Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#31376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Najbolje je da jedan od njih odustane, i onom drugom da podršku...po meni je to ŽK, po tebi vjerovatno Falatar...
sve i da odustane komsic i da to bude u korist falatara, ponovo komsicevi glasaci nece glasati za falatara, jer je komsicevim glasacima falatar na cetvrtom ili petom mjestu.

dakle, da bi falatar pobijedio, prvo lobiraj da odustanu zelenika i becirovic, pa ce onda biti lako za komsica.
Nečeš vjerovati, meni je i Zelenika prihvatljiva... u odnosu na Čovića... A Bečirović nema veze s ovim... ili ima...?

EDIT

Nečeš mi vjerovat... meni je ŽK drag... volim ga kao rođenog brata...iskreno i punog srca... ali on je potrošen kadar... kao i ja što sam potrošen i ni za šta... prošlost smo mi obojica... treba nam čovjek budučnosti... neko mlađi, BiH patriota, pošten i čestit, neopterečen bilo kakvim ratnim uspomenama, šovinizmom, nacionalizmom, gnijevom.kriminalom i s kurca meda... a obrazovan, svjetski čovjek, mudar, pragmatičan i iskusan, sa svjetskim vezama i poznanstvima... kao što su Falatar ili Hađikadić...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Nečeš vjerovati, meni je i Zelenika prihvatljiva... u odnosu na Čovića... A Bečirović nema veze s ovim... ili ima...?

EDIT

Nečeš mi vjerovat... meni je ŽK drag... volim ga kao rođenog brata...iskreno i punog srca... ali on je potrošen kadar... kao i ja što sam potrošen i ni za šta... prošlost smo mi obojica... treba nam čovjek budučnosti... neko mlađi, BiH patriota, pošten i čestit, neopterečen bilo kakvim ratnim uspomenama, šovinizmom, nacionalizmom, gnijevom.kriminalom i s kurca meda... a obrazovan, svjetski čovjek, mudar, pragmatičan i iskusan, sa svjetskim vezama i poznanstvima... kao što su Falatar ili Hađikadić...
naravno da bećirović ima veze. veliki broj ljudi koji će glasati za njega su lijevo orijentirani i u bliskoj vezi sa glasačima naše stranke. dakle razočarani glasači sdpa su potencijalni glasači naše stranke i to je jasno kao dan, a pogotovo iz razloga što su bivši kadrovi sdpa sada nosioci listi naše stranke ili visoko pozicionirani na istim.

i nije bitno da li je komšić nekome drag ili ne, bitnija je njegova glasačka snaga, koja je i u ovom trenutku dovoljno jaka da može pomesti dragana čovića ili bilo kojeg drugog kandidata kleptomanskog, ratohuškaškog i razorno-destruktivnog hdza.

kandidat naše stranke će crpiti najviše glasova u sarajevu, zatim malo u tuzli, zenici i bihaću, a u svim ostalim gradovima će biti na nivou statističke greške i to pokazuje njegovo djelovanje i to pokazuje djelovanje njegove stranke, a to djelovanje je apsolutno paralizirano u velikom dijelu države, a najviše očekuju od sarajeva, gdje će ruku na srce, dobro proći.

i taj isti falatar sada proziva komšića, dok za ovih par mjeseci nismo čuli ni riječ protiv čovića i protiv politike hdza.

i kada spominješ čovjeka budućnosti, ja tebe pitam na koju ti budućnost misliš ako sljedeće četiri godine u predsjedništvu države budu sjedili čović i dodik i ako sve najvažnije funkcije u vijeću ministara budu činili upravo kadrovi iz te dvije stranke? možda falatar iskoristi svoje dobre odnose sa makronom, pa makron na konto falatara urgira u evropskom parlamentu, pa evropski parlament zahvaljujući makronu, a koji čini uslugu falataru, uvede sankcije dodiku i čoviću?

i nikada se u isti koš ne mogu stavljati hadžikadić i falatar, to je apsolutni nonsens.
Banksy

#31378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

malakh wrote:
i nije bitno da li je komšić nekome drag ili ne, bitnija je njegova glasačka snaga, koja je i u ovom trenutku dovoljno jaka da može pomesti dragana čovića ili bilo kojeg drugog kandidata kleptomanskog, ratohuškaškog i razorno-destruktivnog hdza.
Koji HDZ, onaj s kojim se tajno sastaje u Širokom brijegu ili onaj s kojim dogovora pozicije i uhljebljenja za svoje sekretare?

On, srećom, ne može više pomesti ni ispredkuće. Oktobar, biro, dobar dan, vi ste. :)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#31379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:
Koji HDZ, onaj s kojim se tajno sastaje u Širokom brijegu ili onaj s kojim dogovora pozicije i uhljebljenja za svoje sekretare?

On, srećom, ne može više pomesti ni ispredkuće. Oktobar, biro, dobar dan, vi ste. :)
ispalio zlatko lagumdzija i banksy povjerovala?

oktobar se blizi, dan opstanka bosne i hercegovine i dan kada komsic mete covica sa politicke scene ;)
Banksy

#31380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

malakh wrote:
Banksy wrote:
malakh wrote:

ispalio zlatko lagumdzija i banksy povjerovala?

oktobar se blizi, dan opstanka bosne i hercegovine i dan kada komsic mete covica sa politicke scene ;)
Priznao Komšić.

Komšić odgovorio SDA Rezultat mog sastanka s Čovićem je izbor Izetbegovića u Predsjedništvo
Biro i mahanje...
malakh

#31381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Banksy wrote: Priznao Komšić.

Komšić odgovorio SDA Rezultat mog sastanka s Čovićem je izbor Izetbegovića u Predsjedništvo
Biro i mahanje...
tog oktobra će se slaviti pobjeda bosne i hercegovine i odlazak na političko smetljište jednog licemjera i destruktivca u likui djelu dragana čovića.
kmirsad

#31382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
malakh wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: Evo stare Banksy... :lol:
halo_ba

#31383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:
malakh wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: Evo stare Banksy... :lol:
Tesko da ce psovanje politicke konkurencije donijeti ijedan glas NS.
Da su kritizirali SDA koliko su kritizirali ostale stranke ljevice, mozda bi i nesto bilo od njih.
kmirsad

#31384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

halo_ba wrote:te]

Da su kritizirali SDA koliko su kritizirali ostale stranke ljevice, mozda bi i nesto bilo od njih.
Počelo da vam se privđa... ovo je već fobično...
halo_ba

#31385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

kmirsad wrote:
halo_ba wrote:te]

Počelo da vam se privđa... ovo je već fobično...
Hajd, valja...
i shanerske provale su pravi put do izborne pobjede.
kmirsad

#31386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Da đaba ne prostačimo... Željko Komšič je odličan čovjek, veliki patriota, borac, junak... kao političar je nula...Neka uzme unuka u krilo... pokazuje odlikovanja, ordene, zahvale, pohvale, plakete... Prošlo mu je političko vrijeme... dao je što je mogao... neka me zovne u kakvu rupu od birtije, da naručimo bubrežnjaka, pača i škembiča... da sa zapijemo ko ljudi jabukovačom... i obnavljamo uspomene kakvi smo nekada ljudi bili... dok smo bili živi...
halo_ba

#31387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

kmirsad wrote:Da đaba ne prostačimo... Željko Komšič je odličan čovjek, veliki patriota, borac, junak... kao političar je nula...Neka uzme unuka u krilo... pokazuje odlikovanja, ordene, zahvale, pohvale, plakete... Prošlo mu je političko vrijeme... dao je što je mogao... neka me zovne u kakvu rupu od birtije, da naručimo bubrežnjaka, pača i škembiča... da sa zapijemo ko ljudi jabukovačom... i obnavljamo uspomene kakvi smo nekada ljudi bili... dok smo bili živi...
Kakve veze ima Zeljko Komsic (koji jeste prilicno potrosen) sa

-ufuranoscu clanstva i funkcionera NS
-njihovom radiusu koji je jedva veci od radiusa brisaca u fice
-cinjenici da ne znaju jesu li posli ili dosli
-njihovoj teznji ka pomirenju, ali samo u "bosnjackim" kantonima
-nedefinisanoj politici, po kojoj su do podne ljevicari a od podne liberali
-opozicionoj taktici napadanja drugih opozicionih kandidata
-vadjenjem kandidata iz sesira
-itd, itd...
stric

#31388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

mislim da malo čitanja ne bi bilo na odmet

https://politike.nasastranka.ba/

:bih:
stric
kmirsad

#31389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

halo_ba wrote:
kmirsad wrote:Da đaba ne prostačimo... Željko Komšič je odličan čovjek, veliki patriota, borac, junak... kao političar je nula...Neka uzme unuka u krilo... pokazuje odlikovanja, ordene, zahvale, pohvale, plakete... Prošlo mu je političko vrijeme... dao je što je mogao... neka me zovne u kakvu rupu od birtije, da naručimo bubrežnjaka, pača i škembiča... da sa zapijemo ko ljudi jabukovačom... i obnavljamo uspomene kakvi smo nekada ljudi bili... dok smo bili živi...

-itd, itd...
Spominješ činjenice... da sada ne navodim obrazoženje i definiciju riječi " činjenica" i šta je sve potrebno da bi nešto nazvali činjenicom...

Ovdje vidim gomilu nakamarnih tvojih i poprilično uopštenih ličnih teza... koje u ovom obliku kako su navedene, bez ijednog jedinog argumenta, vidim isključivo kao političko pljuvački pamflet , pun etiketa sračunatih da se posere po političkom protivniku...
Ja sam iznio jednu svoju tezu o ŽK, i ti si je potvrdio...
Možda sada poredane teze obrazložiš argumentima i dokazima...
Stičem dojam da si ti jedan od onih čije ime nije izašlo iz šešira, i da si zbog toga poprilično ljut...
stric wrote:mislim da malo čitanja ne bi bilo na odmet

stric
Da upravo sam to htio da skinem sa sajta NS.a... ali nisam, jer bih onda morao pojedinačno da skidam pljuvačku sa NS... sve pljuv, po pljuv...:-D
halo_ba

#31390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

kmirsad wrote:
halo_ba wrote:

-itd, itd...
Spominješ činjenice... da sada ne navodim obrazoženje i definiciju riječi " činjenica" i šta je sve potrebno da bi nešto nazvali činjenicom...

Ovdje vidim gomilu nakamarnih tvojih i poprilično uopštenih ličnih teza... koje u ovom obliku kako su navedene, bez ijednog jedinog argumenta, vidim isključivo kao političko pljuvački pamflet , pun etiketa sračunatih da se posere po političkom protivniku...
Ja sam iznio jednu svoju tezu o ŽK, i ti si je potvrdio...
Možda sada poredane teze obrazložiš argumentima i dokazima...
Stičem dojam da si ti jedan od onih čije ime nije izašlo iz šešira, i da si zbog toga poprilično ljut...
stric wrote:mislim da malo čitanja ne bi bilo na odmet

stric
Da upravo sam to htio da skinem sa sajta NS.a... ali nisam, jer bih onda morao pojedinačno da skidam pljuvačku sa NS... sve pljuv, po pljuv...:-D

Argumenti?

Evo, redom

-tvoja (i ostalih NS-ovaca) reakcija na moj post
-izborni rezultati
-protivrjecne izjave funkcionera
-kandidature
-izjave samih funkcionera
-samo procitaj vijesti (ili ovu temu)
-Flautar
-itd, itd.

Zadovoljan?

Najveci problem sa NS (osim ufuranih funkcionera) je: ta stranka cini da se njihovi clanovi osjecaju inteligentni i obrazovani.
Nazalost, uglavnom nisu ni jedno ni drugo. I to ne shvate cak ni kada neki piljar iz nacionalnih stranaka s njima pomete pod.
kmirsad

#31391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

halo_ba wrote:
Argumenti?

Evo, redom

-izborni rezultati
-kandidature
-Flautar
-itd, itd.

Zadovoljan?

Najveci problem sa NS (osim ufuranih funkcionera) je: ta stranka cini da se njihovi clanovi osjecaju inteligentni i obrazovani.
Nazalost, uglavnom nisu ni jedno ni drugo. I to ne shvate cak ni kada neki piljar iz nacionalnih stranaka s njima pomete pod.
Naravno da nisam... :lol: Naravno da i nekim od tvojih tvrdnji, mislim da ima dijelič istine... pa bih se u nekim stvarima mogu s tobom i složiti
Niko nije bezgriješan... velika je to organizacija, a radi po liberalno demokratskim princima a ne po diktaturi i slijepom pračenju jednog vođe... pa bilo pravo čudo da nema nekih razmimoilaženja u mišljenjima i stavovima pojedinaca... da nema... onda ne bi bila liberalno socijalna stranka... Ali ni jedna od pobrojanih ne umanjuje njen kvalitet... u pogledu morala, principjelnosti i poštenja...a to je najvažnije... rezultati takvih stranaka , dolaze sporije, ali su temeljitiji i dugotrajniji... davno su mogli prodati guzicu i obraz i nagrabit se više funkcija...
Nego... zanimama me ona zadnja tvoja tvrdnja... na čemu leši ključ uspjeha ovih što pobjeđuju... na piljarima, na nacionalističkim strankama...
Treba li da NS promjeni svoju političku profilaju iz liberalno socijalne u piljarsko nacionalističku... i pobjedi na izborima...
halo_ba

#31392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

kmirsad wrote:
halo_ba wrote:
Argumenti?

Evo, redom

-izborni rezultati
-kandidature
-Flautar
-itd, itd.

Zadovoljan?

Naravno da nisam... :lol: Naravno da i nekim od tvojih tvrdnji, mislim da ima dijelič istine... pa bih se u nekim stvarima mogu s tobom i složiti
Niko nije bezgriješan... velika je to organizacija, a radi po liberalno demokratskim princima a ne po diktaturi i slijepom pračenju jednog vođe... pa bilo pravo čudo da nema nekih razmimoilaženja u mišljenjima i stavovima pojedinaca... da nema... onda ne bi bila liberalno socijalna stranka... Ali ni jedna od pobrojanih ne umanjuje njen kvalitet... u pogledu morala, principjelnosti i poštenja...a to je najvažnije... rezultati takvih stranaka , dolaze sporije, ali su temeljitiji i dugotrajniji... davno su mogli prodati guzicu i obraz i nagrabit se više funkcija...
Nego... zanimama me ona zadnja tvoja tvrdnja... na čemu leši ključ uspjeha ovih što pobjeđuju... na piljarima, na nacionalističkim strankama...
Treba li da NS promjeni svoju političku profilaju iz liberalno socijalne u piljarsko nacionalističku... i pobjedi na izborima...
Je li liberalno demokratska ili liberalno socijalna? Tu postoji razlika.
A da je bas velika organizacija, to i ne vjerujem.
kmirsad

#31393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Liberalno demokratska... u smislu organizacije i donošenja odluka... što če reči da svako na unutarstranačkim sastancima može reči šta misli, od GrO do Rukovodsva Stranke na najvišem nivou... a odluke se donose večinom glasova.
Liberalno socijalna je u pogledu svoje političke profilacije i programskih načela.
Lično protežiram malo više čvrste ruke...zbog ulizica, izdajnika,karijerista nečasnih namjera i uhljeba... to bih rastjerao iz stranke...
Volio bih da zadnje Pedjine političkr riječi, ne budu..." Tu quoque, Brute, filī mī! "
A to... koliko je velika... po broju članstva sigurno jesta...čim članske karte raade u turnusima po hiljadu komada...
Po bužetu, uposlenicima i autima... ne vjerujem... evo poreženje... SDP ima 120 stalno uposlenih, bez povremenih, privremenih i sezonskih... od čega su 7 samo vozači...
Last edited by kmirsad on 07/08/2018 14:16, edited 2 times in total.
malakh

#31394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Liberalno demokratska... u smislu organizacije i donošenja odluka... što če reči da svako na unutarstranačkim sastancima može reči šta misli, od GrO do Rukovodsva strane na najvišem nivou... a odluke se donose večinom glasova.
Liberalno socijalna je u pogledu svoje političke profilacije i programskih načela.
:lol: :lol: :lol: pa kakvu laž čovjek iznese, za nepovjerovati (uz veliko poštovanje).

ovo jednostavno nije tačno i lično sam se uvjerio u to. sve zatvoreni krugovi i par ljudi radi šta hoće, kreiraju liste, raspoređuje gdje će ko ići, postavljaju i smjenjuju predsjednike organizacija, naređuju šta će pričati i kako će ko glasati, itd. a kada ih konkretno pitaš zašto ne ulaze u vlast, oni ti odgovore da su dugo gradili stranku, da bi je za četiri godine uništili, a o širenju stranke nemaju ingerencije da pričaju. šta ti to govori?

negdje sam pisao o tim skupovima na kojima sam lično prisustvovao i uvjerio se na šta to sve liči i onda sam saznao da plaćaju ljude koji im pripremaju javne nastupe, da to sve izgleda tako dominantno i idealno. :lol: :lol:

nema tu liberalizma ni sa glave i sve je to lagumdžijina škola. sdp, df, gs i naša stranka - razlika u par deka.
kmirsad

#31395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Liberalno demokratska... u smislu organizacije i donošenja odluka... što če reči da svako na unutarstranačkim sastancima može reči šta misli, od GrO do Rukovodsva strane na najvišem nivou... a odluke se donose večinom glasova.
A to... koliko je velika... po broju članstva sigurno jesta...čim članske karte raade u turnusima po hiljadu komada...
Po bužetu, uposlenicima i autima... ne vjerujem... evo poreženje... SDP ima 120 stalno uposlenih, bez povremenih, privremenih i sezonskih... od čega su 7 samo vozači...
:lol: :lol: :lol: pa kakvu laž čovjek iznese, za nepovjerovati (uz veliko poštovanje).

ovo jednostavno nije tačno i lično sam se uvjerio u to. sve zatvoreni krugovi i par ljudi radi šta hoće, kreiraju liste, raspoređuje gdje će ko ići, postavljaju i smjenjuju predsjednike organizacija, naređuju šta će pričati i kako će ko glasati, itd. a kada ih konkretno pitaš zašto ne ulaze u vlast, oni ti odgovore da su dugo gradili stranku, da bi je za četiri godine uništili, a o širenju stranke nemaju ingerencije da pričaju. šta ti to govori?

negdje sam pisao o tim skupovima na kojima sam lično prisustvovao i uvjerio se na šta to sve liči i onda sam saznao da plaćaju ljude koji im pripremaju javne nastupe, da to sve izgleda tako dominantno i idealno. :lol: :lol:

nema tu liberalizma ni sa glave i sve je to lagumdžijina škola. sdp, df, gs i naša stranka - razlika u par deka.
Ne znam to tako kao ti... ja nikada nisam prekoračio vrata stranke... iako sam njen član od 2008. dakle istovremeno sa njenim osnivanjem... možda si u pravu... ali meni nikada niko ništa nije naređivao, pričam šta hoču, po svojim moralnim načelima i životnim principima... ne bi se dobro proveo niko ko bi pokušao da mi silom i ucjenom zatvara usta... zbog lajavih usta i iskrenosti me i SKJ izbacio iz Partije 15-20 dana nakon svečanog prijema u stranku... :lol:
Hakiz

#31396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

malakh wrote:

Čini mi se da mirsad hoće reći da se sve, ali apsolutno sve odluke u NS-u donose na stranačkim referendumima na kojima svaki član stranke da odgovor na postavljeno pitanje pa većina odgovora određuje šta se radi. Na primjer, tako je bilo kada je Albin otišao iz stranke, sigurno da je bilo tako, ne može biti drugačije. A i o situaciji Baroš se na referendumu odlučivalo, donosila odluka da li je to uopšte skandal za stranku ili nije, zaboga, kako bi drugačije nego na referendumu. Sabina Č. kada hoće da nešto izjavi u ime NS-a svoju izjavu predoči članstvu koje joj na referendumu odobri da tu izjavu javno obznani ili ne odobri. Nema druge, sve u NS-u tako ide, transparentno, odlukama većine članstva, ma Švajcarci bi se postidjeli.
malakh

#31397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote: Ne znam to tako kao ti... ja nikada nisam prekoračio vrata stranke... iako sam njen član od 2008. dakle istovremeno sa njenim osnivanjem... možda si u pravu... ali meni nikada niko ništa nije naređivao, pričam šta hoču, po svojim moralnim načelima i životnim principima... ne bi se dobro proveo niko ko bi pokušao da mi silom i ucjenom zatvara usta... zbog lajavih usta i iskrenosti me i SKJ izbacio iz Partije 15-20 dana nakon svečanog prijema u stranku... :lol:
naravno, zato što ni ti, kao ni ja, nisi imao ambicije da budeš na tim kojekakvim listama ili u tim organima stranke. ali o tom, po tom.

tebe cijenim zato što imaš stav, neovisno slažem li se ja sa njim ili ne. :wink:
kluz franjo

#31398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Čini mi se da mirsad hoće reći da se sve, ali apsolutno sve odluke u NS-u donose na stranačkim referendumima na kojima svaki član stranke da odgovor na postavljeno pitanje pa većina odgovora određuje šta se radi. Na primjer, tako je bilo kada je Albin otišao iz stranke, sigurno da je bilo tako, ne može biti drugačije. A i o situaciji Baroš se na referendumu odlučivalo, donosila odluka da li je to uopšte skandal za stranku ili nije, zaboga, kako bi drugačije nego na referendumu. Sabina Č. kada hoće da nešto izjavi u ime NS-a svoju izjavu predoči članstvu koje joj na referendumu odobri da tu izjavu javno obznani ili ne odobri. Nema druge, sve u NS-u tako ide, transparentno, odlukama većine članstva, ma Švajcarci bi se postidjeli.
Moje mišljenje o načinu pisanja kolege kmirsada sam davno obrazložio. I mogao bih se složiti da je ponekad malo nejasno šta svojim pisanjem želi reći.

Ali ovakvo izvrtanje i prevrtanje napisanog... Neka služi piscu na čast.
Novak20

#31399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Jbg dok NS ne uđe u vlast ne možemo znati od kakve su japije napravljeni. Do sada su se redali dokazano nesposobni nosioci vlasti ili ničim zaslužni sateliti. Rezultati su katastrofa.

Realno, NS u KS ima šanse da osvoji vlast ili da bude njen dio pa da pokaže šta zna i koliko može. Ne vidim razloga da im se unaprijed uskraćuje povjerenje.
kmirsad

#31400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
malakh wrote:

Đes Hakize... :-D ... drago mi je što me ipak nisi metnuo na foe listu... :-D
Baš toliki idealista nisam... znam svijet u kojem živimo... puno puta su mi oni u koje sam najviše vjerovao zabili nož u leđa... još kad se vukovi učopore... brrrrr... pa i avlijaneri kad se učopore, postaju ozbiljna prijetnja...
Organizacija hijerarhije, ordinacije i subordinacije o kojoj ti sarkastično govoriš, u stranačkoj organizacija bi bila štetna i komntraproduktivna...jednostavno nefunkcionalna... a i neostvariva...zato postoje niži organi koji delegiraju svoje najbolje kadrove u više organe, oni u još više...pa onda oni biraju neke svoje najbolje predstavnike... tim najbolji predstavnicima se vjeruje i daje sloboda da u skladu i okvirima političkih opredjeljenja stranke da daju izjave i nastupaju u javnosti samostalno... jer su se kroz izbore izprofilisali i isfiltrirali kao najbolji i najodaniji vojnici političke platforme koju zastupaju... ako se pogriješi u njihovom izboru, cijenu uvijek plačaju članovi i simpatizeri stranke koji su im svoju egzistenciju , sudbinu i budučnost bezuslovno povjerili na čuvanje. Zato je ta odgovornost ogromna. Cijenu če platiti i oni koju su ih izabrali, jer će biti smijenjeni ili natjerani na ostavke.
Ako se u tom izboru drđžimo pogrešnih kriterija procjene, familijarno poltronske i ahbabske politike odlučivanja,ja tebi ti meni, šteta bi bila ogromna, prije svega po nas, a onda bi mi tražili odgovornost i sjekli i žigosali zauvijek rukovodeču kladu, da bi iverje prštalo na sve strane. Ne vjerujem da bi se iko u Našoj Stranci usudio da se igra sa sudbinom moje djece, mojih najdražih, familijom i sugrađanima.
Nisam vidio liste, nemam pojma ko su... ali kad ih vidim, barem ove moje iz iz mog kantona, odmah ću znati koji su kriteriju upotrebljeni, je li se ko zajebavoa sa mnom, ne bih morao čekati izbore da vidim, odmah bi znao... kao što to znaju i moji sugrašani . Mala smo sredina, svi o svima znamo sve, i ako se i pored toga se kandidiraju šuftovi, jajare i nesposobni karijeristi, krivi su oni koji su ih izabrali. I kurva u TK zna ko je otac djeteta... ma zna cijela TK-..Ako me zajebu, drečaću na sav glas. niko mi neče usta zapušiti. I sad ono što vidim, a ne valja , šutim, neka prošu izbori. Ako prođemo, slavimo, ako izgubimo... jebemo jedni dugima sve po spisku.
Locked