SDA-All about

Cherry-Cherry

#31401 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Ne treba im voda, ali kuća već treba. A nelegalnu kuću SDA neće srušiti. ;-) I što bi je onda legalizovali? ;-)
Boračka primanja i razne lažne invalidnine takođe trebaju. To sve SDA daje.
Voda, gradski prevoz i zdravstveno su nebitni. Bez toga su i prije mogli.
Gojeni H

#31402 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Cherry-Cherry wrote:U Sarajevu pobjeđuju, jer je u Sarajevu sada najmanje sarajlija. Sve što ne valja iz drugih gradova i sela, je došlo u Sarajevo. Njima ne treba voda, nisu je ni u svojim vukojebinama imali. Ne trebaju im ni električna energija, ni gradski prevoz. O zdravstvu da ne govorimo... Dok postoje hodže i travari, ljekari nisu potrebni.
Image

Ovako su glasale Sarajlije 1990.god. U cemu je problem?

*Post ti je 'nako ... bljak.
Gojeni H

#31403 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

:-)

Sjooj, idiotarija! Fokus na populaciju umjesto na sistem.
Svugdje u svijetu se ljudi pomicu, ali postoje zakon i pravila ponasanja.
Eto Podrinjci i Sandze odnose pobjedu za SDA? Fakat bi neko ko ne zivi u Bosni u to mogao i povjerovati.
GeeTnT

#31404 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Gojeni H wrote::-)

Sjooj, idiotarija! Fokus na populaciju umjesto na sistem.
Svugdje u svijetu se ljudi pomicu, ali postoje zakon i pravila ponasanja.
Eto Podrinjci i Sandze odnose pobjedu za SDA? Fakat bi neko ko ne zivi u Bosni u to mogao i povjerovati.
Slazem se da se ovde svakakvih idiotarija moze procitati, ali takodje za to postoje i razlozi dugogodisnjeg ispiranja mozga. Ovde se uglavnom ocekuje od Bosnjaka da naprave "nesto", jer Srbi i Hrvati na osnovu svih dosadasnjih poteza pokazuju da ih BiH ne interesuje....Bosnjaci po nekom mom misljenju nemaju pojma kuda dalje, koga izabrati i za sta se zalagati, a svi oni koji misle da je Bosnjak = sda nek jedu govna, pogotovo fgr i carsijske hinje... Kad je rijec o sistemu smatram da je u tolikom mulju da ne postoji nacin da se dovede u red osim "restarta"' jer mi se cini da i uz najbolju namjeru nepostoji pojedinac, pokret, savez ili stranka koja bi mogla i za cetiri mandata urediti postojeci sistem i pozatvarati sve one koji su ga koristili za muljanje i kriminal i UJEDNO SE IZBORITI PROTIV USTASA, CETNIKA, VEHABIJA, BALIJA, idiota i fine gradske raje iz sehera...Prosto NEMOGUCE... Naravno, pod "restartom" ne mislim na onaj pokret iz eresa, a ni na rat, nego na gradjansku neposlusnost i blokadu rada svih politickih institucija...
arzuhal

#31405 Re: SDA-All about

Post by arzuhal »

Ako SDA vlast u Kantonu ne riješi redukcije vode do izbora - glasam za nekog drugog, osim SBB naravno...
Ako SDA vlast riješi redukciju do izbora - glasam za nekog drugog, osim SBB-a naravno, jer su mogli i ranije riješiti a nisu, čekali su izbore.
Roccohljup

#31406 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

arzuhal wrote:Ako SDA vlast u Kantonu ne riješi redukcije vode do izbora - glasam za nekog drugog, osim SBB naravno...
Ako SDA vlast riješi redukciju do izbora - glasam za nekog drugog, osim SBB-a naravno, jer su mogli i ranije riješiti a nisu, čekali su izbore.
Nikakav si bošnjak i patriJota :D :D :D :D
tranquil

#31407 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

arzuhal wrote:Ako SDA vlast u Kantonu ne riješi redukcije vode do izbora - glasam za nekog drugog, osim SBB naravno...
Ejs, i ti sad... Gledaš sve kroz jedan problem i Kiflu... Gledaj malo širu sliku, i vidi potencijal Stranke, gledaj top kadrove na drugim nivoima pa ćeš vidjeti tu snagu i tu mašineriju.

Npr. na nivou grada imaš Skaku.
Na nivou Federacije Fadila.
A na top nivou Bakira.

Kako su se lijepo poredali, milina ih gledat', ne znaš koga bi prije izabrao...
Roccohljup

#31408 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

tranquil wrote:
Ejs, i ti sad... Gledaš sve kroz jedan problem i Kiflu... Gledaj malo širu sliku, i vidi potencijal Stranke, gledaj top kadrove na drugim nivoima pa ćeš vidjeti tu snagu i tu mašineriju.

A na top nivou Bakira.

A tek kad vidiš riznicu stručnosti i kapaciteta kod kadrova koje su ti isti postavili da upravljaju JP i ustanovama........ma milina :)
bersK

#31409 Re: SDA-All about

Post by bersK »

tranquil

#31410 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Kada je neko u septembru 2017. skinuo dres SDA, i prešao u Šepićev blok, odmah možeš vidjeti o kakvom bloku se radi.
arzuhal

#31411 Re: SDA-All about

Post by arzuhal »

tranquil wrote:

A na top nivou Bakira.

Pa gledam..Evo vidi: ako tzv. ljevica ne bude bila ujedinjena i ne budu izbacili jednog i jedinog svog kandidata i ako to ne bude neka katastrofa a la Željko Komšić (jer ja stvarno nemam pojma koga oni imaju na umu da kandiduju a da je kakav-takav materijal za člana Predsjedništva BiH...Nije ni Slavo Kukić nešto, ali bio bi mi prihvatljiv), onda ću glasati za Denisa Zvizdića a protiv Radončića.

Jer bezlični Denis, neopterećen nekakvim aferama a već koliko-toliko izgrađenog imidža i u regionu i u EU, može biti fin kandidat za Predsjedništvo BiH.
bersK

#31412 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Stani ba, Denis Zvizdić ima neki autoritet u EU. Ako se pod to podrazumijeva biti potrčko i sluga zapada, onda jes. Šta Mogherini i onaj šugavi skandinavac okom, on skokom.
megaman4

#31413 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

bersK wrote:Stani ba, Denis Zvizdić ima neki autoritet u EU. Ako se pod to podrazumijeva biti potrčko i sluga zapada, onda jes. Šta Mogherini i onaj šugavi skandinavac okom, on skokom.
Zvizdic ili Becirovic ce se boriti za bosnjackog clana predsjednistva. Radoncic nije vise ni u jednim kombinacijama, jer zapad ne zeli Scepu, a znamo da zapad jos ovdje vuce konce i dugo ce i vuci.
bersK

#31414 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Denis Bećirović u svim mogućim kombinacijama mora biti prijedlog za člana predsjedništva. Iz jednog prostog razloga. Zvizdić nikad neće pokupit tu kvotu glasova ljevičara, koliko taj broj glasova može pokupit Bećirović od stoke krezube i nepismene zajedno sa glasovima ljudi okrenutih ideji ljevice.
megaman4

#31415 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

bersK wrote:Denis Bećirović u svim mogućim kombinacijama mora biti prijedlog za člana predsjedništva. Iz jednog prostog razloga. Zvizdić nikad neće pokupit tu kvotu glasova ljevičara, koliko taj broj glasova može pokupit Bećirović od stoke krezube i nepismene zajedno sa glasovima ljudi okrenutih ideji ljevice.
Ima jedan mali problem - zapad. Ako oni zele Zvizdica, on ce na kraju i biti predsjedavajuci.
drug_profi

#31416 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ko vam je rekao da Zapad želi Zvizdića?
Jednostavno čovjek niti je po njihovim mjerilima kvalifikovan niti mu je stranka poželjan partner.
Zapad je prviše praznih obećanja dobijao od dotičnog da bi ga sad smatrao kredibilnim i poželjnim.
tranquil

#31417 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Zvizdić se provlači samo zato što se drugi eksponirani kadrovi stranke (Bake, Kifla, Dilfa, kurcosjek) iz dana u dan upliću u vlastite mreže nerada, nepotizma, nesposobnosti, laži i kriminalno glupih i pođonjenih izjava.
arzuhal

#31418 Re: SDA-All about

Post by arzuhal »

Ja ne' mislim da je Zvizdić ikakav autoritet, na što je reagovao @BersK, niti sam to rekao, nego sam reako da je iz/gradio nekakav imidž prihvatljiv za EU i Balkan, jer ima sve idealne pretpostavke za prihvatljivog predstavnika neke male, bijedne, uništene i opljačkane državice-protektorata istrgane etno-nacionalnim šovinizmima na kojima surfaju kvazi-elite koje se neprestano bogate na račun tupavih glasača koja će uvijek, kao što je i dosada, slušala i klimala glavicom (bez obzira bila tzv. desnica ili tzv. ljevica na vlasti) i koja nikada neće predstavljati ništa ozbiljnije od toga...Dakle, u tom kontekstu Zvizdić: je miran, kooperativan, nije galamdžija i provokator, pravi bezlični birokrata, bez nekih afera koje ga prate i koje bi malo veću nervozu predstavljale tim evropskim vlastodršcima nego njemu samom, itd.

Po svemu tome je poprilično idealan izbor.

Bećirović mi je drag k'o insan i k'o političar, ne bih ništa imao protiv da on zasjedne u fotelju Predsjedništva, ali ne vjerujem da je on štof za toga...

Ja bih, ipak, volio da imam drukčiji izbor pa da ne moram Zvizdića zaokruživat...No ako tzv. ljevica ponudi Slavu Kukića, zaokružit ću ga iz nekoliko razloga, a jedan od njih su i one batine koje je dobio u svom kabinetu...

Mi uopće NEMAMO autoriteta u politici, ne postoje takvi. Možda postoje neki pojedinci koji imaju nekakav autoritet ili bi ga mogli imati, ali takvi nisu u politici.
Novak20

#31419 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Uvijek sam mišljenja da profesionalac u poslu, pa i u poslu političara, ne može da sjedi na dva radna mjesta.

Zvizdić jeste godinama političar, visoki stranački funkcioner u više tijela SDA ali je i vanredni profesor. Koja struka mu trpi i ko osjeća posljedice, ostaje da nagađamo. :D

Uglavnom, SDA supermeni vole držati dva radna mjesta da se ne bi neko mlad i perspektivan uvalio na jedno od "njihovih" mjesta.
ultima_palabra

#31420 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Zapad zaboli kurac, realno. Bitno je da se ne puca.
Banksy

#31422 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

arzuhal wrote:
Ja ne' mislim da je Zvizdić ikakav autoritet, na što je reagovao @BersK, niti sam to rekao, nego sam reako da je iz/gradio nekakav imidž prihvatljiv za EU i Balkan, jer ima sve idealne pretpostavke za prihvatljivog predstavnika neke male, bijedne, uništene i opljačkane državice-protektorata istrgane etno-nacionalnim šovinizmima na kojima surfaju kvazi-elite koje se neprestano bogate na račun tupavih glasača koja će uvijek, kao što je i dosada, slušala i klimala glavicom (bez obzira bila tzv. desnica ili tzv. ljevica na vlasti) i koja nikada neće predstavljati ništa ozbiljnije od toga...Dakle, u tom kontekstu Zvizdić: je miran, kooperativan, nije galamdžija i provokator, pravi bezlični birokrata, bez nekih afera koje ga prate i koje bi malo veću nervozu predstavljale tim evropskim vlastodršcima nego njemu samom, itd.

Po svemu tome je poprilično idealan izbor.
Nije on nikome prihvatljiv. Nakon otkrića da je blizak Čengiću i društvu s Mejtaša, ''Zapad'' je zauvijek prekrižio Zvizdića.
http://cross-atlantic.com/2016/08/25/te ... a-kadrove/
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... punkt.html

Bilo je tu još tekstova, ali ih više ne mogu naći na netu...
jasko_ba

#31423 Re: SDA-All about

Post by jasko_ba »

Da li ce Sarajlije kazniti SDA na narednim izborima zbog svih tih silnih problema, ako nista zbog jebene vode i redukcija? Nesto mi govori da ce ostvariti najbolji rezultat poslije rata :mrgreen: :lol:
hizo ramidovic

#31424 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Svaki posteni iradisni gradzanin izovog grada pitase okakim redukciama prica ju pojedini ovdie dzeli oni zive tosto podzahkad ne stane vode jerbose nesta mora po pravit patoe svadze tako dase nepopravi kukalibi kase popravlja jope kuka te pasta hoce te oklen vise ta tolka mrznja uvas
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31425 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Cherry-Cherry wrote:U Sarajevu pobjeđuju, jer je u Sarajevu sada najmanje sarajlija. Sve što ne valja iz drugih gradova i sela, je došlo u Sarajevo. Njima ne treba voda, nisu je ni u svojim vukojebinama imali. Ne trebaju im ni električna energija, ni gradski prevoz. O zdravstvu da ne govorimo... Dok postoje hodže i travari, ljekari nisu potrebni.

Sarajlije su valjda glasale barem 1990te :evil: najlakše je tako, vazda neko drugi kriv

#neserisvegatisatomseljackompričom
Post Reply