svemu imaju svoje interese.
A bogami meni nešto nevjerovatna tvrdnja da je sad neki gatački klan u kojem je još pride i bezlični Asim Sarajlić jači od Bakira.

Ne vidim bogami po kojem osnovu, pa sve je njih doveo Bakir (osim Asima), gdje tu onda islamska zajednica, druge interesne skupine.....

Al eto, vidjet ćemo.....
klavirdžija

#3168 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by klavirdžija »

Taj gatački klan i ako je uključen (nije nemoguće, pitanje je koliko) nije "glavni".
mirzadelibasic

#3169 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

Alfons Kauders wrote:
SBB onomad rece da je Bakir to uradio "preko reda" cisto da bi zavalio Fahru... Al et

Ne znam sto to vidis kao problem. Covjek da iskaz: "Ovo mi je drugi mandat u Predsjednistvu, uvijek smo to rjesavali kao formalno pitanje ispunjavanja kvota parlamentarnih stranaka ili stranaka u vladajucoj koaliciji. To mogu potkrijepiti dokumentima i zapisnicima..."
Šta misliš je li Bakir dobio informaciju zašto se ta žena treba imenovati i je li on znao ko je i gdje radi suprug od dotične? Ja mislim da je sve znao i apropo tog saznanja je ubrzao proces imenovanja i sveo ga na imenovanje "preko noći".

Je li to protuzakonito ili nije, ja stvarno ne znam i postoje organi koji će to ustanoviti, ali ako je to svjesno uradio samo kako bi Fahru zavalio, onda njemu svaka čast na promišljenosti.
"Sudeći po korespondenciji kroz poruke koje su objavljene, a koje sam citirala na ročištu, to su po meni ekskludirajući dokazi i drago mi je da je saslušan", zaključila je Vidović.
SBB je saopćio da su i oni sami bili iznenađeni kojom brzinom je Izetbegović imenovao Hadžijahić na mjesto ambasadorice. Također, na ročištu o određivanju pritvora Radončić je rekao da prilikom imenovanja Izetbegović nije ispoštovao standardne procedure.
HM 2011

#3170 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

mirzadelibasic wrote:
Alfons Kauders wrote:
SBB onomad rece da je Bakir to uradio "preko reda" cisto da bi zavalio Fahru... Al et

Ne znam sto to vidis kao problem. Covjek da iskaz: "Ovo mi je drugi mandat u Predsjednistvu, uvijek smo to rjesavali kao formalno pitanje ispunjavanja kvota parlamentarnih stranaka ili stranaka u vladajucoj koaliciji. To mogu potkrijepiti dokumentima i zapisnicima..."
Šta misliš je li Bakir dobio informaciju zašto se ta žena treba imenovati i je li on znao ko je i gdje radi suprug od dotične? Ja mislim da je sve znao i apropo tog saznanja je ubrzao proces imenovanja i sveo ga na imenovanje "preko noći".

Je li to protuzakonito ili nije, ja stvarno ne znam i postoje organi koji će to ustanoviti, ali ako je to svjesno uradio samo kako bi Fahru zavalio, onda njemu svaka čast na promišljenosti.
"Sudeći po korespondenciji kroz poruke koje su objavljene, a koje sam citirala na ročištu, to su po meni ekskludirajući dokazi i drago mi je da je saslušan", zaključila je Vidović.
SBB je saopćio da su i oni sami bili iznenađeni kojom brzinom je Izetbegović imenovao Hadžijahić na mjesto ambasadorice. Također, na ročištu o određivanju pritvora Radončić je rekao da prilikom imenovanja Izetbegović nije ispoštovao standardne procedure.
ovo za brzinu imenovapnja je obicno spinovanje.....
mirzadelibasic

#3171 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

HM 2011 wrote:
mirzadelibasic wrote:
Alfons Kauders wrote:

ovo za brzinu imenovapnja je obicno spinovanje.....
to reče vaš koalicioni partner... :lol:
Zgoljo

#3172 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Zgoljo »

Ne znam vise ko je nas,a ko je njihov...

Sve je to uredu ali ako u zemlji u kojoj su ukradene desetine milijardi najkrupniju optuzenu zvijerku do sada optuze zbog ometanja rada pravosudja onda to sve govori i o drzavi i o pravosudju.
Zato su meni smijesni ovi proleteri koji likuju i zbijaju sale,kao pravna drzava radi svoj posao,haha.

Ovdje je sve politicki motivisano,kako god vlast i politika trebaju remont jos vise ga treba pravosudje kao i apsolutno svaki drugi segment drustva.Sve izvrnuti naglavu pa ponovo.
Last edited by Zgoljo on 03/02/2016 20:07, edited 1 time in total.
de balzac

#3173 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by de balzac »

JoseMujica wrote:

ovdje narod i predobro živi kolko je nepismen i pokvaren
bas tako
Samprotivsviju

#3174 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Sad sam vecerao, odmah mi pade Fahro na pamet... sigurno gladuje :cry:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3175 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JoseMujica »

Samprotivsviju wrote:Sad sam vecerao, odmah mi pade Fahro na pamet... sigurno gladuje :cry:

pokrenimo akciju :

ZALOGAJ ZA TORNJAKA!

Bidnimo Prošnjaci - Bidnimo solidarni - Bidnimo jednaki, ali neka Don Neonko bidne jednakiji od drugih
Post Reply