Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

mO k3

#31451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:Vidi ih vidi, kako su se uskokodakali čim je krenula službena kampanja.
Jedino riješenje za ove prevare hrvatskog naroda je blokada i to na svim nivoima vlasti.
A onda će im branitelji u malo većem broju krenuti u rušenje institucija po sarajevskom kotaru ..
Ali opet pošto svi mi znamo da ovaj uzorak skelara i socijalnih slučajeva iz Europe nije stvarno mjerilo ja svojim susjedima iz entiteta ne želim nikakvo zlo...
- Svim političkim strankama i akterima izvan HNS BiH, kao i svim predstavnicima međunarodne zajednice te svim građanima i cjelokupnoj javnosti u BiH i svijetu još jednom izražavamo i potvrđujemo našu nepokolebljivu odlučnost da gradimo stabilnu, funkcionalnu i prosperitetnu državu BiH po mjeri sva tri njezina konstitutivna naroda i svih njenih građana-državljana, državu članicu EU i NATO. U tome nas neće omesti ni zaustaviti ni oni koji posljednjih mjeseci prijete oružjem i ratom, kao ni oni koji prema Hrvatima u BiH nastupaju s majorizatorskih i šovinističkih pozicija, koji bi nam htjeli ukinuti konstitutivnost, zanijekati politički subjektivitet i pogaziti dostojanstvo te nas u vlastitoj zemlji i državi napraviti građanima drugoga reda – kaže se u pismu koje potpisuju predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH) Dragan Čović i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić .
Kmecanje po pocelo ... jebo vas Covic vise , covjek nekidan prica nesto o domovini hrvatskoj danas nesto drugo , zar vas ne zbuni malo ??
mO k3

#31452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Humljanin wrote:
spreca wrote:
Humljanin wrote: U ime Allaha zgazi vlaha? Jel to ta građanska država o kojoj pričate? Ili je islamska država?
a ti bi vjerovatno onu ...U ime oca i sina i svtoga duha napravi UZP
Ja sam više za ovu UZP verziju:
U ime Oca i S(i)na i s(ve)toga D(u)ha.
Ja ban bos'nski Kulin prisezaju tebЪ kneže Krvašu i vsЪm građam Dubrovčam pravi prijatelj biti vam od selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm živ.
Vsi Dubrovčane kire hode po mojemu vladanju trgujuće, gdЪ si kto hoće krЪvati godЪ si kto mine pravov vЪrov i pravim sr(d)cem držati je bez vsakoje zledi razvЪ što mi kto da svojov voljov poklon. I da im ne bude od moih čestnikov sile I do kolЪ u mene budu dati im svЪt i pomoć jajire i sebЪ kolikore moge bez vsega zloga i primisla.
Tako mi b(og) pomagaj i sie s(ve)t(o) evanđelje.
Ja Radoje dijak ban pisah'siju knjigu poveljov banov od roždstva K(risto)va tisuća i sto i os'mdeset i devet IЪt, mЪseca avgusta u d'vedesete i deveti d'n', usЪčenje glave Ivana Kr'stitelja.
. :thumbup: :bih:
:bih: :bih: :bih: jedina si jedina !!

Divim vam se kako sebi pucate u koljeno iz dana u dan ....
Humljanin

#31453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Novak20 wrote:
Šerijat ne brani kjafiru da pije. :D

Osim u javnosti.
Da nisam svojim očima vidio ne bi vjerovao!
U Mostaru grupa 10ak arapa i nekoliko ih loče a samo stavili fišek preko flaše. I ovi ostali normala. Da napomenem da nisu djeca nego odrasli ljudi 30, 40, 50 godina i da su im žene zamotane.
Humljanin

#31454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

mO k3 wrote:
Ja ban bos'nski Kulin prisezaju tebЪ kneže Krvašu i vsЪm građam Dubrovčam pravi prijatelj biti vam od selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm živ.
Vsi Dubrovčane kire hode po mojemu vladanju trgujuće, gdЪ si kto hoće krЪvati godЪ si kto mine pravov vЪrov i pravim sr(d)cem držati je bez vsakoje zledi razvЪ što mi kto da svojov voljov poklon. I da im ne bude od moih čestnikov sile I do kolЪ u mene budu dati im svЪt i pomoć jajire i sebЪ kolikore moge bez vsega zloga i primisla.
Ja Radoje dijak ban pisah'siju knjigu poveljov banov od roždstva K(risto)va tisuća i sto i os'mdeset i devet IЪt, mЪseca avgusta u d'vedesete i deveti d'n', usЪčenje glave Ivana Kr'stitelja.

Divim vam se kako sebi pucate u koljeno iz dana u dan ....[/quote]

Ja neznam tko sebi puca u koljeno? Ja koji se pozivam na Kulina Bana i Sveto Evanđelje, ili ti koji se pozivaš na Allaha dok uništavaš ovu državu i gledaš da podmetneš alkoholičara svom komšiji? Ne vidim raskoraka u svojim načelima :bih:
spreca

#31455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Kolinda wrote:Vidi ih vidi, kako su se uskokodakali čim je krenula službena kampanja.
Jedino riješenje za ove prevare hrvatskog naroda je blokada i to na svim nivoima vlasti.
A onda će im branitelji u malo većem broju krenuti u rušenje institucija po sarajevskom kotaru ..
Ali opet pošto svi mi znamo da ovaj uzorak skelara i socijalnih slučajeva iz Europe nije stvarno mjerilo ja svojim susjedima iz entiteta ne želim nikakvo zlo...
Kolindice bona.....ti drugi put u mjesecu u PMSu.....kako to :lol:
Pa to bi vas ugusilo konacno......u ponedljak vam vec strajkaju Ujkani mislim ucitelji/prosvjeta ako se ne varam....vi nemate pojma u kakvom ste djerizu...i svi se cesete o trokutistan bez kojeg morali poceti raditi i prestati svercovati...zivite uglavnom od ino predstavnistava ....misli svojom glavom ane Covicevom donjom....probajte blokadama da vidim kome ce prije dojaditi...eto vas vec sad kme kme :-)
spreca

#31456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Humljanin wrote:
Novak20 wrote:

Osim u javnosti.
U Mostaru grupa 10ak arapa i nekoliko ih loče a samo stavili fišek preko flaše. I ovi ostali normala. Da napomenem da nisu djeca nego odrasli ljudi 30, 40, 50 godina i da su im žene zamotane.
Nisi nikad cuo da medju arapima ima i nemuslimana ai arapa koji piju...gdje ti zivis
mO k3

#31457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Humljanin wrote:
mO k3 wrote:

Divim vam se kako sebi pucate u koljeno iz dana u dan ....

Ja neznam tko sebi puca u koljeno? Ja koji se pozivam na Kulina Bana i Sveto Evanđelje, ili ti koji se pozivaš na Allaha dok uništavaš ovu državu i gledaš da podmetneš alkoholičara svom komšiji? Ne vidim raskoraka u svojim načelima :bih:[/quote]
:mrgreen: pucas , pucas, iskreno ko jebe komsiju , komsija je se pokazao u zadnje 4 godine kao los komsija zato cemo mi tog komsiju da uklonimo a za to imam mogucnost , ustav nam to dozvoljava
DonieBrasco

#31458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Ugrozeni narod - "hrvat iz Mostara vrijedi vise od hrvata iz Sarajeva" - jedini legitimni predstavnik hrvata HDZ i Covic, ovi ostali su ovi "hrvati iz Sarajeva".
Humljanin

#31459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

spreca wrote:
Humljanin wrote:
Novak20 wrote:

Osim u javnosti.
Nisi nikad cuo da medju arapima ima i nemuslimana ai arapa koji piju...gdje ti zivis
U Hercegovini, što pitaš?

A čuj tako razvijena demokracija u Arapa? Svašta... Zato vjerojatno sakrivaju jedni od drugih alkohol?
A kažeš nemuslimani, a žene im zamotane da samo oči vire...
Skroz sekularno.
Extra mi je rezoniranje Bošnja na klixu, svaka čast :thumbup: :bih:
Novak20

#31460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Humljanin wrote:
Novak20 wrote:

Osim u javnosti.
Pili bi i u svojim državama. Da smiju. :lol:
mO k3

#31461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@humljanin nigdje u Kuranu ne pise da zena mora biti zamotana... zato ti ta prica ne pije vode
Humljanin

#31462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

mO k3 wrote:
Humljanin wrote:
Ja neznam tko sebi puca u koljeno? Ja koji se pozivam na Kulina Bana i Sveto Evanđelje, ili ti koji se pozivaš na Allaha dok uništavaš ovu državu i gledaš da podmetneš alkoholičara svom komšiji? Ne vidim raskoraka u svojim načelima :bih:
:mrgreen: pucas , pucas, iskreno ko jebe komsiju , komsija je se pokazao u zadnje 4 godine kao los komsija zato cemo mi tog komsiju da uklonimo a za to imam mogucnost , ustav nam to dozvoljava

I šta kareš, kako cvijeta fašizam u Bošnjaka danas?

Čuj uklonit komšiju jer mi se ne sviđa, a imam mogućnost... ovo je za memoara tipa "tragom hitlera"

Haj sretno i berićatno u bratskom planu :bih:
mO k3

#31463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Sretno i tebi :mrgreen:

jebeno... tvoji nisu moji ...

Image
Humljanin

#31464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Novak20 wrote:
Humljanin wrote:
Pili bi i u svojim državama. Da smiju. :lol:
A neznam pravo da ti kažem skroz su mi konfuzni, a ja mislim da su i samima sebi.
Vole popit, vole vidit golo žensko, a na drugu stranu hoće šerijat , zabranu alkohola, zamatanje žena... Sami protiv sebe idu.
Ima li ijedan da se 100% drži šerijata kojeg zagovara? Pa sami sebi pucaju u stopalo.
BHCluster

#31465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Član V

Predsjedništvo

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka, jednog Hrvata, koji se biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.

1. Izbor i trajanje mandata

a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom koji donosi Parlamentarna skupština. :wink:

Kme, kme, kme...
Humljanin

#31466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

mO k3 wrote:Sretno i tebi :mrgreen:

Image

Moji nijesu sigurno. Debila nijedne nacije ni vjere ne smatram svojim. Niti sam radio, niti bih, niti podržavam :kiss:

A možemo sada lijepiti slike kada bošnjački navijači pale zastave izraela, ali nećemo zatrpavati temu offtopicom.

Dosta tvoja izjava da
komšiju treba uklonitii
jer se nije pokazao
. Ne treba sada druge fašizme tražititi kad jednog imamo na forumu :thumbup: :bih:
Last edited by Humljanin on 08/09/2018 11:53, edited 1 time in total.
moa

#31467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Ja kao Bosnjak dajem glas Covicu jer ima odlican plan i program razvoja BiH. EU integracije, NATO, kantonalizacija Drzave BiH, ukidanje dvije skole pod jednim krovom...
mO k3

#31468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Humljanin wrote:
mO k3 wrote:Sretno i tebi :mrgreen:

Image

Moji nijesu sigurno. Debila nijedne nacije ni vjere ne smatram svojim. Niti sam radio, niti bih, niti podržavam :kiss:

A možemo sada lijepiti slike kada bošnjački navijači pale zastave izraela, ali nećemo zatrpavati temu offtopicom.

Dosta tvoja izjava da
komšiju treba uklonitii
jer se nije pokazao
. Ne treba sada druge _ašizme tražititi kad jednog imamo na forumu :thumbup: :bih:
:thumbup: Stojim iza toga ....
Mislim da je dosta bilo 4 godine hinjske politike Covica i druzine mu .....
Ah da kada se pozivas na dobrosusjedske odnose , onda nemoj duplih arsina :mrgreen:
BHCluster

#31469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

“Prepade” me lider HDZ-a, da se u Bosni i Hercegovini zagovara islamska država, te krenuh u potragu za dokazima na terenu. U BiH je npr. “vrlo lako” pronaći islamske simbole – po brdima i dolinama – izlivene u beton i čelik. Ne treba uopšte da vas čudi, da muslimani danas islamiziraju Bosnu i Hercegovinu sa krstovima / križevima. Mjesec i zvijezda – to je prošlost, to je srednji vijek, danas muslimani islamiziraju putem krstova tj. križeva.

Znate i sami kako su naši muslimani lukavi. Ma jašta, lukavi su oni buraz – ko ih ne zna, skupo bi ih platio… Ja bih se čak usudio reći, da su bosanskohercegovački muslimani najlukaviji na svijetu – zato trebate dobro paziti, ništa nije onako, kako vam se na prvi pogled čini…

Evo recimo, neupućeni ljudi bi došli do zaključka, da se kod ovih silnih križeva / krstova na svakom ćosku BiH radi o katoličkom i/ili o pravoslavnom fundamentalizmu. Maaa neeeeee, sve su to buraz muslimani svojeručno postavili, samo da bi nam zamazali oči, sve je to strategija sa ciljem opšte islamizacije BiH. Muslimani nas okružuju krstovima i križevima na svakom koraku, tako nas uninaju, time nas paralizuju i dok se mi buraz avizamo već je kasno – proš´o voz – dok se mi avertimo, već smo islamizirani…
spreca

#31470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Humljanin wrote:
Vidi se to odmah
A čuj tako razvijena demokracija u Arapa? Svašta... Zato vjerojatno sakrivaju jedni od drugih alkohol?

Skroz sekularno.
ako ti se nesvidja uvijek imas Poskok....tamo si komotniji
Humljanin

#31471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

BHCluster wrote:“Prepade” me lider HDZ-a, da se u Bosni i Hercegovini zagovara islamska država, te krenuh u potragu za dokazima na terenu. U BiH je npr. “vrlo lako” pronaći islamske simbole – po brdima i dolinama – izlivene u beton i čelik. Ne treba uopšte da vas čudi, da muslimani danas islamiziraju Bosnu i Hercegovinu sa krstovima / križevima. Mjesec i zvijezda – to je prošlost, to je srednji vijek, danas muslimani islamiziraju putem krstova tj. križeva.

Znate i sami kako su naši muslimani lukavi. Ma jašta, lukavi su oni buraz – ko ih ne zna, skupo bi ih platio… Ja bih se čak usudio reći, da su bosanskohercegovački muslimani najlukaviji na svijetu – zato trebate dobro paziti, ništa nije onako, kako vam se na prvi pogled čini…

Evo recimo, neupućeni ljudi bi došli do zaključka, da se kod ovih silnih križeva / krstova na svakom ćosku BiH radi o katoličkom i/ili o pravoslavnom fundamentalizmu. Maaa neeeeee, sve su to buraz muslimani svojeručno postavili, samo da bi nam zamazali oči, sve je to strategija sa ciljem opšte islamizacije BiH. Muslimani nas okružuju krstovima i križevima na svakom koraku, tako nas uninaju, time nas paralizuju i dok se mi buraz avizamo već je kasno – proš´o voz – dok se mi avertimo, već smo islamizirani…

Najbolje izbrisat i dijelove Povelje Kulina Bana koji svjedoče o kršćanskoj povijesti i identitetu Bosne...

OH WAIT !!

https://m.vecernji.ba/u-ime-oca-i-sina- ... ark-455101
spreca

#31472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Humljanin wrote:
Najbolje izbrisat i dijelove Povelje Kulina Bana koji svjedoče o kršćanskoj povijesti i identitetu Bosne...

OH WAIT !!

Pa tako reci...ti bi krscansku dzamahiriju....e kurko jaro nece moci nikako a ni islamska
Humljanin

#31473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

spreca wrote:
Humljanin wrote:
Vidi se to odmah

Skroz sekularno.
ako ti se nesvidja uvijek imas Poskok....tamo si komotniji
Šta si se odmah prepao pa se povlačiš :D :lol:
Humljanin

#31474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

spreca wrote:
Humljanin wrote:

OH WAIT !!

Pa tako reci...ti bi krscansku dzamahiriju....e kurko jaro nece moci nikako a ni islamska
Znači tebi je Kulin Ban bio na čelu kršćanske džamahirije... :thumbup: :bih:
BHCluster

#31475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Humljanin wrote:
BHCluster wrote:“Prepade” me lider HDZ-a, da se u Bosni i Hercegovini zagovara islamska država, te krenuh u potragu za dokazima na terenu. U BiH je npr. “vrlo lako” pronaći islamske simbole – po brdima i dolinama – izlivene u beton i čelik. Ne treba uopšte da vas čudi, da muslimani danas islamiziraju Bosnu i Hercegovinu sa krstovima / križevima. Mjesec i zvijezda – to je prošlost, to je srednji vijek, danas muslimani islamiziraju putem krstova tj. križeva.

OH WAIT !!

Ako ne znas citati na latinici da ti napisem na cirilici, ili si glup jer samo glupa osoba moze dati takav odgovor na napisano?
Post Reply