SDP
- It_is_a_Leclerc
#31401 Re: SDP
Bošnjačke partije su idiotske, defacto. Umjesto da donesu zajednički stav - "Mi ćemo podržati smjenu svakog kadra iz RS-a koji nam ponudi manje. To ćemo učiniti jer to možemo i hoćemo", oni se nadmeću ko će podržati Karadžićeve, a ko Dodikove. To je tako tužno.
SDA voli SDS. S njima je uvijek bio merak surađivati. Naročito kad se ovu, ionako ratom devastiranu zemlju, poslijeratnih godina pljačkalo do besvijesti.
P.S. Radije bih sebi odgrizao ruku neko je podigao za istu stvar za koju je diže i Aleksandra Tomane Pandurević.
SDA voli SDS. S njima je uvijek bio merak surađivati. Naročito kad se ovu, ionako ratom devastiranu zemlju, poslijeratnih godina pljačkalo do besvijesti.
P.S. Radije bih sebi odgrizao ruku neko je podigao za istu stvar za koju je diže i Aleksandra Tomane Pandurević.
-
udrch
#31402 Re: SDP
stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
ali meni nije jasno zašto oni sebi zabijaju ovakve autogolove..zašto su juče glasali protiv, a danas su za smjenu..
ali meni nije jasno zašto oni sebi zabijaju ovakve autogolove..zašto su juče glasali protiv, a danas su za smjenu..
-
udrch
#31403 Re: SDP
ne odnsoi se baš an američke, recimo USAID je obnovio kompletnu elektro mrežu, telefoniju i sl..Styling wrote:To nije tačno samo za IPA fondove nego i za sve fondove i pomoći koje su nam i Evropa i Amerika upućivali preko svojih raznoraznih organizacija.bogumila wrote:IPA fondoviHafis wrote: Sve zavisi od SDA. SDA može odigrati ulogu ''spasitelja'' IP fondova i EU puta pristavši na neka rješenja iz Brisela i tako zaraditi neke poene
danas citam isto negdje na klixu neki lik komentarise kao svakako pola tih para ode evropskoj uniji (na plate njihove ovdasnje administracije koja to "implementira", a drugo pola se prakticno pokrade (kroz tendere, putovanja, auta, "seminare", "radionice" i sta ti ja znam). uglavnom NISTA od tih para ne dodje do "naroda". banalan komentar, al prilicno tacan.
kolika su ubleha IPA fondovi najbolje se vidi kroz navodne donacije poljoprivredi..
umjesto kod seljaka i stočara te navodne donacije završe na računima bjelosvjetskih stručnjaka i raznih hotela u kojima se danima semenariše nebitnim likovima iz naše zemlje, a koji su zaposleni po raznim ministarstvima, agencijama i poljoprivrednim udruženjima, umjesto da se ljudima pomogne sa mehanizacijom ili nečim drugim korisnim..
- seln
#31404 Re: SDP
Oko dizanja nogu bi se vec moglo razgovarati....It_is_a_Leclerc wrote:
- kamen spoticanja
#31405 Re: SDP
De ba madner ne meljaj...jasno je ko dan sta je ovo smece s mindjusom reklo...vidi se gdje je ucio politicku skolu...madner wrote:Cinjenica je da je SDA prije rata izabrao SDS kao pred i postizbornog koalicionog partnera. Mogao je sa komunistima i bez SDS-a formirati vlast.
Ode ovo u mp3
- Styling
#31406 Re: SDP
SDP je juče glasao protiv inicijative za smjenu jer nije ispoštovana procedura. Nešto Bevanda, čini mi se, nije uradio kako treba.udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
- madner
#31407 Re: SDP
Skupljaju jedni i drugi poene. Nije nista slagao samo je zaboravio reci da su nudili SDSu da budu jedini u vlasti 2010 godine.kamen spoticanja wrote:De ba madner ne meljaj...jasno je ko dan sta je ovo smece s mindjusom reklo...vidi se gdje je ucio politicku skolu...madner wrote:Cinjenica je da je SDA prije rata izabrao SDS kao pred i postizbornog koalicionog partnera. Mogao je sa komunistima i bez SDS-a formirati vlast.
Ode ovo u mp3
Mozda im je ovo osveta.
- kamen spoticanja
#31408 Re: SDP
Styling wrote:SDP je juče glasao protiv inicijative za smjenu jer nije ispoštovana procedura. Nešto Bevanda, čini mi se, nije uradio kako treba.udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
Jel to onaj isti sdp koji nije imao vremena da postuje procedure kad su probali rekonstruisat federalnu vladu
De ba
- Styling
#31409 Re: SDP
Ja sam radila za USAID. Činjenica je da su ulagali u infrastrukturu i uradili su više nego sve ostale agencije zajedno, ali je isto tako činjenica da kada kažu da je godišnji budžet za projekte 20 miliona dolara to znači da u budžet ulaze i plate svih zaposlenih, i Amerikanaca i naše raje, troškovi auta, najma kuća, putovanja, itd. pa na kraju se ispostavi da 50% budžeta ode na ove prateće troškove a 50% na konkretnu implementaciju projekata.udrch wrote:ne odnsoi se baš an američke, recimo USAID je obnovio kompletnu elektro mrežu, telefoniju i sl..Styling wrote: To nije tačno samo za IPA fondove nego i za sve fondove i pomoći koje su nam i Evropa i Amerika upućivali preko svojih raznoraznih organizacija.
kolika su ubleha IPA fondovi najbolje se vidi kroz navodne donacije poljoprivredi..
umjesto kod seljaka i stočara te navodne donacije završe na računima bjelosvjetskih stručnjaka i raznih hotela u kojima se danima semenariše nebitnim likovima iz naše zemlje, a koji su zaposleni po raznim ministarstvima, agencijama i poljoprivrednim udruženjima, umjesto da se ljudima pomogne sa mehanizacijom ili nečim drugim korisnim..
- kamen spoticanja
#31410 Re: SDP
E odlicno im je magazinovic skupio bodove ovim izjavama...madner wrote:Skupljaju jedni i drugi poene. Nije nista slagao samo je zaboravio reci da su nudili SDSu da budu jedini u vlasti 2010 godine.kamen spoticanja wrote:De ba madner ne meljaj...jasno je ko dan sta je ovo smece s mindjusom reklo...vidi se gdje je ucio politicku skolu...madner wrote:Cinjenica je da je SDA prije rata izabrao SDS kao pred i postizbornog koalicionog partnera. Mogao je sa komunistima i bez SDS-a formirati vlast.
Ode ovo u mp3
Mozda im je ovo osveta.
Fakat je halal da ih se zgazi i rastavi na proste faktore na sljedecim izborima
- Styling
#31411 Re: SDP
De, ba, ti. Ja sam samo prenijela što je Damir Hadžić rekao sinoć. Ako ti se ne sviđa pojašnjenje pitaj Damira.kamen spoticanja wrote:Styling wrote:SDP je juče glasao protiv inicijative za smjenu jer nije ispoštovana procedura. Nešto Bevanda, čini mi se, nije uradio kako treba.udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
ali meni nije jasno zašto oni sebi zabijaju ovakve autogolove..zašto su juče glasali protiv, a danas su za smjenu..cuj nije ispostovana procedura
Jel to onaj isti sdp koji nije imao vremena da postuje procedure kad su probali rekonstruisat federalnu vladu
De ba
- Styling
#31412 Re: SDP
Ja bih protiv SDS-a glasala u svakoj kombinaciji. Oni su meni u ravni sa naci partijom u Njemačkoj prije rata. Rušilačka, genocidna, osvajačka partija koja bi nas vrlo rado satrla da je ikako mogla.kamen spoticanja wrote:madner wrote:E odlicno im je magazinovic skupio bodove ovim izjavama...kamen spoticanja wrote:
Skupljaju jedni i drugi poene. Nije nista slagao samo je zaboravio reci da su nudili SDSu da budu jedini u vlasti 2010 godine.
Mozda im je ovo osveta.
- madner
#31413 Re: SDP
Slazem se, ja bih to puno bolje odradio. Rekao bih da je Karadzic gori od Dodika.kamen spoticanja wrote:E odlicno im je magazinovic skupio bodove ovim izjavama...madner wrote:Skupljaju jedni i drugi poene. Nije nista slagao samo je zaboravio reci da su nudili SDSu da budu jedini u vlasti 2010 godine.kamen spoticanja wrote: De ba madner ne meljaj...jasno je ko dan sta je ovo smece s mindjusom reklo...vidi se gdje je ucio politicku skolu...
Ode ovo u mp3
Mozda im je ovo osveta.
- vee-jay
#31414 Re: SDP
pravo lice SDA glasaca. jebo ti ovo.Havatar wrote:SDS ima vrlo malo mogucnosti da ugrozi Bosnjake dok SDP moze mnogim potezima da ugrozi Bosnjake i uvijek je to i radio kad god je bilo neko vazno pitanje.
- Havatar
#31415 Re: SDP
Ja nisam nikad glasao za SDA tako da si fulio cijelu loptuvee-jay wrote:pravo lice SDA glasaca. jebo ti ovo.Havatar wrote:SDS ima vrlo malo mogucnosti da ugrozi Bosnjake dok SDP moze mnogim potezima da ugrozi Bosnjake i uvijek je to i radio kad god je bilo neko vazno pitanje.
- Alfons Kauders
#31416 Re: SDP
ne zulja SDA sto je ovo rekao magazinovicLeonardoAC wrote:Saša Magazinović:
Zadnji put kada su SDA i SDS jedni drugima „advokatisali“ onda je to rezultiralo sa više od milion raseljenih ljudi i drugim tragičnim događajima, a ovdje SDA očigledno brani SDS - kazao je Magazinović (SDP).
Fuj!
Ova stoka nacional-socijalistička bi se trebala izvinuti za ovu izjavu svim građanima BiH. Svrstati SDA koja je branila BiH i SDS čiji je kompletan civilni i vojni vrh u Hagu osuđen - ili im se sudi za genocid, je u najmanju ruku nedopustivo!
zulja ih sto je ovo istina
al eto, holbruk i alija nisu vise na onom svijetu, da nam malo prepricaju ko je kome nudio da se ukine sds i ko je kome rekao da on moze deverati s njima
- ultima_palabra
#31417 Re: SDP
Pa naknadna dešavanja pokazuju da je Alija bio u pravu. Što ukidati SDS koji je imao breme ratnih zločina, a da na njegovo mjesto dođe SDS sa drugim imenom koji bi imao par godina kredita od MZ kao demokratska, reformska, blablabla stranka... još bi to bilo tumačeno kao neki veliki ustupak sarajevskim strankama.
Sve se to kasnije odigralo sa SNSD-om.
- vee-jay
#31418 Re: SDP
nema veze, glasat ces kad narastes.Havatar wrote:Ja nisam nikad glasao za SDA tako da si fulio cijelu loptuvee-jay wrote:pravo lice SDA glasaca. jebo ti ovo.Havatar wrote:SDS ima vrlo malo mogucnosti da ugrozi Bosnjake dok SDP moze mnogim potezima da ugrozi Bosnjake i uvijek je to i radio kad god je bilo neko vazno pitanje.
- Havatar
#31419 Re: SDP
Odavno ja glasam ali za neke druge a to sto se partijskim aktivistima SDP-a ne svidja istina to nije moj problem.
-
sv12
#31420 Re: SDP
Pa nisu jucer glasali protiv. Jucer su izveli tipicnu profesorovu igricu spletki.udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
On i Hadzic kao bili protiv i to Hadzic njega zvao telefonom i on kao bio protiv, a nisu mogli nazvati partijskog kolegu ministra Zekerijaha Osmica, kojeg su namjerno poslali u Kinu, da bi SNSD i HDZ imali vecinu od 5 glasova napsram 4 glasa Radoncica, Sarovica i Lagumdzije i Hadzica?
Tipicne spletkice profesora Lagumdzije i ucenika Hadzica.
Last edited by sv12 on 24/10/2013 15:54, edited 1 time in total.
- bogumila
#31421 Re: SDP
slazem se.LeonardoAC wrote:Saša Magazinović:
Zadnji put kada su SDA i SDS jedni drugima „advokatisali“ onda je to rezultiralo sa više od milion raseljenih ljudi i drugim tragičnim događajima, a ovdje SDA očigledno brani SDS - kazao je Magazinović (SDP).
Fuj!
Ova stoka nacional-socijalistička bi se trebala izvinuti za ovu izjavu svim građanima BiH. Svrstati SDA koja je branila BiH i SDS čiji je kompletan civilni i vojni vrh u Hagu osuđen - ili im se sudi za genocid, je u najmanju ruku nedopustivo!
- vee-jay
#31422 Re: SDP
pa sve se kasnije odigralo sa SNSDom. moglo se odigrati i nekih 8 godina ranije koje dakle nebi bile izgubljene.ultima_palabra wrote:Pa naknadna dešavanja pokazuju da je Alija bio u pravu. Što ukidati SDS koji je imao breme ratnih zločina, a da na njegovo mjesto dođe SDS sa drugim imenom koji bi imao par godina kredita od MZ kao demokratska, reformska, blablabla stranka... još bi to bilo tumačeno kao neki veliki ustupak sarajevskim strankama.
- Havatar
#31423 Re: SDP
sv12 wrote:Pa nisu jucer glasali protiv. Jucer su izveli tipicnu Lagumdzijinu igricu spletki. On i Hadzic ko fol protiv i to Hadzic njega zvao telefonom i on ko fol bio protiv, a nisu mogli nazvati Osmica, kojeg su namjerno poslali u Kinu, da bi SNSD i HDZ imali vecinu od 5 glasova.udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
Tipicne spletkice profesora Lagumdzije i ucenika Hadzica.
- ultima_palabra
#31424 Re: SDP
Pa godine koje su uslijedile nisu bile toliko izgubljene kao ove posljednje.vee-jay wrote:pa sve se kasnije odigralo sa SNSDom. moglo se odigrati i nekih 8 godina ranije koje dakle nebi bile izgubljene.ultima_palabra wrote:Pa naknadna dešavanja pokazuju da je Alija bio u pravu. Što ukidati SDS koji je imao breme ratnih zločina, a da na njegovo mjesto dođe SDS sa drugim imenom koji bi imao par godina kredita od MZ kao demokratska, reformska, blablabla stranka... još bi to bilo tumačeno kao neki veliki ustupak sarajevskim strankama.
- Alfons Kauders
#31425 Re: SDP
kako to znamo?ultima_palabra wrote:Pa naknadna dešavanja pokazuju da je Alija bio u pravu. Što ukidati SDS koji je imao breme ratnih zločina, a da na njegovo mjesto dođe SDS sa drugim imenom koji bi imao par godina kredita od MZ kao demokratska, reformska, blablabla stranka... još bi to bilo tumačeno kao neki veliki ustupak sarajevskim strankama.
da je 1996 ta politika okarakterisana kao zlocinacka i da najveca stranka koja ju je promovisala zabranjena, mozda bi snsd danas bio dosadna socijaldemokratska stranka koja ponekad zastrani, na odredjene "osjetljive" datume