Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Damir_5

#3151 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

kosac23 wrote:
Damire planski urnises po osobi,vidi se da si ipak podobro ogranicen,ako urnises,urnisi po djelima a ne po osobi... Vidjet cemo sta ce biti u oktobru 2014.godine al vjerujem da ces moliti Boga da nikad nisi ovaj komentar ostavio... zelim ti puno zdravlja i srece!!!! :idea: :idea: :idea:
Ja planski urinisem po svim politicarima koji to zasluzuju. Cinjenica jeste da ce na sljedecim izborima i ako Komsic napravi partiju, svi oni nezadovoljni SDP glasovi protiv Zlaje koji ce otici Komsicu, zapravo na kraju biti iskoristeni da se napravi koalicija sa SDP, tako da ce se doci na isti djavo, samo drugo pakovanje, znaci isto ce biti kao sa HDZ i HDZ 1990. Ljudi glasaju za HDZ 1990 jer su nezadovoljni sa lopovlucima HDZ-a i Covica i vecinom iz tog razloga glasaju za HDZ 1990, a onda Ljubic nakon izbora preda blanko podrsku HDZ-u i Covicu i nije nista drugo do Coviceva pudlica.

Isto ce se tako desiti sa SDP i Komsicevom "SDP 1990". Jedino kad nece je ako Komsiceva devedesetka dobije apsolutnu vlast, sto se naravno nece nikad desiti.

Cemu onda glasati za Komsica, sta ce glas za Komsica promijeniti ako bude u koaliciji sa SDP? Nece nista.
ultima_palabra

#3152 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

A da ne govorim da nosa kačket u kabrioletu i trača Hareta strancima... Komšo, Komšo, đe će ti duša :oops:
Semiramida

#3153 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Semiramida »

Nadam se Željki Komšiću, nadam se da zaista ima dobre namjere kako ih predstavlja.
Neću da nagađam s kim će il' s kim neće koalirati. Jedino strepim od ljudi kojim će se okružiti.
Damir_5

#3154 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

ultima_palabra wrote:A da ne govorim da nosa kačket u kabrioletu i trača Hareta strancima... Komšo, Komšo, đe će ti duša :oops:
Samo ti uzivaj i ubaci u Komsicevu balotu svoj glas, pa ces vidjeti kako taj glas nakon izbora postaje glas za Zlaju i Damira i kako ce oni opet ici na naklon u Laktase, a sa sobom ce ponjeti puno darova, kao i prosli put.

Predstavljate ga ovdje kao "postenjacinu", a tip bio godinama u vrhu stranke (samim tim licno novcano profitirao) koja je otela imovinu SK BIH, koju su svi BIH gradjani finansirali i gradili i to toliko oteli da od rata do danas, SDP iznajmljuje prostorije institucijama BiH i time uzima siguran kes, tako da im je svejedno bili u vlasti ili ne, njima lova dolazi.

Pa ako je taj vas "postenjacina" tolika "postenjacina" sto nije fino predao incijativu da se sva ta imovina SK BIH preda kantonima gdje se nalazi? Inace sta im je sa "SK BIH" imovinom u Bluci i zapadnom Mostaru?

Sto se tice Hareta, oni su politicki konkurenti za glasove onih sto su se 1991 izjasnili kao "Jugosloveni" i razumijem ja da oni imaju nesuglasice i da jedan drugom su vjerovatno postavljali stupice, medjutim minirati akciju za reviziju tuzbe BiH protiv Srbije, to samo dokazuje i pokazuje da je Komsic prvenstveno borac za sopstvene interese i da mu je Bosna poprilicno nisko na listi prioriteta. Inace da to nije tako, nasao bi on materijala za "miniranje" Haretovih incijativa na necemu drugom, a onoj incijativi za reviziju tuzbe "Bosna protiv Srbije", toj bi se incijativi pridruzio i jos bi je gurao. Tako to rade prave patriote kojima su drzavni interesi iznad svega, pa i partijskih i licnih.

Sta zelim reci, zelim reci da Komsic mnoge vara sa ljiljanom u rukama i da je daleko od one osobe kako se predstavlja u medijskoj kampanji koju je smislio njegov glavni savjetnik i vlasnik "Titinog" kafica u Sarajevu, koji se inace hvalio strancima kako je izmislio super kampanju, valjda da zajebe narod.
Last edited by Damir_5 on 13/03/2013 10:50, edited 2 times in total.
dustaban

#3155 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

Semiramida wrote:Nadam se Željki Komšiću, nadam se da zaista ima dobre namjere kako ih predstavlja.
Neću da nagađam s kim će il' s kim neće koalirati. Jedino strepim od ljudi kojim će se okružiti.
Tvoje strepnje su opravdane...
vryzas

#3156 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vryzas »

Damir_5 wrote:
MMM1977 wrote:Vrijedi rizikovati. Pa na kraju krajeva 100% BiH samo nije koalirala sa strankom penzionera, sve ostalo je probala, pa opet ima pobornika kako vidimo. Do zadnjih izbora važilo je pravilo da se zna da će SBiH biti u vlasti, samo je bilo pitanje s kime će koalirati.

Mercedese, osobno (lično) nisam nikad nešto gotivio pa ne znam razliku iako sam negdje čuo za ovu riječ kabriolet, ubij me ne mogu se sjetiti gdje :D A čije reče da je bio taj kabriolet (ako sam te dobro shvatio ova riječ Mercedes nije bitna)?

Ja nikada nisam kritikovao bilo koju stranku generalno, nego poteze stranaka. A kod vas pojedinaca, sutra da Željko sklopi dogovor sa Dodikom i Čovičem o unitarnom uređenju BiH vi bi bili protiv jer to ne dolazi kao prijedlog vaše stranke.
Pa to nije rizik, nego bacanje svog glasa. Marka da ce Zeljko ako bude sposoban osnovati partiju, ako osvoji barem jedan mandat na bilo kojem nivou, da ce formirati svoje misljenje na osnovu faksova koje ce mu slati Damir Hadzic i da ce koalirati sa SDP-om.

U cemu je razlika izmedju Zeljka Komsica na jednoj strani i Zlaje i Damira na drugoj strani? Mislim da nisam citao ona silna tracanja Hareta od strane Zeljke, rekao bi da je on fin momak i da on nece da se time bavi, zato me jos vise cudi sto je izostala bilo kakva kritika Zlaje i Damira nakon bolnog razvoda? Obicno nakon razvoda slijedi temeljito pljuvanje. Medjutim ovaj put ja to ne vidim i to me brine da slucajno ovdje nije govor o SDP 1990?
Jedno konkretno pitanje za tisucu kuna...koliko puta si ti bacio svoj glas? A. nikada? B. svaki put? :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3157 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

dustaban wrote:Tvoje strepnje su opravdane...
Hoće li to Fehim Škaljić :D :lol: , poslije SDA, SBIH i SBB biti na osnivačkoj skupštini :roll:
DreadWing

#3158 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by DreadWing »

Glas za Željka je glas za zlatka i to je to !

Otisao covjek jer hoce da bude precjednik i to je to . Isto kao u Sda samo se tihi i bakir dogovorili :D :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3159 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

volim ja vas što sa Želkom ovce čuvate pa znate njegove ambicije :D

ja sam pak čuo da Želko hoće da Džeku zamjeni na mjestu centarfora i tako se strašno pripremao da je sjebao kuk na terminu..... nakon te propale ambicije da nas ovdvede u Brazil, odlučio je da bi mogao osnovati stranku.

hajte malo na SDA temu pa malo hračite poredak....vlast se treba pljuvati a SDA je , gle čuda, u vlasti već 23 godine
lerdi

#3160 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by lerdi »

JoseMujica wrote:volim ja vas što sa Želkom ovce čuvate pa znate njegove ambicije :D

ja sam pak čuo da Želko hoće da Džeku zamjeni na mjestu centarfora i tako se strašno pripremao da je sjebao kuk na terminu..... nakon te propale ambicije da nas ovdvede u Brazil, odlučio je da bi mogao osnovati stranku.

hajte malo na SDA temu pa malo hračite poredak....vlast se treba pljuvati a SDA je , gle čuda, u vlasti već 23 godine
Nemoj Jose tako. SDA je na braniku države i naroda. ;)
JoseMujica

#3161 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

svega mi ...evo malo prelistajte ovaj podforum politika. Nema veče hrakačine na forumu od one na temi Naša stranka (da li je igdje ova stranka učestvovala u izvršnoj vlasti?) , a sad su isti ljudi počeli s potpuno istim pričama na ovoj temi a još Komšićeva stranka nije ni formirana. :-)

e ako to nije bolest ja fakat ne znam šta je...kao alternativu prihvatam i da sam ja lud
VjecitiStudent

#3162 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:svega mi ...evo malo prelistajte ovaj podforum politika. Nema veče hrakačine na forumu od one na temi Naša stranka (da li je igdje ova stranka učestvovala u izvršnoj vlasti?) , a sad su isti ljudi počeli s potpuno istim pričama na ovoj temi a još Komšićeva stranka nije ni formirana. :-)

e ako to nije bolest ja fakat ne znam šta je...kao alternativu prihvatam i da sam ja lud
Kad bi se ovdje pojavili Damir Mašić ili Amir Zukić, koji bi to tek dernek i hrakanje bilo.
JoseMujica

#3163 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

pa kod Željke su se sastavili i "zeleni" i "crveni" uhljebljenici u zajedničkoj misiji :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3164 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:pa kod Željke su se sastavili i "zeleni" i "crveni" uhljebljenici u zajedničkoj misiji :D
Čiji si ti, nije teško pogoditi. Hajd, sad malo o SDA, Aliji i ostalom.. ČItajući "crvene uhljebljenike" zavolim SDA, nema im bolje promidžbe od vas :roll:
vee-jay

#3165 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

plain vanilla wrote:
vee-jay wrote:Naravno, prije da ce nakon izbora Zeljko i SDP dogovoriti koaliciju nego bilo koja od ove dvije stranke sa SDA. Pitanje je jedino da li ce biti teoretske mogucnosti da SBB i SDA naprave koaliciju (naravno uz HDZ) ili ce kocke biti tako poslagane da Radoncic nece biti u mogucnosti da "izda" dogovor sa SDPom.

No ipak, Zeljko nije krenuo u pokretanje nove stranke zato da bi bio "dio koalicije" nego zato sto je uvjerenja da ce time prije biti u mogucnosti da promjeni neke stvari. Sto je naravno logicno. I radi toga i jeste zasluzio glasove.

A da Zeljko ne radi ono "sto je u biH obicno" je dokazao dovoljno puta. Upravo to je ono sto ga cini tako popularnim u BiH.
to cemo jos da vidimo
vidjet cemo ako dobije odredjen broj glasova. dakle @plain, morat ces prvo glasati :mrgreen:
The 51st State

#3166 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by The 51st State »

u lidere ne vjerujem, sacekati cu tu famoznu osnivacku skupstinu, pa da vidim kakav je sastav oko sebe okupio, te onda neko opste misljenje formirati o stranci.
Damir_5

#3167 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

JoseMujica wrote:svega mi ...evo malo prelistajte ovaj podforum politika. Nema veče hrakačine na forumu od one na temi Naša stranka (da li je igdje ova stranka učestvovala u izvršnoj vlasti?) , a sad su isti ljudi počeli s potpuno istim pričama na ovoj temi a još Komšićeva stranka nije ni formirana. :-)

Ja mislim da bi im trebalo poslati druga komesara sa patrolom kuci, sve ih pohapsiti, pa na prinudni rad na Goli Otok. Kako oni mogu tako govoriti protiv partije i dragih vodja partije? To je skandal. :lol:
Last edited by Damir_5 on 13/03/2013 14:56, edited 1 time in total.
JoseMujica

#3168 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

slagao bih kad bi rekao da mi ideja nije privlačna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Damir_5

#3169 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

JoseMujica wrote:slagao bih kad bi rekao da mi ideja nije privlačna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eh "dobra" stara vremena kad se sve rijesavalo na taj nacin da im posaljes narodnu miliciju na vrata u pet ujutro, koja pritisne zvono i ne pusta ga dok joj se ne otvori.
JoseMujica

#3170 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

Damir_5 wrote:
JoseMujica wrote:slagao bih kad bi rekao da mi ideja nije privlačna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eh "dobra" stara vremena kad se sve rijesavalo na taj nacin da im posaljes narodnu miliciju na vrata u pet ujutro, koja pritisne zvono i ne pusta ga dok joj se ne otvori.
ili Ševe...to je efikasnija varijanta...nema zvonjena
Damir_5

#3171 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

JoseMujica wrote:
Damir_5 wrote:
Ah, Seve vec spadaju u domen medijskog "rekla kazala".
JohnnyS

#3172 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JohnnyS »

Opetja033 wrote: SDA nije nacionalisticka stranka vec narodnjacka stranka i kao takva clan narodnjackog kluba stranaka pri Europskom Parlamentu. A narodnjacke stranke na Zapadu su ili na vlasti ili najveca stranka opozicije. Dakle opet - totalno neznanje, totalan manjak bilo kakvih argumenata vec iznosenje svojevoljnog misljenja i predstavljanje toga kao argumenta, totalna neinformisanost.
Idemo dalje, koji su ti preostali argumenti?

Valjda napomenuti da je uz SDA član navedene grupacije i HDZ BiH i PDP. Zanima me misliš li i za da HDZ nije nacionalistička već narodnjačka stranka? :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3173 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
Damir_5 wrote: Eh "dobra" stara vremena kad se sve rijesavalo na taj nacin da im posaljes narodnu miliciju na vrata u pet ujutro, koja pritisne zvono i ne pusta ga dok joj se ne otvori.
:sad: :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3174 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

vee-jay wrote:
plain vanilla wrote:
to cemo jos da vidimo
vidjet cemo ako dobije odredjen broj glasova. dakle @plain, morat ces prvo glasati :mrgreen:
vidis kako ne znas pravi redoslijed :P

prvo Komsic treba osnovati stranku

pa cemo da vidimo ko je u toj stranci

a ondaK cemo da glasamo :mrgreen:
slucajni prolaznik

#3175 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by slucajni prolaznik »

plain vanilla wrote:prvo Komsic treba osnovati stranku

pa cemo da vidimo ko je u toj stranci

a ondaK cemo da glasamo :mrgreen:
Ni platforma nije bitna, program, ciljevi...samo - ko je u stranci?
Locked