Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzeko1 wrote: ↑25/07/2022 19:31
vo javile su kolege za Gazprom kod Wise
Gazprom više nema Euro5 aditiviranog GDrive dizela, zabranjen im je uvoz aditiva iz njhovih postojenja u Italiji. Na Gazpromu sada imate samo obični dizel koji ja ne bih sipao u Euro6 motore.
Prema priči ljudi iz Tešnja ubrzo se očekuje završetak prodaje Gapzorom pumpi u FBiH Hifi.
astala_vistala wrote: ↑25/07/2022 19:23
Nevjerovatno je kako su cijene brzo skočile, a kako sporo padaju trenutno Brent po barelu je oko 95 do 100$+- i realna cijena u BiH preko 2.40 do 2.50 KM nebi smjela biti..
Efekat pada cijena nafte na svjetskom tržištu kod nas poništava pad vrijednosti eura u odnosu na dolar..
dzeko1 wrote: ↑25/07/2022 19:31
vo javile su kolege za Gazprom kod Wise
Gazprom više nema Euro5 aditiviranog GDrive dizela, zabranjen im je uvoz aditiva iz njhovih postojenja u Italiji. Na Gazpromu sada imate samo obični dizel koji ja ne bih sipao u Euro6 motore.
Prema priči ljudi iz Tešnja ubrzo se očekuje završetak prodaje Gapzorom pumpi u FBiH Hifi.
Zna li se kad ce to otprlike biti? Imam nesto skupljeno na kartici pa da iskoristim prije nego sto postane hifa.
pisao sam već jednom o obližnjoj hifi (petrol) i čudnovatnom načinu kreirannja cijena na istoj
kad je poskupljivalo, poskupi jedan dan za 10pf, sljedeći dan jeftinije za 5 pf, sutra opet skuplja za novih 10pf...
sad kad je pojeftinjenje, prije sedmicu oborili za 5pf, a sad u dva dana, prvo jučer za 10pf, a danas za 5.
Pa šta je to, mora da se puno toči pa sve nove cisterne dovlače
Mene zanima sta bi sa onim famoznim zahtjevima za poskupljenja i snizavanja, kad su lafo morali traziti. Sad se preko noci mijenjaju cijene, niđe više zahtjeva.