Black swan wrote:da si prljavo bogatkao bil gejts npr
ili da spadaš u nekih 1-5% ultrasuper jebača kojima žene opraštaju sve... i dozvoljavaju sve
Danasnji "feminizam"
- triconja
#3151 Re: Danasnji "feminizam"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3152 Re: Danasnji "feminizam"
to su ti ovi: Preko studentskog ugovora sam radila na blagajni u jednoj trgovini. Dolazi cura na blagajnu, otvara novčanik da plati, a u njemu slika mog zaručnika. Odmah mi je pozlilo. Budući da je imala krupnu novčanicu, slagala sam da nemam da joj vratim ostatak i zamolila ju da ako može, plati karticom. Tako sam saznala ime, pronašla ju na društvenim mrežama i imala što i vidjeti. Niti na jednoj slici nema njegovog lica, ali znala sam svaki detalj njegovog tijela pa ga nije bilo teško prepoznati.
https://net.hr/danas/svijet/frajer-i-po ... ovih-cura/
frajer-i-pol-muskarac-nastradao-u-prometnoj-u-bolnici-ga-posjetilo-svih-17-njegovih-cura/

frajer-i-pol-muskarac-nastradao-u-prometnoj-u-bolnici-ga-posjetilo-svih-17-njegovih-cura/
- triconja
#3153 Re: Danasnji "feminizam"
DobarBlack swan wrote:to su ti ovi: Preko studentskog ugovora sam radila na blagajni u jednoj trgovini. Dolazi cura na blagajnu, otvara novčanik da plati, a u njemu slika mog zaručnika. Odmah mi je pozlilo. Budući da je imala krupnu novčanicu, slagala sam da nemam da joj vratim ostatak i zamolila ju da ako može, plati karticom. Tako sam saznala ime, pronašla ju na društvenim mrežama i imala što i vidjeti. Niti na jednoj slici nema njegovog lica, ali znala sam svaki detalj njegovog tijela pa ga nije bilo teško prepoznati.
frajer-i-pol-muskarac-nastradao-u-prometnoj-u-bolnici-ga-posjetilo-svih-17-njegovih-cura/![]()
![]()
![]()
- seln
#3154 Re: Danasnji "feminizam"
Kinez sa pitonom od stravicnih 8,5 centimetara...Black swan wrote:to su ti ovi: Preko studentskog ugovora sam radila na blagajni u jednoj trgovini. Dolazi cura na blagajnu, otvara novčanik da plati, a u njemu slika mog zaručnika. Odmah mi je pozlilo. Budući da je imala krupnu novčanicu, slagala sam da nemam da joj vratim ostatak i zamolila ju da ako može, plati karticom. Tako sam saznala ime, pronašla ju na društvenim mrežama i imala što i vidjeti. Niti na jednoj slici nema njegovog lica, ali znala sam svaki detalj njegovog tijela pa ga nije bilo teško prepoznati.
frajer-i-pol-muskarac-nastradao-u-prometnoj-u-bolnici-ga-posjetilo-svih-17-njegovih-cura/![]()
![]()
![]()
Izgleda da kineskinje nisu zahtjevne... komi, prosetaj malo po Buca Potoku, jebo ga ti...
Last edited by seln on 26/04/2018 10:33, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
-
kakavdanakneiskustvu
- annoy
#3157 Re: Danasnji "feminizam"
Nisam trebala to otvoriti dok jedem
- triconja
#3158 Re: Danasnji "feminizam"
Ne kontam sta je fazon sa tetovazama?kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.ebaumsworld.com/pictures/37- ... /85648010/
- triconja
#3159 Re: Danasnji "feminizam"
Vidi li jos neko povezanost sa autorativnim sistemima u ovome? Neko namjerno da svoju poziciju u drustvu da bi bio u sistemu koji je odbacen od strane vecine?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3160 Re: Danasnji "feminizam"
nek samo šaha igrajuMarlboroGold wrote:
ništa drugo ne moraju
- Bloo
- Globalna šefica
#3161 Re: Danasnji "feminizam"
Interesantan osvrt o zenama i psovanju i moci.
Editovan naravno
https://www.nbcnews.com/think/opinion/i ... ncna870736
Editovan naravno
- triconja
#3162 Re: Danasnji "feminizam"
Dje to bogati? Ima par zenskih sto ih znam laju gore nego muskiBloo wrote:Interesantan osvrt o zenama i psovanju i moci.
Editovan naravno![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#3163 Re: Danasnji "feminizam"
Ali nije fino da zene psuju. Nije damski, zenstveno...triconja wrote:Dje to bogati? Ima par zenskih sto ih znam laju gore nego muskiBloo wrote:Interesantan osvrt o zenama i psovanju i moci.
Editovan naravno![]()
- triconja
#3164 Re: Danasnji "feminizam"
Daj bogati, ko kaze. Meni ne smeta, sve dok se psuje u granicama normale. Ko pretjera i psuje ajete i sure i kosti necije e to je vec za izbjegavanje, a ono nase normalno, mater, oca, boga moze proc, a i to u situacijama koje opravdavaju psovku.Bloo wrote:Ali nije fino da zene psuju. Nije damski, zenstveno...triconja wrote:Dje to bogati? Ima par zenskih sto ih znam laju gore nego muskiBloo wrote:Interesantan osvrt o zenama i psovanju i moci.
Editovan naravno![]()
Haj bona, cuj nije zenstveno, nije malo sutra. Ljudski je sovat od do u pojedinim situacijama, a to misljenje da zensko ne smije otvarat usta je pravo napredno
- triconja
#3166 Re: Danasnji "feminizam"
Sta sve covjek nece uradit da opravda svoju manuannoy wrote:Cuj ponosna sto psuje
- Bloo
- Globalna šefica
#3167 Re: Danasnji "feminizam"
PA članak se bavi fenomenom psovanja (sada da ne ulazimo da li odobravate ili ne za bilo koji rod i spol) kroz prizmu spola, te žene u patrijarhatu.
Nije bitno da li je lijepo psovati ili ne u ovom slučaju, već da li je psovanje iskazivanje moći za određeni spol.
Nije bitno da li je lijepo psovati ili ne u ovom slučaju, već da li je psovanje iskazivanje moći za određeni spol.
- triconja
#3168 Re: Danasnji "feminizam"
Nije to cilj tog "artikla", nego je cudjenje sto i dalje (mislim ono, trebalo je to davno propast jer je zastariloBloo wrote:PA članak se bavi fenomenom psovanja (sada da ne ulazimo da li odobravate ili ne za bilo koji rod i spol) kroz prizmu spola, te žene u patrijarhatu.
A naravno da osobe koje imaju autoritet imaju veca prava, jer da nemaju ne bi bilo neke inicijative da se ganja ta pozicija u socioekonomskoj ljestvici.
- triconja
#3169 Re: Danasnji "feminizam"
Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.
Rekao bih prije da je to neko opravdanje a ne argument. Kakve veze ima stanje u ugandi sa stanjem u americi?
Bog ti dao ljudi u kini zive gore nego romi kod nas, ljudi u juznoj americi isto, centralna amerika mozda i gore i znaci treba kad se bude neki buduci strajk ganjo govorit kako oni za citav dan rada zarade jedan dolar!?

Rekao bih prije da je to neko opravdanje a ne argument. Kakve veze ima stanje u ugandi sa stanjem u americi?
Bog ti dao ljudi u kini zive gore nego romi kod nas, ljudi u juznoj americi isto, centralna amerika mozda i gore i znaci treba kad se bude neki buduci strajk ganjo govorit kako oni za citav dan rada zarade jedan dolar!?
-
grunf55
#3170 Re: Danasnji "feminizam"
Nije tu do žena apsolutno ništa,nego samo do toga što je ili su dozvolili sebi da postanu papučari.Black swan wrote:bila jedna papanka u firmi iz središnje bosne
tradicionalno odgojena djevojka
za žene je kuhinja za muške je cijepanje drva
sve fino krasno
muško je uvijek u pravu... i te floskule
samo kukala kaće momka naći i udati se
sve fino do svadbe
ali kad se udala pričaju ljudi godinu dana on nije svojima smio otići
koliko li je takvih primjera gdje braća braću ne smiju zbog žene na ulici pozdravljati
gdje sin ne poznaje roditelje na ulici zbog supruge ( znam imena i prezimena ljudi)
gdje su roditelji sinova gladni i žedni a oni iz njemačke ne smiju poslatui 50 eura
ili su nabrzaka strpani u starački dom zbog imovine
A iskreno mislim da tu nema ni žene. Dakle nema tu ni čovjeka ni žene a ni braka.
- MarlboroGold
#3171 Re: Danasnji "feminizam"
To se zove licemjerje.triconja wrote:Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.
Bog ti dao ljudi u kini zive gore nego romi kod nas, ljudi u juznoj americi isto, centralna amerika mozda i gore i znaci treba kad se bude neki buduci strajk ganjo govorit kako oni za citav dan rada zarade jedan dolar!?![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#3172 Re: Danasnji "feminizam"
Imam problema da pratim tvoju misao, možeš li biti sekundicu koherentnijitriconja wrote:Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.
Bog ti dao ljudi u kini zive gore nego romi kod nas, ljudi u juznoj americi isto, centralna amerika mozda i gore i znaci treba kad se bude neki buduci strajk ganjo govorit kako oni za citav dan rada zarade jedan dolar!?![]()
![]()
- triconja
#3173 Re: Danasnji "feminizam"
Ideja je da kad nesto hoces bolje ne trazis primjere koji pokazuju da je tu stanje tries puta gore, nego trazis primjere gdje je bolje. Evo za plate, ako uzmes standard i kupovnu moc azije, afrike, juzne i centralne amerike (velikog dijela) dobijes to da oni zive dosta gore nego mi i to ganjat kao argument, onda ce ljudi skontat pa mi ne zivimo tako lose pa ce citava akcija propast. Treba ganjat bolje primjere pa njima teziti. Kakve veze ima to sto u indiji i bangladesu nemaju hala sa situacijom u bosni i pravima ljudi u bosni?Bloo wrote:Imam problema da pratim tvoju misao, možeš li biti sekundicu koherentnijitriconja wrote:Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.
![]()
Have mercy, multitaskam
Zar ne bi bilo bolje da feministkinje traze veca prava po nekom drugom osnovu, nek kazu hocemo to i to (ako nema bas takvih primjera, onda skontaj novu drustvenoekonomsku misao i ganjaj je dok se ne sprovede u praksi). Da ne bi francuske revolucije i dan danas bi bio ovdje neki vozd i moro bi riljat ko kmet citav zivot. Na koga su se ti revolucionari ugledali?
- Bloo
- Globalna šefica
#3174 Re: Danasnji "feminizam"
Jbg (izvini annoy), ovo zahtijeva duži odgovor kad dođem kući 
- MarlboroGold
#3175 Re: Danasnji "feminizam"
Dobila policija prijavu obiteljskog nasilja, stižu na scenu zločina i javljaju se natrag u stanicu. "Alo centrala, evo imamo slučaj ubistva, žena zatukla muža oklagijom, napikla ga nožem jedno pe-šes puta i odrezala mu jaja jer je prešao blatnim cipelama preko poda kojeg je upravo oprala". "Sve jasno. Jeste ju uhapsili?" "A evo sad ćemo, samo da se pod osuši."