PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

_mufljuz_

#3151 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

emmir1 wrote:Najbolji komentar od svih izjava na tv

Zoran Čegar:

Predsjedništvo se nije smjelo zapaliti , danas sam ovdje da ne pređu žutu liniju.

Ako danas pređu , bit će ili mi ili oni.

Bravo Zorane , takve policajce želimo.

Ja kao građanin i roditelj.
gdje je pizda bila kad je denis mrnjavac likvidiran ko pseto i onaj jadnik konobar???
nabijem ja i njega na kurac....
Creasy

#3152 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

E šta smo dočekali, da nam klošar od 45kg s krevetom drži govor sa megafonom ispred zgrade Tužilaštva KS i to pred kamerama... :D
forum@sh

#3153 Re: PROTESTI!!!

Post by forum@sh »

Oooo Vi poštivaoci neovisnih i nadasve objektivnih bh. medija!!!!!!! Što se guzovi prislanjaju, ko jebe narod..
I mi se pitamo gdje je kritična masa, a miševi izlaze sa svih strana!

Pa opet kmečite kad kažu da ih neko ugrožava..
charrrmed

#3154 Re: PROTESTI!!!

Post by charrrmed »

hhaarree wrote:
starii wrote:imal sutra skole?
I imal faksa, posebno u utorak?
Prema posljednjim informacijama koje je BHRT dobio od ministra za kulturu u Vladi Kantona Sarajevo Ivice Šarića Vlada nije donijela konačnu odluku o tome hoće li se nastava u osnovnim i srednjim školama sutra odvijati prema redovnom planu i programu. Ministar je u telefonskom razgovoru rekao da će u slučaju pogoršanja situacije u gradu nova sjednica Vlade o ovom pitanju biti održana sutra ujutro.

:D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3155 Re: PROTESTI!!!

Post by plain vanilla »

Paranoid wrote: Ne zna se koja je gora izjava...malo prije na tv1 Hadzić prvi reket BiH kaže da je branio BiH 92'.. a nije kila im'o.
nas slavni teniser jeste bio u Armiji, na osnovu toga se i probio u politici
to nije slagao, ali svejedno ostaje teniser
hhaarree

#3156 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

haj ne jebite covjeka ba, idi sutra na proteste i fino pred muriju stani i pitaj ih

a ovaj sto kaze da treba zapalit BL ocito nije dobar s mozgom, fakat nikoga nema da regulise ove idiote i izljeve fasizma
Reglan

#3157 Re: PROTESTI!!!

Post by Reglan »

Creasy wrote:E šta smo dočekali, da nam klošar od 45kg s krevetom drži govor sa megafonom ispred zgrade Tužilaštva KS i to pred kamerama... :D
Steta sto ga nisu izudarali.
Tu je Nike suskavac,obrijana glava,osusio se ko suha sljiva i glumi nekog heroja.Skida se a nigdje masnice. :run:
Creasy

#3158 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

Fantassin wrote:
Creasy wrote:
hrastov žižak wrote:a i drot je tu, spreman za iživljavanje

Papak, sjaši!
Jedno pitanje za tebe posto si u sluzbi i informiran si ,dali ce sluzbenik sto je fiknuo onog covjeka u miljacku odgovarati za prekomjernu uporabu sile i prakticno pokusaj ubistva?
:-)
Neće.
Dr. Kuca

#3159 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

-LIBERO- wrote:
Dr. Kuca wrote:Podjela na normalne i neizivljene. Niko nema nista protiv ljudi koji protestuju i ja sam protestovo sva tri dana. AL imam protiv ovih maloumnih divljaka. Nadam se da ce svako odgovarati za ono sto je uradio. Da ce i ovi odgovarati sto su palili zgrade i sto su skidali zastavu BiH.
Pa odgovarat ce. Ocigledno.

A kada ce odgovarati za mito, korupciju, i pljacku...nepravdu i sve ostalo sto provode politicari godinama?

To ne rusi nasu domovinu???
Ako Bog da odgovarat ce svako za svoje, prije ili poslije.

http://www.muskiportal.com/uplakana-sar ... su-stranu/ Joj glume i preseravanja.
Goldenhand

#3160 Re: PROTESTI!!!

Post by Goldenhand »

starii wrote:imal sutra skole?
Ovo je najvažnija informacija :mrgreen:
splinter

#3161 Re: PROTESTI!!!

Post by splinter »

Creasy wrote:E šta smo dočekali, da nam klošar od 45kg s krevetom drži govor sa megafonom ispred zgrade Tužilaštva KS i to pred kamerama... :D
Jbg da su pohvatani kriminalci u zadnjih 22 god, taj sigurno ne bi bio nikome zanimljiv da drži govoranciju pred Tužilaštvom KS
Karma jbg
jalijas74

#3162 Re: PROTESTI!!!

Post by jalijas74 »

infernoslims wrote:Ja sam bio na protestima, svjesno radio ono što sam radio, imam 21. godinu, sin poginulog borca, student+radnik za 215km mjesecno, cime placam semestre itd, itd... I imam pravo da radim sve što sam radio, jer nije se moj otac borio za ove podrumaše na vlasti ni za jebene zgrade, nego za moju buducnost. Ja se borim tako, sto zelim da unistim sve stranke i osobe koje su od mene napravile ovo što sam danas. Nisam vidio mora ni skijanja nikad u životu, niti cu ikad vidjeti sa ovakvom vlasti i ako zavrsim fakultet sta mogu ocekivati ? ( 10.000 da dam nekome da me zaposle )
Stidim se drzave u kojoj zive ljudi kao polovina ovih sa foruma... žao mi je što ste tolike ovce ispranih mozgova. Dabogda ne imali šta da jedete i da idete po komšiluku traziti hranu, pa ce te vidjeti kako je pojedinim. Stoko jedna isprana.
Ti si imao muda da pokazes da ti nije dobro i da ne zelis ovakav zivot. Odobravam svaki tvoj kamen koji si bacio, svaki zamah rukom ili palicom i sve sto si radio, hvala ti u ime moga djeteta od 3 godine. Podrzavam i svaku tvoju opasku na ove forumase kojima je kao dobro.

Mladost i ta energija su cudo ja sam tvojih godina zavrsio rat sa 4 godine staza. Danas imam jedva 9 godina staza, radio sam kod privatnika godinama bez da su me prijavljivali a nesto kasnije i hranio porodicu kada su plate kasnile po 3-4 ili 5 mjeseci. Ja se za ovakvu zemlju nisam borio. Od cetifikata koje sam dobio za ratni staz uspio sam kupiti jednu masinu koju sam kasnije morao prodati i od tih para sam jedva kupio LED TV, mojih 4 godine rata = jedan LED TV 32 inca. Imam kredit za stan na 20 godina gdje prvih 10 godina vracam samo kamatu a ostalih 10 glavnicu. Kredit od Kantona pod povoljnim uslovima za prvo rijesavanje stambenog pitanja nisam mogao dobiti jer se moralo podmazati sto nisam htio.
Ako se i zaposlis ceka te ista sudbina ili put pod noge.
I HVALA ti jos jednom za energiju i sve sto si uradio.
Last edited by jalijas74 on 09/02/2014 20:19, edited 1 time in total.
relativno84

#3163 Re: PROTESTI!!!

Post by relativno84 »

Demokratija :oops:
emmir1

#3164 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

infernoslims wrote:
omega369 wrote:
infernoslims wrote:Ja sam bio na protestima, svjesno radio ono što sam radio, imam 21. godinu, sin poginulog borca, student+radnik za 215km mjesecno, cime placam semestre itd, itd... I imam pravo da radim sve što sam radio, jer nije se moj otac borio za ove podrumaše na vlasti ni za jebene zgrade, nego za moju buducnost. Ja se borim tako, sto zelim da unistim sve strane i osobe koje su od mene napravile ovo što sam danas. Nisam vidio mora ni skijanja nikad u životu, niti cu ikad vidjeti sa ovakvom vlasti i ako zavrsim fakultet sta mogu ocekivati ? ( 10.000 da dam nekome da me zaposle )
Stidim se drzave u kojoj zive ljudi kao polovina ovih sa foruma... žao mi je što ste tolike ovce ispranih mozgova. Dabogda ne imali šta da jedete i da idete po komšiluku traziti za hranu, pa ce te vidjeti kako je pojedinim. Stoko jedna isprana.
:thumbup:
BRAVO. apsolutno te podrzavam. bagru treba proganjati, ne dati im mira. kad ga nemam ja prvi kao neko ko je citav rat truhnuo po linijama, ratistima i nikad nista od drzave nije dobio, a skolovan sam i sposoban, nek nemaju ni oni

Mislim da je vrijeme da ljudi sa ulice osnuju stranku i da izadjemo na naredne izbore. ako pobjedimo u federaciji mozemo sami promijeniti ustav, ukinuti kantone, smanjiti ostalu administraciju za pola, smanjiti plate ministara, ukinuti im benificije, itd..

ova nakaradna drzava tjera obicnog radnika kojeg maltretira privatnik da se sam bori a nju zaboli za sve :twisted:
Bitno je izaci na ulice, a ne sjediti kod kuce ili po kafama ko ovi ovdje na forumu.

Moj je san da imam platu toliku da mogu sebi kupit šta hocu da pojedem i popijem, da nešto i staroj dam od te plate... Nije mi san svaki dan gledati to, kako me svi ismijavaju na ovoj planeti...

Pola ljudi sa foruma su OVCE OVCE OVCE i neka se stide toga, neka se sakriju mišiju rupu. To su isti oni koji bi odma poljubili Njemačku ili Skandinaviju kad bi se moralo tijelom braniti komad svoje zemlje.

Ovo je moja zemlja volim je više od ičega. Ovo je zemlja za koju mi je porodica cijela dala život. Ovo je zemlja za koju bi i ja dao svoj život. Ali zemlja, zemlja Bosna i Hercegovina, a ne jebena podjeljena BiH sa nacionalnim interesima, političarima klošarima koji liče na džeparoše.
Ovo je moja zemlja... svojim smo parama izgradili sve što je do sad zapaljeno, svojim ćemo parama opet napraviti.

Ja sam svaki dan na protestima .

Danas sam bio.

Nakon protesta pred Mup-om sam napustio protest , znači oko 14-30.

Danas se protestovalo da se puste huligani koji su pljačkali i palili.
Ja ne protestujem zbog toga.

Ja sam za to da se oni kazne .

Ja kao građanin sam protiv ove lopovske vlade ,ali ne da u gradu bude stanje haosa i nesigurnosti.

Ja imam dvoje male djece i osjećam strah i nesigurnost za njih.

Danas sam bio i bilo je jako pismenih ljudi s kojima se moglo da priča , oko pola 1 pojavilo se 20-30 klošara , huligana koji su preuzeli glavnu riječ sa nekom galamom i izlizanim frazama .
Stavili su fantomke na glave , marame i dosta ljudi je napustilo proteste.

Ako ne možemo mi odmah odstraniti te huligane onda ne treba da protestujemo jer im time dajemo šansu da ostvare svoje planove.

Razočaran sam .
alanx

#3165 Re: PROTESTI!!!

Post by alanx »

Svi vasi problemi leze u BL - ako sta treba spaliti, a to Banja Luku do temelja.
hhaarree

#3166 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Creasy wrote:
Fantassin wrote:
Creasy wrote:
Papak, sjaši!
Jedno pitanje za tebe posto si u sluzbi i informiran si ,dali ce sluzbenik sto je fiknuo onog covjeka u miljacku odgovarati za prekomjernu uporabu sile i prakticno pokusaj ubistva?
:-)
Neće.
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3167 Re: PROTESTI!!!

Post by Truba »

O'zone wrote:BAkire vrati što si pokrao da mogu nabaviti ljudi sebi opremu
jebem li mu opremu
20 puta je spominje

ali je u pravu
građani su ga izabrali
i vala opet će ga izabrati

to je problem

jbg

kad biraš između 2-3 govanceta uvijek u govno upadneš

a komšo kao da je 1974. :lol: :lol: :lol: :lol: jebo li te plavi neboder
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3168 Re: Odg: PROTESTI!!!

Post by plain vanilla »

Oligarh wrote:
plain vanilla wrote:
asdf1 wrote:
Pitanje za Komsica: Kolika je plata i da li je redovna?
on je makar branio ovu drzavu
a ona balavurdija sto je palila gradove sta je uradila?

jos cu glasat za Komsica :D
Pisao momak prije par stranica: dao je oca za ovu zemlju, radi za 215 KM i ima penziju od cca 500 km kolika je šehidska penzija. Ne voza ga Mercedes S Klasa Selverova kao našeg "zlatnog ljiljana". Imam jednog zlatnog ljiljana u familiji kojem plaćam citostatike, jer ih nema skoro nikada u KCUS. A koji čeka 5 mjeseci na pet scan mr da vide jel mu karcionom metastazirao na mozak. Ili da plati 2000 mita nekome.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
i sve takvi slucajevi palili gradove?
ma hajde
sanjin_1

#3169 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

infernoslims wrote:
sanjin_1 wrote:
ništa ti nisi izgradio niti ti je cilj da gradiš..eno ti gore sve boldano
Kao prvo fali "K" (stranKe)

I ja sam izgradio OVCO... PDV-om koji plaćam za sve moguće... Borci su izgradili jer su oni svojim zalaganjem uspjeli sačuvati BiH da i dalje živi.

A ti ako imas 10 puta više od mene u nekom forumu mladih (SDA, SDP), to ne znači da si ti upravu a ja nisam...
Dobro neko reče "borba i argumentiranje između bogatih i siromašnih.

Ja sam građanin ove zemlje, i samim time plaćam i sendvić koji političari pojedu a kamoli cijelu zgradu.

OVCO
ništa ti izgradio nisi niti ćeš kad izgraditi.....provaljen si, džaba se vadiš...

Ali šta ćete uraditi kada NAROD zaista izađe na ulice? gdje se mislite kriti ili smatrate da su fantomke dovoljna zaštita za paljevinu i uništavanje MOJE imovine?
_mufljuz_

#3170 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

jalijas74 wrote:
infernoslims wrote:Ja sam bio na protestima, svjesno radio ono što sam radio, imam 21. godinu, sin poginulog borca, student+radnik za 215km mjesecno, cime placam semestre itd, itd... I imam pravo da radim sve što sam radio, jer nije se moj otac borio za ove podrumaše na vlasti ni za jebene zgrade, nego za moju buducnost. Ja se borim tako, sto zelim da unistim sve stranke i osobe koje su od mene napravile ovo što sam danas. Nisam vidio mora ni skijanja nikad u životu, niti cu ikad vidjeti sa ovakvom vlasti i ako zavrsim fakultet sta mogu ocekivati ? ( 10.000 da dam nekome da me zaposle )
Stidim se drzave u kojoj zive ljudi kao polovina ovih sa foruma... žao mi je što ste tolike ovce ispranih mozgova. Dabogda ne imali šta da jedete i da idete po komšiluku traziti hranu, pa ce te vidjeti kako je pojedinim. Stoko jedna isprana.
Ti si imao muda da pokazes da ti nije dobro i da ne zelis ovakav zivot. Odobravam svaki tvoj kamen koji si bacio, svaki zamah rukom ili palicom i sve sto si radio, hvala ti u ime moga djeteta od 3 godine. Podrzava i svaku tvoju opasku na ove forumase kojima je kao dobro.

Mladost i ta energija su cudo ja sam tvojih godina zavrsio rat sa 4 godine staza. Danas imam jedva 9 godina staza, radio sam kod privatnika godinama bez da su me prijavljivali a nesto kasnije i hranio porodicu kada su plate kasnile po 3-4 ili 5 mjeseci. Ja se za ovakvu zemlju nisam borio. Od cetifikata koje sam dobio za ratni staz uspio sam kupiti jednu masinu koju sam kasnije morao prodati i od tih para sam jedva kupio LED TV, mojih 4 godine rata = jedan LED TV 32 inca. Imam kredit na 20 godina gdje prvih 10 godina vracam samo kamatu a ostalih 10 glavnicu. Kredit od Kantona pod povoljnim uslovima za prvo rijesavanje stambenog pitanja nisam mogao dobiti jer se moralo podmazati sto nisam htio.
Ako se i zaposlis ceka te ista sudbina ili put pod noge.
I HVALA ti jos jednom za energiju i sve sto si uradio.
StupskaBitanga

#3171 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Bakir ne dam ostavku

Sent from my iPhone using Tapatalk
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3172 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Dr. Kuca wrote:
-LIBERO- wrote:
Dr. Kuca wrote:Podjela na normalne i neizivljene. Niko nema nista protiv ljudi koji protestuju i ja sam protestovo sva tri dana. AL imam protiv ovih maloumnih divljaka. Nadam se da ce svako odgovarati za ono sto je uradio. Da ce i ovi odgovarati sto su palili zgrade i sto su skidali zastavu BiH.
Pa odgovarat ce. Ocigledno.

A kada ce odgovarati za mito, korupciju, i pljacku...nepravdu i sve ostalo sto provode politicari godinama?

To ne rusi nasu domovinu???
Ako Bog da odgovarat ce svako za svoje, prije ili poslije.

http://www.muskiportal.com/uplakana-sar ... su-stranu/ Joj glume i preseravanja.
To ako Bog da i slicne floskule su zapravo samo floskule i paravan.

Sta cemo sa nepravdom u drustvu. Pljackom, nefunkcionisanjem sistema?

Drzava ne funkcionise to jeste problem. Politicari i ta kvazi elita je odgovorna za to.
hhaarree

#3173 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

alanx wrote:Svi vasi problemi leze u BL - ako sta treba spaliti, a to Banja Luku do temelja.
Haj libero reaguj ziv bio, ili nek se čmoks pojavi da ovo procisti :D
Logovan

#3174 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

@infernoslims :thumbup: :thumbup: Džaba ti momak pričaš. Dosta raje koja ima para, neće te skontati. Tačnije govorit će da nisi u pravu.
-LIBERO- wrote:Vidim upalilo im je.

Nasi protiv vasih politicara.

Pa jbm.mater godinama nam mazu oci istom pricom. Daj da pokusamo svi zajedno pokrenuti ovaj okostali i korumpirani sistem.

Prestanite zauzimati politicke rovove i gledati situaciju sa te strane.
Normalno da je upalilo, nije prvi put. Upalit će opet ako nekad budu ova sranja. Sami sebe uništavamo. Mi da smo složni, uspjeli bi u svojim namjerama za sekundu, ali ovako daleko teže ide.
p206

#3175 Re: PROTESTI!!!

Post by p206 »

O'zone wrote:Srbi tvrde da je ovo pokušaj ukidanja RS
Hrvati tvrde da je ovo pokušaj centralizacije Bosne i Hercegovine
Bošnjaci tvrde da je ovo pokušaj rastura Bosne i Hercegovine

GOSPODO ODLUČITE SE!!!

Prpa i u Srbiji i u Hrvatskoj jer se boje da se ovo ne prebaci preko granice jer nikome u voovm regionu nije dobro.

samo osim tog gospodo, ubaciti pi**e

više teorija zavjere nisam čuo ni u vezi 11. septembra
a zna se kakav je cilj toga
Post Reply