UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3151 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Unitedovci ne bi trebali pricati o sudijama. Treba imati obraza :D
Logovan

#3152 Re: Champions league 15/16

Post by Logovan »

Pep Guardiola nakon prve utakmice s Atleticom: "Ubijte me ako Atletico Madrid prođe u finale!"

Ono kada podcjenjuješ, omalovažavaš protivnika. :oops:

Podsjetio me je na Enriquea kada je izjavio da Barcu jedino može pobijediti Barca i onda dođe poraz od Reala, Atletica, itd.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3153 Re: Champions league 15/16

Post by mali_milojica »

Jos jednom da se ponovim,tesko da ijedna ekipa na svijetu moze proci Atletico u dvije utakmice. Veoma tesko.
p206

#3154 Re: Champions league 15/16

Post by p206 »

mali_milojica wrote:Jos jednom da se ponovim,tesko da ijedna ekipa na svijetu moze proci Atletico u dvije utakmice. Veoma tesko.
jer igraju na gol u gostima
da se ja pitam, onog dana kad su igrači počeli avionom ići na gostovanje ukinuo bi to pravilo, nema smisla da jedan gol vrijedi kao 2
zenit dozic

#3155 Re: Champions league 15/16

Post by zenit dozic »

Tomahawk11 wrote:Unitedovci ne bi trebali pricati o sudijama. Treba imati obraza :D
Ni jedna velika ekipa, pogotovo Bayern,Barca,Real,Milan,Juve,PSG,United itd ne bi trebali da se žale na suđenje jer i pored tog a što su najbogatiji i imaju najbolje igrače, u 90 posto slučajeva su njihovi protivnici oštećeni.

Bravo Leicester, bravo Atletiko, ipak pare ne mogu kupiti sve.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3156 Re: Champions league 15/16

Post by mali_milojica »

p206 wrote:
mali_milojica wrote:Jos jednom da se ponovim,tesko da ijedna ekipa na svijetu moze proci Atletico u dvije utakmice. Veoma tesko.
jer igraju na gol u gostima
da se ja pitam, onog dana kad su igrači počeli avionom ići na gostovanje ukinuo bi to pravilo, nema smisla da jedan gol vrijedi kao 2
Bezveze je igrati na svom stadionu 30 min vise nego kod protivnika u slucaju istog rezultata u obje utakmice.
Gol u gostima je postao besmislen nakon 1/2 finala 2003 kad su igrali Milan-Inter. 0:0 i 1:1 i Milan ode dalje zbog gola u gostima. :lol:
LSD

#3157 Re: Champions league 15/16

Post by LSD »

zenit dozic wrote:
Tomahawk11 wrote:Unitedovci ne bi trebali pricati o sudijama. Treba imati obraza :D
Ni jedna velika ekipa, pogotovo Bayern,Barca,Real,Milan,Juve,PSG,United itd ne bi trebali da se žale na suđenje jer i pored tog a što su najbogatiji i imaju najbolje igrače, u 90 posto slučajeva su njihovi protivnici oštećeni.

Hajd sve i nekakao...ali ubaciti u taj kontekst Leicester sa jednim Atleticom :shock: :-) šta reci

brate, mješaš kruške i jabuke, babe i žabe
missko

#3158 Re: Champions league 15/16

Post by missko »

LSD wrote:
zenit dozic wrote:

Hajd sve i nekakao...ali ubaciti u taj kontekst Leicester sa jednim Atleticom :shock: :-) šta reci

brate, mješaš kruške i jabuke, babe i žabe
Gdje je razlika
LSD

#3159 Re: Champions league 15/16

Post by LSD »

Svugdje, all around :-)
skenderija04

#3160 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

zenit dozic wrote:

Jebi ga jarane, Atletico je ulozio u ekipu 139,5 miliona za ovu sezonu. Treci nakon dvojca iz Manchestera. Nije bas sve tako romanticno :D :D
LSD

#3161 Re: Champions league 15/16

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
zenit dozic wrote:

Jebi ga jarane, Atletico je ulozio u ekipu 139,5 miliona za ovu sezonu. Treci nakon dvojca iz Manchestera. Nije bas sve tako romanticno :D :D
150 je Atletico pljunuo na svoja pojacanja prošlo ljeto, a Leicester sklopio prvih 11 sa svega 22 miliona :-) :lol:
Last edited by LSD on 04/05/2016 00:45, edited 1 time in total.
p206

#3162 Re: Champions league 15/16

Post by p206 »

zenit dozic wrote:

Atletico platio 30 mil. eura za Griezmana, 16 miliona za golmana, 45 za Martineza kojeg su kasnije uvalili Kinezima
od La Lige dobiju preko 100 miliona za TV prava
BHF_Manijak

#3163 Re: Champions league 15/16

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote: Jebi ga jarane, Atletico je ulozio u ekipu 139,5 miliona za ovu sezonu. Treci nakon dvojca iz Manchestera. Nije bas sve tako romanticno :D :D
Ma dzaba govoris moj ti, prati ih glas ljudi koji se s vjetrenjacama bore, odnosno protiv velikih. Ovo izvlacenje cifri ti dodje k'o pisanje uz vjetar. :mrgreen: :mrgreen:
missko

#3164 Re: Champions league 15/16

Post by missko »

skenderija04 wrote:
zenit dozic wrote:

Pa i izgurao je daleko dalje. Ali mislim u stilu igranja nema neke razlike kao ni u kvaliteti ekipe trenutno. Atletika pokusavaju oslabiti vec par godina a vidjet cemo kad Lesteru uzmu npr Kantea ili Mahreza
cyprus

#3165 Re: Champions league 15/16

Post by cyprus »

Ništa, biće dva španska finala... A Barcelona ni u jednom :mrgreen:

A što se tiče Atletica, pola ove ekipe je Cholo... Bez obzira na sve, realan kvalitet Atletikovih igrača se ne može porediti sa onim Bayerna, Barcelone i Reala... Međutim, evo već nekoliko sezona su tu i drže se... Ali kada bi Cholo otišo vjerujem da bi se sve raspalo... A sad da ne bude da sam kontradiktoran, jer znam reći da je kvalitet većine trenera precjenjen - to isto mislim i za Chola... Njemu je jednostavno legla ova ekipa Atletica, i on njoj, tako da zajedno izvlače 120% svojih mogućnosti... Vrlo je moguće da bi on u nekoj drugoj ekipi doživio neuspjeh...

Guardiola po meni opet pokazao da je i on precjenjen i limitiran... Ima rutinu, ali u ključnim jakim utakmicama me nikada nije impresionirao... Vidjećemo kako će se snaći u Manchesteru... Ako tamo u znatno šarolikoj konkurenciji uzme titulu, popravit ću mišljenje o njemu...
zenit dozic

#3166 Re: Champions league 15/16

Post by zenit dozic »

Ama ljudi džaba krečite, i ja od kad pratim fudbal navijam za Real, ali to ne znai da ne mogu realno sagledat stvari.

Pogledajte samo tržišnu cijenu igrača i budžet atletika i ovih ekipa što sam nabrojao, svi su najmanje dvostruko skuplji od njih.
Nabrajate pojačanja Atletika, a ne nabrajate igrače koji su im za to vrijeme otišli u bogatije ekipe :zzzz:

Sve ove igrače što su doveli sada vrijede duplo više i duplo više će zaraditi na njima
Last edited by zenit dozic on 04/05/2016 01:02, edited 1 time in total.
alijagoro

#3167 Re: Champions league 15/16

Post by alijagoro »

skenderija04 wrote:
zenit dozic wrote:

Nemaju svi svoju skolu kao Barthelona :D
skenderija04

#3168 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

missko wrote: Pa i izgurao je daleko dalje. Ali mislim u stilu igranja nema neke razlike kao ni u kvaliteti ekipe trenutno. Atletika pokusavaju oslabiti vec par godina a vidjet cemo kad Lesteru uzmu npr Kantea ili Mahreza
Misko, to je Cholismo. Dvadeset jednakih. On kupuje rezervne dijelove za svoju ideju. Ljetos su dosli: Vietto,Griesmann,Savic,Carrasco,Correa,Jackson, Kraneviter,Augusto... Njemu je svejedno. On je napravio sistem i zna sta mu treba. Svi vjeruju u tu ideju i vidi ih...Nije ovo slucajno. Moze se svidjati ili ne kako igraju, ali ovo je ozbiljan projekat. Sad su dosli u situaciju da igraci zele da dodju u Atletico. Ako osvoje (sto im zelim) samo je pitanje koliko ce Cholo ostati na celu. On je 1. U svojoj kuci 2. Ima pare na raspolaganju, nema sportskog direktora koji pametuje 3.Igraci mu vjeruju. 4. Publika ga obozava 5. Predsjednik mu jede iz ruke. Ima sve preduslove da nastavi sa Atleticom. Samo jedan poziv, iz Buenos Airesa, da preuzme reprezentaciju, bi mogao promijeniti planove.
skenderija04

#3169 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

alijagoro wrote: Nemaju svi svoju skolu kao Barthelona :D
Svi je imaju, trebaju samo muda da se ubace djeca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3170 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:Znate sta, mrzim kad neki lik uzme raspravljati sa cijelim forumom je li bio penal ili nije. Ako vi svi kazete da nije bio, onda sam ja corav.
Volio bih procitati komentare nekih koji se bolje razumiju. Ovi koje sam ja pratio, znaci njih 2ica i jos 3-4 u studiju svi kazu da je bio penal. Isti komentatori tokom utakmice (mnogo prije oba penala) hvale sudiju i tvrde kako je jedan od najboljih u Evropi, cak su govorili o tome kako bi se uklopio u EPL premda "ne sudi na engleski nacin".
Kanal je FS, komentatori su Englezi, kao i svaka druga vaznija utakmica koju sam gledao na tom kanalu. A i da su Amerikanci, sta ima veze. :-)

@ BHF, vidim sad kontakt i na lijevoj nozi u isto vrijeme kad je bio i na ovoj prednjoj, po cjevanici :D. (kad su vec obje noge bile u zraku)
Hocel' stagod pomoc cinjenica da je i Tores priznao da je bilo van sesnaesterca :D
skenderija04

#3171 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:
skenderija04 wrote: Jebi ga jarane, Atletico je ulozio u ekipu 139,5 miliona za ovu sezonu. Treci nakon dvojca iz Manchestera. Nije bas sve tako romanticno :D :D
Ma dzaba govoris moj ti, prati ih glas ljudi koji se s vjetrenjacama bore, odnosno protiv velikih. Ovo izvlacenje cifri ti dodje k'o pisanje uz vjetar. :mrgreen: :mrgreen:
Ok, uspjeli su da naprave tu sliku o sebi. Postujem. Samo pazi,za te pare su mogli dovesti 2/3 ekstra igraca. Simeone , koji vise vjeruje u sistem i kolektiv nego imena, odlucio se da dovede 7/8. Eto ga, vidi gdje su. drugo finale u tri godine. A nije bas da su imali lagan raspored.
Idemedosumom

#3172 Re: Champions league 15/16

Post by Idemedosumom »

Drago mi je sto je Neuer odbranio penal, jer da nije bilo bi da je Cakir progurao Atletico. Raja koja je toliko zapela za penal koji uopste nije uticao na rezultat je u najmanju ruku smijesna.

Na prvi pogled sam i ja pomislio da je Cakir pogrijesio, ali sam poput komentatora na areni promijenio misljenje nakon snimaka iz svih uglova.
p206

#3173 Re: Champions league 15/16

Post by p206 »

skenderija04 wrote:
missko wrote: Pa i izgurao je daleko dalje. Ali mislim u stilu igranja nema neke razlike kao ni u kvaliteti ekipe trenutno. Atletika pokusavaju oslabiti vec par godina a vidjet cemo kad Lesteru uzmu npr Kantea ili Mahreza
Misko, to je Cholismo. Dvadeset jednakih. On kupuje rezervne dijelove za svoju ideju. Ljetos su dosli: Vietto,Griesmann,Savic,Carrasco,Correa,Jackson, Kraneviter,Augusto... Njemu je svejedno. On je napravio sistem i zna sta mu treba. Svi vjeruju u tu ideju i vidi ih...Nije ovo slucajno. Moze se svidjati ili ne kako igraju, ali ovo je ozbiljan projekat. Sad su dosli u situaciju da igraci zele da dodju u Atletico. Ako osvoje (sto im zelim) samo je pitanje koliko ce Cholo ostati na celu. On je 1. U svojoj kuci 2. Ima pare na raspolaganju, nema sportskog direktora koji pametuje 3.Igraci mu vjeruju. 4. Publika ga obozava 5. Predsjednik mu jede iz ruke. Ima sve preduslove da nastavi sa Atleticom. Samo jedan poziv, iz Buenos Airesa, da preuzme reprezentaciju, bi mogao promijeniti planove.
Ili poziv, ili njegovo zasićenje, jer poslije Lige prvaka nema ništa veće.
Što se mene tiče ja bi volio da ostane još 5 godina barem, da se u Barceloni nađe neko ko će skontati kako razbiti ovakav način igre, jer će ih to čekati svake godine očigledno, ako ne od njih onda od Chelsea i sl...Pep je večeras bio dobar, igra je imala i glavu i rep. I ja bi to uzeo kao uzorak za dalje. Svaki igrač je radio tačno ono što mu je rekao, od Boatenga koji je tražio Lewandovskog dugim loptama, do dijagonala na krila, šutevi iz daljine itd.
skenderija04

#3174 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

p206 wrote:
Ili poziv, ili njegovo zasićenje, jer poslije Lige prvaka nema ništa veće.
Što se mene tiče ja bi volio da ostane još 5 godina barem, da se u Barceloni nađe neko ko će skontati kako razbiti ovakav način igre, jer će ih to čekati svake godine očigledno, ako ne od njih onda od Chelsea i sl...Pep je večeras bio dobar, igra je imala i glavu i rep. I ja bi to uzeo kao uzorak za dalje. Svaki igrač je radio tačno ono što mu je rekao, od Boatenga koji je tražio Lewandovskog dugim loptama, do dijagonala na krila, šutevi iz daljine itd.
Bilo bi dobro za ligu da ostane.
Better Man

#3175 Re: Champions league 15/16

Post by Better Man »

Još jedan dokaz da je Pep smiješan trener i da ga bez ikakvog osnova dižu u nebesa.
Post Reply