Skijaš wrote:
Nisam spominjao demilitarizaciju nego kažem da je oružani sukob prihvatljiv samo kao nešto nametnuto, četnici recimo jednostranom odlukom stavili zakon o državnom pravosuđu van snage na prostoru manjeg entiteta. To bi bila pobunjenička aktivnost zbog koje bi oružani sukob bio neizbježan. Ali da se sadašnje probleme s velikosrbima rješava krvoprolićem, to je neprihvatljivo, pa iako znam da je Sefer budala, veće su budale koje su ga dovele pred kamere da onako bulazni. Postojeći okvir pruža dovoljno prostora da se kroz institucije i bez oružanog sukoba smiri velikosrbe. To što Tihić i Lagumdžija neće da sekiraju Dodika blokadom transfera love na račun entiteta, samo ustvari ukazuje na to koliko je ozbiljna (čak i da je opravdana) Seferova prijetnja ozbiljnijim potezima.
Pa sad, ako je istina da je Sefer sa suradnicima, i to Sefer kao sef tim suradnicima, pravio sistem ARBIH, onda mu se mora priznati da je dobar operativac u najvaznijem trenutku. Sinoc sam ga gledao na nekom videu na Youtubu gdje tvrdi da je on uvezao patriotske snage konkretnim planovima u vrijeme kad je JNA mogla i Izetbegovica uhapsiti, sto znaci, ako je to istina, onda ne treba Sefer u tim slucajevima ni slucajne prolaznike kakvi su Lagumdzija ili Tihic. I onako bi i jedan i drugi uhvatili maglu da dodje do nekih ozbiljnih problema.
U tome i jeste bosnjacka snaga, Bosnjaci imaju ljude koji ce pokrenuti stvar nevezano za politicku volju slucajnih prolaznika, tacnije mogu oni pjevati pjesme kad stvar krene, biti ce onako kako narod hoce.
Ono sto zelim reci, Zlatko Lagumdzija, Sulejman Tihic, Bakir Izetbegovic, Fahrudin Radoncic i ekipa, njihova politika nije copy/paste onog sto zele Bosnjaci i kako bi se Bosnjaci ponasali u datom trenutku Dodikovog prelaska preko crvene linije.
Ja sam uvjeren da vecina Bosnjaka u opste i nije spremna na nikakvo popustanje i kompromise, cak i po cijenu rata!
Sjetimo se Komsicevog udaranja po prstima Kostunice. Taj jezik Bosnjaci i sve ostale patriote traze, zato je Komsic i dobio ukupno vise glasova od svih bosnjackih kadidata. Slizave i ljigave politicke "drolje" kakvi su Sulejman Tihic i Zlatko Lagumdzija sa satelitima, njih niko ne zeli.