Ping je OK .. Zovi i zali se to je smao kod tebe tako .. Kod mene bude 13-15 ..doff wrote:Ja bih volio da malo srede problem s pingom, zna često bit visok i onda mi džaba brzina 10/1, zatim da riješe problem sa analognom u Zenici, digitalna mi ne treba u mojoj sobi ali ne bi mi škodilo da slika na analognoj bude ok!
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mustang1
#3151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- casper_
#3152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
moze li mi neko poslati ove linkove za sopcast na pm
-
doff
#3153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije u pitanju samo kod mene, i trojica jarana se žale na isti problem. Zna i kod mene ping biti mali a često zna biti i poprilično visokBubalo1 wrote:Ping je OK .. Zovi i zali se to je smao kod tebe tako .. Kod mene bude 13-15 ..
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Treba povecanje UPLOADA tu su na istom nivou s konkurencijom!motorola01 wrote:Sto ce vam povecanje brzine? Malo vam 10 Mbps-a?!
Bolje bi bilo da nas iznenade sa prevodima na kanalima HD paketa pa da i taj paket bude aktuelan, a ne da prodaju .uda pod bubrege. Ili da malo pojacaju signal na digitali jer nije bas najbolji itd...
-
motorola01
#3155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi jedini. Kod mene je ping najcesce izmedju 80-130. Nekad padne do 35 i to je sve. Slazem se sa tobom i za analognu. U pocetku bila dobra slika, ali u posljednje vrijeme vise ne valja, nego sto valja. Snijeg i horizontalne linijedoff wrote:Nije u pitanju samo kod mene, i trojica jarana se žale na isti problem. Zna i kod mene ping biti mali a često zna biti i poprilično visokBubalo1 wrote:Ping je OK .. Zovi i zali se to je smao kod tebe tako .. Kod mene bude 13-15 ..
-
doff
#3156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne iznenađuje me što se snijeg pojavljuje na tv u januaru, ali mi te horizontalne linije smetaju!motorola01 wrote:Nisi jedini. Kod mene je ping najcesce izmedju 80-130. Nekad padne do 35 i to je sve. Slazem se sa tobom i za analognu. U pocetku bila dobra slika, ali u posljednje vrijeme vise ne valja, nego sto valja. Snijeg i horizontalne linije
-
Mustang1
#3157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ja kazem da me je opet @Telemach kontaktirao na osnovu jednog napisanog posta na forumu .. Nisam se ni zalio njemu nego onako napisao .. Jos jednom je isto uradio .. Ja napisao on odmah poslao nalog monterima da izadju na teren .. I tada su me zvali a i jutros .. Prvi put telefon radio i nisu dolazili otac rekao da nema potrebe jer je radio tada .. Jutros opet zovu i vide da radi ali dupla se glas valjda nije ok linija i rekli su da ce doci u toku dana .. Nisu dosli pretpostavljam da ce sutra .. Uglavnom @Telemach 
- fortaleza
#3159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izvor?StupskaBitanga wrote:Zvanično Telemach preuzeo Vinet i jedini je vlasnik ove firme
- Maharadza
#3160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/456 ... ljaka.htmlfortaleza wrote:Izvor?StupskaBitanga wrote:Zvanično Telemach preuzeo Vinet i jedini je vlasnik ove firme
E sad koliko je vjerovati biltenu onoga nosonje, to je druga priča, ali mislim da je ovo istina, jer ima još izvora:
http://indikator.ba/kompanije-trzista/8 ... centraciju
Ma nas korisnike to i ne treba zanimati, već samo povećanje brzina internet paketa (čitaj: UPLOAD)/smanjenje cijena i peglanje ovih glavonja da isto ostvare, pogotovu sada uzimajući u obzir da je eno HS izvršio također korekcije cijena, @TELEMACH: OČEKUJEMO VAŠ ODGOVOR!
-
StupskaBitanga
#3161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
promjena vlasničke strukture u sudskom registrufortaleza wrote:Izvor?StupskaBitanga wrote:Zvanično Telemach preuzeo Vinet i jedini je vlasnik ove firme
- shape of despair
#3162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni brzina NIKAD nije prelazila 6.00 MBps,obično je to bila maksimalno 5.8.Evo Cijeli dan danas iznad 6.Znači samo da otvore pipu
http://www.speedtest.net/result/2474283426.png
http://www.speedtest.net/result/2474283426.png
- casper_
#3163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vidjecemo hoce li zamracivati htv u kiseljaku.
- agent_zero
#3164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni ping nikad nije ispod 20 kad testiram preko telemach servera, a obično je oko 25. Ne znam ima li šanse da to bude manje.
Da samo ne kudim, ovi novi risiveri su perverzija u odnosu na onaj stari skart cisco risiver. Ako ništa, isplati se radi toga samo promjeniti paket.
Da samo ne kudim, ovi novi risiveri su perverzija u odnosu na onaj stari skart cisco risiver. Ako ništa, isplati se radi toga samo promjeniti paket.
- and
#3165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koji si paket mijenjao?kad pređeš na ovaj duo mix kako li se već zove,je li dobiješ novi resiver,ako si imao stari cisco?agent_zero wrote:Meni ping nikad nije ispod 20 kad testiram preko telemach servera, a obično je oko 25. Ne znam ima li šanse da to bude manje.
-
Mustang1
#3166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li neko koliko jos traje ugovor sport kluba sa engleskom i spanskom ligom .. I koliko arenama sa italijanima,ligom prvaka i kup uefa ?
-
kakavdanakneiskustvu
- ExNihilo
#3168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko gluposti i kretenluka može stati u jedan članak - za nepovjerovati.kakavdanakneiskustvu wrote:http://zenica-online.com/2013/01/prevare-telemacha/
-
struja1968
#3169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od 15.10.2005. sam korisnik MMDS usluge Elob-a, a od 11.11.2010. sam D3 korisnik Telemach-a. Tokom citavog pretplatnickog odnosa redovno izmirujem svoje obaveze.
Dana 29.1.2013. sam dobio informaciju da je moj kolega, a njihov korisnik, u prostorijama Telemach-a u BBI centru postavio zahtjev za pruzanjem usluge "HD paket D3", a sa namjerom da odjavi uslugu "D3 prosireni paket", te time ostvari pravo na koristenje sljedecih paketa:
- "D3 osnovni paket"
- "HD paket D3", cime je oslobodjen obaveze placanja zamjene Cisco Z3375 SD sa D3 v2.0 STB box-om.
Pouzdano znam da je kreiran radni nalog, odnosno prihvacen zahtjev za omogucavanje navedene usluge.
Sa obzirom da mi se ova mogucnost ucinila vrlo primamljivom, odlucio sam da provjerim ovu informaciju pozivom kontakt centra Telemach-a. Njihov zaposlenik Nijaz je, u razgovoru za koji mi je skrenuta paznja da se snima, potvrdio ove navode, te je rekao da mogu dobiti iste pakete usluga kao i kolega, te da Telemach tu vidi ekonomsku opravdanost sve dok je mjesecna cijena paketa koje uzimam veca od cijene paketa koje sam do tada koristio. Posebno je podvukao da se usluga zamjene STB box nece naplacivati.
Medjutim, dolaskom u prostorije Telemach-a na Stupu, blagajnica Dzenana mi je stavila do znanja da gore opisanu promjenu paketa ne mogu ostvariti bez placanja zamjene STB box-ova i iznosu od 50,00 KM. Od nje sam dobio i informaciju da mogu dobiti "HD paket D3" i bez zamjene STB-a, na način da koristim postojeći Cisco Z3375SD uredjaj cime cu, po njoj, "gledati HD kanale u SD formatu". Priznacete da nema bas neke logike. Isto tako mi je skrenula paznju da je sigurna da podnosim zahtjev jer samo zelim da dobijem novi STB box. Nisam siguran da sam shvatio kojom metodom je dosla do takvog zakljucka, te koje su njene strucne kvalifikacije koje je iskoristila prilikom analize mog psiholoskog profila.
30.1.2013. sam opet nazvao kontakt centar i, od zaposlenice kojoj nisam zapamtio ime, dobio informaciju da je Nijaz dao pogresnu informaciju jer je "novi kolega i jos nije naucio sve procedure". Sa obzirom da sam insistirao na usluzi "HD paket D3", a bez uzimanja DUO i TRIO paketa cime sam uslovljavan, zaposlenica kontakt centra mi je uzela broj telefon sa obecanjem da ce mi se javiti neko od nadredjenih. Naravno , poziva nije bilo.
Netacnim davanjem informacija u vezi Telemach usluga, koje su posljedica ili nekompetentnosti njihovog osoblja i/ili lose organizacije podrske korisnicima su svakako povrijedjena moja prava prema Zakonu o zastiti potrosaca u Bosni i Hercegovini: clan 3, stav d), e), f), i g), te clan 7, stav 4 pa cu imati svakako dovoljno materijala za ostvarivanje mojih prava u nastavku ove trakavice.
Dana 29.1.2013. sam dobio informaciju da je moj kolega, a njihov korisnik, u prostorijama Telemach-a u BBI centru postavio zahtjev za pruzanjem usluge "HD paket D3", a sa namjerom da odjavi uslugu "D3 prosireni paket", te time ostvari pravo na koristenje sljedecih paketa:
- "D3 osnovni paket"
- "HD paket D3", cime je oslobodjen obaveze placanja zamjene Cisco Z3375 SD sa D3 v2.0 STB box-om.
Pouzdano znam da je kreiran radni nalog, odnosno prihvacen zahtjev za omogucavanje navedene usluge.
Sa obzirom da mi se ova mogucnost ucinila vrlo primamljivom, odlucio sam da provjerim ovu informaciju pozivom kontakt centra Telemach-a. Njihov zaposlenik Nijaz je, u razgovoru za koji mi je skrenuta paznja da se snima, potvrdio ove navode, te je rekao da mogu dobiti iste pakete usluga kao i kolega, te da Telemach tu vidi ekonomsku opravdanost sve dok je mjesecna cijena paketa koje uzimam veca od cijene paketa koje sam do tada koristio. Posebno je podvukao da se usluga zamjene STB box nece naplacivati.
Medjutim, dolaskom u prostorije Telemach-a na Stupu, blagajnica Dzenana mi je stavila do znanja da gore opisanu promjenu paketa ne mogu ostvariti bez placanja zamjene STB box-ova i iznosu od 50,00 KM. Od nje sam dobio i informaciju da mogu dobiti "HD paket D3" i bez zamjene STB-a, na način da koristim postojeći Cisco Z3375SD uredjaj cime cu, po njoj, "gledati HD kanale u SD formatu". Priznacete da nema bas neke logike. Isto tako mi je skrenula paznju da je sigurna da podnosim zahtjev jer samo zelim da dobijem novi STB box. Nisam siguran da sam shvatio kojom metodom je dosla do takvog zakljucka, te koje su njene strucne kvalifikacije koje je iskoristila prilikom analize mog psiholoskog profila.
30.1.2013. sam opet nazvao kontakt centar i, od zaposlenice kojoj nisam zapamtio ime, dobio informaciju da je Nijaz dao pogresnu informaciju jer je "novi kolega i jos nije naucio sve procedure". Sa obzirom da sam insistirao na usluzi "HD paket D3", a bez uzimanja DUO i TRIO paketa cime sam uslovljavan, zaposlenica kontakt centra mi je uzela broj telefon sa obecanjem da ce mi se javiti neko od nadredjenih. Naravno , poziva nije bilo.
Netacnim davanjem informacija u vezi Telemach usluga, koje su posljedica ili nekompetentnosti njihovog osoblja i/ili lose organizacije podrske korisnicima su svakako povrijedjena moja prava prema Zakonu o zastiti potrosaca u Bosni i Hercegovini: clan 3, stav d), e), f), i g), te clan 7, stav 4 pa cu imati svakako dovoljno materijala za ostvarivanje mojih prava u nastavku ove trakavice.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#3170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto navaljase svega u onom prevare telemacha clanku...kazu rijetko tko da ima dva tva u kuci
pa to je danas normala...meni su oba roditelja u pemziji pa imamo 3 tva u kuci plus PC.
- ExNihilo
#3171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ova rečenica je antološka:

Da mi je vidjeti pamet koja je ovo smislila. Šta će nam kanali kad ih ne možemo istovremeno gledati?Svaki korisnik ima jedan TV prijemnik (rijetko dva), i šta mu vrijedi povećanje broja kanala sa 50, na 100 ili 200, ako ih fizički ne može u istom trenutku gledati.
- fireman2013
#3172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista novo od njih. Ja sam predao tuzbu Opcinskom sudu iz skoro pa identicnih razloga pa cemo vidjeti sta ce biti.struja1968 wrote:Od 15.10.2005. sam korisnik MMDS usluge Elob-a, a od 11.11.2010. sam D3 korisnik Telemach-a. Tokom citavog pretplatnickog odnosa redovno izmirujem svoje obaveze.
- "D3 osnovni paket"
- Magarece_godine
#3173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Frajeru bolje Arene od Sport kluba ... nidje veze
- Reglan
#3174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne valja im sport klub jel'.
Kako bi mu ga ja hladno ukino.Neces sad gledati ni arenu ni sport klub.
Kako bi mu ga ja hladno ukino.Neces sad gledati ni arenu ni sport klub.
-
StrelacZE
#3175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta se to "suska" o mogucim povecanjima net brzine,ili su to samo bombe nasih forumasa'
))
@Telemach,vrijeme bi bilo da "poduzmete nesto",po pitanju nekih iznenadjenja,pozitivnih naravno,a pod tim se najvise podrazumijeva net brzina,jer sa siguran,da bi vam takva odluka bila ispravna,bas u ovim danima,kada "izlaze razni clanci,po raznim site_ima!" .
Naravno,moje misljenje je "opce" poznato ovde na forumu,po pitanju Telemacha i usluga,tako da,i da ne bude nikakvih povecanja brzina,ili ti nekih iznenadjenja,ja sam,naravno, zadovoljan uslugom.
Lijep pozdrav.
@Telemach,vrijeme bi bilo da "poduzmete nesto",po pitanju nekih iznenadjenja,pozitivnih naravno,a pod tim se najvise podrazumijeva net brzina,jer sa siguran,da bi vam takva odluka bila ispravna,bas u ovim danima,kada "izlaze razni clanci,po raznim site_ima!" .
Naravno,moje misljenje je "opce" poznato ovde na forumu,po pitanju Telemacha i usluga,tako da,i da ne bude nikakvih povecanja brzina,ili ti nekih iznenadjenja,ja sam,naravno, zadovoljan uslugom.
Lijep pozdrav.