Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Novak20

#31426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

bach wrote:
Kada ovakav čovjek odluči ući u politiku, znaš da nije gladež i da nije sirotinja s dna kace koji je u poliktiku ušao da se najede. Kao recimo Asim Sarajlić. Nije ušao u politiku da kupi veš mašinu, auto i iphone. NS je ovakva i onakva, sa mnogo minusa i upitnika, ali nisi osnovani da bi zapošljavali rođake i štimali tendere. Pretpostavljam ni da ovaj čovjek nije takav. Ne znam ga lično i nikada ga nisam vidio.
:thumbup:

Ovakvima samo treba pružiti priliku da se dokažu i uspiju. Sumnjam da bi je propustili.
„Na protestima zbog pogibije dvije djevojke na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja mi je prišao drug i rekao: „Ja ne znam šta mi ovdje radimo kad ništa nećemo promijeniti. Ako stojimo onda smo FGR (izraz podsmijeha na sintagmu fina gradska raja), ako sad krenemo razbijati, onda smo divljaci“, priča Alen.
Ta nemoć koju je on iznio a svi su je tu osjećali je bila presudna da se Alen slijedeći dan preko interneta uključi u „Našu Stranku“. Kako kaže, s namjerom da provjeri može li se šta mijenjati. Dobro je prihvaćen i već za pola godine postao je članom Regionalnog Odbora Naše Stranke koji je bio zadužen za kanton Sarajevo i Goražde.
„Uvijek sam bio okrenut inostranstvu pa je moja ideja bila uvezivanje s našom našim ljudima koji žive diljem svijeta. To i jeste suština moga posla. Povezivanje ljudi iz različitih djelova svijeta i kroz traženje zajedničkog interesa stvaranje čvrstih poslovnih a onda poslije i prijateljskih veza čija je osnova uzajamno povjerenje“, kaže Alen koji je u „Našoj stranci“ vodi projekat poslovnog uvezivanja našim ljudima u inostranstvu.

Alen je oženjen i ima troje djece a na predstojećim izborima na Kantonalnoj listi njegov broj će biti 15. Zapamtite ga
kmirsad

#31427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

bach wrote:
kmirsad wrote:
SSemir wrote: Ti...ti i tvoj nacin kako da okaljas ljude
Hajde, izletilo mu... pokušao da bude duhovit, nije uspjelo... shvatio je grešku.
Kandidat je genijalan... pošten, moralan, čestit, stručan, kompetentan... prečešljao Gugl... ni jedne jedine packe...
NS... U sridu!
Kada ovakav čovjek odluči ući u politiku, znaš da nije gladež i da nije sirotinja s dna kace koji je u poliktiku ušao da se najede. Kao recimo Asim Sarajlić. Nije ušao u politiku da kupi veš mašinu, auto i iphone. NS je ovakva i onakva, sa mnogo minusa i upitnika, ali nisi osnovani da bi zapošljavali rođake i štimali tendere. Pretpostavljam ni da ovaj čovjek nije takav. Ne znam ga lično i nikada ga nisam vidio.
kmirsad

#31428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:
bach wrote:

Ovakvima samo treba pružiti priliku da se dokažu i uspiju. Sumnjam da bi je propustili.
„Na protestima zbog pogibije dvije djevojke na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja mi je prišao drug i rekao: „Ja ne znam šta mi ovdje radimo kad ništa nećemo promijeniti. Ako stojimo onda smo FGR (izraz podsmijeha na sintagmu fina gradska raja), ako sad krenemo razbijati, onda smo divljaci“, priča Alen.
Ta nemoć koju je on iznio a svi su je tu osjećali je bila presudna da se Alen slijedeći dan preko interneta uključi u „Našu Stranku“. Kako kaže, s namjerom da provjeri može li se šta mijenjati. Dobro je prihvaćen i već za pola godine postao je članom Regionalnog Odbora Naše Stranke koji je bio zadužen za kanton Sarajevo i Goražde.
„Uvijek sam bio okrenut inostranstvu pa je moja ideja bila uvezivanje s našom našim ljudima koji žive diljem svijeta. To i jeste suština moga posla. Povezivanje ljudi iz različitih djelova svijeta i kroz traženje zajedničkog interesa stvaranje čvrstih poslovnih a onda poslije i prijateljskih veza čija je osnova uzajamno povjerenje“, kaže Alen koji je u „Našoj stranci“ vodi projekat poslovnog uvezivanja našim ljudima u inostranstvu.

Alen je oženjen i ima troje djece a na predstojećim izborima na Kantonalnoj listi njegov broj će biti 15. Zapamtite ga
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kmirsad

#31429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Teško da se za četri godine može iko toliko pokvariti kao ovi sada... sam ako se ne radi o inače brzo kvarljivoj robi... a ovi koje kandidira NS... definitivno nisu kvarljiva roba, uglavnom dobra japija... imali su gotovo svi, zgodnih prilika da se pokvare, a nisu... sad neče pogotovo, ako žele još jedan mandat.
A izbori su ponovo za 4 godine... one koje se pokvare i usmrde, bacit ćemo u dvorište za fermentaciju... pa od njih praviti plin, toplotnu energiju i đubrivo...
SSemir

#31430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

Roccohljup wrote:ne znam covjeka pa mu ne mogu ocjeniti karakter ali biografija mu je ok sto jest jest.
Međutim, ono sto mene plaši kad su ljudi ovog pedigrea u pitanju (a desavalo se i prije), kad i ako ikada uđu u politiku (stranačke funckije ili vlast) i u padnu naš pijačarski sistem funkcionisanja, onda nakon nekog vremena ili dignu ruke i pokupe se (nakon što ih prvo njihovi vlastiti "suborci" marginiziraju jer su ovi dosljedni i stručni te samim tim prijetnja talovima), ili postanu isti ko i svi ostali.
Slično bude i sa strankama koje se osnuju i sve fercera i nekako dok su opozicija al kad udju u vlast pokaze se pravo lice (nije džabe Meša gvoroio onako o vlasti u Derviš i Smrt), sjetimo se samo DFa sa pocetka priče.
Daleko od toga da mislim da bi NS to uradio (mada je i to moguće), ali ako bi se ikada desilo zaista bih bio duboko razočaran ali koga to libo k.....
Pa je li bolje pokusati da ti priliku nekome novom da te uvjeri da si pogresno pretpostavio. Ili glasati za vec pokvarene, dokazano pokvarene, jer oni te jel nece razocarati, dao si im prije glas i razocarali su te pa mozes sad opet
kmirsad

#31431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

SSemir wrote:
Roccohljup wrote:ne znam covjeka pa mu ne mogu ocjeniti karakter ali biografija mu je ok sto jest jest.
Međutim, ono sto mene plaši kad su ljudi ovog pedigrea u pitanju (a desavalo se i prije), kad i ako ikada uđu u politiku (stranačke funckije ili vlast) i u padnu naš pijačarski sistem funkcionisanja, onda nakon nekog vremena ili dignu ruke i pokupe se (nakon što ih prvo njihovi vlastiti "suborci" marginiziraju jer su ovi dosljedni i stručni te samim tim prijetnja talovima), ili postanu isti ko i svi ostali.
Slično bude i sa strankama koje se osnuju i sve fercera i nekako dok su opozicija al kad udju u vlast pokaze se pravo lice (nije džabe Meša gvoroio onako o vlasti u Derviš i Smrt), sjetimo se samo DFa sa pocetka priče.
Daleko od toga da mislim da bi NS to uradio (mada je i to moguće), ali ako bi se ikada desilo zaista bih bio duboko razočaran ali koga to libo k.....
Pa je li bolje pokusati da ti priliku nekome novom da te uvjeri da si pogresno pretpostavio. Ili glasati za vec pokvarene, dokazano pokvarene, jer oni te jel nece razocarati, dao si im prije glas i razocarali su te pa mozes sad opet
:thumbup: To se već zove mazohizam,...
Roccohljup

#31432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote:
SSemir wrote:
:thumbup: To se već zove mazohizam,...
Pa naravno da je bolje, i to mislim i uraditi. Svaki put probam dati sansu nekom novom, samo kažem sta me plasi iz prethodnih iskustava, a to ne znaci da ce se ovaj covjek ili bilo koje novo lice na politickoj sceni tako ponjeti.
Hakiz

#31433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Šta bi sa onim biznismenom koji je bio premijer Hrvatske prije ovog sada. Takođe čovjek neukaljan prljavštinama domaće (hrvatske) politike, uspješan vani itd, pa kada je postao premijer prije je otišao sa pozicije nego što je došao. Ništa napravio nije.

To što je neko dobar čovjek i uspješan u svojoj profesiji ne mora značiti ništa u politici.

Šta se dešava sa strani firmama koje se prevare pa dođu u BiH. Umjesto da donesu pravila poslovanja sa mjesta iz kojih su došli, uvaljaju se u našu domaću kaljužu. Oni koji se uvaljaju prođu kao Bauhaus. Čast izuzecima. Ovdje treba kada dolaziš izvana i planiraš investiciju od 100 miliona na to da dodaš još 10 miliona planiranih za mito i korupciju.

Ima dovoljno primjera koji pokazuju da će se ovdje dobar čovjek prije pokvariti nego što će nas popraviti.
Last edited by Hakiz on 08/08/2018 12:54, edited 1 time in total.
pemanapemani

#31434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Hakiz wrote:Šta bi sa onim biznismenom koji je bio premijer Hrvatske prije ovog sada. Takođe čovjek neukaljan prljavštinama domaće (hrvatske) politike, uspješan vani itd, pa kada je postao premijer prije je otišao sa pozicije nego što je došao. Ništa napravio nije.

To što je neko dobar čovjek i uspješan u svojoj profesiji ne mora značiti ništa u politici.
Onda je najbolje da ostavimo na vlasti ove koje ne možeš krampom odvojiti od fotelje. Svakako smo navikli na kriminal i nerad. Zašto rizikovati sa promjenama, nedao dragi Bog može otići sa pozicije ako vidi da ga opstruiraju i šta ćemo onda? Belaj, jebo te.
Hakiz

#31435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

pemanapemani wrote:
Hakiz wrote:Šta bi sa onim biznismenom koji je bio premijer Hrvatske prije ovog sada. Takođe čovjek neukaljan prljavštinama domaće (hrvatske) politike, uspješan vani itd, pa kada je postao premijer prije je otišao sa pozicije nego što je došao. Ništa napravio nije.

Onda je najbolje da ostavimo na vlasti ove koje ne možeš krampom odvojiti od fotelje. Svakako smo navikli na kriminal i nerad. Zašto rizikovati sa promjenama, nedao dragi Bog može otići sa pozicije ako vidi da ga opstruiraju i šta ćemo onda? Belaj, jebo te.
Nisam to rekao. Nego, ne treba se puno nadati.
pemanapemani

#31436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Hakiz wrote:
pemanapemani wrote:

Nisam to rekao. Nego, ne treba se puno nadati.
Ne možemo se nikako i ništa nadati ako ne bude promjena, pa makar mala.

Ove hipotetičke teze i stalno traženje negativnih primjera je bukvalno priča SDA za uljuljkavanje građana kako je promjena nemoguća. Uostalom, onaj Orešković se nije sam kandidovao, nego je bukvalno dovučen od HDZ da bi Most pristao na koaliciju, jer nisu htjeli podržati premijera iz HDZ.
kmirsad

#31437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Šta se dešava sa strani firmama koje se prevare pa dođu u BiH. Umjesto da donesu pravila poslovanja sa mjesta iz kojih su došli, uvaljaju se u našu domaću kaljužu. Oni koji se uvaljaju prođu kao Bauhaus. Čast izuzecima. Ovdje treba kada dolaziš izvana i planiraš investiciju od 100 miliona na to da dodaš još 10 miliona planiranih za mito i korupciju.

Ima dovoljno primjera koji pokazuju da će se ovdje dobar čovjek prije pokvariti nego što će nas popraviti.
Zato što su u nas takvi zakoni, prilagođeni mafiji. A strani investitori su poznati po tome da se trude da ispoštuju zakon i urđene sisteme. Zato ovdje i dolaze samo--- ili naivni i neupučeni, ili kriminalni koji ovaj "jezik" dobro poznaju i govore.
Oni koji misle da su dovoljno jaki da pobjede, uglavnom udare glavom u betonski zid... pa ili se prilagode ili propadaju, spašavaju što se spasiti može i bježe glaviom bez obzira.
Last edited by kmirsad on 08/08/2018 13:31, edited 1 time in total.
Hakiz

#31438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Promjena jeste moguća. Samo, stvar je u tome šta nas iskustvo uči. Eto, bio SDA, promijenili dva puta, pokušali sa SDP-om i nismo se usrećili. Sada treba probati sa NS-om. A tada treba imati u vidu da su ljudi iz NS-a ljudi koji dolaze sa istog područja, mentalnog sklopa, načina razmišljanja, sistema vrijednosti, iskustava itd kao i oni iz SDA ili SDP-a. Nisu ovi iz NS-a pali s Marsa pa da se mnogo razlikuju od ovih iz SDA ili SDP-a.

Ne kažem da ne treba probati sa njima. Ali treba rečeno imati u vidu.
kmirsad

#31439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Naravno da treba... i sam vidim da se i i NS uspjelo uvuči nešto kukolja... možda i malo više... kukolj ima ninđa moč da se prikrije i običnom oku učini nevidljivim...
Saka

#31440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

I uvlačiće se sve više kukolja što stranka bude veća i proporcionalno participaciji u vlasti. Jer jednostavno kod nas je u narodu mentalni sklop da stranke služe za uhljebljavanje i rješavanje ličnih problema. Na rukovodstvu stranke je da se obračuna sa takvima, ali dosad nijedna stranka nije pokazala spremnost da to uradi. Naša stranka takodje u par afera koje je imala nije se ni ogradila a kamoli isključila svoje članove koji su se pokazali nemoralnim (Haverić, gradilište, Baroš) tako da nisam optimista da će biti drugačije kad/ako budu veći faktor u vlasti.

Ali mislim da i nije rješenje tražiti idealne ljude/stranke jer takvi neće nikad postojati. Treba tražiti one koji će insistirati na zakonima i provedbi zakona koji će sve anomalije oštro sankcionisati i medije i javnost ohrabrivati da na takve vrše pritisak da sami podnose ostavke, a ne da se takvo ponašanje toleriše i podržava.
kluz franjo

#31441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Saka wrote:I uvlačiće se sve više kukolja što stranka bude veća i proporcionalno participaciji u vlasti. Jer jednostavno kod nas je u narodu mentalni sklop da stranke služe za uhljebljavanje i rješavanje ličnih problema. Na rukovodstvu stranke je da se obračuna sa takvima, ali dosad nijedna stranka nije pokazala spremnost da to uradi. Naša stranka takodje u par afera koje je imala nije se ni ogradila a kamoli isključila svoje članove koji su se pokazali nemoralnim (Haverić, gradilište, Baroš) tako da nisam optimista da će biti drugačije kad/ako budu veći faktor u vlasti.

Ali mislim da i nije rješenje tražiti idealne ljude/stranke jer takvi neće nikad postojati. Treba tražiti one koji će insistirati na zakonima i provedbi zakona koji će sve anomalije oštro sankcionisati i medije i javnost ohrabrivati da na takve vrše pritisak da sami podnose ostavke, a ne da se takvo ponašanje toleriše i podržava.
Kolega, može li nešto malo detaljnije u vezi ovih "nemoralnih" "Haverić" "gradilište"?
Na šta konkretno mislite?
Hvala
Saka

#31442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

Tarik Haverić, tada poslanik u Skupštini KS uzeo bijeli hljeb netom nakon velikih februarskih protesta 2014. čiji je jedan od glavnih zahtjeva bio ukidanje povlastica političarima, konkretno bijelog hljeba.

Gradilište - djeca stradala na gradilištu čiji je vlasnik bio neko iz NS, ne sjećam se tačno detalja pa se djelimično ograđujem, neko me može korigovati.

Baroš - namješteni poslovi nabavke leća za Opštu bolnicu istaknutog člana NS.
NeDirajSirotinju

#31443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NeDirajSirotinju »

Saka wrote:Tarik Haverić, tada poslanik u Skupštini KS uzeo bijeli hljeb netom nakon velikih februarskih protesta 2014. čiji je jedan od glavnih zahtjeva bio ukidanje povlastica političarima, konkretno bijelog hljeba.

Gradilište - djeca stradala na gradilištu čiji je vlasnik bio neko iz NS, ne sjećam se tačno detalja pa se djelimično ograđujem, neko me može korigovati.

Baroš - namješteni poslovi nabavke leća za Opštu bolnicu istaknutog člana NS.
Bijeli hljeb je tu da se uzima. Uzimao ga je ko je stigao, da ne nabrajam koji sve političari. Nije fino ali je po zakonu.

Radnik djecu doveo na posao, izgubio ih je iz vida, desila se tragedija. Da su radnici betonare izgubili život, to bi bilo nešto drugo, ali za djecu odgovara valjda roditelj.

Baroš, je li neko natjerao direktora vojne bolnice da sklopi takav ugovor. Šta sad, treba zamjerati nekome što je napravio dobar deal?

Evo ja ne volim Našu stranku niti ću glasati za nju, a ovo što si ti nabrojao su tanke zamjerke.
Saka

#31444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

Nisam ja nabrajao nikakve zamjerke, samo sam pomenuo par primjera (u najmanju ruku) nemoralnog ponašanja na koji nije bilo reakcije. Sigurno će ih biti još više kad/ako budu u prilici da budu u vlasti. Rekao sam i da bih volio kad bi neka stranka sankcionisala svoje članove ili se bar ogradila kad se desi samo naznaka kriminala/korupcije/nemorala, a ne da se svi vade na to da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, a ovamo sve čine da se stvar zataška.

Poenta je bila ne treba se fokusirati na osobe jer nema tog koji neće uzeti i ukrasti čim dobije šansu (jer svi ostali kradu, pa što bi iko glumio poštenjačinu i ispadao budala, jel) već na promjenu zakona i insistiranjem na primjeni istih. Npr. da se obeća da će bijeli hljeb biti zakonom ukinut, pa ga onda neće uzeti niko.
kmirsad

#31445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Saka wrote:I uvlačiće se sve više kukolja što stranka bude veća i proporcionalno participaciji u vlasti. Jer jednostavno kod nas je u narodu mentalni sklop da stranke služe za uhljebljavanje i rješavanje ličnih problema. Na rukovodstvu stranke je da se obračuna sa takvima, ali dosad nijedna stranka nije pokazala spremnost da to uradi. Naša stranka takodje u par afera koje je imala nije se ni ogradila a kamoli isključila svoje članove koji su se pokazali nemoralnim (Haverić, gradilište, Baroš) tako da nisam optimista da će biti drugačije kad/ako budu veći faktor u vlasti.

Kada sam pomenuo kukolj koji se vrlo vjerovatno uvukao jednim, mislim, veoma malim dijelom, u NS.... mislio sam na posljednje vrijeme i ulazak onih 100-tinjak novih članova iz onog pokreta... u tako velikim grupnim transakcijama članstva, lako je moguče da se u stranku, uz večinu ispravnih, poštenih i čestitih... uvuče i nekolicina nemoralnih, nečasnih ljudi, koji mogu da naprave veliku štetu , ukoliko ih sa na vrijeme ne pročita.... naravno ne toliko veliku da ugroze na ozbiljniji način, egzistenciju stranke, njenu profilaciju i programska načela.
Takvi se ljudi uglavnom brzo otkriju i kad tad pokažu svoje namjere i niske pobude ulaska u ovu, neosporno, moralno čistu stranku. Dakle , ograničenog su roka trajanja, budu brzo otkriveni, kad ih izvadiš iz frižidera i ostaviš par sati na suncu, kao nedovoljno isušeno suho meso u par sati se ucrvaju i usmrde... svojim postupcima, diskusijama, stavovima, objavama, izjavama se sami pokažu... a u rukovodstvu stranke ima dosta iskusnih ljudi, ja ih zovem Španskim borcima NS-a, koje je višegodišnje iskustvo naučilo da veoma tečno takve pročitaju između redova. Recimo, sigurno je da Pedja Kojovič nije onaj naivni dobri Pedja od prije 10 godina, koga šupljom možeš preveslati kad ti naumpadne, Senzori su izoštreni u uključeni na najviši nivo......
Ukoliko kukolji prate politiku stranke, insisistiraju provedbi zakona, pokreču inicijative, bore se... i čekajuči pravi trenutak, prođe im mandat u radu na liniji stranke i ne dočekaju svoj trenutak da pokažu to neko svoje pravo lice....ili se promjene i poprave... onda i ne predstavljaju veliki problem...

Smiješno mi je pominjati ime jednog od največih Španskih boraca NS-a... g Tarika Haverića, duboki naklon gospodinu... uz epitete kao što su nemoralan, nečasan, afera, ograđivanje,isključivanjivanje iz članstva, sankcionisanje... s jedinim obrazloženjem... zato što je uzeo "bijeli hljeb"....i to još nazivati aferom...
Još i ne znamo kako je g, Haverić potrošio pare od bijelog hljeba,
Šta ako ih je odnio u kakav dom za nezbrinutu djecu, oboljelu djecu od karcinoma. ili ih jednostavno uplatio na račun svoje sirotinjske stranke, kokuza...
Ne kažem da jeste, ali hipotetičkii je to moguče. A onakav čovjek se time sigurno ne bi javno hvalio.

Ma daj... smiješno je...to bi bilo samoubilički... klasični linč, pljuvačina, blačenje , etiketiranje i haranga protiv svojih najboljih vojnika... a potpuno je jasno svima, pa i tebi... da te i takve javne populističke metode uklanjanja i političke likvidacije svojih najboljih ljudi... jednostavno ne idu uz NS.

Također... "afere" Baroš, gradilište... koje pominješ... jednostavno ne postoje.
Za Baroša sam več mnogo puta pisao, moj stav o Barošu je poznat, neču ga ponavljati,
Baroš je heroj. Majka Tereza.
Treba mu dati zahvalnicu i plaketu.
Za izdvajnje svojih para iz obrtnog kapitala i kupovinu tog aparata od proizvođača, davanje tog svog aparata vrijednog 300 000 km Vojnoj bolnici na upotrebu, aparata neophodnog za operacije očiju kojim se pacijentima vrača vid, a za čiju nabavku bolnica nije imala para da sama kupi... a Fond i Ministarstvo zdravlja imalo, ali nije htjelo da ih da bolnici... u neisvjesnu kompenzaciju za neobaveznu kupovinu leča u njegovoj firmi, po redovnim cijenama tih leča na tržištu, sa smiješnim maržama....
Ja bih lično, to nazvao naivnim,luđačkim potezom poslovno nesposobnog, aj da kažem premilosrdnog i prehumanog čovjeka.
Biznismen sam... bez obzira na moju veliku ljubav prena političkoj platformi NS-a... ja takav rizičan poslovni potez nikad ne bih povukao... bez debelih bankovnih garancija bezuslovno naplativih na prvi poziv i drugih kolaterala.
A leče će se prodavati i i prodaju i ovako i onako.
Uvijek ima kupaca ... i za moskviće i za mercedese. Svaka krpa nađe svoju zakrpu.
Ipak ja ponovih... iako nisam imao namjeru.

Gradilište... ponižavajuće mi je, za intiligenciju, da tu glupost ... i pominjem.

Širok vam je dijapazon... nađite bolji fazon...

Ne ide se se bez kurca, u svatove...
Last edited by kmirsad on 09/08/2018 07:41, edited 1 time in total.
kmirsad

#31446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

dupli...
Capsicum

#31447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Vidiš ovo oko Haverića i bijelog hljeba sam propustio. Interesantno da se strpalo pod tepih, dok se neke druge političare grlato blatilo zbog iste stvari. No ništa novo, navikli smo već na licemjerstvo NS-ovaca. I da, trebam izračunat koliko je dana prošlo od kad čekamo na reakciju NS na kriminal u Opštoj bolnici u koji je umiješano rukovodstvo NS.
Alfons Kauders

#31448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Ukratko:

Bijeli hljeb je zlo - dok ga ne jede neko iz NS

Namjesteni tenderi i javne nabavke su zlo - osim kad su "dobar deal" NS-ovaca

Malo smo licemjerni? I SDP se tako ponasao prije koju godinu, ali oni su tad vec bili vlast, ne opozicija. Doduse, nakon tog nisu vise vlast. NS se vec pocela ponasati kao vlast, a nisu ni blizu...
starisalko

#31449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:
SSemir wrote: Ti...ti i tvoj nacin kako da okaljas ljude
Hajde, izletilo mu... pokušao da bude duhovit, nije uspjelo... shvatio je grešku.
Kandidat je genijalan... pošten, moralan, čestit, stručan, kompetentan... prečešljao Gugl... ni jedne jedine packe...
NS... U sridu!

Cudno da ovog gospodina uz sve ostalo sto si nabrojao stranka drzi u potpunoj medijskoj izolaciji
Novak20

#31450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Grohotom se smijem na licemjerje forumaša "ljevičara" prema NS. Ima ova stranica za bijeli hljeb pa se lijepo vidi koliko ga je ko jeo. Tu su sve stranke, pojedinci i cifre pa koga interesuje i ko ima vremena može sabrati podatke i vidjeti koliko je ko tog hljeba pojeo. NS možda mrvicu.

https://www.cin.ba/bijeli_hljeb/

TARIK HAVERIĆ
Novembar 2014. - 31.12.2014.
Poslanik u Skupštini KS

Prosječno mjesečno: 1.428,62 KM

UKUPNO: 2.857,25 KM

ŽELJKO KOMŠIĆ
Novembar 2014. - Januar 2015.
Stranka: DF - Željko Komšić

Prosječno mjesečno: 2.208,08 KM

UKUPNO: 4.416,16 KM

EMIR SULJAGIĆ