hrvatska-more
-
lajk
#3151 Re: hrvatska-more
Dva puta isla ,meni fino,na granici nas uopste nisu mrcvarili,pasosi,dokle idrtr i to je to...Sve u svemu Hrvatska +5

-
kantica__
#3152 Re: hrvatska-more
snaga_znanja wrote:Dakle operacija "ne idemo na more da vide kako je bez nas" propala?
Izgleda. Zalosno samo sto ce se misevi vratiti u rupu i prfavit se ko da nikad nista nisu rekli, do iduce godine... I avaz se posutio.
- Banksy
#3153 Re: hrvatska-more
Nije bolja. Pogrešan dojam se stiče zato jer je limit za PDV za privatne iznamljivače ove godine podignut na 300 000 kuna (čini mi se), tako da danas uglavnom svi prijavljuju sve svoje goste, niko nema interesa da krije dodatnu zaradu, pa se stiče dojam, a brojevi to pokazuju, da su prijave noćenja podignute za 30%.JohnnyS wrote:http://dubrovacki.hr/clanak/55238/nije- ... jardu-kuna
Unatoč prognozama pojedinaca na ovoj temi, u Hrvatskoj sezona bolja nego lani.
Ipak, na terenu, broj gostiju je neusporedivo manji u odnosu na prošlu godinu. Juli je bio krah, avgust u prosjeku, sept će ovisiti o vremenu ...
-
kantica__
#3154 Re: hrvatska-more
Banksy wrote:Nije bolja. Pogrešan dojam se stiče zato jer je limit za PDV za privatne iznamljivače ove godine podignut na 300 000 kuna (čini mi se), tako da danas uglavnom svi prijavljuju sve svoje goste, niko nema interesa da krije dodatnu zaradu, pa se stiče dojam, a brojevi to pokazuju, da su prijave noćenja podignute za 30%.JohnnyS wrote:http://dubrovacki.hr/clanak/55238/nije- ... jardu-kuna
Ipak, na terenu, broj gostiju je neusporedivo manji u odnosu na prošlu godinu. Juli je bio krah, avgust u prosjeku, sept će ovisiti o vremenu ...
Ne mozes samo reci nije bolja i onda nagadjati. Ja bio 2 put, bilo puno, nisam placao takse ni jedan put. Meni je izgledalo ko i prosle godine. Ne kontam zasto ljudi misle da ce sacica bosanskih turista koji su odlucili da ne odu ove godine dolje promjeniti ista.
I hrvatsko primorje je mnoooooogo vece od makarske rivijere.
- Alfons Kauders
#3155 Re: hrvatska-more
cega? funti...blugirl wrote:230 cega?Alfons Kauders wrote:Mala ispravka - ABA3 nisu pojedinci na ovoj temiJohnnyS wrote:http://dubrovacki.hr/clanak/55238/nije- ... jardu-kuna
Unatoč prognozama pojedinaca na ovoj temi, u Hrvatskoj sezona bolja nego lani.![]()
Btw... O skupoci... Vecera, kozice, mushule, domace pecivo, nekoliko crvenih vina, piva, likera i Jackova za kraj... 230 s uljucenom merhametli napojnicom.
Pljacka kazem vam.To bi u Bosni bilo 4.5 marke, maksimalno.
Dubrovnik nije mjerodavan, to je najbolji hrvatski brend sto se mora tice, a i vade ga kruzeri.
Ja sam vec godinama ljeti u Istri, nikad manje turista nego ove godine nisam vidjela. I ugostitelji isto kazu.
Neko gore spomenu Rovinj, na Rovinjskoj noci pretprosle subote grad poluprazan, inace bude krcat. To je centralni dogadjaj u Rovinju, imaju 3-4 stagea, ugl.na jednom pjeva Cetinski, na drugom svira grupa Le Mond i stvarno bude dobro. Jedva se mozes provlacit od guzve. Dosta domacih bude takodje. Ove godine jako lose posjeceno. Vjerovatno su i meduze malo doprinijele da su se turisti ranije pokupili
kuna naravno
-
mali_balon
#3156 Re: hrvatska-more
U Drveniki nikad vise ceha nisam vidio 
- Banksy
#3157 Re: hrvatska-more
Eh, eto, nek je tebi izgledalo ...kantica__ wrote:Banksy wrote:Nije bolja. Pogrešan dojam se stiče zato jer je limit za PDV za privatne iznamljivače ove godine podignut na 300 000 kuna (čini mi se), tako da danas uglavnom svi prijavljuju sve svoje goste, niko nema interesa da krije dodatnu zaradu, pa se stiče dojam, a brojevi to pokazuju, da su prijave noćenja podignute za 30%.JohnnyS wrote:http://dubrovacki.hr/clanak/55238/nije- ... jardu-kuna
Ipak, na terenu, broj gostiju je neusporedivo manji u odnosu na prošlu godinu. Juli je bio krah, avgust u prosjeku, sept će ovisiti o vremenu ...![]()
Ne mozes samo reci nije bolja i onda nagadjati. Ja bio 2 put, bilo puno, nisam placao takse ni jedan put. Meni je izgledalo ko i prosle godine. Ne kontam zasto ljudi misle da ce sacica bosanskih turista koji su odlucili da ne odu ove godine dolje promjeniti ista.
-
kantica__
#3158 Re: hrvatska-more
hah pa isto ko i tebi sto izgledaBanksy wrote:Eh, eto, nek je tebi izgledalo ...kantica__ wrote:Banksy wrote:
Nije bolja. Pogrešan dojam se stiče zato jer je limit za PDV za privatne iznamljivače ove godine podignut na 300 000 kuna (čini mi se), tako da danas uglavnom svi prijavljuju sve svoje goste, niko nema interesa da krije dodatnu zaradu, pa se stiče dojam, a brojevi to pokazuju, da su prijave noćenja podignute za 30%.
Ipak, na terenu, broj gostiju je neusporedivo manji u odnosu na prošlu godinu. Juli je bio krah, avgust u prosjeku, sept će ovisiti o vremenu ...![]()
- Banksy
#3159 Re: hrvatska-more
Skroz si neozbiljan ...
Bez obzira na Bosance, Makarsku i sl, sezona im je tropa, juli najgori ikad, a brojevi napumpani novom PDV politikom prijavljivanja.
Nemoj samo gledati ... čitaj, slušaj ...
Bez obzira na Bosance, Makarsku i sl, sezona im je tropa, juli najgori ikad, a brojevi napumpani novom PDV politikom prijavljivanja.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3160 Re: hrvatska-more
Mislim da je samo od Istre skuplji Dubrovnik, a razlika je u pet deka. Cijene u Istri ili Danskoj su manje vise iste. Pizza npr. kosta isto kao sto kosta u Danskoj gdje je recimo standard ZNATNO veci nego u HR. Istra je manje vise rezervisana za Slovence (pretezno preko vikenda, jer je blizu), Italijane (isto vikendase - pretezno) te Austrijance, Njemce i Nizozemce kampiste. Nesto malo Madzara i Ceha ali to vise van sezone. Za prosjecnog Bosance Istra nije, jer vecina ima duzi put nego do Makarske, a znatno je skuplje nego u Makarskoj.
-
kantica__
#3161 Re: hrvatska-more
Znaci s jedne strane imamo statistiku a s druge tvoju tvrdnju koja se zasniva na nicem. I kome da vjerujem? Jesu li zaradili vise nego prosle godine, jesu li imali vise posjeta, ne znam sta je tu za diskusije. To je isto ko i ono kad ja kazem da je sezzona bila dobra zato sto sam ja vidio da je bilo turista....Banksy wrote:Skroz si neozbiljan ...![]()
- Banksy
#3162 Re: hrvatska-more
možda sjevernije, u nedjelju od splita do ploča dva auta, slovom i brojem ...sherbett wrote:ovaj vikend su bile veće gužve na moru nego ikoji u 7. mjesecu....na cestama, jel..
- Banksy
#3163 Re: hrvatska-more
neka prednost života u sarajevu ...sherbett wrote:Od Malinske do mosta sat vremena, do ZG-a ukupno više od 3 sataBanksy wrote:u nedjelju od splita do ploča dva auta, slovom i brojem ...sherbett wrote:ovaj vikend su bile veće gužve na moru nego ikoji u 7. mjesecu....na cestama, jel..
-
HrvatMusliman
#3166 Re: hrvatska-more
Stalno prelazim BIH- Hrvatska granicu i nikakvih problema. Možda zato jer imam hrvatsko državljanstvo a musliman sam. Vole me graničari Hrvati , vole me i Bošnjaci. 
-
grgo69
#3167 Re: hrvatska-more
Ima ovdje jedna stranica kdje vlastniki oglasavaju svoje apartmane pa je valjda povoljnije nego kod agencija 
Apartmani Najam
Apartmani Najam
- ronnie
#3168 Re: hrvatska-more
jesi li se i na popisu izjasnio kao Hrvat?HrvatMusliman wrote:Stalno prelazim BIH- Hrvatska granicu i nikakvih problema. Možda zato jer imam hrvatsko državljanstvo a musliman sam. Vole me graničari Hrvati , vole me i Bošnjaci.
-
ljuspica
#3169 Re: hrvatska-more
Za sve one nevjerne Tome u svezi jeftinog kampiranja u Hr. jedna obavjest iz prve ruke:
Bila sam u kampu "Pod maslinom" Orešac 10 km od Dubrovnika. Kamp cist, wc je star ali uvijek cist, hlada ko u prici. Cijena niska, npr 3 eura za 1 osobu i sator 2,5 eura. Ako zelis struju mjesto za auto naravno dodatno plaćas. Sto se tice plaze mala je, ali ja sam bila zadovoljna.Meni je samo bitan hlad u kampu, da je trgovina bar 20 min (od ovog kampa trgovina je 5 min) i naravno najvaznije da je JEFTIN kako bih mogla ostati sto duze. U Dubrovackoj rivjeri su kampovi jeftini, ali kako rekoh treba paziti na blizinu trgovina (pogotovo oni koji nemaju auto kao ja). Tu je i Trsteno blizu ima kamp i botanicku bastu, kamp je jeftin, ali nema trgovinu, pa to obavezno gledajte jer je opasno ici asfalton, auta pice...Napravila sam par izleta odatle, sto pjeske, sto busem (do Dubrovnika npr) te do ostrva Lopud,Šipan i Koločep. ovog ljeta bih ostala što duze, bar 20 dana, ali pod uslovom da nadjem kammp u Hrvatskoj koji za dvije osobe+ sator iglu kosta 20 minimum 21 KM. Ima jedan u Supetaru pa ne znam da li je iko bio u Supetaru ljeta 2013 da mi kaze dojmove.....
Takodjer molim sve one koji znaju jeftin kamp, narocito u Istri...ili na nekom ostrvu, ili u okolici Splita.Hvala.
p.s. mislim da cu ovaj post kopirati (copy/paste) pa zalijepiti na jos jednu temu u vezi kampiranja.
Bila sam u kampu "Pod maslinom" Orešac 10 km od Dubrovnika. Kamp cist, wc je star ali uvijek cist, hlada ko u prici. Cijena niska, npr 3 eura za 1 osobu i sator 2,5 eura. Ako zelis struju mjesto za auto naravno dodatno plaćas. Sto se tice plaze mala je, ali ja sam bila zadovoljna.Meni je samo bitan hlad u kampu, da je trgovina bar 20 min (od ovog kampa trgovina je 5 min) i naravno najvaznije da je JEFTIN kako bih mogla ostati sto duze. U Dubrovackoj rivjeri su kampovi jeftini, ali kako rekoh treba paziti na blizinu trgovina (pogotovo oni koji nemaju auto kao ja). Tu je i Trsteno blizu ima kamp i botanicku bastu, kamp je jeftin, ali nema trgovinu, pa to obavezno gledajte jer je opasno ici asfalton, auta pice...Napravila sam par izleta odatle, sto pjeske, sto busem (do Dubrovnika npr) te do ostrva Lopud,Šipan i Koločep. ovog ljeta bih ostala što duze, bar 20 dana, ali pod uslovom da nadjem kammp u Hrvatskoj koji za dvije osobe+ sator iglu kosta 20 minimum 21 KM. Ima jedan u Supetaru pa ne znam da li je iko bio u Supetaru ljeta 2013 da mi kaze dojmove.....
Takodjer molim sve one koji znaju jeftin kamp, narocito u Istri...ili na nekom ostrvu, ili u okolici Splita.Hvala.
p.s. mislim da cu ovaj post kopirati (copy/paste) pa zalijepiti na jos jednu temu u vezi kampiranja.
-
ljuspica
#3171 Re: hrvatska-more
Nisam. Moji planovi za naredno ljeto odmah pocinju u septembru. Ako nemas sta reci onda se nemoj ni brinuti za to sto si napisalasuncokret10 wrote:da nisi malo poranila?
-
suncokret10
#3172 Re: hrvatska-more
al si je sročila, aferim.ljuspica wrote:Nisam. Moji planovi za naredno ljeto odmah pocinju u septembru. Ako nemas sta reci onda se nemoj ni brinuti za to sto si napisalasuncokret10 wrote:da nisi malo poranila?
Last edited by suncokret10 on 03/01/2014 14:39, edited 1 time in total.
- Havatar
#3173 Re: hrvatska-more
Ako tvoji planovi za ljeto pocinju u septembru onda si zakasnila posto je vec januarljuspica wrote:Nisam. Moji planovi za naredno ljeto odmah pocinju u septembru. Ako nemas sta reci onda se nemoj ni brinuti za to sto si napisalasuncokret10 wrote:da nisi malo poranila?
- JohnnyS
#3174 Re: hrvatska-more
Kad se sjetim sve one priče o propasti sezone. Naposljetku, zarada u prvih 9 mjeseci veća za 300 milijuna eura nego prethodne godine...
-
Bodkin
#3175 Re: hrvatska-more
6.6 milijardiJohnnyS wrote:Kad se sjetim sve one priče o propasti sezone. Naposljetku, zarada u prvih 9 mjeseci veća za 300 milijuna eura nego prethodne godine...