BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3151 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

hrasno38

#3152 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

http://sport.ba/clanak/172500/nevjerova ... noj-strani

evo jos jednom da se izvinem na pogresnoj procjeni kvaliteta selektora, prije svega @neni koju sam donio na osnovu dvije izgubljene utakmice u kojoima i sad stojim iza toga jeste lose vodio ekipu....medjutim kasnije je vodio briljantno pa se ovo brise!!!!!
Thorgerson

#3153 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Thorgerson »

nema me tamo wrote:" Uskoro odluka o adekvatnoj nagradi ".

:D
Odluceno. Sikiras ce dobiti i kutiju za sat.
Banksy

#3154 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Banksy »

bingov buraz wrote:Da hoce Tuka uzet zlato da lesinari popuste djecu malo na miru.
Šališ se ...

OTKUPILI EKSKLUZIVNA PRAVA
Svjetsko prvenstvo u atletici 2015 prenose Baho i Marijan na FACE TV-u
hrasno38

#3155 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
bingov buraz wrote:Da hoce Tuka uzet zlato da lesinari popuste djecu malo na miru.
Šališ se ...

OTKUPILI EKSKLUZIVNA PRAVA
Svjetsko prvenstvo u atletici 2015 prenose Baho i Marijan na FACE TV-u
hahahaha ima da bude ludilo a Tuka trci u 5 ujutro...izvanredan nacin za razbudjivanje:)
Thorgerson

#3156 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Thorgerson »

Tuka sa Kaknja.

Trči Amele, trči za svog Baha.
bingov buraz

#3157 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

Nikad to Kinezi ne bi ni organizovali da Baho nije obavio par telefonskih razgovora :mrgreen:
Last edited by bingov buraz on 20/08/2015 14:43, edited 1 time in total.
tintilinic

#3158 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by tintilinic »

Dječaci, nadam se da čitate ove postove.
Želim vam iskreo sve najbolje u životu i da se karijere razviju u najboljem pravcu. Zaslužili ste ove trenutke slave, ali MOLIM VAS nemoj te previše odlutati od realnosti. U septembru počinje skola opet :(

Da se uvijek podjećate koliko je jos posla ispred vas, ovo je reprezentacija Jugolavije koja je napravili istu stvar kao i vi ali 1971 godine : Dragan Todorić, Predrag Tripković, Ante Zaloker, Dragan Kićanović, Marko Martinović, Milan Milićević, Zoran Biorac, Rajko Žižić,Mirza Delibašić, Željko Morelj, Radmilo Lukovac, i Mirko Grgin. Trener: Mirko Novosel. Uz vrhunske uslove koje je ona zemlja pruzala sportistima na kraju su "ispala" dva vrhunksa, jedan jak i dva prosječna igrača.

Mora se još punu učiti i raditi! Srretno!
Ajatolah_

#3159 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Ajatolah_ »

Tomahawk11 wrote:
emmir1 wrote:Pale će dati Njegošu 10 000 ali pod uslovom da igra za Srbiju ubuduće.

Treba država da se pobrine za ovog momka i da mu da stan.

Momak je podstanar
Sto bolan lupas? Otkud ti to? Dusa vam je izmisljati gluposti oko kojih pocne rasprava. Ni Njegos ni njegova majka a niti iko sa Pala nije nista slicno rekao.
Bože sačuvaj...
Bosanski_kralj

#3160 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Bosanski_kralj »

A jesu naspili na ovu djecu, pa Bože zakloni. Gadi mi se ovo forsiranje priče kako su oni Bosna u malo, kako su iz svih dijelova Bosne i slične stvari. Samo suprotan efekat se sa tim postiže. Predstavljaju za čudo nešto što je normalno.
Mustang1

#3161 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mustang1 »

I ja sam u polufinalu rekao da je selektor los i ja se izvinjavam :D Jbg ocigledno je Spanija bila takva ekipa da se moralo onako odigrati sa previse soliranja i nemogucnosti igranja odbrane maximalno zbog umora u napadu u odnosu na Litvaniju koju je odlicno odradio
hrasno38

#3162 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

NataliDizdar

#3163 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by NataliDizdar »

Bosanski_kralj wrote:A jesu naspili na ovu djecu, pa Bože zakloni. Gadi mi se ovo forsiranje priče kako su oni Bosna u malo, kako su iz svih dijelova Bosne i slične stvari. Samo suprotan efekat se sa tim postiže. Predstavljaju za čudo nešto što je normalno.
:thumbup:
Bio neki clanak na sportsport.ba danas pod naslovom "Kakve veze ima sto je Sikiras s Pala".
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#3164 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by enko 1964 »

Bio sam samo gledalac na Bosninim utakmicama al' sam se znao prepasti kada Boša drekne :D
hrasno38

#3165 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj wrote:A jesu naspili na ovu djecu, pa Bože zakloni. Gadi mi se ovo forsiranje priče kako su oni Bosna u malo, kako su iz svih dijelova Bosne i slične stvari. Samo suprotan efekat se sa tim postiže. Predstavljaju za čudo nešto što je normalno.
Upravo to napravili su od pojedine djece pokretne reklamne panoe i svetska cuda zato sto su se najjednostavnije i najprirodnije odlucili da igraju za zemlju u kojoj su rodjeni. Onome kome na to iskreno zaigra srce od srece samo ce se seretski osmjehnuti jer zna da vrijeme lijeci sve i da je do toga moralo doci kad tad. Ova djeca su samo kosarkasko cudo jer su iz izuzetno siromasne drzave uspjeli iza sebe ostaviti ekonomske velesile i oko vrata objesiti vise nego zasluzeno zlato. I oni vise nisu S B H nego reprezentativcci Bosne i Hercegovine sa svojim imenima i prezimenima. Ja da sam na mjestu Njegosa tuzio bi Avaz jer ono sto su napisali vrijedja ljudsko dostojanstvo i donekle bi se oprali kad bi uputili javnu ispriku.
Ova tema ce se sad polako poceti gasiti u smislu da omladinske selekcije krecu u skolu ali cemo isto tako po prvi put jedva cekati da je opet ozivimo.
hrasno38

#3166 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

enko 1964 wrote:
Bio sam samo gledalac na Bosninim utakmicama al' sam se znao prepasti kada Boša drekne :D
Ja sam bio par puta kao Bosnin pionir na treninzima i dobro se sjecam da sam samo cuo udarce lopte o parket i jedan glas.
enko 1964

#3167 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by enko 1964 »

hrasno38 wrote:
enko 1964 wrote:
Ja sam bio par puta kao Bosnin pionir na treninzima i dobro se sjecam da sam samo cuo udarce lopte o parket i jedan glas.
Ja sam nekad u sedmom i osmom trenirao al' po osnovnim školama. Najčešće u Bratstvo-jedinstvo. Srećom Boša tamo nije zalazio. :D
Zbog njegove dreke sam "zamrzio" košarku.
hrasno38

#3168 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Ja sam bio par puta kao Bosnin pionir na treninzima i dobro se sjecam da sam samo cuo udarce lopte o parket i jedan glas.
enko 1964 wrote:Ja sam nekad u sedmom i osmom trenirao al' po osnovnim školama. Najčešće u Bratstvo-jedinstvo. Srećom Boša tamo nije zalazio. :D
Zbog njegove dreke sam "zamrzio" košarku.
heheheeh ali zato jeste Zoran Kajmakovic koji nije bio nista manje zajeban:)
hrasno38

#3169 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

enko 1964

#3170 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by enko 1964 »

Jedina stvar oko "malih" šampiona koja meni smeta je to što će neki biti nagrađeni u mjestima iz kojih dolaze a neki, po svemu sudeći, neće dobiti ništa. Zar se nije mogao na brzaka napraviti neki fond iz kojega bi se dale makar simbolične nagrade (novčane) za sve dječake ili napraviti fond iz kojega bi dobijali stipendije narednih godinu-dvije dok ne završe bar sa srednjom školom. Ovako mi je pomalo jadno.
hrasno38

#3171 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

enko 1964 wrote:Jedina stvar oko "malih" šampiona koja meni smeta je to što će neki biti nagrađeni u mjestima iz kojih dolaze a neki, po svemu sudeći, neće dobiti ništa. Zar se nije mogao na brzaka napraviti neki fond iz kojega bi se dale makar simbolične nagrade (novčane) za sve dječake ili napraviti fond iz kojega bi dobijali stipendije narednih godinu-dvije dok ne završe bar sa srednjom školom. Ovako mi je pomalo jadno.
Da je pomalo bilo bi dobro nego je OGROMNO jadno!!!
Last edited by hrasno38 on 20/08/2015 21:54, edited 1 time in total.
enko 1964

#3172 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by enko 1964 »

hrasno38 wrote:
enko 1964 wrote:Jedina stvar oko "malih" šampiona koja meni smeta je to što će neki biti nagrađeni u mjestima iz kojih dolaze a neki, po svemu sudeći, neće dobiti ništa. Zar se nije mogao na brzaka napraviti neki fond iz kojega bi se dale makar simbolične nagrade (novčane) za sve dječake ili napraviti fond iz kojega bi dobijali stipendije narednih godinu-dvije dok ne završe bar sa srednjom školom. Ovako mi je pomalo jadno.
Ga je pomalo bilo bi dobro nego je OGROMNO jadno!!!
A jebi ga, federalne opštine ponešto i čine. Istina, može biti i zbog promocije načelnika :D , al' kako god djeca će nešto hajrovat'.
Sarajevo, po običaju, šuti. Za momke iz RS-a, izgleda mrka kapa, osim Njegoša, koji možda nešto hajruje.
Logovan

#3173 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Logovan »

Normalno da će biti jadno kada jedino opštine izdvajaju pare.

A ovo boldirano, tako je i trebalo da bude, ali ovo je BiH.
Bosanski_kralj

#3175 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Bosanski_kralj »

Kad smo već kod finansija, ni jedan kanton u Federaciji ne daje sredstva za državne selekcije osim Kantona Sarajevo?
Post Reply