A šta misliš da je možda bila ograda koja je tu trebala biti, da li bi onda bila ovakva fatalna nesreća?high_volume wrote:Da je masnoća asfalta uzrok nesreće, i drugi automobili bili bi u koritu Miljacke... Zašto bi samo njihov automobil proklizao, a ostali ne?TESLA_EDISON wrote: Na ovom dijelu je cesta jako klizava, masna i mala kiša je potrebna da auto prokliže, bez obzira na gume. Ako su išle 60 km/h, za ovakvu cestu je i to previše.
Nije masnoća uzrok, neki drugi razlog je. Možda kamen s odrona, ili su pokušale izbjeći nekoga, možda drugi auto, pješaka, životinju, ko zna... Možda im je i guma pukla...
Nedavno sam vozio noću prema Trnovu s Rogoja, i na dijelu ceste gdje su livade s obje strane na sred moje trake naišao autom na ogroman kamen. Samo srećom sam usbio da ga izbjegnem.
Na ovoj cesti kod Buloga prije nekoliko dana, tamo iza tunela kod mjesta gdje policija postavlja radar, takođe sam naišao na ogroman kamen na cesti. Kao da neko namjerno postavlja ovo kamenje
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
high_volume
#31452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svjedok kaže da je po njegovoj procjeni brzina bila oko 60 km. Da je bila postavljena ograda kakva se postavlja na ovakvim cestama, pri ovoj brzini sigurno bi zaustavila automobil prema Miljacki.Tomahawk11 wrote:A šta misliš da je možda bila ograda koja je tu trebala biti, da li bi onda bila ovakva fatalna nesreća?high_volume wrote:Da je masnoća asfalta uzrok nesreće, i drugi automobili bili bi u koritu Miljacke... Zašto bi samo njihov automobil proklizao, a ostali ne?TESLA_EDISON wrote: Na ovom dijelu je cesta jako klizava, masna i mala kiša je potrebna da auto prokliže, bez obzira na gume. Ako su išle 60 km/h, za ovakvu cestu je i to previše.
Nije masnoća uzrok, neki drugi razlog je. Možda kamen s odrona, ili su pokušale izbjeći nekoga, možda drugi auto, pješaka, životinju, ko zna... Možda im je i guma pukla...
Nedavno sam vozio noću prema Trnovu s Rogoja, i na dijelu ceste gdje su livade s obje strane na sred moje trake naišao autom na ogroman kamen. Samo srećom sam usbio da ga izbjegnem.
Na ovoj cesti kod Buloga prije nekoliko dana, tamo iza tunela kod mjesta gdje policija postavlja radar, takođe sam naišao na ogroman kamen na cesti. Kao da neko namjerno postavlja ovo kamenje
- holowey
#31453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
malo dalje odatle prema palama, iza tunela nekih stotinjak metara, ograda probijena i na njoj komad limarije...nije ni ograda svemoguca ali na onom mjestu gdje su nesretne zene sletile ima dovoljno prostora za nasip, betonske barijere ili nesto slicno... pravljenje ceste sa kontra nagibom je mozda prevelik zahvat ali betonske barijere se mogu postaviti bez mnogo truda...high_volume wrote:Svjedok kaže da je po njegovoj procjeni brzina bila oko 60 km. Da je bila postavljena ograda kakva se postavlja na ovakvim cestama, pri ovoj brzini sigurno bi zaustavila automobil prema Miljacki.Tomahawk11 wrote:A šta misliš da je možda bila ograda koja je tu trebala biti, da li bi onda bila ovakva fatalna nesreća?high_volume wrote:
Da je masnoća asfalta uzrok nesreće, i drugi automobili bili bi u koritu Miljacke... Zašto bi samo njihov automobil proklizao, a ostali ne?
- Thorgerson
#31454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko sam ja upratio to je ova krivina.
https://www.google.com/maps/place/Saraj ... 18.4130763
Krivina koja dolazi nakon tunela, nema tu ni nekog pravca. Kroz tunel sigurno nisu mogle brzo ici, a nisu mogle razviti ni neku pretjeranu brzinu.
Uostalom, ima eto i svjedok sa lica mjesta. Kisa, klizava cesta, u ovu krivinu je mozda bilo prebrzo uci i 60km/h. Vjerovatno kad je usla, skontala je da je to prebrzo, mozda naglo smotala, cetvero u relativno malom autu, zanijelo ih i jbg.
https://www.google.com/maps/place/Saraj ... 18.4130763
Krivina koja dolazi nakon tunela, nema tu ni nekog pravca. Kroz tunel sigurno nisu mogle brzo ici, a nisu mogle razviti ni neku pretjeranu brzinu.
Uostalom, ima eto i svjedok sa lica mjesta. Kisa, klizava cesta, u ovu krivinu je mozda bilo prebrzo uci i 60km/h. Vjerovatno kad je usla, skontala je da je to prebrzo, mozda naglo smotala, cetvero u relativno malom autu, zanijelo ih i jbg.
- insaneinthebrain
- Logovan
#31456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo se zaspalo, malo misli odlutale... 
-
noviclan
#31457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Docekao je takso ako su bili parkirani ovi sa strane
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... va-mjeseca
Nego koliko ce ova izgubiti zarade dok je u cuzi jedino donaciju dobije od cuvara reda pa da joj nesto bace na uredno obavljen posao
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... va-mjeseca
Nego koliko ce ova izgubiti zarade dok je u cuzi jedino donaciju dobije od cuvara reda pa da joj nesto bace na uredno obavljen posao
- geralt
#31458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-blud ... /190416043
Koji debil majko moja.
Nakon toga je Dika Šarić o ishodu ovog sastanka obavijestila prof. Irfana Šušku, Aidu Bičakčić i Kerima Bičakčića, koji je bio svjestan davanja mita i posredovanja u davanju mita, i to htio, te koji je ranije u svrhu davanja dara za polaganje ispita anatomije osigurao novac u iznosu od nekoliko hiljada KM. Ona je objasnila da će nakon polaganja ispita kod njega u ordinaciju doći prof. Irfan Šuško koji će preuzeti novac, a koji je namijenjen za njegove usluge u posredovanju u iznosu od nekoliko hiljada KM, da bi potom 18.9.2018. godine Hasan Bičakčić prilikom prijave ispita i predavanja indeksa sam otišao u kancelariju kod Valide Hubić i s istom dogovorio kako da prilikom izvlačenja indeksa izvuće da polaže ispit anatomije kod tačno određenog profesora.
Prilikom polaganja ispita 19.9.2018. godine student Hasan Bičakčić izvukao je pogrešnu cedulju te nije došlo do realizacije plana za nezakonito polaganje ispita.
Koji debil majko moja.
- holowey
#31459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i takav ce da nas lijecigeralt wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-blud ... /190416043
Nakon toga je Dika Šarić o ishodu ovog sastanka obavijestila prof. Irfana Šušku, Aidu Bičakčić i Kerima Bičakčića, koji je bio svjestan davanja mita i posredovanja u davanju mita, i to htio, te koji je ranije u svrhu davanja dara za polaganje ispita anatomije osigurao novac u iznosu od nekoliko hiljada KM. Ona je objasnila da će nakon polaganja ispita kod njega u ordinaciju doći prof. Irfan Šuško koji će preuzeti novac, a koji je namijenjen za njegove usluge u posredovanju u iznosu od nekoliko hiljada KM, da bi potom 18.9.2018. godine Hasan Bičakčić prilikom prijave ispita i predavanja indeksa sam otišao u kancelariju kod Valide Hubić i s istom dogovorio kako da prilikom izvlačenja indeksa izvuće da polaže ispit anatomije kod tačno određenog profesora.
Prilikom polaganja ispita 19.9.2018. godine student Hasan Bičakčić izvukao je pogrešnu cedulju te nije došlo do realizacije plana za nezakonito polaganje ispita.![]()
![]()
![]()
Koji debil majko moja.
- Haris.ba
#31460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Popravlja zube. Ili lijeci zube. Ali, privatno. Tako da je do nas. 
- strong69
#31461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam poznavao lika koji je 13 godina studirao medicinu jer je upao u semu i bio posrednik izmedju studenata i profesora. Hvalio se, to mu je postalo sasvim normalno i legalno, da je izasao sa fakulteta sa oko "zaradjenih" 150.000 KM. Tada nije bilo profesora koji nije uzimao novac za polaganja ispita. Od katedre za anatomiju (Kulenovicka, Dilberovic i Ovcina), preko histologije (Kira i Susko) do biologije (Kiko Kilalic koji je bio "skroman sa 100-ak KM ili nekom kvalitetnom cugom i fiziologije. Asistenti, profesori, studentska sluzba, sekretarijat...
- JThomas
#31462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e taj sigurno nije fulao cedulje 
-
mega_mashcine
#31463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad je pretpostavljam ugledni doktor u nekoj od naših uglednih zdravststvenih ustanova ?strong69 wrote:Ja sam poznavao lika koji je 13 godina studirao medicinu jer je upao u semu i bio posrednik izmedju studenata i profesora. Hvalio se, to mu je postalo sasvim normalno i legalno, da je izasao sa fakulteta sa oko "zaradjenih" 150.000 KM. Tada nije bilo profesora koji nije uzimao novac za polaganja ispita. Od katedre za anatomiju (Kulenovicka, Dilberovic i Ovcina), preko histologije (Kira i Susko) do biologije (Kiko Kilalic koji je bio "skroman sa 100-ak KM ili nekom kvalitetnom cugom i fiziologije. Asistenti, profesori, studentska sluzba, sekretarijat...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#31464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sutra će nekome izvući pogrešan zubgeralt wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-blud ... /190416043
Prilikom polaganja ispita 19.9.2018. godine student Hasan Bičakčić izvukao je pogrešnu cedulju te nije došlo do realizacije plana za nezakonito polaganje ispita.![]()
![]()
![]()
Koji debil majko moja.
- strong69
#31465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nazalost jeste.mega_mashcine wrote:Sad je pretpostavljam ugledni doktor u nekoj od naših uglednih zdravststvenih ustanova ?strong69 wrote:Ja sam poznavao lika koji je 13 godina studirao medicinu jer je upao u semu i bio posrednik izmedju studenata i profesora. Hvalio se, to mu je postalo sasvim normalno i legalno, da je izasao sa fakulteta sa oko "zaradjenih" 150.000 KM. Tada nije bilo profesora koji nije uzimao novac za polaganja ispita. Od katedre za anatomiju (Kulenovicka, Dilberovic i Ovcina), preko histologije (Kira i Susko) do biologije (Kiko Kilalic koji je bio "skroman sa 100-ak KM ili nekom kvalitetnom cugom i fiziologije. Asistenti, profesori, studentska sluzba, sekretarijat...
- Nisrin
#31466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko krv ispisa da postane doktor, a neko sve to plati i na kraju svi imaju posao 
- vjeshalica
#31467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stomatoloski fakultet nije isto sto i MedicinskiHaris.ba wrote:Popravlja zube. Ili lijeci zube. Ali, privatno. Tako da je do nas.
-
zdruzdjo
#31468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Na Vrhovnom sudu FBiH jučer je održana sjednica na kojoj je Federalno tužilaštvo zatražilo poništavanje presude zbog povrede postupka.
Znaci svega mi na svijetu, na pocetku sudjenja sam rekao da ce ishod biti tacno ovakav sa ovakvom "krilaticom". Povreda postupka.
Ako roditelji imaju imalo odraza u ogledalu, moliti ce Boga da ga oslobode, pa da sami isposluju presudu.
-
julisiz es grant
#31469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ponovno suđenje zatražilo je tužilaštvo, a ne odbrana.
-
zdruzdjo
#31470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
julisiz es grant wrote:Ponovno suđenje zatražilo je tužilaštvo, a ne odbrana.
Dobro
Ali to.njima se sigurno "digao" onako pa da ponove sudjenje.
Budi siguran da ce mu na ponovljenom sudje ju skinuti barem jos 5-7 godina.
-
julisiz es grant
#31471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda bi to bila velika fula tužilaštva. Jer ni meni nije jasno zašto traže ponovno suđenje. Ako nisu zadovoljni nekim dijelom presude ili visinom kazne, neka traže od višeg suda da to promijeni. Ali tražiti ponovno suđenje od strane tužioca u ovakvoj situaciji, mislim da je riskantno. Ne znam, ima pravnih eksperata na temi, možda nam objasne logiku koja je vodila tužioca ka ovakvom potezu.zdruzdjo wrote:julisiz es grant wrote:Ponovno suđenje zatražilo je tužilaštvo, a ne odbrana.
Dobro
-
choseNz
#31472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali da se nije tužilaštvo žalilo onda bi bilo "njima je dovoljno 14 godina za dvostruko ubistvo i bijeg", a evo i kad se žali da je kazna mala zbog povrede postupka ne valja....zdruzdjo wrote:julisiz es grant wrote:Ponovno suđenje zatražilo je tužilaštvo, a ne odbrana.
Dobro
-
julisiz es grant
#31473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kvalifikacija djela nije ubistvo.choseNz wrote:Ali da se nije tužilaštvo žalilo onda bi bilo "njima je dovoljno 14 godina za dvostruko ubistvo i bijeg", a evo i kad se žali da je kazna mala zbog povrede postupka ne valja....zdruzdjo wrote:julisiz es grant wrote:Ponovno suđenje zatražilo je tužilaštvo, a ne odbrana.
Dobro
I tada, a i sada kažem da je ovo najveća kazna ikada izrečena za saobraćajnu nesreću u istoriji BiH, a to se stalno podcjenjuje. Ipak je ovo država u kojoj je maksimalna kazna za GENOCID koja se može dobiti 20 godina. U Jugoslaviji bi dobio maksimalno 7-8 godina, uzevši u obzir da je maksimalna vremenska kazna bila 15 godina.
Da li mislim da je zaslužio više od 14 i po? Mislim. Ali treba biti realan. Ponavljanje procesa u ovom slučaju nije nikako dobro.
-
zdruzdjo
#31474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
julisiz es grant wrote: Kvalifikacija djela nije ubistvo.
I tada, a i sada kažem da je ovo najveća kazna ikada izrečena za saobraćajnu nesreću u istoriji BiH, a to se stalno podcjenjuje. Ipak je ovo država u kojoj je maksimalna kazna za GENOCID koja se može dobiti 20 godina. U Jugoslaviji bi dobio maksimalno 7-8 godina, uzevši u obzir da je maksimalna vremenska kazna bila 15 godina.
Da li mislim da je zaslužio više od 14 i po? Mislim. Ali treba biti realan. Ponavljanje procesa u ovom slučaju nije nikako dobro.
Upravo sto si rekao.
Frajera nece nikad.optuziti za ubistvo. Mi se svi mozemo sloziti da je on ubica. Ali zakon nikada nece reci to.
Da je on uletio u ferhadiju pa povaljao 10 ljudi to je drugo. Ovako se smatra saobracajnom nesrecom sa smrtnim ishodom. Jos par otezavajucih okolnosti je tu(bijeg, brzina...)
Stoga 14 i po godina je super.
Ponovnim sudjenjem moze se samo napraviti niz propusta koji onda mogu dovesti do ponistavanja postupka, odlaganja, manipulacija, pustanja da se brani sa slobode.........
-
90minut
#31475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
14 i po ne da je super vec san snova.zdruzdjo wrote:julisiz es grant wrote: Kvalifikacija djela nije ubistvo.
Upravo sto si rekao.
Frajera nece nikad.optuziti za ubistvo. Mi se svi mozemo sloziti da je on ubica. Ali zakon nikada nece reci to.
Da je on uletio u ferhadiju pa povaljao 10 ljudi to je drugo. Ovako se smatra saobracajnom nesrecom sa smrtnim ishodom. Jos par otezavajucih okolnosti je tu(bijeg, brzina...)
Stoga 14 i po godina je super.
Ponovnim sudjenjem moze se samo napraviti niz propusta koji onda mogu dovesti do ponistavanja postupka, odlaganja, manipulacija, pustanja da se brani sa slobode.........
Realnost je da su pretjerali ( zakonski rečeno ) i trebali bi smanjiti na jedno 8 godina.
Inace meni nikad nije bilo jasno niti sam gdje procitao da se sjecam..
Kako su oni njega uopšte pronašli kad se zna da nije bilo kamera i to?