SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#31426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Istini za volju to je greska rukovodstva. Ako ti svi ljudi nisu obuceni za rukovanje necim onda ne smijes dopustiti da ti se svi takvi nadju u istoj ekipi
Thorgerson

#31427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/katastr ... /190413005

Pamet ljudi u glavu. Cuvajte se koliko god mozete. Jer drzava vas ne cuva i boli je qrac za vas. Drzavi je skupo dati 3000 KM da se izgradi zidic i nasip, koji bi spasio zivot. Drzavi je mrsko. Drzava stavi znak od 50 KM, kaze upozoren si. Sam si kriv. Ne zeli da djeluje preventivno.

Drzava stavi natpis A4 papir koji kosta 0,50kf u kopirnici gdje pise 'Obrusava se fasada'. Ako te lupi cigla u glavu - sam si kriv.

Cuvajte se. Narocito na ovim putevima, po brdima, krivinama, kanjonima. Vozite ispod ogranicnja kad su losi uslovi. Znam, mnogi ce reci tako i treba, moras se prilagoditi cesti, ali mi nemamo kako treba ni ceste, na koliko samo mjesta fale zastitne ograde, zidovi, nasipi...

Tuga. :(
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#31428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Kakva ba država, ovo je kurac a ne država, serem se na ovu državu tj pokušaj države.
Porodice Foht

#31429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

Ove nesretnice odvuklo u prosekturu u Miljevicima. Dakle, sve iznad Kozije cuprije sto pogine i da neces odvuku na obdukciju u I.Sarajevo.
Koje potezanje entitetske linije. :roll:
noviclan

#31430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Thorgerson wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/katastr ... /190413005

Pamet ljudi u glavu. Cuvajte se koliko god mozete. Jer drzava vas ne cuva i boli je qrac za vas. Drzavi je skupo dati 3000 KM da se izgradi zidic i nasip, koji bi spasio zivot. Drzavi je mrsko. Drzava stavi znak od 50 KM, kaze upozoren si. Sam si kriv. Ne zeli da djeluje preventivno.

Drzava stavi natpis A4 papir koji kosta 0,50kf u kopirnici gdje pise 'Obrusava se fasada'. Ako te lupi cigla u glavu - sam si kriv.

Cuvajte se. Narocito na ovim putevima, po brdima, krivinama, kanjonima. Vozite ispod ogranicnja kad su losi uslovi. Znam, mnogi ce reci tako i treba, moras se prilagoditi cesti, ali mi nemamo kako treba ni ceste, na koliko samo mjesta fale zastitne ograde, zidovi, nasipi...

Tuga. :(
:thumbup: svaka na mjestu al' koji je ovaj lopov i korumpirana lola kovacevic malo li je reci
vjeshalica

#31431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Porodice Foht wrote:Ove nesretnice odvuklo u prosekturu u Miljevicima. Dakle, sve iznad Kozije cuprije sto pogine i da neces odvuku na obdukciju u I.Sarajevo.
Koje potezanje entitetske linije. :roll:
Nemojte unaprijed politizirat
Hvala lijepo
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Jimmy McNulty wrote:Kakva ba država, ovo je kurac a ne država, serem se na ovu državu tj pokušaj države.
Slika i prilika ljudi koji u njoj žive
noviclan

#31433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Image

Ako je bilo vozilo tehnicki ispravno, jedino cetvrta i peta brzina pri 60km/h u krivini ili da je nekoga izbjegavala...
JThomas

#31434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

zanimljivo bi bilo vidjeti koliko se ovo rjeđe dešava ženama nego muškarcima. kontam jedno sto puta iako su "lošiji" vozači...
Fauja Singh

#31435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fauja Singh »

Prosao sam tim dijelom puta gdje su nesretne djevojke izletile s ceste i nije mi jasno kako se ono moglo desiti. Eto recimo da su usle malo brze u krivinu po klizavoj cesti, nekako mi je logicno da ako su im tockovi proklizali da bi ih odnijelo u desni dio gdje je zid jer je krivina ulijevo. Jos ta krivina ima i nagib. Laicki, ja bi prije rekao da su ondje pokusale nekoga izbjeci.
archi_a

#31436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Nisu išle nego su se vraćale sa pala
high_volume

#31437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

Fauja Singh wrote:Prosao sam tim dijelom puta gdje su nesretne djevojke izletile s ceste i nije mi jasno kako se ono moglo desiti. Eto recimo da su usle malo brze u krivinu po klizavoj cesti, nekako mi je logicno da ako su im tockovi proklizali da bi ih odnijelo u desni dio gdje je zid jer je krivina ulijevo. Jos ta krivina ima i nagib. Laicki, ja bi prije rekao da su ondje pokusale nekoga izbjeci.
Ta mala dash kamera ne košta više od 30-50 EUR, a odličan je izvor informacija o vožnji automobila. I u ovom slučaju bi pomogla i otklonila sve sumnje i teorije, možda bi i krivac bio pronađen.

Konačno bi i proizvođači automobila trebali početi s ugradnjom dash kamera, u retrovizor najbolje. Nije to nikakav dodatni trošak.
archi_a

#31438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Image
JanuaryJones

#31439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Možda je ženi pozlilo, vraćale su se sa emotivnog i stresnog dogadjaja.
kloniran

#31440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

noviclan wrote:Image

Ako je bilo vozilo tehnicki ispravno, jedino cetvrta i peta brzina pri 60km/h u krivini ili da je nekoga izbjegavala...
Jaraniko jesi li ti ikad po kisi naisao iza kamiona sticara ili slicno kome malo curi ulje ili opcenito na masnu cestu.
Nema te gume na svijetu i auta koje te moze spasiti proklizavanja, jedino da su isle 5 km/h.
Mene je spasilo jedino to sto nije bilo provalije pored ceste, a vozio 30km/h, nove gume na autu bile.
zateznistub

#31441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

kloniran wrote: Jaraniko jesi li ti ikad po kisi naisao iza kamiona sticara ili slicno kome malo curi ulje ili opcenito na masnu cestu.
Nema te gume na svijetu i auta koje te moze spasiti proklizavanja, jedino da su isle 5 km/h.
Mene je spasilo jedino to sto nije bilo provalije pored ceste, a vozio 30km/h, nove gume na autu bile.
Vrlo lako to može biti razlog. Jednom sam se spuštao sa hrasnog prema Malti i jedva stao kod semafora kod taksi doma. Životom garantujem da ni 40 nisam išao. Masna cesta je jako opasno stanje gdje ti samo sreća može pomoći
kloniran

#31442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

zateznistub wrote:
kloniran wrote: Jaraniko jesi li ti ikad po kisi naisao iza kamiona sticara ili slicno kome malo curi ulje ili opcenito na masnu cestu.
Vrlo lako to može biti razlog. Jednom sam se spuštao sa hrasnog prema Malti i jedva stao kod semafora kod taksi doma. Životom garantujem da ni 40 nisam išao. Masna cesta je jako opasno stanje gdje ti samo sreća može pomoći
Meni se do sad nekoliko puta desilo da nalijecem na masnu cestu, obicno po ovim relacijama prema gorazdu sa obje strane (Romanija i Rogoj)
ali to jednom bas nisam imao nikakvu kontrolu nad autom, samo ga pustio da ide gdje je naumio.
Tesla Edison

#31443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tesla Edison »

archi_a wrote:Image
Na ovom dijelu je cesta jako klizava, masna i mala kiša je potrebna da auto prokliže, bez obzira na gume. Ako su išle 60 km/h, za ovakvu cestu je i to previše. :sad:
high_volume

#31444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

TESLA_EDISON wrote: Na ovom dijelu je cesta jako klizava, masna i mala kiša je potrebna da auto prokliže, bez obzira na gume. Ako su išle 60 km/h, za ovakvu cestu je i to previše. :sad:
Da je masnoća asfalta uzrok nesreće, i drugi automobili bili bi u koritu Miljacke... Zašto bi samo njihov automobil proklizao, a ostali ne?

Nije masnoća uzrok, neki drugi razlog je. Možda kamen s odrona, ili su pokušale izbjeći nekoga, možda drugi auto, pješaka, životinju, ko zna... Možda im je i guma pukla...

Nedavno sam vozio noću prema Trnovu s Rogoja, i na dijelu ceste gdje su livade s obje strane na sred moje trake naišao autom na ogroman kamen. Samo srećom sam usbio da ga izbjegnem.
Na ovoj cesti kod Buloga prije nekoliko dana, tamo iza tunela kod mjesta gdje policija postavlja radar, takođe sam naišao na ogroman kamen na cesti. Kao da neko namjerno postavlja ovo kamenje :(
kokuz_sa

#31445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Ma sada se moze u nedogled trazit uzrok nesrece

Moze biti kamen,
Neprilagodjena brzina,
Cuko na cesti,
Puknuce gume,
Neispravnost auta,
Pricanje na tel..
Svemirci..

Vise nije ni vazno..4 zivota otisla

Bas cekam da vidim sts ce svjedok da izjavi za acaz
noviclan

#31447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

kokuz_sa wrote:Ma sada se moze u nedogled trazit uzrok nesrece

Moze biti kamen,
Neprilagodjena brzina,
Cuko na cesti,
Puknuce gume,
Neispravnost auta,
Pricanje na tel..
Svemirci..

Vise nije ni vazno..4 zivota otisla

Bas cekam da vidim sts ce svjedok da izjavi za acaz
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... i-dogodila
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#31448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Blago njoj, gdje god da je sad, na boljem je mjestu.
vjeshalica

#31449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

high_volume wrote: Da je masnoća asfalta uzrok nesreće, i drugi automobili bili bi u koritu Miljacke... Zašto bi samo njihov automobil proklizao, a ostali ne?

Nije masnoća uzrok, neki drugi razlog je. Možda kamen s odrona, ili su pokušale izbjeći nekoga, možda drugi auto, pješaka, životinju, ko zna... Možda im je i guma pukla...
Pa sta sad ? Ako nije jos 20 auta tu sletilo prije ili kasnine znaci da cesta nije bila masna?
Otkud znate kako im se auto ponasalo ako su krenule proklizavati i njihove reakcije? Ovdje je i nizbrdica i neravna cesta,a masna more uvijek biti od kise pogotovo ako je tek pocela da pada
Mozda su odozgo uletile u krivinu i da ih je iznijela sa ceste
U svemu je tragicno to da i pored grubog zemljista uz pojas ceste se nisu uspjele zaustaviti nego su odletile dole...ipak kad sidjes sa asvalta na neku abrazivnu povrsinu to bi se klizanje smanjilo osim ako nisu bas brzo vozile,ali ne mora da znaci
A mozda su nekog izbjegavale ili nesto
Porodice Foht

#31450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

Boze, gledam citulju ove Merime Balkic. Lijepa, vrlo zdravog i vedrog izgleda, 42 godine, neudata! :sad:
Post Reply