Zanimljiva parodija
I ovo je BiH! Veliki Vođa: SDP je mrtav! Nek' Fahro pali avion!
U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..Bodkin wrote:Paranoid wrote:Još uvijek nisu pomrli oni koji znaju sa oružjem (svejedno koji kalibar), a to nije iluzija, nego čudna kombinacija očaja, inata i instinkta za prezivljavanje...neki pokleknu neimaštini pa se upuste u pljačku pumpe, konzuma, kladionice...a većina dobro zna da opstrukcije za sve što trpi BiH dolaze iz rs-a i hb-a...mostar036 wrote:Od vraćanje Republike BiH nema ništa,nemojte živiti u iluziji.
naravno, zato je kanton sarajevo oaza bogatstva i prosperiteta u drzavi. to potvrdjuju i biografije ministara na jednoj temi. sve strucnjaci sa bogatim iskustvom
Ovo je po meni neagresivno. Dodiku je davno trebalo objaviti rat bez pušaka i preduzeti odgovarajuću strategiju u tom pogledu. Ponavljam po milioniti put na ovom forumu, plansko naseljavanje manjeg entiteta probosanski orijentisanim građanima je po meni jedini način, a na tome se moglo dosad napraviti mnogo. Pisao sam na drugim temama o realizaciji toga, al kud ćeš ti da ti Lagumdžija realizuje takav jedan megaprojekat kad samo razmišlja o personalnom dupetu. Dakle, hladni rat Dodiku potpisat i stjerat ga u ćorsokak, nema druge.Platformas wrote:
Poštujem Sefera, al nije li ovo njegovo stajalište preagresivo ?
sve su to izgovori. sa tolikim budzetom u kantonu i ovlastima ja bih napravio malu svicu. u stvari napravio bi je svaki malo pismeniji ekonomista. ti i takvi kao ti omogucavaju ovima sto su 4 mjeseca radili kao volonteri u sudu na veoma odgovornim poslovima da budu ministri. ipak da nije dodika, ne bi narod za njih glasao i ne bi narod dao takvim parmacima da dodju do mjesta ministraParanoid wrote:
U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Dodiku najvecu "vaznost" daju Federalni mediji. Jednostavno natjerati Federalne medije da ga ignorisu, da ne idu na njegove konferencije za stampu, da ne objavljuju njegove izjave i njegove intervjue, i to bi bilo to. Tip bi pao u zaborav za nekoliko dana.Cosmic wrote: Ovo je po meni neagresivno. Dodiku je davno trebalo objaviti rat bez pušaka i preduzeti odgovarajuću strategiju u tom pogledu. Ponavljam po milioniti put na ovom forumu, plansko naseljavanje manjeg entiteta probosanski orijentisanim građanima je po meni jedini način, a na tome se moglo dosad napraviti mnogo. Pisao sam na drugim temama o realizaciji toga, al kud ćeš ti da ti Lagumdžija realizuje takav jedan megaprojekat kad samo razmišlja o personalnom dupetu. Dakle, hladni rat Dodiku potpisat i stjerat ga u ćorsokak, nema druge.
...kao da čitam nezavisne ili izjavu Slavuja dok čučeći daje instrukcije studentima...Bodkin wrote:sve su to izgovori. sa tolikim budzetom u kantonu i ovlastima ja bih napravio malu svicu. u stvari napravio bi je svaki malo pismeniji ekonomista. ti i takvi kao ti omogucavaju ovima sto su 4 mjeseca radili kao volonteri u sudu na veoma odgovornim poslovima da budu ministri. ipak da nije dodika, ne bi narod za njih glasao i ne bi narod dao takvim parmacima da dodju do mjesta ministraParanoid wrote:
U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Uvijek volim te izgovore koji dolaze od strane svih bitnijih političkih subjekata koji učestvuju u raznim nivoima vlasti.Paranoid wrote: U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
vidis da sam ja to isto rekao i proglasio me slavujem ili ime vecmuzicar_iz_parka wrote:Uvijek volim te izgovore koji dolaze od strane svih bitnijih političkih subjekata koji učestvuju u raznim nivoima vlasti.Paranoid wrote: U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Davno sam već rekao, postoji 1000 stvari koje se mogu rješiti na lokalnom nivou i pored "blokada" koje dolaze od strane Dodika. Imamo i vrijeme prije 2006 kada je MZ aktivno podržavala skoro svaku ideju iz Sarajeva, oni iz RS se nisu ni javljali sa blokadama, pa opet nije učinjeno puno u sferama njihove odgovornosti i pored onih silnih donacija.
Temu "Političko dešavanje u BiH" ne gledam iz ugla Sarajeva i iz lokalnog nivoa..muzicar_iz_parka wrote:Uvijek volim te izgovore koji dolaze od strane svih bitnijih političkih subjekata koji učestvuju u raznim nivoima vlasti.Paranoid wrote: U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Davno sam već rekao, postoji 1000 stvari koje se mogu rješiti na lokalnom nivou i pored "blokada" koje dolaze od strane Dodika. Imamo i vrijeme prije 2006 kada je MZ aktivno podržavala skoro svaku ideju iz Sarajeva, oni iz RS se nisu ni javljali sa blokadama, pa opet nije učinjeno puno u sferama njihove odgovornosti i pored onih silnih donacija.
Kuća se gradi iz temelja ili podumenta pa nadalje, tako i država.Paranoid wrote:
Temu "Političko dešavanje u BiH" ne gledam iz ugla Sarajeva i iz lokalnog nivoa..
Kako zamišljaš da struktura lokalne zajednice uradi nešto pozitivno, a koja istovremeno dobija direktive iz centrale (partijske ili od vožda), i koja u današnjem vremenu nemože ništa samoinicijativno uradit..primjera imaš na hiljade..muzicar_iz_parka wrote:Kuća se gradi iz temelja ili podumenta pa nadalje, tako i država.Paranoid wrote:
Temu "Političko dešavanje u BiH" ne gledam iz ugla Sarajeva i iz lokalnog nivoa..
Dobro funkcionisanje lokalnog nivoa je jedan od uslova normalnog funkcionisanja države u cjelini. Ja mogu razumjeti da se određeni problemi jedino mogu rješiti na državnom nivou, ali se to ne može koristiti kao izgovor za sve probleme.
Nikad nisam smatrao da se na glupost treba odgovorit glupošću, bar dok je u pitanju verbalna komunikacija.Kolt12 wrote:Gdje ti ovdje vidis "agresivnost"? Cak naprotiv, ovo je blago.Platformas wrote:
Poštujem Sefera, al nije li ovo njegovo stajalište preagresivo ?
Kad god se Dodik pravi blesav i provocira, treba mu poslati par ekipa federalne saobracajne policije da ureduje u takozvanoj i prije svega genocidnoj, mislim za pocetak. Sto bude gori, biti gori.
Znaci na njegovo nepostivanje BiH i provociranje, odgovoriti sa nepostivanjem unutarnjih granica.
Medjutim to nije dovoljno, treba pozvati OHR takodjer da se prestanu praviti blesavi, jer se vrlo dobro zna sta je njihov zadatak i posao za koji su vrlo dobro placeni. Tako da ih treba upozoriti, da ako se i dalje nastave praviti blesavi, onda im treba dati do znanja da se nikakve njihove odluke u buducnosti nece postivati!
Doduse to sve u slucaju da nemamo slizave politicare koje imamo, kao sto su Zlatko Lagumdzija, Damir Hadzic, Sulejman Tihic, Fahrudin Radoncic i Bakir Izetbegovic.
Budimo realni, nas problem nije Dodik, nas problem su ovi gore, koji se prodaju i usput nas prodaju vrlo jeftino. Da je neko drugi tu, recimo ja, prvi put kad bi Dodik pisnuo o tome, poslao bih mu deset ekipa saobracajne policije FBIH da kontroliraju saobracaj u takozvanoj.
Medjutim Dodik moze zato sto su kadrovi SDP i SDA slizavi, ljigavi, potkupljivi, korumpirani i na kraju nazalost i peta kolona. Znaci govorimo o petoj koloni, a onda neprijatelji mogu raditi sta ih je volja.
Ipak vecina naroda je puno ostrija, tako da usljed gorih provokacija, bez obzira na politicku izdajnicku liniju, , to bi bilo "nece moci Panticu".
NA SVAKO NEPOSTIVANJE BIH OD STRANE DODIKA, KONKRETNO ODGOVARATI SA NEPOSTIVANJEM TAKOZVANE I PRIJE SVEGA GENOCIDNE I TO TAKO STIMULISATI DA MU VISE NIKAD NE PADNE NA UM PROVOCIRATI! TIP JE IZRAZITO BEZOBRAZAN, PORED TOGA STO JE KORUMPIRAN! RAZUMIJE ISKLJUCIVO SILU, ZATO MU SILU I TREBA DATI!
Sefer je blag, treba to puno ostrije i preciznije objasniti!
True...MuaDib wrote:Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
I obrnuto svaka akcija nekog u ime BiH protiv entiteta, prvenstveno RS će najviše naštetiti BiH, jer od toga nema ništa.
„U mom izvještaju se jasno navode glavni politički događaji koji se nalaze u korijenu trenutnog stanja stvari. Sadašnji politički zastoj, koji je rezultat reorganizacije vladajuće koalicije na raznim nivoima, dodatno je pojačan političkim kalkulacijama koje po svemu sudeći imaju vrlo malo veze sa stvarnim pitanjima i stvarnom politikom. Međutim, ono što me najviše brine je što zvaničnici Republike Srpske otvoreno i javno zagovaraju raspad države, istovremeno osporavajući državne institucije i nadležnosti, posebno pravosuđa, a odnedavno i Oružanih snaga BiH”, naveo je Inzko.cyprus wrote:True...MuaDib wrote:Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
I obrnuto svaka akcija nekog u ime BiH protiv entiteta, prvenstveno RS će najviše naštetiti BiH, jer od toga nema ništa.
To su floskule za tješenje male djece.MuaDib wrote:Opet stare dileme i stare teme.
U ovom slučaju Dodik je vrlo inteligentan on fol malo zalaje, a federalne mačke zamjauču, i vuk sit i ovce na broju, a narodu ko narod proguta državobraniteljski apaurin. I to sve zahvaljujući federalnim medijima, koji ni manje ni više jedva čekaju Dodikov recital kako države nema, pa da imaju ekskluzivu. A Dodik ond sav sretan bubne očekivani odgovor i uživa u tome što iritira cijelu javnost.
Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
Pa da... upravo ono što je MuaDib konstatovo... To što zvaničnici RS-a navode, može se obit o glavu samo njima (tako sam ja razumio Inzka)... Međutim, ono što kažu i urade zvaničnici iz ovog dijela BiH, može se obiti o glavu samo... pogodi kome...Skijaš wrote:„U mom izvještaju se jasno navode glavni politički događaji koji se nalaze u korijenu trenutnog stanja stvari. Sadašnji politički zastoj, koji je rezultat reorganizacije vladajuće koalicije na raznim nivoima, dodatno je pojačan političkim kalkulacijama koje po svemu sudeći imaju vrlo malo veze sa stvarnim pitanjima i stvarnom politikom. Međutim, ono što me najviše brine je što zvaničnici Republike Srpske otvoreno i javno zagovaraju raspad države, istovremeno osporavajući državne institucije i nadležnosti, posebno pravosuđa, a odnedavno i Oružanih snaga BiH”, naveo je Inzko.cyprus wrote:True...MuaDib wrote:Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
http://www.aa.com.tr/ba/headline/98905- ... drzave-bih
I šta bi mi sad trebali, ignorisati Dodikovo bjesnilo i Inzkova saopštenja jer se tu ustvari radi samo o igri političara? Jer zaista, reći kako postoji prijetnja po BiH je poput tvrdnje da neko može glavni grad evropske zemlje opkoliti i godinama granatirati pred kamerama globalnih medija. Smiješno zar ne, takve su stvari nemoguće i svijet to sigurno ne bi dozvolio.
Kako sam ja razumio kolegu, on to spominje kao argument za tezu da prijetnja nije stvarna. Kao, velikosrbi laju ali stvarne prijetnje nema. A to nije tačno, prijetnja postoji i gard se ne smije spuštati zato što bi mi željeli normalizaciju stanja. Pogledaj primjer Josipovića i njegov odnos prema Nikoliću. Ko može reći da je Josipović militantan ? Niko. Ali čovjek vidi prijetnju i ponaša se u skladu sa okolnostima. Neće pričati neku hipi priču kada s druge strane nema sagovornika za to.cyprus wrote:Pa da... upravo ono što je MuaDib konstatovo... To što zvaničnici RS-a navode, može se obit o glavu samo njima (tako sam ja razumio Inzka)... Međutim, ono što kažu i urade zvaničnici iz ovog dijela BiH, može se obiti o glavu samo... pogodi kome...Skijaš wrote:„U mom izvještaju se jasno navode glavni politički događaji koji se nalaze u korijenu trenutnog stanja stvari. Sadašnji politički zastoj, koji je rezultat reorganizacije vladajuće koalicije na raznim nivoima, dodatno je pojačan političkim kalkulacijama koje po svemu sudeći imaju vrlo malo veze sa stvarnim pitanjima i stvarnom politikom. Međutim, ono što me najviše brine je što zvaničnici Republike Srpske otvoreno i javno zagovaraju raspad države, istovremeno osporavajući državne institucije i nadležnosti, posebno pravosuđa, a odnedavno i Oružanih snaga BiH”, naveo je Inzko.cyprus wrote:
True...
http://www.aa.com.tr/ba/headline/98905- ... drzave-bih
I šta bi mi sad trebali, ignorisati Dodikovo bjesnilo i Inzkova saopštenja jer se tu ustvari radi samo o igri političara? Jer zaista, reći kako postoji prijetnja po BiH je poput tvrdnje da neko može glavni grad evropske zemlje opkoliti i godinama granatirati pred kamerama globalnih medija. Smiješno zar ne, takve su stvari nemoguće i svijet to sigurno ne bi dozvolio.
Ti se ocigledno profesionalno baviš anketiranjem širih narodnih masa.mostar036 wrote:Ovo što Dodik govori,tako misli većina građana RS.
Čak i da si u pravu, to služi kao dodatni argument protiv aktuelnog ignorisanja Dodikovog divljanja.mostar036 wrote:Ovo što Dodik govori,tako misli većina građana RS.
Drug, htjedoh te vec davno pitati sljedeće:MuaDib wrote:Opet stare dileme i stare teme.
U ovom slučaju Dodik je vrlo inteligentan on fol malo zalaje, a federalne mačke zamjauču, i vuk sit i ovce na broju, a narodu ko narod proguta državobraniteljski apaurin. I to sve zahvaljujući federalnim medijima, koji ni manje ni više jedva čekaju Dodikov recital kako države nema, pa da imaju ekskluzivu. A Dodik ond sav sretan bubne očekivani odgovor i uživa u tome što iritira cijelu javnost.
Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
Iako nisam ja lično pitan, mogu da zapazim da je pitanje pogrešno adresiarno. To pitanje proslijedi američkim tvorcima ove i ovakve BiH i nj kolaborantima sa BH strane.AliceInChains wrote:Drug, htjedoh te vec davno pitati sljedeće:
Dali je tebi kao konačni cilj prihvatljivo ukidanje produkta fašizma, tj. Genocidne Rebublige, i s tim zatvaranje največeg nakaradnog zoološkog vrta Evrope?