Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#31401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:
kmirsad wrote:Liberalno demokratska... u smislu organizacije i donošenja odluka... što če reči da svako na unutarstranačkim sastancima može reči šta misli, od GrO do Rukovodsva strane na najvišem nivou... a odluke se donose večinom glasova.
Liberalno socijalna je u pogledu svoje političke profilacije i programskih načela.
Čini mi se da mirsad hoće reći da se sve, ali apsolutno sve odluke u NS-u donose na stranačkim referendumima na kojima svaki član stranke da odgovor na postavljeno pitanje pa većina odgovora određuje šta se radi. Na primjer, tako je bilo kada je Albin otišao iz stranke, sigurno da je bilo tako, ne može biti drugačije. A i o situaciji Baroš se na referendumu odlučivalo, donosila odluka da li je to uopšte skandal za stranku ili nije, zaboga, kako bi drugačije nego na referendumu. Sabina Č. kada hoće da nešto izjavi u ime NS-a svoju izjavu predoči članstvu koje joj na referendumu odobri da tu izjavu javno obznani ili ne odobri. Nema druge, sve u NS-u tako ide, transparentno, odlukama većine članstva, ma Švajcarci bi se postidjeli.
Moje mišljenje o načinu pisanja kolege kmirsada sam davno obrazložio. I mogao bih se složiti da je ponekad malo nejasno šta svojim pisanjem želi reći.

Ali ovakvo izvrtanje i prevrtanje napisanog... Neka služi piscu na čast.
Mislim da je sarkazam bio više nego očigledan. I da je jasno da nije mirsad tema i cilj. Uostalom, čovjek mi je na foe listi, nemam lično o njemu ništa za reći, i da nisam vidio citat njegovog posta na postu drugog forumaša, ne bih se ni oglasio.

Biće da je problem što ne razmišljam o tome da je ovo pisani forum i da se ne vide ekspresije koje prate riječi, pa rečeno izgleda drugačije nego u "živom" razgovoru u kojem oči, izraz lica i govor tijela pojašnjavaju izgovorene riječi.
Last edited by Hakiz on 07/08/2018 15:51, edited 1 time in total.
kluz franjo

#31402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kmirsad wrote:
Nisam vidio liste, nemam pojma ko su...
Evo ti prvih 10 sa liste za kantonalnu skupštinu.
1 SELIM BEŠLAGIĆ
2 MIRELA TREPANIĆ
3 ZVJEZDAN KARADŽIN
4 AMRA NADAREVIĆ VODENČAREVIĆ
5 MURADIF MUJKANOVIĆ
6 NAHIDA SRABOVIĆ
7 SAŠA OPERHAL
8 NIJAZ BURGIĆ
9 JASMINA OMERDIĆ
10 DEJAN PAVIĆ
Kompletnu za sve nivoe vlasti možeš naći na ovom linku (str. 101)
http://www.izbori.ba/Documents/Opci_izb ... e_2018.pdf
PS: Koliko sam vidio Baroša nema na listama
kmirsad

#31403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
malakh wrote:
kmirsad wrote:Liberalno demokratska... u smislu organizacije i donošenja odluka... što če reči da svako na unutarstranačkim sastancima može reči šta misli, od GrO do Rukovodsva strane na najvišem nivou... a odluke se donose večinom glasova.
Liberalno socijalna je u pogledu svoje političke profilacije i programskih načela.
:lol: :lol: :lol: pa kakvu laž čovjek iznese, za nepovjerovati (uz veliko poštovanje).

ovo jednostavno nije tačno i lično sam se uvjerio u to. sve zatvoreni krugovi i par ljudi radi šta hoće, kreiraju liste, raspoređuje gdje će ko ići, postavljaju i smjenjuju predsjednike organizacija, naređuju šta će pričati i kako će ko glasati, itd. a kada ih konkretno pitaš zašto ne ulaze u vlast, oni ti odgovore da su dugo gradili stranku, da bi je za četiri godine uništili, a o širenju stranke nemaju ingerencije da pričaju. šta ti to govori?

negdje sam pisao o tim skupovima na kojima sam lično prisustvovao i uvjerio se na šta to sve liči i onda sam saznao da plaćaju ljude koji im pripremaju javne nastupe, da to sve izgleda tako dominantno i idealno. :lol: :lol:

nema tu liberalizma ni sa glave i sve je to lagumdžijina škola. sdp, df, gs i naša stranka - razlika u par deka.
Čini mi se da mirsad hoće reći da se sve, ali apsolutno sve odluke u NS-u donose na stranačkim referendumima na kojima svaki član stranke da odgovor na postavljeno pitanje pa većina odgovora određuje šta se radi. Na primjer, tako je bilo kada je Albin otišao iz stranke, sigurno da je bilo tako, ne može biti drugačije. A i o situaciji Baroš se na referendumu odlučivalo, donosila odluka da li je to uopšte skandal za stranku ili nije, zaboga, kako bi drugačije nego na referendumu. Sabina Č. kada hoće da nešto izjavi u ime NS-a svoju izjavu predoči članstvu koje joj na referendumu odobri da tu izjavu javno obznani ili ne odobri. Nema druge, sve u NS-u tako ide, transparentno, odlukama većine članstva, ma Švajcarci bi se postidjeli.
Đes Hakize... :-D ... drago mi je što me ipak nisi metnuo na foe listu... :-D
Baš toliki idealista nisam... znam svijet u kojem živimo... puno puta su mi oni u koje sam najviše vjerovao zabili nož u leđa... još kad se vukovi učopore... brrrrr... pa i avlijaneri kad se učopore, postaju ozbiljna prijetnja...
Organizacija hijerarhije, ordinacije i subordinacije o kojoj ti sarkastično govoriš, u stranačkoj organizacija bi bila štetna i komntraproduktivna...jednostavno nefunkcionalna... a i neostvariva...zato postoje niži organi, koje bira lokalni đemat, a koji onda delegiraju svoje najbolje kadrove u više organe, oni u još više...pa onda oni biraju neke svoje najbolje predstavnike i kandidate... tim najboljim predstavnicima se vjeruje i daje sloboda da u skladu i okvirima političkih opredjeljenja stranke... da daju izjave i nastupaju u javnosti samostalno... jer su se kroz unutarnje izbore izprofilisali i isfiltrirali kao najbolji i najodaniji vojnici političke platforme koju zastupaju... ako se pogriješi u njihovom izboru, cijenu uvijek plačaju članovi i simpatizeri stranke koji su im svoju egzistenciju , sudbinu i budučnost bezuslovno povjerili na čuvanje.
Zato je ta odgovornost ogromna.
Cijenu če platiti i oni koju su ih izabrali, jer će biti smijenjeni ili natjerani na ostavke.
Ako se u tom izboru drđžimo pogrešnih kriterija procjene, familijarno poltronske i ahbabske politike odlučivanja,ja tebi ti meni, šteta bi bila ogromna, prije svega po nas, a onda bi mi tražili odgovornost i sjekli i žigosali zauvijek rukovodeču kladu, da bi iverje prštalo na sve strane. Ne vjerujem da bi se iko u Našoj Stranci usudio da se igra sa sudbinom moje djece, mojih najdražih, familijom i sugrađanima... na kraju krajeva i sa svojom.
Nisam vidio liste, nemam pojma ko su... ali kad ih vidim, barem ove moje iz iz mog kantona, odmah ću znati koji su kriteriju upotrebljeni, je li se ko zajebavoa sa mnom, ne bih morao čekati izbore da vidim, odmah bi znao... kao što to znaju i moji sugrađani . Mala smo sredina, svi o svima znamo sve, i ako se i pored toga kandidiraju šuftovi, jajare i nesposobni karijeristi, krivi su oni koji su ih izabrali. I kurva u TK zna ko je otac djeteta... ma zna cijela TK-..
Ako me zajebu, drečaću na sav glas. niko mi neče usta zapušiti. I sad ono što vidim, da ne valja , javno šutim, ne ćelim nanijeti štetu onima u koje vjerujem... neka prođu izbori. Ako prođemo, slavimo, ako izgubimo... jebemo jedni dugima sve po spisku.
Dakle da se razumijemo, ja u ideju Naše Stranke vjerujem, u Našu Stranku vjerujem, vjerujem u njihovo članstvo i Rukovodstvo. Vjarujem u njihove dobre namjere i poštenje.
kmirsad

#31404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
kmirsad wrote:
Nisam vidio liste, nemam pojma ko su...
Evo ti prvih 10 sa liste za kantonalnu skupštinu.
1 SELIM BEŠLAGIĆ
2 MIRELA TREPANIĆ
3 ZVJEZDAN KARADŽIN
4 AMRA NADAREVIĆ VODENČAREVIĆ
5 MURADIF MUJKANOVIĆ
6 NAHIDA SRABOVIĆ
7 SAŠA OPERHAL
8 NIJAZ BURGIĆ
9 JASMINA OMERDIĆ
10 DEJAN PAVIĆ
Kompletnu za sve nivoe vlasti možeš naći na ovom linku (str. 101)
http://www.izbori.ba/Documents/Opci_izb ... e_2018.pdf
PS: Koliko sam vidio Baroša nema na listama
Hvala Kluz... :) pogledao sam listu... hm...sad imam neki sastanak, pa odoh na link da vidim ko je i tamo... ova lista, na prvi pogled , nije loša...imao bih nekih primjedbi, ali... nemam ih namjeru iznositi javno... :)
kmirsad

#31405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
Moje mišljenje o načinu pisanja kolege kmirsada sam davno obrazložio. I mogao bih se složiti da je ponekad malo nejasno šta svojim pisanjem želi reći.

Ali ovakvo izvrtanje i prevrtanje napisanog... Neka služi piscu na čast.
Hvala na podršci... pa makar i ovakvoj, s rezervom... nije ni čudo, nekada ni sam sebi nisam jasan... :-D
kmirsad

#31406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nego... Hakize štaš sad... nema Baroša na listama... a nemaš nikog drugog ... jebeno... koga sad napadati, koga ljagati... :|
kmirsad

#31407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pogledao sam malo bolje listu, proguglao neke za koje nisam bio siguran znam li ih... uglavnom sve stručni, kvalifikovani, pošteni, principjelni i borbeni ljudi, bez afera i repova...sjajan izbor...
S jednim od predloženih kandidata/kandidatkinja za parlament TK,također veoma stučnim i kvalifikovanim, bi rado obavio razgovor... čisto u želji da vidim ima li ta osoba intersa, želju i muda da zapostavi neke svoje lične profesionalne interese i politički močne ahbabe, od kojih ostvaruje ličnu finansijsku korist... A jako je važno s njima uči u obračun i konflikt... neke dosadašnje aktivnosti i populistički stavovi po nekim pitanjima, mi ukazuju da ta moja potreba ima razumnog osnova.
Ali, daleko je do izbora... možda njegove dalje aktivnosti uklone te moje, možda neosnovane sumnje.
Zbog jedne takve objave, ja sam izbrisao svoj fb profil i sve svoje komentare, ne iz straha što bih bio prisiljen izgovoriti njihova zvučna imena i istorijat prethodnih dogašanja u koja sam, kao i večina ljudi iz branše, prilično upoznat...nego jer, ne bih izdržao... za za vrlo kratko vrijeme ,sigurno, bih ga žestoko napao. A nije u redu, pred izbore, napadati stranačkog kolegu
kmirsad

#31408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote: Ne znam to tako kao ti... ja nikada nisam prekoračio vrata stranke... iako sam njen član od 2008. dakle istovremeno sa njenim osnivanjem... možda si u pravu... ali meni nikada niko ništa nije naređivao, pričam šta hoču, po svojim moralnim načelima i životnim principima... ne bi se dobro proveo niko ko bi pokušao da mi silom i ucjenom zatvara usta... zbog lajavih usta i iskrenosti me i SKJ izbacio iz Partije 15-20 dana nakon svečanog prijema u stranku... :lol:
naravno, zato što ni ti, kao ni ja, nisi imao ambicije da budeš na tim kojekakvim listama ili u tim organima stranke. ali o tom, po tom.

tebe cijenim zato što imaš stav, neovisno slažem li se ja sa njim ili ne. :wink:
Hvala malakh... :-D ...Moguče, to mi daje slobodu da kažem u lice svakome šta mislim, naravno bez vrijeđanja... Naravno da i ja tebe cijenim... i volim s tobom da plemišem, jer nisi na kraj srca, nisi haternjiv, uvažavaš argumente i borben si... ne kao hakiz, koji me je, kao uvriđena mlada, ipak stavio na Foe listu... :-D
bach

#31409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bach »

Zanimljiv lik. Kandidat KS za Kanton. Njegov je otac izumio tenkovsku granatu za JNA i ta im ista granata raznijela stan.

http://style.ba/novost/25741/alen-girt- ... ki-tekstil
zippoo87

#31411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

nisam znao za ovog...ali odavno bolji tekst i opis porodice nisam procitao
inteletualac i ljudina
Kaligrafija

#31412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kaligrafija »

Moze li neko postati ovde program Nase stranke, sta ce oni to uraditi ako pobijede na izborima, sa kojim strankama ce koalirati, ako budu imali dobre izborne rezultate, sa kojim nece...!??
SSemir

#31413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

bach wrote:Zanimljiv lik. Kandidat KS za Kanton. Njegov je otac izumio tenkovsku granatu za JNA i ta im ista granata raznijela stan.
Cudi me da nisi markale spomenuo, ili neka veca stradanja. Bilo bi ogavnije jos vise od tebe nego ovo
bach

#31414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bach »

SSemir wrote:
bach wrote:Zanimljiv lik. Kandidat KS za Kanton. Njegov je otac izumio tenkovsku granatu za JNA i ta im ista granata raznijela stan.
Cudi me da nisi markale spomenuo, ili neka veca stradanja. Bilo bi ogavnije jos vise od tebe nego ovo
A šta je to tu ogavno...
furlan

#31415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

bach wrote:
SSemir wrote:
A šta je to tu ogavno...
Svaka laz je ogavna pa i ta o stanu unistenom tekovskom granatom.
insomnia78

#31416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

E cuj izumio tenkovsku granatu za JNA :lol:
Sasvim sam siguran da su tenkovi ispaljivali nekakve granate i prije njegovog tatka :lol:
kmirsad

#31417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

http://style.ba/novost/25741/alen-girt- ... ki-tekstil
Zanimljiv lik. Kandidat KS za Kanton. Njegov je otac izumio tenkovsku granatu za JNA i ta ista granata raznijela Markale. Jebo stan ratnih zločinaca...
Takva ti je NS... kandidira djecu ratnih zločinaca...
kmirsad

#31418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

zippoo87 wrote:nisam znao za ovog...ali odavno bolji tekst i opis porodice nisam procitao
inteletualac i ljudina
Pefektan kandidat. Članak dobar, ma samo tako... :thumbup:
kmirsad

#31419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:E cuj izumio tenkovsku granatu za JNA :lol:
Sasvim sam siguran da su tenkovi ispaljivali nekakve granate i prije njegovog tatka :lol:
Nisu... do tatka su ispaljivali rasprskavajuće dum-dum dinje i lubenice...
bach

#31420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bach »

Koliko znam da mu je otac bio divan i genijalan čovjek, sjajan profa na mašinskom. Znam to iz priča mojih rođaka koji su studirali mašinstvo. Umro nekad odmah iza rata. Ulice u našem gradu nose imena po domaćicama koje su poznate po tome da su razvijale dobru pitu, a ne po ljudima kao što je bio prof Girt sa Mašinskog.
SSemir

#31421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

bach wrote:
SSemir wrote:
A šta je to tu ogavno...
Ti...ti i tvoj nacin kako da okaljas ljude
bach

#31422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bach »

SSemir wrote: Ti...ti i tvoj nacin kako da okaljas ljude
Eto po cijeli dan samo razmišljam kako da okaljam ljude. Budalaština.

Kažem, čovjek kao kandidat zvuči sasvim OK, bar ako je suditi prema ovoj priči. Da je više ovakvih ljudi, možda bi nam i bilo bolje.
kmirsad

#31423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hajde, izletilo mu... pokušao da bude duhovit, nije uspjelo... shvatio je grešku.
Kandidat je genijalan... pošten, moralan, čestit, stručan, kompetentan... prečešljao Gugl... ni jedne jedine packe...
NS... U sridu!
bach

#31424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bach »

kmirsad wrote:
Hajde, izletilo mu... pokušao da bude duhovit, nije uspjelo... shvatio je grešku.
Kandidat je genijalan... pošten, moralan, čestit, stručan, kompetentan... prečešljao Gugl... ni jedne jedine packe...
NS... U sridu!
Kada ovakav čovjek odluči ući u politiku, znaš da nije gladež i da nije sirotinja s dna kace koji je u poliktiku ušao da se najede. Kao recimo Asim Sarajlić. Nije ušao u politiku da kupi veš mašinu, auto i iphone. NS je ovakva i onakva, sa mnogo minusa i upitnika, ali nisi osnovani da bi zapošljavali rođake i štimali tendere. Pretpostavljam ni da ovaj čovjek nije takav. Ne znam ga lično i nikada ga nisam vidio.
Roccohljup

#31425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

bach wrote:
kmirsad wrote:
NS... U sridu!
Kada ovakav čovjek odluči ući u politiku, znaš da nije gladež i da nije sirotinja s dna kace koji je u poliktiku ušao da se najede. Kao recimo Asim Sarajlić. Nije ušao u politiku da kupi veš mašinu, auto i iphone. NS je ovakva i onakva, sa mnogo minusa i upitnika, ali nisi osnovani da bi zapošljavali rođake i štimali tendere. Pretpostavljam ni da ovaj čovjek nije takav. Ne znam ga lično i nikada ga nisam vidio.
ne znam covjeka pa mu ne mogu ocjeniti karakter ali biografija mu je ok sto jest jest.
Međutim, ono sto mene plaši kad su ljudi ovog pedigrea u pitanju (a desavalo se i prije), kad i ako ikada uđu u politiku (stranačke funckije ili vlast) i u padnu naš pijačarski sistem funkcionisanja, onda nakon nekog vremena ili dignu ruke i pokupe se (nakon što ih prvo njihovi vlastiti "suborci" marginiziraju jer su ovi dosljedni i stručni te samim tim prijetnja talovima), ili postanu isti ko i svi ostali.
Slično bude i sa strankama koje se osnuju i sve fercera i nekako dok su opozicija al kad udju u vlast pokaze se pravo lice (nije džabe Meša gvoroio onako o vlasti u Derviš i Smrt), sjetimo se samo DFa sa pocetka priče.
Daleko od toga da mislim da bi NS to uradio (mada je i to moguće), ali ako bi se ikada desilo zaista bih bio duboko razočaran ali koga to libo k.....
Locked