ma shvatam ja to, ali time bi sam sebi potpisao ostavku. evo vec napetosti izmedju sda i hdz oko raspodjele prihoda..Hakiz wrote:Ma raji najviše smeta to što kada je počeo počeo je sa najslabijima i sirotinjom. Što nije počeo od vrha.
znam da nije fer, ali sam svjestan da su stvari takve kakve jesu i da je to nemoguce promjeniti.
ali javni sektor nas svakako ne moze spasiti vec realni. zato bih, bar ja, bio zadovoljan da ako nista drugo obuzda daljni rast javnog sektora, a fokusira se na realni.
nakon price o minimalcu, ispala je frka oko penzija, ali to ce morat doci na red vrlo brzo - u to nema sumnje jer to pokazuju brojke,
naravno, svai ce reci kako udara po najslabijima kakosu penzije male...ali broj penzionera je presao 400 hiljada. kada odbijes sve invalidske penzije (tamo gdje se jedino moze muljati) oopet imas oko 325 hiljada ljudi sa starosnom i porodicnom penzijom - znaci taman da niko nije zasluzio nijedne jedine invalidske penzije.
taj broj je jednostavno neodrziv na ovoliko zaspolenih. mnogi ce naravno reci da treba suzbiti prevare, lazne penzionere....mislim ok, ali to nece skinuti omcu s vrata, vec je samo malo popustiti, a demogradska piradima je takva da ce broj stvarnih penzioera i dalje rasti i to sve brze.