Saka wrote: ...Naša stranka takodje u par afera koje je imala nije se ni ogradila a kamoli isključila svoje članove koji su se pokazali nemoralnim (Haverić, gradilište, Baroš) tako da nisam optimista da će biti drugačije kad/ako budu veći faktor u vlasti...
Kolega Saka,Saka wrote:Nisam ja nabrajao nikakve zamjerke, samo sam pomenuo par primjera (u najmanju ruku) nemoralnog ponašanja na koji nije bilo reakcije. Sigurno će ih biti još više kad/ako budu u prilici da budu u vlasti....
evo i sami vidite kako se na bazi netačnih i polu-informacija stvara atmosfera. Da ste kojim slučajem uložili 5 minuta u google pretragu, sigurno bi ste imali kvalitetnije informacije, a možda i kvalitetniji zaključak.
Vaše lične namjere ne znam, ali znam da se objektivna kritika uvijek zasniva na objektivnim informacijama i činjenicama.
Naša stranka nudi dovoljno prostora za objektivnu kritiku. Za Vas ne znam, ali kao što i sami vidite postoji dobar dio forumaša kojima nije cilj činjenična diskusija i objektivna kritika.
Cilj im je raznoraznim konstrukcijama dokazati da su svi isti, tj. prikazati da neki njihovi favoriti i nisu tako "nemoralni" kako činjenično izgledaju.
Dakle, i Haverić i Naša stranka su se i oglasili i reagovali na tzv. slučaj. A naravno da su simpatizeri i glasači Naše stranke bili najglasniji u zahtjevima da se stranka jasno i transparentno oglasi po tom pitanju.
Trpati Tarika Haverića u isti koš političkog nemorala sa osobama, koje su se evo i same prepoznale, se može ili iz neznanja ili iz loše namjere.
I iskreno žalim što prof. Haverić nije na kandidatskim listama NS.
Pozdrav
PS: I nije gradilište. i nije vlasnik. i nije (u najmanju ruku) afera nemoralnog ponašanja.