Nece biti, zakon kaze drugacije, ali ovo je demokratska zamlja. Isto je mislio i ovaj s klipa pa je naletio na rundu i dobro prosaoranger wrote:nek blinka materi svojoj, cesta je i moja ko i njegova. ja u kanal necu zbog njega i blinkera. a Bog dao 2m haube pa nek proba.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#3151 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
mahalas505
#3152 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sprovodjenje po meni ne bi spadalo u intervencije. Bitno je zakonom i pravilima ograniciti i tacni definisati upotrebu blinkera i rotacije. Ja kao obicni korisnik ne moram znati ta pravila i ko je u intervencije ili ne, ako koristi blinkere trebao bi imati prednost. Ali taj sto ih koristi dvaput bi razmislio kada bih ih upotrebio.tempuser wrote:Kad inspektori u civilu, koji koriste iskljucivo civilna auta, idu u akciju, hapsenje, pretres, sprovodjenje tuziocu isl, da li je to invervencija?
- supercali
#3153 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam je li koristio prednje blinkere a valjda kad koristis prednje pale se i zadnji
Na snimku on nije koristio blinkere u tome je fora
Na snimku on nije koristio blinkere u tome je fora
-
jefferson
#3154 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Niti je posao policajca ili koga vec da izlazi iz auta i prijeti vozacu.tempuser wrote:To je poenta, ne postoji pravilo i ne mozes znati da li je auto sa divljak blinkerima, civilni auto policije ili vozilo pod pratnjom, a civilna auta policije i vozila pod pratnjom su vozila sa pravom prvenstva. Na nivou BiH zvancino 20 i nesto ljudi ima pravo na policijsku pratnju, dio njih se vozi u voililima pod pratnjom, a dio njih u policijskim vozilima Direkcije koja takodjer imaju prednost. Na to dodas joj vozila sticenih osoba na nivou entiteta i civilna vozila svih policijskih agencija. U Zakonu nigdje neces naci da npr. direktor OSA-e ima pravo na vozilo s pratnjom, ali koristi civilni auto policijske agencije koje po zakonu moze biti opremljeno blinkerima i koji ima prednost. Ista stvar sa npr. kantonalnim ministrom ili komesarom MUP-a, nemaju pravo na pratnju ali koriste civilna auta policije koja sa upaljenim blinkerima imaju prednost. Da li ih koriste u prave svrhe ili ih zloupotrebljavaju je pitanje na mjestu, ali nije posao vozaca na cesti da to rjesavaju,konektovan wrote:Najgore je to, sto gotovo svaki dan naletim na neki auto sa blinkerima, nekad to bude jedan, nekad dva automobíla, al' bez klasicnog policijskog obiljezja, koja blicaju, preticu tamo gdje je puna, nevodeci racuna o drugim ucesnicima u saobracaju. Mene, najvise buni to, da li i neka vozila koja nisu policijska, koriste benefite blinkera, tipa, vozila premijera kantona, kantonalnih ministarstava, i jos nekih, jer je broj takvih vozila na cesti pozamasan. Obicno su crne boje, al' i neke druge boje su zastupljene, u manjem broju.
Nije posao vozaca, jeste posao unutrasnje kontrole pa pravosudja da uvede red. Pravosudje nemoze uvesti red jer se BH policija davno ispraksirala samo u naplacivanju saobracjanih kazni, dok su se vremenom i zakoni donosili kao i akti koji daju privilegiju onima koji je nemogu niti smiju imati.
Ovim nebranim pravosudje, koje naravno ima svojih bisera, ali naspram policije jos uvjek par kopalja ispred.
Kada dodjes u takvu situaciju gdje policija zloupotrebljava privilegije onda postaje posao vozaca da to rjesava. Kako ce se to zvrsiti moze biti forumska rasprava ili ne, ali kako policija ima "pravo" prvenstva tako i novinar ima pravo da napravi prilog koji je napravio, kao i gradjanin da to snimi na kameri.
Kako posao policije nije da tumaci zakon, nego da ga sprovodi, a tumacenje ostavi nekim drugim institucijama koje imaju vise znanja o zakonu (mnogi polcijaci bi mogli da se edukuju da zakon i policija nije isto) onda kako znas reci da posao vozaca nije da rjesava to na cesti, tako ni posao policije nije da ocjenjuje jel novinar upravu ili ne, to neke druge institucije trebaju da rjesavaju ako misle da novinari lazu, iskrivljuju cinjenice itd, sto se naravno u ovom slucaju nije desilo niti ce se desiti. Papak iz Passata je trebao zapisati tablice, obavjestiti patrolu itd. mogao je sve to uraditi po PS-u i ostaviti pravosudnim organima da se zabavljaju dalje sa vozacem. Medjutim, kako lokalna kabadahija misli: "zakon: to sam ja," onog trenutka kada je izasao iz auto dokazao je da je vozac radio uslugu drzavi i drustvu.
Takodje, spomenuo si Audija i Touarega. Ako je Passat cistac bio audiju i touaregu onda se ja poserm na te osobe koje rade pratnju. Da cistac se zaustavi i prijeti vozacu, dok ovi zaobilaze sa desne strane? to samo moze u banana drzavi u kojoj se elita iskreno boji naroda, i tada postaje posao vozaca da uradi ono sto je uradio. I na kraju, cisac onako obucen, kao da je krenuo na koridu? Na sta je policija spala jbt....
Ja sam prestao traziti kanale tamo neke 1999 kada sam skontao da ova ubleha od drzave postoji samo na papiru, i nikad mi nije palo na pamet da sebe i druge ugrozavam zbog nekog polupismenog kretena koji misli da je on taj koji sprovodi, tumaci i odredjuje ko se kako treba ponasati na cesti.
-
tempuser
#3155 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Upravo tako, samo sto nije posao nas vozaca da rjesavamo pitanje zloupotrebe blinkera po cesti. U principu mene boli dupe hoce li se neko pomaci ili ne samo sto moze proci kao pametnjakovic s klipa i puno gore, a sve po zakonu!mahalas505 wrote:Sprovodjenje po meni ne bi spadalo u intervencije. Bitno je zakonom i pravilima ograniciti i tacni definisati upotrebu blinkera i rotacije. Ja kao obicni korisnik ne moram znati ta pravila i ko je u intervencije ili ne, ako koristi blinkere trebao bi imati prednost. Ali taj sto ih koristi dvaput bi razmislio kada bih ih upotrebio.tempuser wrote:Kad inspektori u civilu, koji koriste iskljucivo civilna auta, idu u akciju, hapsenje, pretres, sprovodjenje tuziocu isl, da li je to invervencija?
-
zdruzdjo
#3156 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
@tempuser
Obzirom da smo prije par mjeseci imali ovu raspravu koju sam zapoceo na drugoj temi, hajmo ovako.
Od te teme od prije par mjeseci, ja se sklanjam SAMO autima koja imaju rotaciju a krovu i policijama. I nima ne bih zajahao na trotoar pa kad bi pucali na mene :-p
A vidjao sam raje koja se penju na trotoar na raskrsnicama da baje prodju.
Znaci uredne rotacije i sl. upalim zmigavac i pomjerim se u drugu traku ako je ima a ako sam na putu negdje gdje nema druge trake nastavim kako sam i vozio i jebe mi se pa nek pretice gdje moze. Niti s micem van kolovoza.
Ovi blinkerasi na sajbama ma ne jebem ni dva posto. Vozim kako vozim i na obazirem se na njih uopste. Ovome pasat-aru ne bih stao nema sanse. Niti bih otvarao prozor. Zaobisao i produzio do stanice prve policijske. Jos bih iz auta nazvao policiju i prijavio drumsko razbojnistvo. Hoce da me opljacka.
Eufor, nato, dipl tablice ahaaaa mozes me za konopac od vodokotlica povuci.
Jos jedna opaska kad se navodi kako je passat-ar policajac ili sl. Passat-ar ne bi mogao biti ni postar a kamoli nesto jace. Igrom slucaja znam(provjereno) da baja ima par vrlo zeznutih djela u sudu koja se vode protiv njega. Znaci zajebite pricu policajac, sluzbeno lice.....
Vozac nista bolji ni gori od najobicnijeg taksiste. Kako se nasao tu, je drugi par carapa.
I koji to zakon kaze da ja ne mogu pratiti bilo koje vozilo (za koje ja ne mogu znati da je sluzbeno) dok ne krsim saobracajne zakone.
Da se trebalo ovdje tjeratti mak na konac bilo je drugih nacina.
Kakve unutrasnje kontrole. Advokat, tuzba, sud....MEDIJSKI PROPRATITI i proslo bi drukcije.
Obzirom da smo prije par mjeseci imali ovu raspravu koju sam zapoceo na drugoj temi, hajmo ovako.
Od te teme od prije par mjeseci, ja se sklanjam SAMO autima koja imaju rotaciju a krovu i policijama. I nima ne bih zajahao na trotoar pa kad bi pucali na mene :-p
Znaci uredne rotacije i sl. upalim zmigavac i pomjerim se u drugu traku ako je ima a ako sam na putu negdje gdje nema druge trake nastavim kako sam i vozio i jebe mi se pa nek pretice gdje moze. Niti s micem van kolovoza.
Ovi blinkerasi na sajbama ma ne jebem ni dva posto. Vozim kako vozim i na obazirem se na njih uopste. Ovome pasat-aru ne bih stao nema sanse. Niti bih otvarao prozor. Zaobisao i produzio do stanice prve policijske. Jos bih iz auta nazvao policiju i prijavio drumsko razbojnistvo. Hoce da me opljacka.
Jos jedna opaska kad se navodi kako je passat-ar policajac ili sl. Passat-ar ne bi mogao biti ni postar a kamoli nesto jace. Igrom slucaja znam(provjereno) da baja ima par vrlo zeznutih djela u sudu koja se vode protiv njega. Znaci zajebite pricu policajac, sluzbeno lice.....
Vozac nista bolji ni gori od najobicnijeg taksiste. Kako se nasao tu, je drugi par carapa.
I koji to zakon kaze da ja ne mogu pratiti bilo koje vozilo (za koje ja ne mogu znati da je sluzbeno) dok ne krsim saobracajne zakone.
Kakve unutrasnje kontrole. Advokat, tuzba, sud....MEDIJSKI PROPRATITI i proslo bi drukcije.
-
tempuser
#3157 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bez ikakve namjere da branim postupak kretena iz Passata, zamjenio si uzrok i posljedicu, nije on zaustavio lika na cesti iz cista mira, a takj gradjanin sto je predpostavljao da se radi o blinerasu bez pokrica je napravio snimak krseci 4 saobr. propisa istovremeno! Policija nema nikakve veze sa novinarima, a koliko ste bili upravu ti i ova dvojica najbolje govori rjesenje direktora Direkcihejefferson wrote: Niti je posao policajca ili koga vec da izlazi iz auta i prijeti vozacu.
Nije posao vozaca, jeste posao unutrasnje kontrole pa pravosudja da uvede red. Pravosudje nemoze uvesti red jer se BH policija davno ispraksirala samo u naplacivanju saobracjanih kazni, dok su se vremenom i zakoni donosili kao i akti koji daju privilegiju onima koji je nemogu niti smiju imati.
Ovim nebranim pravosudje, koje naravno ima svojih bisera, ali naspram policije jos uvjek par kopalja ispred.
Kada dodjes u takvu situaciju gdje policija zloupotrebljava privilegije onda postaje posao vozaca da to rjesava. Kako ce se to zvrsiti moze biti forumska rasprava ili ne, ali kako policija ima "pravo" prvenstva tako i novinar ima pravo da napravi prilog koji je napravio, kao i gradjanin da to snimi na kameri.
Kako posao policije nije da tumaci zakon, nego da ga sprovodi, a tumacenje ostavi nekim drugim institucijama koje imaju vise znanja o zakonu (mnogi polcijaci bi mogli da se edukuju da zakon i policija nije isto) onda kako znas reci da posao vozaca nije da rjesava to na cesti, tako ni posao policije nije da ocjenjuje jel novinar upravu ili ne, to neke druge institucije trebaju da rjesavaju ako misle da novinari lazu, iskrivljuju cinjenice itd, sto se naravno u ovom slucaju nije desilo niti ce se desiti. Papak iz Passata je trebao zapisati tablice, obavjestiti patrolu itd. mogao je sve to uraditi po PS-u i ostaviti pravosudnim organima da se zabavljaju dalje sa vozacem. Medjutim, kako lokalna kabadahija misli: "zakon: to sam ja," onog trenutka kada je izasao iz auto dokazao je da je vozac radio uslugu drzavi i drustvu.
Takodje, spomenuo si Audija i Touarega. Ako je Passat cistac bio audiju i touaregu onda se ja poserm na te osobe koje rade pratnju. Da cistac se zaustavi i prijeti vozacu, dok ovi zaobilaze sa desne strane? to samo moze u banana drzavi u kojoj se elita iskreno boji naroda, i tada postaje posao vozaca da uradi ono sto je uradio. I na kraju, cisac onako obucen, kao da je krenuo na koridu? Na sta je policija spala jbt....
Ja sam prestao traziti kanale tamo neke 1999 kada sam skontao da ova ubleha od drzave postoji samo na papiru, i nikad mi nije palo na pamet da sebe i druge ugrozavam zbog nekog polupismenog kretena koji misli da je on taj koji sprovodi, tumaci i odredjuje ko se kako treba ponasati na cesti.
- amar1994
#3158 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zdruzdjo wrote:@tempuser
- Ned071
#3159 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zdruzdjo
Ko da sam sam pisao... Hitna policija vatrogasci... Ostalo je cista zloupotreba i bahacenje...
- insaneinthebrain
#3160 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
evo jedan iz komsiluka
-
jefferson
#3161 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Fakat zid ima otvoreniji um.tempuser wrote:Bez ikakve namjere da branim postupak kretena iz Passata, zamjenio si uzrok i posljedicu, nije on zaustavio lika na cesti iz cista mira, a takj gradjanin sto je predpostavljao da se radi o blinerasu bez pokrica je napravio snimak krseci 4 saobr. propisa istovremeno! Policija nema nikakve veze sa novinarima, a koliko ste bili upravu ti i ova dvojica najbolje govori rjesenje direktora Direkcihejefferson wrote: Niti je posao policajca ili koga vec da izlazi iz auta i prijeti vozacu.
-
530i
#3162 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pješak kriv bez ikakve sumnje.insaneinthebrain wrote:evo jedan iz komsiluka![]()
-
Yapi Yapo
#3163 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ovo je nešto kao i na stupu, vidim u komentarima govore da ima podzemni prolaz..530i wrote:Pješak kriv bez ikakve sumnje.insaneinthebrain wrote:evo jedan iz komsiluka![]()
-
jefferson
#3164 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Apsolutno!530i wrote:Pješak kriv bez ikakve sumnje.insaneinthebrain wrote:evo jedan iz komsiluka![]()
- kloniran
#3165 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ovako prelaze i na Ilidzi u Pejtonu i na Stupu isto muhe bez glave.
Valjda se vode onom logikom ja sam u pravu, nek koci
Valjda se vode onom logikom ja sam u pravu, nek koci
-
shandrprcSA
#3166 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
a gledaj ograde s lijeve strane, dva metra visoka...
-
zdruzdjo
#3167 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jos bih izasao iz auta i stao mu na ruku ili na zglob noge.
Na stup-u svaki dan moras slalom. Nemaaaa dana kad bar dvoje-troje ne izlete.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3168 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zdruzdjo wrote:Jos bih izasao iz auta i stao mu na ruku ili na zglob noge.
- kloniran
#3169 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ujutro su najgore one zenturace, jos to bahato pa polahko preko ceste prelazizdruzdjo wrote:Jos bih izasao iz auta i stao mu na ruku ili na zglob noge.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3170 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja svakom ko kulturno stane na pješački i čeka, stanem, nema problema, al najgore kad se šetka ko da je na crvenom tepihu. Pa majka mu stara ja te ispoštujem, ispoštuj ti i mene, ubrzaj malo, a za one koji prelaze gdje nije mjesto namjerno po gasu opalim za njima 
- basicm
#3171 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Danas neki otpad od alfe ima naljepnicu onog iz m3 i slaloma, koci, ubrzava, leti!
Tacno mu u glavi stanje kao u rezervoaru.
Tacno mu u glavi stanje kao u rezervoaru.
- KB9
#3172 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kakav glupan, gdje je on naso pretrcavat ulicu 
-
tempuser
#3173 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad se se u filozofiranju vlastite drzave toliko amerikanizirao da ne mozes naci bolji izraz od bukvalnog prevoda, da ti odgovorim na isti nacin... Taj zid zna kako funkcionise ta drzava, zna od pocetka kako ce se prica zavrsiti, zna da su idiot koji snima, idiot od novinara i idiot u Passatu dio jednog te istog savrsenog kruga, da su jedan drugom medjusobno i uzrok i posljedica i da samo glup cvjek moze da ih posmatra odvojeno i misli da se moglo zavrsiti drugacije.jefferson wrote: Fakat zid ima otvoreniji um.
-
zdruzdjo
#3174 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Silazak sa igmana na bjelasnicu danas
uska cesta pa malo se baja rasirio. zamalo da se spucamo.
uska cesta pa malo se baja rasirio. zamalo da se spucamo.
- Sodom1
#3175 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel Patrol? Da te zakacio bil mogao na osnovu snimka naplatiti stetu jer ga je lola gazio po liniji