The Dark Valley
[/quote]Moderator: _BataZiv_0809
sickle_and_hammer wrote:
The Dark Valley

Svaka cast za preporuku. Meni nakon Duda najbolji. Dobar je Arizona, odgledaj, neces pozaliti.Nikolai Stavrogin wrote:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, reakcija nakon gledanja filma, ODUŠEVLJENJE.
Gledao sam Fargo, Lebowskog, Miller's crossing, Bartona Finka, No country for old man, Inside Llewyn Lewis, od braće Coen.
"The man who wasn't there" mi je najbolji ipak, izvini Dude.![]()
Entuzijastični Ed !!![]()
![]()
![]()
![]()
Ako u filmu imamo ekstremnog introverta, uvijek je prikazan ili kao psihopata, serijski ubojica, i slična zajebana sranja, ili kao neki uberinteligentan lik sa svojim ubermislima.
Ed normala lik, niti pametan niti glup, niti loš niti dobar, sav neodređen i nezainteresovan , više smotan nego sposoban, šuti, šiša i puši.
Preslikani Merso.
Valja li "Arizona Junior" od braće?

Jedan od filmova koji je pravljen da osvaja nagrade, da mu se kritika divi, da ne smiješ pisnut' protiv njega jer se odmah vidi "da ga nisi shvatio".... A istina je vrlo jednostavna, ovo je jedan vrlo, vrlo dosadan film!kakavdanakneiskustvu wrote:
Me ne kažem da ne može, ali ima more filmova za koje nikad nismo čuli a deset puta su bolji od ove papazjanije. Ja sam film gledao u vrijeme kad bukvalno nisam imao šta drugo da radim, nisam bio s porodicom ili prijateljima, bio sam službeno van države pa se našlo nekih par sati do spavanja. Na kraju filma sam imao osjećaj da bi mi bilo bolje da sam buljio u tačku na plafonu svoje sobe!kakavdanakneiskustvu wrote:ne kazem da je remek djelo ali se moze pogledati
wolf07 wrote:Me ne kažem da ne može, ali ima more filmova za koje nikad nismo čuli a deset puta su bolji od ove papazjanije. Ja sam film gledao u vrijeme kad bukvalno nisam imao šta drugo da radim, nisam bio s porodicom ili prijateljima, bio sam službeno van države pa se našlo nekih par sati do spavanja. Na kraju filma sam imao osjećaj da bi mi bilo bolje da sam buljio u tačku na plafonu svoje sobe!kakavdanakneiskustvu wrote:ne kazem da je remek djelo ali se moze pogledati
Jedno vrijeme sam gutao ove koreance. Odličan film kao i Oldboy, Chase i drugi korejski trileri.zigson wrote:http://www.imdb.com/title/tt1527788/
Pokušavam ga odgledati nekoliko noci, nikako ne uspijevam. Tako me zaintrigirao u početku i onda paf, pad samo takav u prvih sat filma.Drvosjeca iz Dejcica wrote:The man who wasn't there odličan film, treba obavezno pogledati.![]()
Odgledah sinoć "Mr. Nobody" relativno star film iz 2009. Dobar film ko voli takvu vrstu filmova tipa "The tree of life" i
"Cloud Atlas". Ko voli neka pogleda.
http://www.imdb.com/title/tt0485947/
oldboy je brutalanlast mohicans wrote:Jedno vrijeme sam gutao ove koreance. Odličan film kao i Oldboy, Chase i drugi korejski trileri.zigson wrote:http://www.imdb.com/title/tt1527788/
Ako je izašao kakav novi koreanac, pa nije ni nuzno kvalitete nabrojanih, volio bih da neko postavi naziv filma ili link.
Thanks
pojma ti nemas ovaj film je genijalan vjerujem da ga nisi shvatiowolf07 wrote:Jedan od filmova koji je pravljen da osvaja nagrade, da mu se kritika divi, da ne smiješ pisnut' protiv njega jer se odmah vidi "da ga nisi shvatio".... A istina je vrlo jednostavna, ovo je jedan vrlo, vrlo dosadan film!kakavdanakneiskustvu wrote:
Meni je kod Lea problem taj što je on...pa Leo DiCaprio, bivša babyface tinejdžerska zvijezda koja seExNihilo wrote:Da, a o Daniel Day-Lewisu da ne pričamo.dezurni_ucenik wrote:Vidio da se to isplatilo McCounagheju i Letu.ExNihilo wrote:Leo je skapirao da Akademija svršava na method acting i u tom kontekstu treba tumačiti njegovu ulogu u The Revenantu.
dale cooper wrote: Meni je kod Lea problem taj što je on...pa Leo DiCaprio, bivša babyface tinejdžerska zvijezda koja se
prvobitno proslavila filmovima kao što su Romeo i Julija ili Titanic. I koliko god dobar bio nakon toga
i koliko god odličnih filmova snimio, ja kada ga gledam ne mogu a da ne vidim istog tipa koji
je glumio u tim filmovima. Priznajem da je to vjerovatno do mene, a pomalo i zbog činjenice
da se Leo nije fizički mnogo promijenio od dana kada je imao taj prvi komercijalni proboj.