Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Tiger 033

#31476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tiger 033 »

:D
Zanimljiva parodija
I ovo je BiH! Veliki Vođa: SDP je mrtav! Nek' Fahro pali avion!
Paranoid

#31477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Bodkin wrote:
Paranoid wrote:
mostar036 wrote:Od vraćanje Republike BiH nema ništa,nemojte živiti u iluziji.
Još uvijek nisu pomrli oni koji znaju sa oružjem (svejedno koji kalibar), a to nije iluzija, nego čudna kombinacija očaja, inata i instinkta za prezivljavanje...neki pokleknu neimaštini pa se upuste u pljačku pumpe, konzuma, kladionice...a većina dobro zna da opstrukcije za sve što trpi BiH dolaze iz rs-a i hb-a...

naravno, zato je kanton sarajevo oaza bogatstva i prosperiteta u drzavi. to potvrdjuju i biografije ministara na jednoj temi. sve strucnjaci sa bogatim iskustvom :-)
U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Cosmic

#31478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cosmic »

Platformas wrote:

Poštujem Sefera, al nije li ovo njegovo stajalište preagresivo ?
Ovo je po meni neagresivno. Dodiku je davno trebalo objaviti rat bez pušaka i preduzeti odgovarajuću strategiju u tom pogledu. Ponavljam po milioniti put na ovom forumu, plansko naseljavanje manjeg entiteta probosanski orijentisanim građanima je po meni jedini način, a na tome se moglo dosad napraviti mnogo. Pisao sam na drugim temama o realizaciji toga, al kud ćeš ti da ti Lagumdžija realizuje takav jedan megaprojekat kad samo razmišlja o personalnom dupetu. Dakle, hladni rat Dodiku potpisat i stjerat ga u ćorsokak, nema druge.
dragonz

#31479 današnje oslobođenje

Post by dragonz »

Image
Bodkin

#31480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:
U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
sve su to izgovori. sa tolikim budzetom u kantonu i ovlastima ja bih napravio malu svicu. u stvari napravio bi je svaki malo pismeniji ekonomista. ti i takvi kao ti omogucavaju ovima sto su 4 mjeseca radili kao volonteri u sudu na veoma odgovornim poslovima da budu ministri. ipak da nije dodika, ne bi narod za njih glasao i ne bi narod dao takvim parmacima da dodju do mjesta ministra :-)
Kolt12

#31481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolt12 »

Cosmic wrote: Ovo je po meni neagresivno. Dodiku je davno trebalo objaviti rat bez pušaka i preduzeti odgovarajuću strategiju u tom pogledu. Ponavljam po milioniti put na ovom forumu, plansko naseljavanje manjeg entiteta probosanski orijentisanim građanima je po meni jedini način, a na tome se moglo dosad napraviti mnogo. Pisao sam na drugim temama o realizaciji toga, al kud ćeš ti da ti Lagumdžija realizuje takav jedan megaprojekat kad samo razmišlja o personalnom dupetu. Dakle, hladni rat Dodiku potpisat i stjerat ga u ćorsokak, nema druge.
Dodiku najvecu "vaznost" daju Federalni mediji. Jednostavno natjerati Federalne medije da ga ignorisu, da ne idu na njegove konferencije za stampu, da ne objavljuju njegove izjave i njegove intervjue, i to bi bilo to. Tip bi pao u zaborav za nekoliko dana.

Naravno to je o njegovom laprdanju, a sto se tice djela, to je vec druga prica. Na svako djelo, tacnije nedjelo, odgovoriti duplo i ostro. Sefer u opste nije bio ostar. Cak naprotiv, bio je blag.
Paranoid

#31482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Bodkin wrote:
Paranoid wrote:
sve su to izgovori. sa tolikim budzetom u kantonu i ovlastima ja bih napravio malu svicu. u stvari napravio bi je svaki malo pismeniji ekonomista. ti i takvi kao ti omogucavaju ovima sto su 4 mjeseca radili kao volonteri u sudu na veoma odgovornim poslovima da budu ministri. ipak da nije dodika, ne bi narod za njih glasao i ne bi narod dao takvim parmacima da dodju do mjesta ministra :-)
...kao da čitam nezavisne ili izjavu Slavuja dok čučeći daje instrukcije studentima...
Propast i katastrofa

#31483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Propast i katastrofa »

Kod nas svako moze da brblja i daje misljenje, pa i utice na politiku. To je goruci problem.
Naravno, Dodik, federalni mediji.... svi imaju svoju ulogu u potpaljivanju, ali budale drmaju.
muzicar_iz_parka

#31484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muzicar_iz_parka »

Paranoid wrote: U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Uvijek volim te izgovore koji dolaze od strane svih bitnijih političkih subjekata koji učestvuju u raznim nivoima vlasti.
Davno sam već rekao, postoji 1000 stvari koje se mogu rješiti na lokalnom nivou i pored "blokada" koje dolaze od strane Dodika. Imamo i vrijeme prije 2006 kada je MZ aktivno podržavala skoro svaku ideju iz Sarajeva, oni iz RS se nisu ni javljali sa blokadama, pa opet nije učinjeno puno u sferama njihove odgovornosti i pored onih silnih donacija.
Bodkin

#31485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

muzicar_iz_parka wrote:
Paranoid wrote: U političkom košmaru prouzrokovanim opstrukcijama iz šumske se najbolje snalaze likovi čije CV-e pominješ..prosperitet se očekuje posle njhovih visinskih skokova sa zgrade parlamenta, kao i sa traktoristima kojima ovakvo stanje čini zadovoljstvo..
Uvijek volim te izgovore koji dolaze od strane svih bitnijih političkih subjekata koji učestvuju u raznim nivoima vlasti.
Davno sam već rekao, postoji 1000 stvari koje se mogu rješiti na lokalnom nivou i pored "blokada" koje dolaze od strane Dodika. Imamo i vrijeme prije 2006 kada je MZ aktivno podržavala skoro svaku ideju iz Sarajeva, oni iz RS se nisu ni javljali sa blokadama, pa opet nije učinjeno puno u sferama njihove odgovornosti i pored onih silnih donacija.
vidis da sam ja to isto rekao i proglasio me slavujem ili ime vec :D
Paranoid

#31486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

muzicar_iz_parka wrote:
Temu "Političko dešavanje u BiH" ne gledam iz ugla Sarajeva i iz lokalnog nivoa..
muzicar_iz_parka

#31487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muzicar_iz_parka »

Paranoid wrote:
Temu "Političko dešavanje u BiH" ne gledam iz ugla Sarajeva i iz lokalnog nivoa..
Kuća se gradi iz temelja ili podumenta pa nadalje, tako i država.
Dobro funkcionisanje lokalnog nivoa je jedan od uslova normalnog funkcionisanja države u cjelini. Ja mogu razumjeti da se određeni problemi jedino mogu rješiti na državnom nivou, ali se to ne može koristiti kao izgovor za sve probleme.
Paranoid

#31488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

muzicar_iz_parka wrote:
Paranoid wrote:
Kuća se gradi iz temelja ili podumenta pa nadalje, tako i država.
Dobro funkcionisanje lokalnog nivoa je jedan od uslova normalnog funkcionisanja države u cjelini. Ja mogu razumjeti da se određeni problemi jedino mogu rješiti na državnom nivou, ali se to ne može koristiti kao izgovor za sve probleme.
Kako zamišljaš da struktura lokalne zajednice uradi nešto pozitivno, a koja istovremeno dobija direktive iz centrale (partijske ili od vožda), i koja u današnjem vremenu nemože ništa samoinicijativno uradit..primjera imaš na hiljade..

Ovo nije izgovor, ovo su činjenice...
Platformas

#31489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Platformas »

Kolt12 wrote:
Platformas wrote:

Poštujem Sefera, al nije li ovo njegovo stajalište preagresivo ?
Gdje ti ovdje vidis "agresivnost"? Cak naprotiv, ovo je blago.

Kad god se Dodik pravi blesav i provocira, treba mu poslati par ekipa federalne saobracajne policije da ureduje u takozvanoj i prije svega genocidnoj, mislim za pocetak. Sto bude gori, biti gori.

Znaci na njegovo nepostivanje BiH i provociranje, odgovoriti sa nepostivanjem unutarnjih granica.

Medjutim to nije dovoljno, treba pozvati OHR takodjer da se prestanu praviti blesavi, jer se vrlo dobro zna sta je njihov zadatak i posao za koji su vrlo dobro placeni. Tako da ih treba upozoriti, da ako se i dalje nastave praviti blesavi, onda im treba dati do znanja da se nikakve njihove odluke u buducnosti nece postivati!

Doduse to sve u slucaju da nemamo slizave politicare koje imamo, kao sto su Zlatko Lagumdzija, Damir Hadzic, Sulejman Tihic, Fahrudin Radoncic i Bakir Izetbegovic.

Budimo realni, nas problem nije Dodik, nas problem su ovi gore, koji se prodaju i usput nas prodaju vrlo jeftino. Da je neko drugi tu, recimo ja, prvi put kad bi Dodik pisnuo o tome, poslao bih mu deset ekipa saobracajne policije FBIH da kontroliraju saobracaj u takozvanoj.

Medjutim Dodik moze zato sto su kadrovi SDP i SDA slizavi, ljigavi, potkupljivi, korumpirani i na kraju nazalost i peta kolona. Znaci govorimo o petoj koloni, a onda neprijatelji mogu raditi sta ih je volja.

Ipak vecina naroda je puno ostrija, tako da usljed gorih provokacija, bez obzira na politicku izdajnicku liniju, , to bi bilo "nece moci Panticu".

NA SVAKO NEPOSTIVANJE BIH OD STRANE DODIKA, KONKRETNO ODGOVARATI SA NEPOSTIVANJEM TAKOZVANE I PRIJE SVEGA GENOCIDNE I TO TAKO STIMULISATI DA MU VISE NIKAD NE PADNE NA UM PROVOCIRATI! TIP JE IZRAZITO BEZOBRAZAN, PORED TOGA STO JE KORUMPIRAN! RAZUMIJE ISKLJUCIVO SILU, ZATO MU SILU I TREBA DATI!

Sefer je blag, treba to puno ostrije i preciznije objasniti!
Nikad nisam smatrao da se na glupost treba odgovorit glupošću, bar dok je u pitanju verbalna komunikacija.

Za ovo boldirano, reci da se šališ!
MuaDib

#31490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Opet stare dileme i stare teme.
U ovom slučaju Dodik je vrlo inteligentan on fol malo zalaje, a federalne mačke zamjauču, i vuk sit i ovce na broju, a narodu ko narod proguta državobraniteljski apaurin. I to sve zahvaljujući federalnim medijima, koji ni manje ni više jedva čekaju Dodikov recital kako države nema, pa da imaju ekskluzivu. A Dodik ond sav sretan bubne očekivani odgovor i uživa u tome što iritira cijelu javnost.

Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
I obrnuto svaka akcija nekog u ime BiH protiv entiteta, prvenstveno RS će najviše naštetiti BiH, jer od toga nema ništa.
cyprus

#31491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

MuaDib wrote:Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
I obrnuto svaka akcija nekog u ime BiH protiv entiteta, prvenstveno RS će najviše naštetiti BiH, jer od toga nema ništa.
True...
Skijaš

#31492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

cyprus wrote:
MuaDib wrote:Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
True...
„U mom izvještaju se jasno navode glavni politički događaji koji se nalaze u korijenu trenutnog stanja stvari. Sadašnji politički zastoj, koji je rezultat reorganizacije vladajuće koalicije na raznim nivoima, dodatno je pojačan političkim kalkulacijama koje po svemu sudeći imaju vrlo malo veze sa stvarnim pitanjima i stvarnom politikom. Međutim, ono što me najviše brine je što zvaničnici Republike Srpske otvoreno i javno zagovaraju raspad države, istovremeno osporavajući državne institucije i nadležnosti, posebno pravosuđa, a odnedavno i Oružanih snaga BiH”, naveo je Inzko.

http://www.aa.com.tr/ba/headline/98905- ... drzave-bih

I šta bi mi sad trebali, ignorisati Dodikovo bjesnilo i Inzkova saopštenja jer se tu ustvari radi samo o igri političara? Jer zaista, reći kako postoji prijetnja po BiH je poput tvrdnje da neko može glavni grad evropske zemlje opkoliti i godinama granatirati pred kamerama globalnih medija. Smiješno zar ne, takve su stvari nemoguće i svijet to sigurno ne bi dozvolio.
It_is_a_Leclerc

#31493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by It_is_a_Leclerc »

MuaDib wrote:Opet stare dileme i stare teme.
U ovom slučaju Dodik je vrlo inteligentan on fol malo zalaje, a federalne mačke zamjauču, i vuk sit i ovce na broju, a narodu ko narod proguta državobraniteljski apaurin. I to sve zahvaljujući federalnim medijima, koji ni manje ni više jedva čekaju Dodikov recital kako države nema, pa da imaju ekskluzivu. A Dodik ond sav sretan bubne očekivani odgovor i uživa u tome što iritira cijelu javnost.

Stoga još jednom treba ponoviti, svaka akcija RS protiv države će najviše naštetiti RS, jer od toga nema ništa.
To su floskule za tješenje male djece.

Republika Srpska svakim aktom protiv države, državnih institucija, agencija i organa postaje sve jača. Dobija na polju državnosti i potpune nezavisnosti od centralnih vlasti u Sarajevu. To je vrlo jednostavno i obrnuto proporcionalno, jača Srpska, slabija BIH.
cyprus

#31494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Skijaš wrote:
cyprus wrote:
True...
„U mom izvještaju se jasno navode glavni politički događaji koji se nalaze u korijenu trenutnog stanja stvari. Sadašnji politički zastoj, koji je rezultat reorganizacije vladajuće koalicije na raznim nivoima, dodatno je pojačan političkim kalkulacijama koje po svemu sudeći imaju vrlo malo veze sa stvarnim pitanjima i stvarnom politikom. Međutim, ono što me najviše brine je što zvaničnici Republike Srpske otvoreno i javno zagovaraju raspad države, istovremeno osporavajući državne institucije i nadležnosti, posebno pravosuđa, a odnedavno i Oružanih snaga BiH”, naveo je Inzko.

I šta bi mi sad trebali, ignorisati Dodikovo bjesnilo i Inzkova saopštenja jer se tu ustvari radi samo o igri političara? Jer zaista, reći kako postoji prijetnja po BiH je poput tvrdnje da neko može glavni grad evropske zemlje opkoliti i godinama granatirati pred kamerama globalnih medija. Smiješno zar ne, takve su stvari nemoguće i svijet to sigurno ne bi dozvolio.
Pa da... upravo ono što je MuaDib konstatovo... To što zvaničnici RS-a navode, može se obit o glavu samo njima (tako sam ja razumio Inzka)... Međutim, ono što kažu i urade zvaničnici iz ovog dijela BiH, može se obiti o glavu samo... pogodi kome...
Skijaš

#31495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

cyprus wrote:
Skijaš wrote:
cyprus wrote:

True...

Pa da... upravo ono što je MuaDib konstatovo... To što zvaničnici RS-a navode, može se obit o glavu samo njima (tako sam ja razumio Inzka)... Međutim, ono što kažu i urade zvaničnici iz ovog dijela BiH, može se obiti o glavu samo... pogodi kome...
Kako sam ja razumio kolegu, on to spominje kao argument za tezu da prijetnja nije stvarna. Kao, velikosrbi laju ali stvarne prijetnje nema. A to nije tačno, prijetnja postoji i gard se ne smije spuštati zato što bi mi željeli normalizaciju stanja. Pogledaj primjer Josipovića i njegov odnos prema Nikoliću. Ko može reći da je Josipović militantan ? Niko. Ali čovjek vidi prijetnju i ponaša se u skladu sa okolnostima. Neće pričati neku hipi priču kada s druge strane nema sagovornika za to.
mostar036

#31496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mostar036 »

Ovo što Dodik govori,tako misli većina građana RS.
miki.ba

#31497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

mostar036 wrote:Ovo što Dodik govori,tako misli većina građana RS.
Ti se ocigledno profesionalno baviš anketiranjem širih narodnih masa.
Sve znaš šta ko misli. :-)
Samo kad tebe neko nešto konkretno pita, dođe se do zakljucka da ti apsolutno ništa ne miliš.
Na forumu se vecino iznose sopstvena mišljenja, a ti samo tuđa.

PS. Šumska i boldirano ne može u istu recenicu. :oops:
Skijaš

#31498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

mostar036 wrote:Ovo što Dodik govori,tako misli većina građana RS.
Čak i da si u pravu, to služi kao dodatni argument protiv aktuelnog ignorisanja Dodikovog divljanja.
AliceInChains

#31499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

MuaDib wrote:Opet stare dileme i stare teme.

Drug, htjedoh te vec davno pitati sljedeće:

Dali je tebi kao konačni cilj prihvatljivo ukidanje produkta fašizma, tj. Genocidne Rebublige, i s tim zatvaranje največeg nakaradnog zoološkog vrta Evrope?
emanacija

#31500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emanacija »

AliceInChains wrote:Drug, htjedoh te vec davno pitati sljedeće:

Dali je tebi kao konačni cilj prihvatljivo ukidanje produkta fašizma, tj. Genocidne Rebublige, i s tim zatvaranje največeg nakaradnog zoološkog vrta Evrope?
Iako nisam ja lično pitan, mogu da zapazim da je pitanje pogrešno adresiarno. To pitanje proslijedi američkim tvorcima ove i ovakve BiH i nj kolaborantima sa BH strane.
Locked