Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kolinda wrote:Vidi ih vidi, kako su se uskokodakali čim je krenula službena kampanja.
Jedino riješenje za ove prevare hrvatskog naroda je blokada i to na svim nivoima vlasti.
A onda će im branitelji u malo većem broju krenuti u rušenje institucija po sarajevskom kotaru ..
Ali opet pošto svi mi znamo da ovaj uzorak skelara i socijalnih slučajeva iz Europe nije stvarno mjerilo ja svojim susjedima iz entiteta ne želim nikakvo zlo...
- Svim političkim strankama i akterima izvan HNS BiH, kao i svim predstavnicima međunarodne zajednice te svim građanima i cjelokupnoj javnosti u BiH i svijetu još jednom izražavamo i potvrđujemo našu nepokolebljivu odlučnost da gradimo stabilnu, funkcionalnu i prosperitetnu državu BiH po mjeri sva tri njezina konstitutivna naroda i svih njenih građana-državljana, državu članicu EU i NATO. U tome nas neće omesti ni zaustaviti ni oni koji posljednjih mjeseci prijete oružjem i ratom, kao ni oni koji prema Hrvatima u BiH nastupaju s majorizatorskih i šovinističkih pozicija, koji bi nam htjeli ukinuti konstitutivnost, zanijekati politički subjektivitet i pogaziti dostojanstvo te nas u vlastitoj zemlji i državi napraviti građanima drugoga reda – kaže se u pismu koje potpisuju predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH) Dragan Čović i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić .
Kmecanje po pocelo ... jebo vas Covic vise , covjek nekidan prica nesto o domovini hrvatskoj danas nesto drugo , zar vas ne zbuni malo ??
Humljanin wrote:
U ime Allaha zgazi vlaha? Jel to ta građanska država o kojoj pričate? Ili je islamska država?
a ti bi vjerovatno onu ...U ime oca i sina i svtoga duha napravi UZP
Ja sam više za ovu UZP verziju: U ime Oca i S(i)na i s(ve)toga D(u)ha.
Ja ban bos'nski Kulin prisezaju tebЪ kneže Krvašu i vsЪm građam Dubrovčam pravi prijatelj biti vam od selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm živ.
Vsi Dubrovčane kire hode po mojemu vladanju trgujuće, gdЪ si kto hoće krЪvati godЪ si kto mine pravov vЪrov i pravim sr(d)cem držati je bez vsakoje zledi razvЪ što mi kto da svojov voljov poklon. I da im ne bude od moih čestnikov sile I do kolЪ u mene budu dati im svЪt i pomoć jajire i sebЪ kolikore moge bez vsega zloga i primisla.
Tako mi b(og) pomagaj i sie s(ve)t(o) evanđelje.
Ja Radoje dijak ban pisah'siju knjigu poveljov banov od roždstva K(risto)va tisuća i sto i os'mdeset i devet IЪt, mЪseca avgusta u d'vedesete i deveti d'n', usЪčenje glave Ivana Kr'stitelja. .
jedina si jedina !!
Divim vam se kako sebi pucate u koljeno iz dana u dan ....
Da nisam svojim očima vidio ne bi vjerovao!
U Mostaru grupa 10ak arapa i nekoliko ih loče a samo stavili fišek preko flaše. I ovi ostali normala. Da napomenem da nisu djeca nego odrasli ljudi 30, 40, 50 godina i da su im žene zamotane.
mO k3 wrote:
Ja ban bos'nski Kulin prisezaju tebЪ kneže Krvašu i vsЪm građam Dubrovčam pravi prijatelj biti vam od selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm živ.
Vsi Dubrovčane kire hode po mojemu vladanju trgujuće, gdЪ si kto hoće krЪvati godЪ si kto mine pravov vЪrov i pravim sr(d)cem držati je bez vsakoje zledi razvЪ što mi kto da svojov voljov poklon. I da im ne bude od moih čestnikov sile I do kolЪ u mene budu dati im svЪt i pomoć jajire i sebЪ kolikore moge bez vsega zloga i primisla.
Ja Radoje dijak ban pisah'siju knjigu poveljov banov od roždstva K(risto)va tisuća i sto i os'mdeset i devet IЪt, mЪseca avgusta u d'vedesete i deveti d'n', usЪčenje glave Ivana Kr'stitelja. .
jedina si jedina !!
Divim vam se kako sebi pucate u koljeno iz dana u dan ....[/quote]
Ja neznam tko sebi puca u koljeno? Ja koji se pozivam na Kulina Bana i Sveto Evanđelje, ili ti koji se pozivaš na Allaha dok uništavaš ovu državu i gledaš da podmetneš alkoholičara svom komšiji? Ne vidim raskoraka u svojim načelima
Kolinda wrote:Vidi ih vidi, kako su se uskokodakali čim je krenula službena kampanja. Jedino riješenje za ove prevare hrvatskog naroda je blokada i to na svim nivoima vlasti.
A onda će im branitelji u malo većem broju krenuti u rušenje institucija po sarajevskom kotaru ..
Ali opet pošto svi mi znamo da ovaj uzorak skelara i socijalnih slučajeva iz Europe nije stvarno mjerilo ja svojim susjedima iz entiteta ne želim nikakvo zlo...
Kolindice bona.....ti drugi put u mjesecu u PMSu.....kako to
Pa to bi vas ugusilo konacno......u ponedljak vam vec strajkaju Ujkani mislim ucitelji/prosvjeta ako se ne varam....vi nemate pojma u kakvom ste djerizu...i svi se cesete o trokutistan bez kojeg morali poceti raditi i prestati svercovati...zivite uglavnom od ino predstavnistava ....misli svojom glavom ane Covicevom donjom....probajte blokadama da vidim kome ce prije dojaditi...eto vas vec sad kme kme
U Mostaru grupa 10ak arapa i nekoliko ih loče a samo stavili fišek preko flaše. I ovi ostali normala. Da napomenem da nisu djeca nego odrasli ljudi 30, 40, 50 godina i da su im žene zamotane.
Nisi nikad cuo da medju arapima ima i nemuslimana ai arapa koji piju...gdje ti zivis
mO k3 wrote:
jedina si jedina !!
Divim vam se kako sebi pucate u koljeno iz dana u dan ....
Ja neznam tko sebi puca u koljeno? Ja koji se pozivam na Kulina Bana i Sveto Evanđelje, ili ti koji se pozivaš na Allaha dok uništavaš ovu državu i gledaš da podmetneš alkoholičara svom komšiji? Ne vidim raskoraka u svojim načelima [/quote] pucas , pucas, iskreno ko jebe komsiju , komsija je se pokazao u zadnje 4 godine kao los komsija zato cemo mi tog komsiju da uklonimo a za to imam mogucnost , ustav nam to dozvoljava
Ugrozeni narod - "hrvat iz Mostara vrijedi vise od hrvata iz Sarajeva" - jedini legitimni predstavnik hrvata HDZ i Covic, ovi ostali su ovi "hrvati iz Sarajeva".
Nisi nikad cuo da medju arapima ima i nemuslimana ai arapa koji piju...gdje ti zivis
U Hercegovini, što pitaš?
A čuj tako razvijena demokracija u Arapa? Svašta... Zato vjerojatno sakrivaju jedni od drugih alkohol?
A kažeš nemuslimani, a žene im zamotane da samo oči vire...
Skroz sekularno.
Extra mi je rezoniranje Bošnja na klixu, svaka čast
Humljanin wrote:
Ja neznam tko sebi puca u koljeno? Ja koji se pozivam na Kulina Bana i Sveto Evanđelje, ili ti koji se pozivaš na Allaha dok uništavaš ovu državu i gledaš da podmetneš alkoholičara svom komšiji? Ne vidim raskoraka u svojim načelima
pucas , pucas, iskreno ko jebe komsiju , komsija je se pokazao u zadnje 4 godine kao los komsija zato cemo mi tog komsiju da uklonimo a za to imam mogucnost , ustav nam to dozvoljava
I šta kareš, kako cvijeta fašizam u Bošnjaka danas?
Čuj uklonit komšiju jer mi se ne sviđa, a imam mogućnost... ovo je za memoara tipa "tragom hitlera"
Humljanin wrote:
Pili bi i u svojim državama. Da smiju.
A neznam pravo da ti kažem skroz su mi konfuzni, a ja mislim da su i samima sebi.
Vole popit, vole vidit golo žensko, a na drugu stranu hoće šerijat , zabranu alkohola, zamatanje žena... Sami protiv sebe idu.
Ima li ijedan da se 100% drži šerijata kojeg zagovara? Pa sami sebi pucaju u stopalo.
Kolinda wrote:Vidi ih vidi, kako su se uskokodakali čim je krenula službena kampanja.
Jedino riješenje za ove prevare hrvatskog naroda je blokada i to na svim nivoima vlasti.
Član V
Predsjedništvo
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka, jednog Hrvata, koji se biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom koji donosi Parlamentarna skupština.
Ja kao Bosnjak dajem glas Covicu jer ima odlican plan i program razvoja BiH. EU integracije, NATO, kantonalizacija Drzave BiH, ukidanje dvije skole pod jednim krovom...
Moji nijesu sigurno. Debila nijedne nacije ni vjere ne smatram svojim. Niti sam radio, niti bih, niti podržavam
A možemo sada lijepiti slike kada bošnjački navijači pale zastave izraela, ali nećemo zatrpavati temu offtopicom.
Dosta tvoja izjava da
komšiju treba uklonitii
jer se nije pokazao
. Ne treba sada druge _ašizme tražititi kad jednog imamo na forumu
Stojim iza toga ....
Mislim da je dosta bilo 4 godine hinjske politike Covica i druzine mu .....
Ah da kada se pozivas na dobrosusjedske odnose , onda nemoj duplih arsina
“Prepade” me lider HDZ-a, da se u Bosni i Hercegovini zagovara islamska država, te krenuh u potragu za dokazima na terenu. U BiH je npr. “vrlo lako” pronaći islamske simbole – po brdima i dolinama – izlivene u beton i čelik. Ne treba uopšte da vas čudi, da muslimani danas islamiziraju Bosnu i Hercegovinu sa krstovima / križevima. Mjesec i zvijezda – to je prošlost, to je srednji vijek, danas muslimani islamiziraju putem krstova tj. križeva.
Znate i sami kako su naši muslimani lukavi. Ma jašta, lukavi su oni buraz – ko ih ne zna, skupo bi ih platio… Ja bih se čak usudio reći, da su bosanskohercegovački muslimani najlukaviji na svijetu – zato trebate dobro paziti, ništa nije onako, kako vam se na prvi pogled čini…
Evo recimo, neupućeni ljudi bi došli do zaključka, da se kod ovih silnih križeva / krstova na svakom ćosku BiH radi o katoličkom i/ili o pravoslavnom fundamentalizmu. Maaa neeeeee, sve su to buraz muslimani svojeručno postavili, samo da bi nam zamazali oči, sve je to strategija sa ciljem opšte islamizacije BiH. Muslimani nas okružuju krstovima i križevima na svakom koraku, tako nas uninaju, time nas paralizuju i dok se mi buraz avizamo već je kasno – proš´o voz – dok se mi avertimo, već smo islamizirani…
A čuj tako razvijena demokracija u Arapa? Svašta... Zato vjerojatno sakrivaju jedni od drugih alkohol?
Skroz sekularno.
ako ti se nesvidja uvijek imas Poskok....tamo si komotniji
BHCluster wrote:“Prepade” me lider HDZ-a, da se u Bosni i Hercegovini zagovara islamska država, te krenuh u potragu za dokazima na terenu. U BiH je npr. “vrlo lako” pronaći islamske simbole – po brdima i dolinama – izlivene u beton i čelik. Ne treba uopšte da vas čudi, da muslimani danas islamiziraju Bosnu i Hercegovinu sa krstovima / križevima. Mjesec i zvijezda – to je prošlost, to je srednji vijek, danas muslimani islamiziraju putem krstova tj. križeva.
Znate i sami kako su naši muslimani lukavi. Ma jašta, lukavi su oni buraz – ko ih ne zna, skupo bi ih platio… Ja bih se čak usudio reći, da su bosanskohercegovački muslimani najlukaviji na svijetu – zato trebate dobro paziti, ništa nije onako, kako vam se na prvi pogled čini…
Evo recimo, neupućeni ljudi bi došli do zaključka, da se kod ovih silnih križeva / krstova na svakom ćosku BiH radi o katoličkom i/ili o pravoslavnom fundamentalizmu. Maaa neeeeee, sve su to buraz muslimani svojeručno postavili, samo da bi nam zamazali oči, sve je to strategija sa ciljem opšte islamizacije BiH. Muslimani nas okružuju krstovima i križevima na svakom koraku, tako nas uninaju, time nas paralizuju i dok se mi buraz avizamo već je kasno – proš´o voz – dok se mi avertimo, već smo islamizirani…
Najbolje izbrisat i dijelove Povelje Kulina Bana koji svjedoče o kršćanskoj povijesti i identitetu Bosne...
Skroz sekularno.
ako ti se nesvidja uvijek imas Poskok....tamo si komotniji
BHCluster wrote:“Prepade” me lider HDZ-a, da se u Bosni i Hercegovini zagovara islamska država, te krenuh u potragu za dokazima na terenu. U BiH je npr. “vrlo lako” pronaći islamske simbole – po brdima i dolinama – izlivene u beton i čelik. Ne treba uopšte da vas čudi, da muslimani danas islamiziraju Bosnu i Hercegovinu sa krstovima / križevima. Mjesec i zvijezda – to je prošlost, to je srednji vijek, danas muslimani islamiziraju putem krstova tj. križeva.
Najbolje izbrisat i dijelove Povelje Kulina Bana koji svjedoče o kršćanskoj povijesti i identitetu Bosne...