muzicar_iz_parka wrote:Obama ima problema ubjediti američku javnost u ispravnost toga napada.
Naravno on ima mogućnost kao predsjednik sam narediti napade, ali isto tako zbog manjka podrške javnosti dovoljni su minimalni gubitci da ima još veće probleme zbog toga, jest da se ne mora brinuti o izborima jer mu je drugi i zadnji mandat, ali mora gledati malo šire na interese stranke.
da, mora misliti na stranku - a ne valja mu nijedna opcija... ako krene u rat, srace mu baza radi toga... ako nista ne uradi, republikanci ce kenjat kako popusta rusiji itd...
dodatni problem
sta ako fakat za sedam ili mjesec dana ispale te tomahawke... asad se i ne pokusa odbraniti, vec je sigurno racunao na to - nece mu nanijeti previse stete... pet razaraca, ne znam tacno koliko raketa koji nosi, zavisi koji je "flight"... recimo da je 96 prosjek... barem pola otpada na protuavionske rakete... onda asroc i cini mi se da i harpoon sad trpaju u isti vls... hajmo reci 40 po brodu... 200 tomahawka... dio ce fulati zbog tehnickih problema, dio ce oboriti... nek pogodi 150... to je manje nego sto je ispaljeno na srbiju 1999
jedino ako nece jos istresti s podmornica, ali o tome jos nije bilo rijeci
asad ustane sutradan, i opet napravi isto sranje... sta onda? avioni, jos tomahawka, invazija... nista od tog nece lako progutati javnost