Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#3151 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Black swan wrote:da si prljavo bogat :D kao bil gejts npr

ili da spadaš u nekih 1-5% ultrasuper jebača kojima žene opraštaju sve... i dozvoljavaju sve :D
:lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3152 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

to su ti ovi: Preko studentskog ugovora sam radila na blagajni u jednoj trgovini. Dolazi cura na blagajnu, otvara novčanik da plati, a u njemu slika mog zaručnika. Odmah mi je pozlilo. Budući da je imala krupnu novčanicu, slagala sam da nemam da joj vratim ostatak i zamolila ju da ako može, plati karticom. Tako sam saznala ime, pronašla ju na društvenim mrežama i imala što i vidjeti. Niti na jednoj slici nema njegovog lica, ali znala sam svaki detalj njegovog tijela pa ga nije bilo teško prepoznati.

https://net.hr/danas/svijet/frajer-i-po ... ovih-cura/
frajer-i-pol-muskarac-nastradao-u-prometnoj-u-bolnici-ga-posjetilo-svih-17-njegovih-cura/ :lol: :lol: :lol: :lol:
triconja

#3153 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Black swan wrote:to su ti ovi: Preko studentskog ugovora sam radila na blagajni u jednoj trgovini. Dolazi cura na blagajnu, otvara novčanik da plati, a u njemu slika mog zaručnika. Odmah mi je pozlilo. Budući da je imala krupnu novčanicu, slagala sam da nemam da joj vratim ostatak i zamolila ju da ako može, plati karticom. Tako sam saznala ime, pronašla ju na društvenim mrežama i imala što i vidjeti. Niti na jednoj slici nema njegovog lica, ali znala sam svaki detalj njegovog tijela pa ga nije bilo teško prepoznati.

frajer-i-pol-muskarac-nastradao-u-prometnoj-u-bolnici-ga-posjetilo-svih-17-njegovih-cura/ :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobar :lol: :lol: :lol:
seln

#3154 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

Black swan wrote:to su ti ovi: Preko studentskog ugovora sam radila na blagajni u jednoj trgovini. Dolazi cura na blagajnu, otvara novčanik da plati, a u njemu slika mog zaručnika. Odmah mi je pozlilo. Budući da je imala krupnu novčanicu, slagala sam da nemam da joj vratim ostatak i zamolila ju da ako može, plati karticom. Tako sam saznala ime, pronašla ju na društvenim mrežama i imala što i vidjeti. Niti na jednoj slici nema njegovog lica, ali znala sam svaki detalj njegovog tijela pa ga nije bilo teško prepoznati.

Kinez sa pitonom od stravicnih 8,5 centimetara...
Izgleda da kineskinje nisu zahtjevne... komi, prosetaj malo po Buca Potoku, jebo ga ti...
Last edited by seln on 26/04/2018 10:33, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#3155 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

annoy

#3157 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Nisam trebala to otvoriti dok jedem
triconja

#3158 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Ne kontam sta je fazon sa tetovazama? :-)
triconja

#3159 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Vidi li jos neko povezanost sa autorativnim sistemima u ovome? Neko namjerno da svoju poziciju u drustvu da bi bio u sistemu koji je odbacen od strane vecine?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3160 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

MarlboroGold wrote:
nek samo šaha igraju
ništa drugo ne moraju :D
Bloo
Globalna šefica

#3161 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Interesantan osvrt o zenama i psovanju i moci.
Editovan naravno :mrgreen:

https://www.nbcnews.com/think/opinion/i ... ncna870736
triconja

#3162 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:Interesantan osvrt o zenama i psovanju i moci.

Dje to bogati? Ima par zenskih sto ih znam laju gore nego muski :lol:
Bloo
Globalna šefica

#3163 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:

Ali nije fino da zene psuju. Nije damski, zenstveno...
triconja

#3164 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote:

Ali nije fino da zene psuju. Nije damski, zenstveno...
Daj bogati, ko kaze. Meni ne smeta, sve dok se psuje u granicama normale. Ko pretjera i psuje ajete i sure i kosti necije e to je vec za izbjegavanje, a ono nase normalno, mater, oca, boga moze proc, a i to u situacijama koje opravdavaju psovku.

Haj bona, cuj nije zenstveno, nije malo sutra. Ljudski je sovat od do u pojedinim situacijama, a to misljenje da zensko ne smije otvarat usta je pravo napredno :-) :lol: :lol: :lol:
annoy

#3165 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Cuj ponosna sto psuje :-)
triconja

#3166 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

annoy wrote:Cuj ponosna sto psuje :-)
Sta sve covjek nece uradit da opravda svoju manu :lol: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#3167 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

PA članak se bavi fenomenom psovanja (sada da ne ulazimo da li odobravate ili ne za bilo koji rod i spol) kroz prizmu spola, te žene u patrijarhatu.
Nije bitno da li je lijepo psovati ili ne u ovom slučaju, već da li je psovanje iskazivanje moći za određeni spol.
triconja

#3168 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:PA članak se bavi fenomenom psovanja (sada da ne ulazimo da li odobravate ili ne za bilo koji rod i spol) kroz prizmu spola, te žene u patrijarhatu.
Nije bitno da li je lijepo psovati ili ne u ovom slučaju, već da li je psovanje iskazivanje moći za određeni spol.
Nije to cilj tog "artikla", nego je cudjenje sto i dalje (mislim ono, trebalo je to davno propast jer je zastarilo :lol: :lol: :lol: ) osobe koje su jace po nekom osnovu imaju "autoritet" pa im se ne smije svasta srat, jer eto, mozes i najebat.

A naravno da osobe koje imaju autoritet imaju veca prava, jer da nemaju ne bi bilo neke inicijative da se ganja ta pozicija u socioekonomskoj ljestvici.
triconja

#3169 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.
Rekao bih prije da je to neko opravdanje a ne argument. Kakve veze ima stanje u ugandi sa stanjem u americi?

Bog ti dao ljudi u kini zive gore nego romi kod nas, ljudi u juznoj americi isto, centralna amerika mozda i gore i znaci treba kad se bude neki buduci strajk ganjo govorit kako oni za citav dan rada zarade jedan dolar!? :-) :-) :-)
grunf55

#3170 Re: Danasnji "feminizam"

Post by grunf55 »

Black swan wrote:bila jedna papanka u firmi iz središnje bosne

tradicionalno odgojena djevojka
za žene je kuhinja za muške je cijepanje drva
sve fino krasno
muško je uvijek u pravu... i te floskule
samo kukala kaće momka naći i udati se
sve fino do svadbe

ali kad se udala pričaju ljudi godinu dana on nije svojima smio otići
koliko li je takvih primjera gdje braća braću ne smiju zbog žene na ulici pozdravljati
gdje sin ne poznaje roditelje na ulici zbog supruge ( znam imena i prezimena ljudi)
gdje su roditelji sinova gladni i žedni a oni iz njemačke ne smiju poslatui 50 eura
ili su nabrzaka strpani u starački dom zbog imovine
Nije tu do žena apsolutno ništa,nego samo do toga što je ili su dozvolili sebi da postanu papučari.
A iskreno mislim da tu nema ni žene. Dakle nema tu ni čovjeka ni žene a ni braka.
MarlboroGold

#3171 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.
Rekao bih prije da je to neko opravdanje a ne argument. Kakve veze ima stanje u ugandi sa stanjem u americi?

Bog ti dao ljudi u kini zive gore nego romi kod nas, ljudi u juznoj americi isto, centralna amerika mozda i gore i znaci treba kad se bude neki buduci strajk ganjo govorit kako oni za citav dan rada zarade jedan dolar!? :-) :-) :-)
To se zove licemjerje.
Bloo
Globalna šefica

#3172 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:Ne mogu skontati sto feministkinje uzimaju stanje u trecem svijetu kao validan argument u svojim zahtjevima.

Imam problema da pratim tvoju misao, možeš li biti sekundicu koherentniji :D Have mercy, multitaskam :D
triconja

#3173 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:

Imam problema da pratim tvoju misao, možeš li biti sekundicu koherentniji :D Have mercy, multitaskam :D
Ideja je da kad nesto hoces bolje ne trazis primjere koji pokazuju da je tu stanje tries puta gore, nego trazis primjere gdje je bolje. Evo za plate, ako uzmes standard i kupovnu moc azije, afrike, juzne i centralne amerike (velikog dijela) dobijes to da oni zive dosta gore nego mi i to ganjat kao argument, onda ce ljudi skontat pa mi ne zivimo tako lose pa ce citava akcija propast. Treba ganjat bolje primjere pa njima teziti. Kakve veze ima to sto u indiji i bangladesu nemaju hala sa situacijom u bosni i pravima ljudi u bosni?

Zar ne bi bilo bolje da feministkinje traze veca prava po nekom drugom osnovu, nek kazu hocemo to i to (ako nema bas takvih primjera, onda skontaj novu drustvenoekonomsku misao i ganjaj je dok se ne sprovede u praksi). Da ne bi francuske revolucije i dan danas bi bio ovdje neki vozd i moro bi riljat ko kmet citav zivot. Na koga su se ti revolucionari ugledali?
Bloo
Globalna šefica

#3174 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Jbg (izvini annoy), ovo zahtijeva duži odgovor kad dođem kući :-D
MarlboroGold

#3175 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Dobila policija prijavu obiteljskog nasilja, stižu na scenu zločina i javljaju se natrag u stanicu. "Alo centrala, evo imamo slučaj ubistva, žena zatukla muža oklagijom, napikla ga nožem jedno pe-šes puta i odrezala mu jaja jer je prešao blatnim cipelama preko poda kojeg je upravo oprala". "Sve jasno. Jeste ju uhapsili?" "A evo sad ćemo, samo da se pod osuši."

:D
Post Reply