Hakiz wrote:malakh wrote:kmirsad wrote:Liberalno demokratska... u smislu organizacije i donošenja odluka... što če reči da svako na unutarstranačkim sastancima može reči šta misli, od GrO do Rukovodsva strane na najvišem nivou... a odluke se donose večinom glasova.
Liberalno socijalna je u pogledu svoje političke profilacije i programskih načela.

pa kakvu laž čovjek iznese, za nepovjerovati (uz veliko poštovanje).
ovo jednostavno nije tačno i lično sam se uvjerio u to. sve zatvoreni krugovi i par ljudi radi šta hoće, kreiraju liste, raspoređuje gdje će ko ići, postavljaju i smjenjuju predsjednike organizacija, naređuju šta će pričati i kako će ko glasati, itd. a kada ih konkretno pitaš zašto ne ulaze u vlast, oni ti odgovore da su dugo gradili stranku, da bi je za četiri godine uništili, a o širenju stranke nemaju ingerencije da pričaju. šta ti to govori?
negdje sam pisao o tim skupovima na kojima sam lično prisustvovao i uvjerio se na šta to sve liči i onda sam saznao da plaćaju ljude koji im pripremaju javne nastupe, da to sve izgleda tako dominantno i idealno.
nema tu liberalizma ni sa glave i sve je to lagumdžijina škola. sdp, df, gs i naša stranka - razlika u par deka.
Čini mi se da mirsad hoće reći da se sve, ali apsolutno sve odluke u NS-u donose na stranačkim referendumima na kojima svaki član stranke da odgovor na postavljeno pitanje pa većina odgovora određuje šta se radi. Na primjer, tako je bilo kada je Albin otišao iz stranke, sigurno da je bilo tako, ne može biti drugačije. A i o situaciji Baroš se na referendumu odlučivalo, donosila odluka da li je to uopšte skandal za stranku ili nije, zaboga, kako bi drugačije nego na referendumu. Sabina Č. kada hoće da nešto izjavi u ime NS-a svoju izjavu predoči članstvu koje joj na referendumu odobri da tu izjavu javno obznani ili ne odobri. Nema druge, sve u NS-u tako ide, transparentno, odlukama većine članstva, ma Švajcarci bi se postidjeli.
Đes Hakize...

... drago mi je što me ipak nisi metnuo na foe listu...
Baš toliki idealista nisam... znam svijet u kojem živimo... puno puta su mi oni u koje sam najviše vjerovao zabili nož u leđa... još kad se vukovi učopore... brrrrr... pa i avlijaneri kad se učopore, postaju ozbiljna prijetnja...
Organizacija hijerarhije, ordinacije i subordinacije o kojoj ti sarkastično govoriš, u stranačkoj organizacija bi bila štetna i komntraproduktivna...jednostavno nefunkcionalna... a i neostvariva...zato postoje niži organi, koje bira lokalni đemat, a koji onda delegiraju svoje najbolje kadrove u više organe, oni u još više...pa onda oni biraju neke svoje najbolje predstavnike i kandidate... tim najboljim predstavnicima se vjeruje i daje sloboda da u skladu i okvirima političkih opredjeljenja stranke... da daju izjave i nastupaju u javnosti samostalno... jer su se kroz unutarnje izbore izprofilisali i isfiltrirali kao najbolji i najodaniji vojnici političke platforme koju zastupaju... ako se pogriješi u njihovom izboru, cijenu uvijek plačaju članovi i simpatizeri stranke koji su im svoju egzistenciju , sudbinu i budučnost bezuslovno povjerili na čuvanje.
Zato je ta odgovornost ogromna.
Cijenu če platiti i oni koju su ih izabrali, jer će biti smijenjeni ili natjerani na ostavke.
Ako se u tom izboru drđžimo pogrešnih kriterija procjene, familijarno poltronske i ahbabske politike odlučivanja,ja tebi ti meni, šteta bi bila ogromna, prije svega po nas, a onda bi mi tražili odgovornost i sjekli i žigosali zauvijek rukovodeču kladu, da bi iverje prštalo na sve strane. Ne vjerujem da bi se iko u Našoj Stranci usudio da se igra sa sudbinom moje djece, mojih najdražih, familijom i sugrađanima... na kraju krajeva i sa svojom.
Nisam vidio liste, nemam pojma ko su... ali kad ih vidim, barem ove moje iz iz mog kantona, odmah ću znati koji su kriteriju upotrebljeni, je li se ko zajebavoa sa mnom, ne bih morao čekati izbore da vidim, odmah bi znao... kao što to znaju i moji sugrađani . Mala smo sredina, svi o svima znamo sve, i ako se i pored toga kandidiraju šuftovi, jajare i nesposobni karijeristi, krivi su oni koji su ih izabrali. I kurva u TK zna ko je otac djeteta... ma zna cijela TK-..
Ako me zajebu, drečaću na sav glas. niko mi neče usta zapušiti. I sad ono što vidim, da ne valja , javno šutim, ne ćelim nanijeti štetu onima u koje vjerujem... neka prođu izbori. Ako prođemo, slavimo, ako izgubimo... jebemo jedni dugima sve po spisku.
Dakle da se razumijemo, ja u ideju Naše Stranke vjerujem, u Našu Stranku vjerujem, vjerujem u njihovo članstvo i Rukovodstvo. Vjarujem u njihove dobre namjere i poštenje.