Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#31376 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

@johnnykola
slazem se u vecini johny samo bih mozda napomenuo da ni lobster a ni spomenute drustvene anomalije nisu obradzivane "od neki dan", masa odlicnih filmova i autora se bavila istim i prije pariza i izbjeglica a bogami i 11 septembra i svega sto nam je on donio. ne propada stari kontinent od jucer i puca po savovima iznutra. ako ko ima zelju da gleda nesto tako samo se malo treba zarovit i cao. a sad uvrede slati na racun rezisera to inekako mogu shvatit ali proglasavat ljude koji vole slicno nesto sebi pustit i uzivat u istom debilima i hipsterima je malo degutantno.
inace sto se "dijaloga" na ovoj temi tice to je odavno poznato...sve se svodi na "ukusi su razliciti" (od cije mise floskule iskreno nekad dize pritisak) - al opet zivjeti u zemlji bez ijednog pravog filmskog kriticara i pomankanja filmske kulture (i kulture uopste :) ) drago mi je da ova tema postoji , ne radi mene nego radi nekog klinca koji ce na nju naletit i jedan ce ga film uvuc i izvuc da mozda za par godina postane iskreni filmski zaludzenik a ne da dr..a po facebooku i na kafama prica o kladionici isl. duboko sam uvjeren da ako se to desi ova tema ima smisla. a mi matori koji u arhivi sivih celija imamo hiljade filmova, za nas je kasno :D zarazeni do kraja zivota.... ;-)
karanana

#31377 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

Marsovac ok. Rekao bih da tu ima nekih rupa, ali u poredjenju sa interstellarom na primjer koji je ko sito, ovaj je remek djelo.
johnnykola

#31378 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

markioni wrote:@johnnykola
slazem se u vecini johny samo bih mozda napomenuo da ni lobster a ni spomenute drustvene anomalije nisu obradzivane "od neki dan", masa odlicnih filmova i autora se bavila istim i prije pariza i izbjeglica a bogami i 11 septembra i svega sto nam je on donio. ne propada stari kontinent od jucer i puca po savovima iznutra. ako ko ima zelju da gleda nesto tako samo se malo treba zarovit i cao. a sad uvrede slati na racun rezisera to inekako mogu shvatit ali proglasavat ljude koji vole slicno nesto sebi pustit i uzivat u istom debilima i hipsterima je malo degutantno.
inace sto se "dijaloga" na ovoj temi tice to je odavno poznato...sve se svodi na "ukusi su razliciti" (od cije mise floskule iskreno nekad dize pritisak) - al opet zivjeti u zemlji bez ijednog pravog filmskog kriticara i pomankanja filmske kulture (i kulture uopste :) ) drago mi je da ova tema postoji , ne radi mene nego radi nekog klinca koji ce na nju naletit i jedan ce ga film uvuc i izvuc da mozda za par godina postane iskreni filmski zaludzenik a ne da dr..a po facebooku i na kafama prica o kladionici isl. duboko sam uvjeren da ako se to desi ova tema ima smisla. a mi matori koji u arhivi sivih celija imamo hiljade filmova, za nas je kasno :D zarazeni do kraja zivota.... ;-)

Slažem se sa svime. Probem je što gro formaša na ovoj temi trenutno aktivnih film smatra samo zabavom. Probajte i nešto drugo, samo bih na to apelovao. Ništa drugo.
markioni

#31379 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

johnnykola wrote:
markioni wrote:@johnnykola

Slažem se sa svime. Probem je što gro formaša na ovoj temi trenutno aktivnih film smatra samo zabavom. Probajte i nešto drugo, samo bih na to apelovao. Ništa drugo.
vazda bilo.
"ovo kriza, raja traze veselo
ko ce slusat' tudju muku"
wolf07

#31381 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by wolf07 »

Složio bih se sa onim što reče @karanana, Marsovac mi je daleko bolji od Interstelara! Sicario mi je blago razočarenje u odnosu na ono što sam mislio da će biti jer je filmu udarena žestoka reklama, početak je sjajan, a onda ga pred kraj svrnu kao da ni sami nisu znali šta hoće da naprave sa filmom. Mislim, kome se yebe za potpis tamo neke žandarke a ispade da je čitava fora u filmu da se ona potpiše na tamo nekakav papir, ono kao - sve je bilo po zakonu!
S druge strane, par dobrih filmova koje bih svakako preporučio su: "The 33" o rudarima iz Čilea koji su zaglavili u onom rudniku pa ih odozdo vadili sto godina! I drugi film "Labyrinth of Lies", istinita priča o pravniku koji se prvi u Njemačkoj ozbiljno pozabavio logorom Aušvic koji je 1958.g. bio skoro totalna nepoznanica široj njemačkoj javnosti, jako zanimljiv film ali bez velike pompe i amerikaniziranja. Doduše, film je Njemački!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31382 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by JoseMujica »

ferratilis wrote:
Eggsy wrote:
ferratilis wrote:Trazim film koji sam nekad davno gledao na tv-u i ostao mi je u sjecanju ali sam zaboravio ime. Njemacki je film, dva tinejdzera provale kod bogatasa u kucu i drze mu porodicu kao taoce. Ti otmicari cesto govore u kameru, kao probijaju cetvrti zid i govore gledaocu "sta bi ti sad uradio?". Zbog toga mi je ostao u sjecanju ali sam zaboravio ime i ne znam nijednog glumca.
Funny games?
To je taj. Svaka cast :thumbup:

Vidim sad da ima i remake, i kao po obicaju su ga ukakili Ameri :-)
samo austrijski :thumbup: beton film...Haneke Tito
Banksy

#31383 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Banksy »

johnnykola wrote:
Njanjavi wrote:
Vaša rasprava je prava preporuka. :thumbup:
markioni

#31384 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

The Hateful Eight....izasli engleski titlovi.
Njanjavi

#31385 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

http://www.imdb.com/title/tt3577624/

Image

A perfect day

Fedja stukan podero, sramota da ga niko ne spomenu prije :roll:
nightvision

#31386 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by nightvision »

markioni wrote:The Hateful Eight....izasli engleski titlovi.
podjoh reci. :lol:
http://www.opensubtitles.org/en/subtitl ... l-eight-en
Banksy

#31387 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Banksy »

Legla bi Karpenterova Magla :D , ako je vrijeme nije pregazilo ...
kakavdanakneiskustvu

#31388 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by kakavdanakneiskustvu »

Banksy wrote:Legla bi Karpenterova Magla :D , ako je vrijeme nije pregazilo ...
a i ova novija,od prije nekoliko godina
Snake Eyes

#31389 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

Sicario, uistinu odličan.
johnnykola

#31390 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Njanjavi wrote:http://www.imdb.com/title/tt3577624/

Image

A perfect day

Fedja stukan podero, sramota da ga niko ne spomenu prije :roll:
http://forum.klix.ba/sff-2015-t136854s25.html#p11664573
kakavdanakneiskustvu

#31392 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li di caprio u gl. ulozi?
razbu

#31393 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by razbu »

kakavdanakneiskustvu wrote:

je li di caprio u gl. ulozi?
aha :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31394 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by JoseMujica »

vidim da su krenuli oni screneri za Oskara...jel ko gledo šta, jel ima preporuka i kakvi su snimci?
Drvosjeca iz Dejcica

#31396 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Saka wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Saka wrote:Image
Dobar! :D
Revenant i The Martian je grehota gledati u nekom divljem snimku. Čekam BLRay rip pa da pogledam.
Nacekaces se. :)
Taman kad izadje HD zaboravicu ga pa ga opet gledam.
A nije los snimak, dosta bolji od Marsovca.
Izašao danas 1080p "The Martian", pogledao ga i dobar je film mada sam za sekundu očekivao više. Poredeći sa Interstellarom meni je Interstellar bolji film.
sizifinho

#31397 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

Nisam shvatio neke od forumaša, bar mi neke izjave nisu jasne.

Neko reče - "film se gleda samo kao zabava" ali ta rečenica je postavljena tako da ispade da film može biti zabava i umjetnost (na koju se vjerovatno mislilo). Ako je film zabava - nije umjetnost i obrnuto?
Ne razumijem to.

Ja film cijenim kao umjetnost, ali mi je jako bitno koliko je film zabavan. To je na kraju mjerilo filma u mojim očima. Ali onda ispade da ja ne doživljavam umjetnost kako treba, jer mi je John Wick bio pravo dobar.
A bio mi je dobar i The Room koji se smatra indie umjetnošću.
Ja kažem da su oba umjetnost.

Umjetnost je u očima promatrača.
Al šta ja znam.
Moenx

#31398 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Moenx »

Recimo film agent 47 sjajan film
Gledao sam ga preko flah plejera, ali posto vidim da se ovdje gledaju samo hd opcije misim da bi taj film zasluzio da se odgleda pri vecoj rezoluciji
A film the mairtian je toliko bezveze da ga nisam odgledao do kraja -- ako je to onaj gdje tip sadi na marsu krompir i tako prezivljava
Iterstellar je ipak film sa mnogo mnogo vise fantazije mnogo vise price izgradjenih likova petlji-- jendom rjecju filmcina
Od nekih starijih filmova koji su i siromasniji po nekim efektima ali su imali svoj stil zaplet , a doduse danas se snimaju ubi boze filmovi-- valjda svako moze snimati pa to i radi -- recimo jedna od top tema jeste da se film snima rucnom kamerom gdje likovi prolaze kroz nekakve rialiti situacija malo tu ima kvaliteta -- ima i thriller horor vacancy iz 2007-- nije los fino odradjen
johnnykola

#31399 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

sizifinho wrote:Nisam shvatio neke od forumaša, bar mi neke izjave nisu jasne.

Neko reče - "film se gleda samo kao zabava" ali ta rečenica je postavljena tako da ispade da film može biti zabava i umjetnost (na koju se vjerovatno mislilo). Ako je film zabava - nije umjetnost i obrnuto?
Ne razumijem to.

Ja film cijenim kao umjetnost, ali mi je jako bitno koliko je film zabavan. To je na kraju mjerilo filma u mojim očima. Ali onda ispade da ja ne doživljavam umjetnost kako treba, jer mi je John Wick bio pravo dobar.

Al šta ja znam.
Probem je što gro formaša na ovoj temi trenutno aktivnih film smatra samo zabavom. = Problem je što većina forumaša na ovoj temi trenutno aktivnih film smatra samo zabavom. Eto, ti nisi među većinom, jer kad pokreneš film ne želiš samo zabavu iako ti je jako bitna.

Dodatni problem ovdje je što opet trenutno aktivnih većina forumaša misli da recimo Lobstera ili neki dugi film, npr., Pleme od Slaboshpitskog ili Levijatana od Zvyagintseva ljudi sebi zapuste eda bi se samobičevali i sebi nabijali nivo, a ne zato što upravo takve filmove pored umjetnošću smatraju i zabavnim i kroz tu prizmu u njima dodatno uživaju.

A ne, to su hipsteri i šatro net sociolozi. Manite se te priče, kao što napisa Markioni.

P.S. Pa i ja sam otišao pogledati posljednjeg Jasmina Starvorsa i smatram ga super zabavnim filmićem, ali u biti reciklažom prethpodnih Dragoljub Milo Vasić pelikula. I da, među top deset najdražih dosad pogledanih filmova mi je:

Image

<3<3<3<3<3<3<3<3
yoda82

#31400 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by yoda82 »

johnnykola wrote:
sizifinho wrote:Nisam shvatio neke od forumaša, bar mi neke izjave nisu jasne.

Ne razumijem to.

Al šta ja znam.
Probem je što gro formaša na ovoj temi trenutno aktivnih film smatra samo zabavom. = Problem je što većina forumaša na ovoj temi trenutno aktivnih film smatra samo zabavom. Eto, ti nisi među većinom, jer kad pokreneš film ne želiš samo zabavu iako ti je jako bitna.

Dodatni problem ovdje je što opet trenutno aktivnih većina forumaša misli da recimo Lobstera ili neki dugi film, npr., Pleme od Slaboshpitskog ili Levijatana od Zvyagintseva ljudi sebi zapuste eda bi se samobičevali i sebi nabijali nivo, a ne zato što upravo takve filmove pored umjetnošću smatraju i zabavnim i kroz tu prizmu u njima dodatno uživaju.

A ne, to su hipsteri i šatro net sociolozi. Manite se te priče, kao što napisa Markioni.

P.S. Pa i ja sam otišao pogledati posljednjeg Jasmina Starvorsa i smatram ga super zabavnim filmićem, ali u biti reciklažom prethpodnih Dragoljub Milo Vasić pelikula. I da, među top deset najdražih dosad pogledanih filmova mi je:

Image

<3<3<3<3<3<3<3<3
Ne vidim što je problem ako neko film smatra samo zabavom. Naravno da nije pojam zabave isti za svakoga. Npr. mojoj djevojci je zabava otići u muzej umjetnosti, a meni odlazak na Željinu tekmu. I pojam umjetnosti je za sve nas različit. Meni je umjetnost jedno, tebi drugo, a nekom nešto treće.
Post Reply