Sirija

Locked
Challenger__

#31426 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Bagdadi je nasilnik, mislio sam ''ludo'' u smislu da je spreman kazati car je go, da ima hrabrosti gledati malo dalje od svog broja na svom bankovnom računu itd.
Jedini koji ne gleda samo na svoju sektu u Siriji je Assad. To mu je skoro priznao i Khatib. Iza njega (Assada) su i manjine i većina. Ali, hajde, on ti ne valja.

Ko je alternativa? Koje ime, koji pokret, koja skupina?
Challenger__

#31427 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ta "ho-ruk" priča je propala sa Libijom... Sada svi žele prvo da znaju šta i ko je alternativa, a ne da im "alternativu" nameće ko god stigne, bilo sa istoka ili sa zapada.
bvcx

#31428 Re: Sirija

Post by bvcx »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Dzobar kao i Meliha, ide jako jako tesko. Malo su se pritajili i jedni i drugi, oporavljuju se koliko je moguce od iscrpljujuce borbe. Nema sumnje da ce SAA uspjeti, al ce se jos dosta dosta namuciti.
Nema sumnje da će SAA izgubiti, fašizam i zlo i IS-ovo i Asadovo će jednom morati stati.

Morat će umjereni muslimani stati pred ogledalo i priznati svoje munafičenje.KAD TAD ĆE položiti račune za svoje licemjerstvo, za svoj sramotan odnos prema raznim kraljevima, prinčevima, vladarima, eliti kojoj tepaju.Za svoje izigravanje brane i alternative ekstremistima (čuj umjereni islam alternativa ekstremistima :-) ), a zapravo su sami gori od najgorih ekstremista.Bezmudi oportunisti, koji će za šaku dolara biti i umjeren, i ekstremista, i sufija, i šiit, i vehabija.Lovu na sunce i bit ću sve što poželiš, a usput ću napisati i tako dobar tekst o ekstremizmu unutar muslimana i biti naj naj ekspert za sve al kaide i isise, kaži samo šta ti treba, samo mi nediraj u moj dolar, moj novac, MOJ POSAO, moju egzistenciju.
PA DOBRO ONDA, ŠTA TI ČEKAŠ ??
solar7

#31429 Re: Sirija

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Nema sumnje da će SAA izgubiti, fašizam i zlo i IS-ovo i Asadovo će jednom morati stati.
A zlo koje se zove Islamski front, kada ce stati?
Znaci sve sto ima prefiks islamski je zlo danas,jeste za jedne, ali unatoc tome front islama nece stati nikad.Cak sto vise on ce se iz dana u dan sve vise buditi i sad imamo sve vece i vece prisege IS-u unatoc tome sto vidimo koji su koljaci.Iako su koljaci ipak Puno vece ubice djece i civilia imamo u asadistima,putinistima ujkasamovcima i cifutima.A upravo ovi nabrojan i jesu i najveci krivci za pojavu sve veceg broja islamskih frontova
animals

#31430 Re: Sirija

Post by animals »

Kikibombona wrote:
Fantassin wrote: Judeo-Krscanska bez onog Judeo- :)
Nekad bilo. Evropa je sve vise ateisticka. To je nezausavljiv proces koji ce u narednom periodu biti sve izrazeniji. Vatikan je propao ko Grcka. Trajno propao.
Pa Evropljani evoluiraju..kakve koristi od religije..
Last edited by animals on 20/11/2014 22:36, edited 1 time in total.
animals

#31431 Re: Sirija

Post by animals »

solar7 wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Nema sumnje da će SAA izgubiti, fašizam i zlo i IS-ovo i Asadovo će jednom morati stati.
A zlo koje se zove Islamski front, kada ce stati?
Znaci sve sto ima prefiks islamski je zlo danas,jeste za jedne, ali unatoc tome front islama nece stati nikad.Cak sto vise on ce se iz dana u dan sve vise buditi i sad imamo sve vece i vece prisege IS-u unatoc tome sto vidimo koji su koljaci.Iako su koljaci ipak Puno vece ubice djece i civilia imamo u asadistima,putinistima ujkasamovcima i cifutima.A upravo ovi nabrojan i jesu i najveci krivci za pojavu sve veceg broja islamskih frontova
Ti sto prisezu IS..to su ljudi koji su na dnu drustvene ljestvice..olos koji se ne moze snaci u civilizaciji..
animals

#31432 Re: Sirija

Post by animals »

animals wrote:
Kikibombona wrote:
Fantassin wrote: Judeo-Krscanska bez onog Judeo- :)
Nekad bilo. Evropa je sve vise ateisticka. To je nezausavljiv proces koji ce u narednom periodu biti sve izrazeniji. Vatikan je propao ko Grcka. Trajno propao.
Pa Evropljani evoluiraju..kakve koristi od religije..
stojcevac

#31433 Re: Sirija

Post by stojcevac »

Zašto optužujete sarajevoxxxx da podržava IS? Ako sam dobro razumio, on ih je osudio. S druge strane jasno i glasno osuđuje Asada. Na strani je muslimana koji ne pripadaju tzv IS. Zar je to zabranjeno? Nisam upratio da je negdje podržao terorizam, niti pokolje koji se dešavaju. Možda sam ja nešto značajno propustio?
husein_kapetan

#31434 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

stojcevac wrote:Zašto optužujete sarajevoxxxx da podržava IS? Ako sam dobro razumio, on ih je osudio. S druge strane jasno i glasno osuđuje Asada. Na strani je muslimana koji ne pripadaju tzv IS. Zar je to zabranjeno? Nisam upratio da je negdje podržao terorizam, niti pokolje koji se dešavaju. Možda sam ja nešto značajno propustio?
Vidi..
Niti se ja zovem Husein.. niti sam kapetan.. ali ih nekih.. razloga nešto me tom vuče.. hajde znaj.. ja mislim da je sve to jedna velika zavjera, pa ovdje ljude etiketiraju bez razloga.. time i ove misije (hronološki veoma uredne) imaju čisto informativni karakter (..)... ha ja...
gnjev

#31435 Re: Sirija

Post by gnjev »

Dobar je savox . Da je neki vehabija dosad bi vas proklinjao prijetio dzehenemom odsjecanjem glave . Nasuprot miran je , stalozen i nije konfliktan sto je susta suprotnost ljudi sa kojima ga poredite.
T-72

#31436 Re: Sirija

Post by T-72 »

gnjev wrote:Dobar je savox . Da je neki vehabija dosad bi vas proklinjao prijetio dzehenemom odsjecanjem glave . Nasuprot miran je , stalozen i nije konfliktan sto je susta suprotnost ljudi sa kojima ga poredite.
Haha,pa i oni Francuzi,Britanci i ko zna koji još što seku glave na živo zarobljenicima su bili smireni i primerni građani svojih zemalja a šta sada rade?A zanimljivo je da takvi kao nisu za isil ali ne kažu da nisu npr. za islamski front,koji se otvoreno,bez prikrivanja zalaže za islamsku državu po šerijatu,gde će seći ruke,glave i ostalo ,,nevernicima" ali kao se ,,razlikuju" od isil-a jer to ne rade dok su ratni sukobi u toku.
gnjev

#31437 Re: Sirija

Post by gnjev »

Pricamo konkretno o isilovcima kako domacim tako i stranim. Svi znamo kakav je bekgraund takvih ljudi . Bivsi narkomani silovatlji ubice i sada satro preobraceni tu su da te natjeraju da zivis po njihovom usput trazeci bilo kakvu ispriku da cine zlodjela jer to je ustvari ono sto oni jesu . Takva osoba ne govori smireno ona ne moze sakriti bjes pa ne pravimo se ludi svaki od nas poznaje bar jednog takvog iz komsiluka . Neki ostaju na rijecima , neki odlaze u zemlje bezakonja sprovoditi vec spomenuto . Iskreno i bez zajebancije vas pitam jel mislite da je savox jedan od njih ? Jer ako jeste jebeno dobro se pretvara .
Challenger__

#31438 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Lafčino plave krvi... Vrati onaj - :thumbup: - stari avatar, bolje ti leži.
walter kurtz

#31439 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

stojcevac wrote:Zašto optužujete sarajevoxxxx da podržava IS? Ako sam dobro razumio, on ih je osudio. S druge strane jasno i glasno osuđuje Asada. Na strani je muslimana koji ne pripadaju tzv IS. Zar je to zabranjeno? Nisam upratio da je negdje podržao terorizam, niti pokolje koji se dešavaju. Možda sam ja nešto značajno propustio?
možeš nanjušiti erekciju dok piše o osvajanjima isila
Co0l

#31440 Re: Sirija

Post by Co0l »

Nisi.
Kikibombona

#31441 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

solar7 wrote:Znaci sve sto ima prefiks islamski je zlo danas,jeste za jedne, ali unatoc tome front islama nece stati nikad.Cak sto vise on ce se iz dana u dan sve vise buditi i sad imamo sve vece i vece prisege IS-u unatoc tome sto vidimo koji su koljaci.Iako su koljaci ipak Puno vece ubice djece i civilia imamo u asadistima,putinistima ujkasamovcima i cifutima.A upravo ovi nabrojan i jesu i najveci krivci za pojavu sve veceg broja islamskih frontova
Nije zlo IZ BiH. Mnoge druge islamske zajednice nisu zlo kao ni velika vecina muslimana.

Islamski front cije su perjanice Ahrar Sham, Liva Islam i Liva Tevhid je zlo. Ideologija agresivnosti, zadrtosti, netolerancije i iskljucivosti. Princip, po nasem ili nikako.

ISIL bi pobio pola svijeta da za to ima kapacitet kao Amerika. Recimo, odmah bi pocinili nekoliko genocida da ne trepnu. Vec su pocinili genocid nad jezidima. Koliko god Izrael bio zlocinacka tvorevina, mala su maca za ISIL. ISIL bi na njihovom mjestu iskoristio superiornost i preklao sve i jednog Palestinca koji ne bi spasavajuci zivot primio njihovu vjeru i ideologiju. Postoje dvije godine a vec su pobili vise ljudi nego Izrael od postojanja, iako su milijardu puta jaci od ISILa. Cisto da ti napravim komparaciju da malo otvoris oci.

Nije isto prijatelju. ISIL je najveci monstrum danasnjice. Sva sreca pa nemaju snagu da ispune sve zamisli.
Kikibombona

#31442 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt

#31443 Re: Sirija

Post by cbrt »

Najnovija mapa Quneitre (pro-rebelska pa možda preteruju)...zauzeli su Masharah, na ostalim delovima ratišta nemaju uspeha ali se borbe još uvek vode Image
Uzgred, izgleda da je ISIS zauzeo ponovo Shaer gasna polja u istočnoj okolini Homsa
Laprdan

#31444 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Naftna imperija Islamske države

Izvor: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... BEave.html

Image
Laprdan

#31445 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Izrael zatvorio 10.000 palestinske djece

Izvor: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... nske-djece

Image
Laprdan

#31446 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Islamska država zarobila je preko milion tona žita i odnijela ga u glavni grad Rakku

Izvor: http://vijestiummeta.com/islamska-drzav ... rad-rakku/

Image
atg51

#31447 Re: Sirija

Post by atg51 »

Laprdan wrote:Islamska država zarobila je preko milion tona žita i odnijela ga u glavni grad Rakku

Izvor: http://vijestiummeta.com/islamska-drzav ... rad-rakku/

Image
Zarobila!!!???

Ukrali iz usta Irackog naroda, lakse bilo ukrasti nego posijati...
Laprdan

#31448 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Saudijska arabija zahtjeva od UN-a da se šiitska paravojna formacija "hezbollah" stavi na terorističku listu

Izvor: http://vijestiummeta.com/saudija-zahtje ... cku-listu/

Image
Laprdan

#31449 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Novi grad pod kontrolom Islamske države

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=-EmMv83CYgQ

Image
Laprdan

#31450 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Ljudi u Americi više mrze Izrael nego Islamsku državu