SDP

Danguba

#31451 Re: SDP

Post by Danguba »

Zanemarimo RAT, sa SDS-om se vise uradilo(ovako ili onako) nego sa SNSD-om na izgradnji drzave.
weredsf

#31452 Re: SDP

Post by weredsf »

Styling wrote:
weredsf wrote:
Styling wrote:
Pa da nerviram tebe. Zar nisi do sada upratio?
Barem se tvoj suprug usrecio sa tim
Supruga u ovo ne mijesaj, ni ja ne diram tvoju familiju.
Ne mjesam ali neka je barem netko srecan sa vremenom koje provodis tu :D
Alfons Kauders

#31453 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
dakle sad smo dosli dotle da se sdp optuzuje za izdaju drzave... ako glasa za smjenu ministara iz karadzicevog sds-a?

sds je haman bosnjackim patriJotama prihvatljiviji od sdp-a...
Obratno, SDS je haman SDP-u prihvatljiviji od ''bošnjačkih patriJota''.
Oktobar 2010,
prvi postizborni razgovori SDP-a, s prvim postizbornim izborom:

Kamere RTRS-a bile su jučer „nezgodni svjedoci“ sastanka potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića i visokog funkcionera SDS-a Predraga Kovača u eko-kući Borov Do na Hreši u blizini Sarajeva.

Ovaj sastanak bio je samo uvod u skorašnji sastanak predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije i predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

„Jako smo zadovoljni onime što smo dogovorili sa SDS-om i PDP-om.
Ja moram reći da mi imamo vrlo bliske pozicije o tome kako i na koji način treba da funkcionira vlast u ovoj zemlji'' - izjavio je tom prilikom za RTRS Damir Hadžić.

nikad mi nije bilo jasno kako odlicno informisana i obrazovana osoba poput tebe na samu pomen sdp-a postaje forumski senad avdic :-)

ako se ne varam, upravo sam na ovoj temi napisao da sdp-u nece biti nimalo mrsko smijeniti sarovica upravo radi propasti pregovora iz 2010... dakle ne znam zasto ponavljas nesto sto sam i sam rekao...

i na koji je to nacin sds bio prihvatljiviji za sdp od bosnjackih patriota? da li mozda smatras da je snsd bosnjacka, patriotska stranka? ili da je sds nekako trebao izgurati sda iz vlasti na drzavnom nivou (ako mi objasnis kako, imas od mene milju maraka plus se dozivotno povlacim s foruma) :D
vivaldi

#31454 Re: SDP

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Zanemarimo RAT, sa SDS-om se vise uradilo(ovako ili onako) nego sa SNSD-om na izgradnji drzave.
pa i nije bas
sv12

#31455 Re: SDP

Post by sv12 »

SDP sebi svakim danom sve vise i vise zabija kolac u petokraku. Sljedece godine kad ih Komsic potuce do koljena na izborima, a SDA ni kriva ni duzna pokupi ostatke SDP glasaca, pa kad SDP dobije ukupno 3% glasova, onda ce biti sami pali, sami se ubili.

Ono sto je bitno u svemu ovom je to da je Sarovic radio dobro svoj posao, za BiH i za entitete pojedinacno i za nezaposlene. To je upravo put kojim BiH treba ici ka otvaranju vise radnih mjesta za krace vrijeme. BiH jako puno gubi i love i radnih mjesta zbog toga sto su joj duznosnici potplaceni i korumpirani i sto donose namjerno ekonomske i politicke odluke koje unistavaju radna mjesta u BiH, samim tim proizvode nezaposlene, a donose ogromnu dobit strancima.

Upravo su danas ti korumpirani BiH politicari smijenili Sarovica i to upravo zato sto je dirnuo u interese stranaca. Znaci ostali SDS kadrovi su samo koleteralna steta, glavna meta je bio Sarovic.
Last edited by sv12 on 24/10/2013 19:13, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#31456 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

sv12 wrote:SDP sebi svakim danom sve vise i vise zabija kolac u petokraku. Na kraju ce biti, sami pali, sami se ubili.

Ono sto je bitno u svemu ovom je to da je Sarovic radio dobro svoj posao, za BiH i za entitete pojedinacno i za nezaposlene. To je upravo put kojim BiH treba ici ka otvaranju vise radnih mjesta za krace vrijeme. BiH jako puno gubi i love i radnih mjesta zbog toga sto su joj duznosnici potplaceni i korumpirani i sto donose namjerno ekonomske i politicke odluke koje unistavaju radna mjesta u BiH, samim tim proizvode nezaposlene, a donose ogromnu dobit strancima.

Upravo su danas ti korumpirani BiH politicari smijenili Sarovica i to upravo zato sto je dirnuo u blago stranaca.
Šarović je smijenjen zato što je SNSD bošnjačkoj komponenti dao više od SDS-a. I to je super dobro. Da sam ja na Lagumdžijinom mjestu, ucijenio bih ga i puno gore od ovog projekta Drina.
Princip - "ko da više, njemu glas" je uveo upravo srpski politički korpus u parlamentu BIH, pa sad neka snose posljedice :)

A to za Šarovića je izvikano i preuveličano.
Lik je uradio na sakrivanju Karadžića makar jednako toliko koliko je i pomogao bh. privredi.
vee-jay

#31457 Re: SDP

Post by vee-jay »

Danguba wrote:Zanemarimo RAT, sa SDS-om se vise uradilo(ovako ili onako) nego sa SNSD-om na izgradnji drzave.
u BiH nista nije crno bijelo pa ni to. za vrijeme SDSa su se neposlusni politicari skidali sa vlasti preko noci.
Alfons Kauders

#31458 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

sv12 wrote:SDP sebi svakim danom sve vise i vise zabija kolac u petokraku. Sljedece godine kad ih Komsic potuce do koljena na izborima, a SDA ni kriva ni duzna pokupi ostatke SDP glasaca, pa kad SDP dobije ukupno 3% glasova, onda ce biti sami pali, sami se ubili.

Upravo su danas ti korumpirani BiH politicari smijenili Sarovica i to upravo zato sto je dirnuo u interese stranaca. Znaci ostali SDS kadrovi su samo koleteralna steta, glavna meta je bio Sarovic.
kakva radna mjesta, kakav dobar posao?! znas li ti uopste koje su ingerencije njegovog (bivseg) ministarstva?!

kako je krenulo SDA ce za koji dan sarovica stavljati rame uz rame s emerikom blumom :lol: ko zna, mozda rehabilitacija ceka i starog havera krajsnika :lol:

ima li iko ovdje pamcenje duze od zlatne ribice? sarovic je super zato jer je hrvatima zaprijetio reciprocitetom kad su zabranili uvoz pojedinih roba... banalno pitanje za bilo koga ko nije prespavao zadnje 3 godine - koje jebene obaveze BiH nije ispunila da bi doslo do te zabrane i ko je bio na celu pomenutog ministarstva koje je zaboravilo da hrvatska ulazi u EU... da mozda tad nije bio u sluzbi "stranaca"?!?!

stvarno koji vam je kurac ljudi?
_majevica_

#31459 Re: SDP

Post by _majevica_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
sv12 wrote:SDP sebi svakim danom sve vise i vise zabija kolac u petokraku. Na kraju ce biti, sami pali, sami se ubili.

Upravo su danas ti korumpirani BiH politicari smijenili Sarovica i to upravo zato sto je dirnuo u blago stranaca.
Šarović je smijenjen zato što je SNSD bošnjačkoj komponenti dao više od SDS-a. I to je super dobro. Da sam ja na Lagumdžijinom mjestu, ucijenio bih ga i puno gore od ovog projekta Drina.
Princip - "ko da više, njemu glas" je uveo upravo srpski politički korpus u parlamentu BIH, pa sad neka snose posljedice :)

Lik je uradio na sakrivanju Karadžića makar jednako toliko koliko je i pomogao bh. privredi.

Gledamo unazad,prisjecamo se proslosti.Sta ima BiH danas i sutra bolje od SNSDa...U ovom momentu je mocniji SNSD
u manjem entitetu ima trenutno vlast u RSu i vecinu svojih poslanika u BiH(sta posle izbora 2014)...sa nekim trebamo saradjivati i imati vlast na nivou drzave BiH.SDA je isao politikom slabljenja SNSDa.Posto se svadjaju SNSD i SDS daj
pomozi onom slabijem da se sto vise te dvije stranke srozaju....a cinjenica je da se situacija u RSu pocela odvijati u
korist SDSa.....Konkretno SDP je odigrao potez za danasnju povoljniju situaciju u BiH (da zadrzi aktuelnu platformu
Vijeca ministara,parlament BiH ) a SDA je pokusala srozati i oslabiti SNSD i da pomogne SDS da mozda i vanrednim
izborima smijene SNSD u RSu..Zakuhali su opasno oko Dodika i SNSDa....moguce su razni ishodi u manjem entitetu.
Danas niko nije glasao za i protiv SDSa zato sto ih voli...nego se gledao politicki rasplet SNSDa i SDSa danas i sutra u
RSu i BiH.Trenutno se ne moze znati koliko je potez SDPa ispravan...pred nama je..A sve su drugo pretpostavke sta bi
bilo da se SDS podrzao od SDPa danas u parlamentu...to je vec proslost i nagadjanje...idemo dalje.
Danguba

#31460 Re: SDP

Post by Danguba »

vee-jay wrote:
u BiH nista nije crno bijelo pa ni to. za vrijeme SDSa su se neposlusni politicari skidali sa vlasti preko noci.
Tacno i poslije toga dolazili drugi koji su MORALI prihvatiti promjene...i islo se nekako.

Sta imamo od 2006.god. sa SNSD-om. Veliko NISTA. Rahat patnja. Cekamo da se manji entitet samounisti ili da dodje bilo ko sa kim se moze raditi na bitnim pitanjima za napredak drzave. Sa ovima sigurno NE jer njih drzava ne interesuje sto otvoreno govore.
Alfons Kauders

#31461 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:

the end, to je bit cijele price

ali eto, sad vidimo kako je sa sds-om "lakse graditi drzavu" nego s snsd-om... kako je brilijantni sarovic radio dobar posao i branio interese drzave od zlih stranaca i uvoznickih lobija... ali kad je sdp pokusao s istim tim sds-om napraviti deal da se snsd izbaci iz vlasti na drzavnom nivou, to je bila izdaja

btw... a ko bi profitirao od saroviceve brige za domacim proizvodjacima i zabranom uvoza hrvatske robe... hrvati nam ne bi mogli prodavati robu koja nije zadovoljava standarde za izvoz u EU... ok sasvim opravdano... ali ko bi nam ono mogao i dalje tusiti takvu robu... da nije mozda... srbija?

i glupi bosnjo ga slavi... :lol: sds i sarovic u sluzbi drzavnih interesa, brane bosnu od katila lagumdzije i radoncica :lol:

meni je jasno da sda valja ovakve gluposti, jbg politika je prljava, ali je nevjerovatno koliko imbecila pada na taj spin... da mi je znati gdje ih nalaze? jer ovo nije neinformisanost, ovo se granici s mentalnom retardacijom - i prolazi u narodu
Alfons Kauders

#31462 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Danguba wrote:
vee-jay wrote:
Tacno i poslije toga dolazili drugi koji su MORALI prihvatiti promjene...i islo se nekako.

Sta imamo od 2006.god. sa SNSD-om. Veliko NISTA. Rahat patnja. Cekamo da se manji entitet samounisti ili da dodje bilo ko sa kim se moze raditi na bitnim pitanjima za napredak drzave. Sa ovima sigurno NE jer njih drzava ne interesuje sto otvoreno govore.
a sta smo imali s sds-om? koliko im je ljudi morao smijeniti ohr da pristanu i na najdebilnije reforme? stotine...

koliko je smijenjeno nakon 2005... nula...

to ima puno vise veze s medjunarodnom zajednicom nego sa strankama iz sumske... ali eto, dodik voli pricati kako je to sve zapravo rezultat njegove mudre politike i snage... ocito na te gluposti ne padaju samo ovce u drugom entitetu
burger_pasa

#31463 Re: SDP

Post by burger_pasa »

Skup Drzavnih Probisvjeta
Danguba

#31464 Re: SDP

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote: a sta smo imali s sds-om? koliko im je ljudi morao smijeniti ohr da pristanu i na najdebilnije reforme? stotine...

to ima puno vise veze s medjunarodnom zajednicom nego sa strankama iz sumske... ali eto, dodik voli pricati kako je to sve zapravo rezultat njegove mudre politike i snage... ocito na te gluposti ne padaju samo ovce u drugom entitetu

ne mogu da zamislim clana sds-a koji bi toliko bio uporan u odbijanju bilo cega vezanog za drzavu kao sto je to dodik radio.
nije tu samo faktor medjunarodna zajednica koja se promijenila poslije esdauna koliko je tu ulogu odigrao kostunica i srbija poklanjajuci eresu 1,5 milijardi maraka koje je krkan iskoristio za finansijku nezavisnost od medjunarodne zajednice. time su pale sve ucjene i on je imao prostor da prkosi i opstruise.

nego da se vratimo sdp-u.
sta dobi sdp glasajuci za smjenu kadrova iz sds-a
ne interesuje me ni sds ni sda ali me bas interesuje sta su ovi dobili kao protivuslugu?
Alfons Kauders

#31465 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Danguba wrote:
Alfons Kauders wrote: a sta smo imali s sds-om? koliko im je ljudi morao smijeniti ohr da pristanu i na najdebilnije reforme? stotine...

ne mogu da zamislim clana sds-a koji bi toliko bio uporan u odbijanju bilo cega vezanog za drzavu kao sto je to dodik radio.
nije tu samo faktor medjunarodna zajednica koja se promijenila poslije esdauna koliko je tu ulogu odigrao kostunica i srbija poklanjajuci eresu 1,5 milijardi maraka koje je krkan iskoristio za finansijku nezavisnost od medjunarodne zajednice. time su pale sve ucjene i on je imao prostor da prkosi i opstruise.

nego da se vratimo sdp-u.
sta dobi sdp glasajuci za smjenu kadrova iz sds-a
ne interesuje me ni sds ni sda ali me bas interesuje sta su ovi dobili kao protivuslugu?
zato jer bi taj clan izgubio posao i dobio dozivotnu zabranju obavljanja bilo kakve bitne duznosti

mz jeste kriva, 70% krivice velikodusno dajem njima... 20% ide harisu na dusu... a 10% hdz-u koji se priklonio dodiku krajem 2005...

ko god misli da bi se dodik i njegovi mogli ovako ponasati krajem devedesetih vjerovatno nema ni godina da se sjeti tog perioda
Banksy

#31466 Re: SDP

Post by Banksy »

Danguba wrote:
Jačanje BiH ;-)

''Meni je gospodin Dodik rekao hajde da gradimo institucije Bosne i Hercegovine, hajde da unaprijedimo privredu ... ''

Z.Lagumdžija
:bih:
sv12

#31467 Re: SDP

Post by sv12 »

Alfons Kauders wrote:
zato jer bi taj clan izgubio posao i dobio dozivotnu zabranju obavljanja bilo kakve bitne duznosti

mz jeste kriva, 70% krivice velikodusno dajem njima... 20% ide harisu na dusu... a 10% hdz-u koji se priklonio dodiku krajem 2005...

ko god misli da bi se dodik i njegovi mogli ovako ponasati krajem devedesetih vjerovatno nema ni godina da se sjeti tog perioda
Jesi ti Alfonso gledao Braveheart sa Melom Gibsonom. Znas na koga me ti podsjecas? Na onaj skotski savjet muskih jalovih baba koji su Skote stotinama godinama fakticki drzali svojom jalovom politikom u engleskom ropstvu i jedino sto ih je bilo briga je to koliko ce im engleski kralj udijeliti skotske zemlje. Ako nisi gledao taj film pogledaj ga, vidjeti ces kako su beskorisni, odvratni i jalovi ti starci bili u Skotskoj.

Jednog dana kad vam dodje narod sa ulice, pa vas razbaca po ulici, onda vam nece pasti na pamet igrati se birokratije, spletki i politike. Vi rusite drzavu zbog stranackih i licnih interesa i vasih politickih spletki.

Kriza je ogromna, ljudi nemaju posla, gladuju, mnogi nemaju lovu za lijecenje a bolesni su, a vi iz SDP se igrate politike?

SDP ako misli dobro ovoj drzavi treba da podrzava ono sto je dobro za ovu drzavu. Ne zanima me kakav je Sarovic bio prije, znam da je dobro obavljao svoj posao i da je napravio iste uslove za BiH firme u HR, kao HR firme u BiH. Vjerovatno prvi politicar od rata do danas koji je tako nesto napravio i koji je barem s tim malo vratio BiH ponosa i koje radno mjesto.

Isto tako vjerovatno to ne bi uradio u Srbiji, ali od nekud se mora krenuti, ne zive ni Srbi u Bluci od zraka, oni su isto ako ne i vise nezaposleni i njima treba love za prezivljavanje. Sto znaci taj Sarovic je krenuo u dobrom pravcu i sta radi SDP, SDP i SNSD ga smjenjuju, ne sto je podrzavao Karadzica, jer je slobodno radio prije, nego zato sto je napravio nesto dobro ovoj zemlji.

Ne mozete vi trgovati sa takvim stvarima bez izborne konsekvence. Ja vam zelim zbog ovog da ne predjete izborni prag 2014 godine, a boriti ce te se za njega grcevito.
Last edited by sv12 on 24/10/2013 20:47, edited 1 time in total.
vivaldi

#31468 Re: SDP

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:ko god misli da bi se dodik i njegovi mogli ovako ponasati krajem devedesetih vjerovatno nema ni godina da se sjeti tog perioda
upravo tako, mi smo tada jos za mz bili aktuelno krizno zariste - oni su imali odredjene ciljeve, hapsenje zlocinaca, uspostavljanje nekog minimuma institucija i kad su to uradili pokupili prnje na neka nova zarista.

mile je uletio u tom periodu pukom slucajnoscu, i nije bio problem prodat to publici ko svoju zaslugu.
vivaldi

#31469 Re: SDP

Post by vivaldi »

Danguba wrote:sta dobi sdp glasajuci za smjenu kadrova iz sds-a
vjerovatno neki tal u pitanju, a sarovic im zasmeto. samo nije im on smeto sto je savjestan i patriota vec ga nije bilo u talu.
Danguba

#31470 Re: SDP

Post by Danguba »

''Meni je gospodin Dodik rekao hajde da gradimo institucije Bosne i Hercegovine, hajde da unaprijedimo privredu ... ''

Z.Lagumdžija
:lol: :lol:

ja ovo ne bih mogao ni djetetu prodati... :D

Dodik da je mogao sta uraditi na Drini bez drzave(a pokusao je), nikada ne bi dosao u Sarajevo da nudi saradnju.

Nego LaguNdzija, ko ti vodi vanjsku politiku?

Eno ti Radoicica u FR.
madner

#31471 Re: SDP

Post by madner »

sv12 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jesi ti Alfonso gledao Braveheart sa Melom Gibsonom. Znas na koga me ti podsjecas? Na onaj skotski savjet muskih jalovih baba koji su Skote stotinama godinama fakticki drzali svojom jalovom politikom u engleskom ropstvu i jedino sto ih je bilo briga je to koliko ce im engleski kralj udijeliti skotske zemlje. Ako nisi gledao taj film pogledaj ga, vidjeti ces kako su beskorisni, odvratni i jalovi ti starci bili u Skotskoj.

Jednog dana kad vam dodje narod sa ulice, pa vas razbaca po ulici, onda vam nece pasti na pamet igrati se birokratije, spletki i politike. Vi rusite drzavu zbog stranackih i licnih interesa i vasih politickih spletki.

Kriza je ogromna, ljudi nemaju posla, gladuju, mnogi nemaju lovu za lijecenje a bolesni su, a vi iz SDP se igrate politike?

SDP ako misli dobro ovoj drzavi treba da podrzava ono sto je dobro za ovu drzavu. Ne zanima me kakav je Sarovic bio prije, znam da je dobro obavljao svoj posao i da je napravio iste uslove za BiH firme u HR, kao HR firme u BiH. Vjerovatno prvi politicar od rata do danas koji je tako nesto napravio i koji je barem s tim malo vratio BiH ponosa i koje radno mjesto.

Isto tako vjerovatno to ne bi uradio u Srbiji, ali od nekud se mora krenuti, ne zive ni Srbi u Bluci od zraka, oni su isto ako ne i vise nezaposleni i njima treba love za prezivljavanje. Sto znaci taj Sarovic je krenuo u dobrom pravcu i sta radi SDP, SDP i SNSD ga smjenjuju, ne sto je podrzavao Karadzica, jer je slobodno radio prije, nego zato sto je napravio nesto dobro ovoj zemlji.

Ne mozete vi trgovati sa takvim stvarima bez izborne konsekvence. Ja vam zelim zbog ovog da ne predjete izborni prag 2014 godine, a boriti ce te se za njega grcevito.
Alfons Kauders

#31472 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

sv12 wrote:
Alfons Kauders wrote:

auuu, fino postavim par banalnih pitanja na koja sigurno znas odgovor, osim ako pao u prvom osnovne... i posto ti odgovori ne gode "kme kme"... kriza, desavanje naroda, braveheart neonko! :lol: kakva kriza? kolike su bile prosjecne plate i penzije prije sdp-a a kolike su sada? kakva je nezaposlenost? katastrofa, sve je pao, ma upola, minimum, mozda i vise :lol:

i jos ce "nas is sdp-a" neki fol "narod" razbacati po ulici... :-) koji narod? ti mozda? :-)

ma nema, argument na nivou...

obdanista
ultima_palabra

#31473 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Onaj iz SBB-a je sve objasnio... ali i pored toga je uredno digao rukicu kako šef kaže :oops:
It_is_a_Leclerc

#31474 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Uključivanje Elektroprivrede BiH u projekat srednja Drina čime će u Elektroprivredu uplivati više stotina miliona maraka, a koje će Grabovica (SDP) tabiriti kako on hoće.

Kako kaže Aleksandra Pandurević - "Mi smo dobro otvorili oči i gledamo kako će se ko danas ponašati, jer ćemo za godinu dana ovdje doći sa 10-11 svojih zastupnika, pa se neće moći napraviti vlast bez SDS-a". :lol:
ZmaJ-BiH

#31475 Re: SDP

Post by ZmaJ-BiH »

SDP opet slusa naredbe SNSD-a :roll:
Post Reply