SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nivla
#31476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma realno, govno (sefica) treba pustiti da bude slobodan, a onda prepustiti nekom od roditelja ovih djevojaka da ga odlezi
- vjeshalica
#31477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemojte izgubiti iz vida cinjenicu kako je Seval Kovacevic dao dva nalaza jedan na osnovu dokaza koje je vidio,a drugi formulisao na osnovu svjedoka,i nemojte zaboraviti drugog vjestaka koji je tamo procijenio da je ta brzina daleko manja nego sto mi avi znamo da jeste,to vama ovdje izgleda nije bitno,a mnogo mijenja stvari
-
zdruzdjo
#31478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sa moralne strane svi se slazemo da je sefic jedno bilmesko govno koje treba baciti u septicku jamu nasuti kreca i staviti betonski poklopac odozgo.
Pod uslovom da nas ne nose emocije i ljutnja, cinjenica da je osudjen na 14 i po godina za za zlocin koji u ocima zakona ne moze biti okarakterisan kao ubistvo, je top topova. Mozemo reci komotno da je i presedan neke vrste.
Nesto kontam da je priznao mogao je proci sa dvije tri godine. Obzirom da tomo spahovic za ubistvo sa predumisljajem ce opaliti 7 i kusur godina, mislim da bi njemu dali plafon 5. Ne kazem da je to u redu nit ga pravdam ali zakon je takav kakav je i nasim glasanjem na izborima koliko toliko dajemo "amin" za takve stvari.
E sad uprkos svemu tome, cinjenica da tuzilastvo trazi ponovno sudjenje zbog "povrede postupka" je u neku ruku kockanje sa veoma visokim ulozima a malim sansama za ikakav dobitak. znaci ne mogu se oteti utisku da se ovdje u neku ruku igra sa sibicama(namjerno) da bi zbog nekog propusta u ponovnom sudjenju moglo doci do niza nekih rezultata koji nikako nece ici na ruku porodicama djevojaka, tuzilastvu, javnosti.....
Znaci najbolje je bilo ostaviti situaciju kakva jeste i reci "elhamdulillah" dobro je ne diraj. Kad izadje, neko iz porodice ko ima i zrno ponosa i obzira prema onom u ogledalu, ce zavrsiti posao. Ili urediti to u zatvoru. Niko nije nedodirljiv.
Pod uslovom da nas ne nose emocije i ljutnja, cinjenica da je osudjen na 14 i po godina za za zlocin koji u ocima zakona ne moze biti okarakterisan kao ubistvo, je top topova. Mozemo reci komotno da je i presedan neke vrste.
Nesto kontam da je priznao mogao je proci sa dvije tri godine. Obzirom da tomo spahovic za ubistvo sa predumisljajem ce opaliti 7 i kusur godina, mislim da bi njemu dali plafon 5. Ne kazem da je to u redu nit ga pravdam ali zakon je takav kakav je i nasim glasanjem na izborima koliko toliko dajemo "amin" za takve stvari.
E sad uprkos svemu tome, cinjenica da tuzilastvo trazi ponovno sudjenje zbog "povrede postupka" je u neku ruku kockanje sa veoma visokim ulozima a malim sansama za ikakav dobitak. znaci ne mogu se oteti utisku da se ovdje u neku ruku igra sa sibicama(namjerno) da bi zbog nekog propusta u ponovnom sudjenju moglo doci do niza nekih rezultata koji nikako nece ici na ruku porodicama djevojaka, tuzilastvu, javnosti.....
Znaci najbolje je bilo ostaviti situaciju kakva jeste i reci "elhamdulillah" dobro je ne diraj. Kad izadje, neko iz porodice ko ima i zrno ponosa i obzira prema onom u ogledalu, ce zavrsiti posao. Ili urediti to u zatvoru. Niko nije nedodirljiv.
- JThomas
#31479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tražila je i odbrana. naravno, na sudu je da odluči, i odbrana i tužilaštvo mogu tražiti šta hoće. ali po hodnicima se priča da je presuda jako loše napisana. slučajno ili namjerno - kod nas je uvijek dilema.
za tu kaznu opet ima i treći par rukava, a to je da zakon jeste propisao maksimalnu kaznu kao i za "obično" (nekvalifikovano) ubistvo. to nije bez razloga, jer krivica u najtežim saobraćajnim slučajevima stvarno može biti graničiti sa ubilačkom - jasno je da onoga ko gasa u naseljenom mjestu ne zanimaju pretjerano tuđi životi. raspon je velik jer krivica stvarno može biti od granice sa slučajem do granice sa ubistvom. najviše prije sefića i ejubovića je izrečeno 12, ali može do 20. pa vala kad se ovako bahate, neka neko više omasti i to bliže 20. očito je da generalna prevencija ne funkcioniše, a životi se gube.
lično mislim da bi bolje prošli sa punim priznanjem...ali sa sefićevim bijegom, nema ni tu šanse ispod 10 da bi dobio. da nije bježao možda bi se mogao nadati jednocifrenoj kazni sa baš dobrim advokatom, nekim od najboljih.
za tu kaznu opet ima i treći par rukava, a to je da zakon jeste propisao maksimalnu kaznu kao i za "obično" (nekvalifikovano) ubistvo. to nije bez razloga, jer krivica u najtežim saobraćajnim slučajevima stvarno može biti graničiti sa ubilačkom - jasno je da onoga ko gasa u naseljenom mjestu ne zanimaju pretjerano tuđi životi. raspon je velik jer krivica stvarno može biti od granice sa slučajem do granice sa ubistvom. najviše prije sefića i ejubovića je izrečeno 12, ali može do 20. pa vala kad se ovako bahate, neka neko više omasti i to bliže 20. očito je da generalna prevencija ne funkcioniše, a životi se gube.
lično mislim da bi bolje prošli sa punim priznanjem...ali sa sefićevim bijegom, nema ni tu šanse ispod 10 da bi dobio. da nije bježao možda bi se mogao nadati jednocifrenoj kazni sa baš dobrim advokatom, nekim od najboljih.
- uglavnomja
#31480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JThomas wrote:tražila je i odbrana. naravno, na sudu je da odluči, i odbrana i tužilaštvo mogu tražiti šta hoće. ali po hodnicima se priča da je presuda jako loše napisana. slučajno ili namjerno - kod nas je uvijek dilema.
zar nije onaj sto je ubio prof zlatana dobio 13?
pijan i bez vozacke
bold
- JThomas
#31481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na njega mislim i mislim da je 12.
- uglavnomja
#31482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Mirsad Subašić osuđen je juče u sarajevskom Kantonalnom sudu na jedinstvenu kaznu od 12 godina i četiri mjeseca zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj je poginuo Zlatan Handžić, a povrijeđeni državljanka Španije Sonja Montero Gavez i taksista Vojislav Bogičević"
i on je pobjegao, ali su ga nagovorili da se preda
- Optimus09
#31483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/bih/476015/istr ... svjedocima
Po ovome su znaju ubojice ?
Mada ne vjerujem puno avazu.
-
90minut
#31484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Optimus09 wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/476015/istr ... svjedocima
Ma kakvi nemaju nikakve dokaze ove prijetnje su u vezi nekih para ocigledno.
Spinovanje avaza klasično.
- muha_sa
-
noviclan
#31486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ba nausnicU, valjda nausnicE ukrao ovo je stvarno katastrofa sreca pa je nije gurnuomuha_sa wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... zeni-s-uha
- vjeshalica
#31487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pravi cigojner vidi se
- uglavnomja
#31488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... ilo-451068
plakati ili smijati se?
prevarantici pozlilo. a nije joj bilo zlo kad je krala i varala
najgori je ovaj opljckani, hoce da se njegovoj nevjencanoj kokosci smanji kazna i da mu se vrati

plakati ili smijati se?
prevarantici pozlilo. a nije joj bilo zlo kad je krala i varala
najgori je ovaj opljckani, hoce da se njegovoj nevjencanoj kokosci smanji kazna i da mu se vrati
- O'zone
- Globalni moderator
#31489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bih mu je vratio...
- Logovan
- sefket_ramadani
-
90minut
#31492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemaju apsolutno ništa da mu prikače i kako sam i mislio 3 mjeseca je maksimum koliko ga mogu držati tacnije pitanje je da li je i ovo po zakonu vjerovatno jeste jer je kao osoba interesa ili kako se vec kaze..Uglavnom da je za bilo šta drugo da nije za ubice policajaca davno bi bili pušteni..
Sad traže da nekoga okrenu da svjedoči naravno nije niko lud samim tim bi potvrdio učesce..
A što se tice auta i kalaša to je davno pretvoreno u prašinu imali su bruku vremena za to.
Sad je na njima samo da šute i bice pušteni.
Kompliciran slucaj jer se radi o profesionalcima koji su znali šta rade, a što se tice policije nekoga ce zatvoriti bio kriv ili ne.
- vjeshalica
#31493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajde procitaj zkp pa vidi koliko je maksimum prije nego napises nesitinu90minut wrote:Nemaju apsolutno ništa da mu prikače i kako sam i mislio 3 mjeseca je maksimum koliko ga mogu držati tacnije pitanje je da li je i ovo po zakonu vjerovatno jeste jer je kao osoba interesa ili kako se vec kaze..Uglavnom da je za bilo šta drugo da nije za ubice policajaca davno bi bili pušteni..
Sad traže da nekoga okrenu da svjedoči naravno nije niko lud samim tim bi potvrdio učesce..
A što se tice auta i kalaša to je davno pretvoreno u prašinu imali su bruku vremena za to.
Kompliciran slucaj jer se radi o profesionalcima koji su znali šta rade, a što se tice policije nekoga ce zatvoriti bio kriv ili ne.
A policija ne zatvara nego sud i tuzilastvo
Haj vozdra
-
90minut
#31494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa šta misliš na koga sam mislio kad sam rekao da traže nekoga da okrenu šta kontas da sam mislio na policajce koji su ga uhapsili na licu mjesta zašto se gubiš kakva te to agresiva puca?vjeshalica wrote:Hajde procitaj zkp pa vidi koliko je maksimum prije nego napises nesitinu90minut wrote:Nemaju apsolutno ništa da mu prikače i kako sam i mislio 3 mjeseca je maksimum koliko ga mogu držati tacnije pitanje je da li je i ovo po zakonu vjerovatno jeste jer je kao osoba interesa ili kako se vec kaze..Uglavnom da je za bilo šta drugo da nije za ubice policajaca davno bi bili pušteni..
A policija ne zatvara nego sud i tuzilastvo
Haj vozdra
I šta zbog toga što sam pogrijesio umjesto 3 da je maksimum 6 ti meni s agresivom odgovaraš?
A koliko sam znao uvijek maksimum je mjesec poslije toga ti mogu samo produživati dakle njemu produžuju ravno mjesecima bez opravdanog razloga bilo kakvog osim da je eto prije krao auta i ucestvovao kad su mu druga ubili cini mi se.
- vjeshalica
#31495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haj procitaj jos jednom zkp
-
90minut
#31496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije ni bitno eto isteklo je nisu ništa našli, mene licno zanima šta je tužioc rekao sudiji da mu daju pritvor.
Ne mogu te samo tako odjednom poslati moraju nešto malo imati, u ovom slucaju ocigledno ništa osim da je pripadnik automafije.
Ne mogu te samo tako odjednom poslati moraju nešto malo imati, u ovom slucaju ocigledno ništa osim da je pripadnik automafije.
-
choseNz
#31497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i treba da produzuju, na sudjenju u Tuzilastvu BiH ljudi imaju dokaze za njega da je ucestvovao u kradji vozila, sto se mene tice da Bog da mu produzavali po mjesec svaki put do kraja zivota, iako nije u skladu sa "zakonom".90minut wrote:Nije ni bitno eto isteklo je nisu ništa našli, mene licno zanima šta je tužioc rekao sudiji da mu daju pritvor.
-
90minut
#31498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma treba mu pucati u sljepočnicu, nego znam da sam davno nesto citao za njega i da je odradio zatvora za krađu.choseNz wrote:i treba da produzuju, na sudjenju u Tuzilastvu BiH ljudi imaju dokaze za njega da je ucestvovao u kradji vozila, sto se mene tice da Bog da mu produzavali po mjesec svaki put do kraja zivota, iako nije u skladu sa "zakonom".90minut wrote:Nije ni bitno eto isteklo je nisu ništa našli, mene licno zanima šta je tužioc rekao sudiji da mu daju pritvor.
Eh sad da na sudu ocigledno imaju nove svjedoke za neku drugu krađu ne sad sam se sjetio imaju onaj porodicni par cini mi se kojem je on dao pare i onda lupao kamate visoke i to je to što imaju.
On izlazi sad ako mu ne produže, a po policiji on je glavni osumnjiceni poenta je da nemaju ništa i suosjecam se zbog toga jeben slucaj jer nekoga ko ce progovoriti sigurno naci nece, a dokaza više nema.
- JThomas
#31499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sud će u ovakvim slučajeva "na povjerenje", radi sistema produžiti koliko god može. to je nekad čisto posljedicom i potrebno i dobro. ali pod jedan, ne valja se navikavati na zloupotrebe, a pod dva, očito je da za samo to djelo nemaju ništa.
-
90minut
#31500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ipak sam otisao da provjerim koliko najvise mogu drzati bez optužnice i to je 9 mjeseci ne 6.JThomas wrote:sud će u ovakvim slučajeva "na povjerenje", radi sistema produžiti koliko god može. to je nekad čisto posljedicom i potrebno i dobro. ali pod jedan, ne valja se navikavati na zloupotrebe, a pod dva, očito je da za samo to djelo nemaju ništa.
Dakle još 3 mjeseca jer ce ubrzo odraditi 6.