Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote: Nisam se zbunio... to što si nabrojao sam znao... ali to što imaju nabrojani, na nivou je statističke greške... njihovi rezultati govore o njihov neradu i nezainteresiranosti... posebno sa aspekta glasačkog potencijala iz dijaspore...koja je največim dijelom iz RS-a... isključivi razlog njihovog postojanja u RS je populističke prirode... kao i koristoljublje- tj. da se određeni broj nihovih kadrova uhljebe na Bužet RS-a, a neka njihova rodbina i ahbabi, na buđet Federacije i Države... Bošnjaci u RS -u svoj patriotizam, slogu i jedinstvo dokazali izborom načelnika Srebrebrnice...
Bezobrazluk je pominjati Pedjdinu nacionalnost u ovom kontekstu...
pa saberi osvojene mandate pojedinačno po gradovima i onda ćeš vidjeti da je to daleko od statističke greške.

i najsmješnije mi je kada o uhljebljivanju pričaju pristalice stranke koja egzistira samo u sarajevu i jako malo u tuzli, zenici i bihaću i koja ne pokazuje ni zrno tendencije da se širi, da raste i da se razvija, kao ni zrno želje da sutra uđe u vlast i preuzme odgovornost.

i ako već spominjemo najveće budžetske parazite, onda je svita naše stranke, pogotovo mislim da ove izabrane u vijećima i skupštini kantona sarajevo, jer uzimaju šakom i kapom, među prvima, a posao im je samo jednom mjesečno doći na sjednicu i pročitati ono što im drugi pripreme, da dobro si pročitao, ono što im drugi pripreme.
Last edited by malakh on 06/08/2018 15:47, edited 1 time in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#31352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:
malakh wrote:
zašto je bezobrazno što neko kaže da je peđa srbin. evo u ovom slučaju, zašto sam ja bezobrazan ako sam rekao da je predsjednik naše stranke srbin?
Zato što si time poručio... Pedja Srbine... idu u Republiku Srpsku pa tamo među svojima širi svoje građanske ideje... od toga , do... Pedja četniku... je samo tanka crvena nit... E... zato je bezobrazno i neljudski...
poručio u tvojoj glavi i tako i razmišljaju oni koji ga brane. čovjek je u domu naroda fbih i izjašnjava se kao srbin, a uz to je i predsjednik jedne građansko-liberalne stranke i to što je srbin, je samo olakšica da u banja luci bude lakše prihvaćen.

te konotacije da ga neko optužuje za četništvo, okači mačku o rep.
kmirsad

#31353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:Stjepan Kljujić o Našoj stranci,

sve to samo zato što ga prije pet godina nisu podržali u kandidaturi za gradonačelnika.

SDU ne odustaje od Kljuića, Naša stranka želi novog kandidata

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdu-ne- ... /130319071
Koliko su oni tad bili hinje, toliko se on sad ponaša starački iskompleksirano.
Ne znam zašto su bili hinje...Kljujića i njegov komentar sada razumijem... ljut je na njih što ga nisu podžali i sada im se sveti...
pemanapemani

#31354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
pemanapemani wrote:
Neće biti bezobrazno kada budeš potencirao da je Željko Komšić Hrvat i spočitavao mu zašto ne ide tražiti glasove u zapadnu Hercegovinu.
isto spočitavao i onda vidio da je npr taj isti željko komšić 2010. godine u hercegovini imao cirka 35-40 hiljada glasova i da je na zadnjim lokalnim izborima njegova stranka imala vijećnike u jednom livnu ili pak neumu, pa sam ga prestao kritizirati.
Naveo sam zapadnu Hercegovinu, a ne čitavu Hercegovinu.

Pa i NS je pokušala otvorenom koalicijom sa strankom iz manjeg entiteta pridobiti povjerenje građana, pa je popljuvana od "patriota" da su velikosrpski projekat.
malakh

#31355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

pemanapemani wrote:

Pa i NS je pokušala otvorenom koalicijom sa strankom iz manjeg entiteta pridobiti povjerenje građana, pa je popljuvana od "patriota" da su velikosrpski projekat.
od patriota ili od mirnesa ajanovića?
pemanapemani

#31356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
pemanapemani wrote:

od patriota ili od mirnesa ajanovića?
Pa tada je i Mirnes bio patriot, odnosno, on je mislio da jeste, pa je kasnije odbačen kao iskorišten kondom i povukao se iz politike.
kmirsad

#31357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:
malakh wrote:
zašto je bezobrazno što neko kaže da je peđa srbin. evo u ovom slučaju, zašto sam ja bezobrazan ako sam rekao da je predsjednik naše stranke srbin?
Zato što si time poručio... Pedja Srbine... idu u Republiku Srpsku pa tamo među svojima širi svoje građanske ideje... od toga , do... Pedja četniku... je samo tanka crvena nit... E... zato je bezobrazno i neljudski...
poručio u tvojoj glavi i tako i razmišljaju oni koji ga brane. čovjek je u domu naroda fbih i izjašnjava se kao srbin, a uz to je i predsjednik jedne građansko-liberalne stranke i to što je srbin, je samo olakšica da u banja luci bude lakše prihvaćen.

te konotacije da ga neko optužuje za četništvo, okači mačku o rep.
Ne pravi se blesan... znaš dobro da si mislio baš ovo što sam napisao...
A i ova tvoja glupost, da će mu kao srbinu... kao predsjedniku jedne građansko-liberalne stranke koja propagira jedinstvenu cjelovitu BiH biti samo olakšica da u Banja Luci bude lakše prihvaćen... potvršuje moju tvrdnju. Znaš ti dobro da bi Pedji Srbinu, mnogi srbi najrađe otkinuli glavu... tako je i Srđanu Aleksiću u Trebinju bila olakšica što je srbin...
Đaba se nadate...
malakh

#31358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Ne pravi se blesan... znaš dobro da si mislio baš ovo što sam napisao...
A i ova tvoja glupost, da će mu kao srbinu... kao predsjedniku jedne građansko-liberalne stranke koja propagira jedinstvenu cjelovitu BiH biti samo olakšica da u Banja Luci bude lakše prihvaćen... potvršuje moju tvrdnju. Znaš ti dobro da bi Pedji Srbinu, mnogi srbi najrađe otkinuli glavu... tako je i Srđanu Aleksiću u Trebinju bila olakšica što je srbin...
Đaba se nadate...
:lol: :lol:

sada sam i belsav? pa zar te toliko pogodila istina?

činjenica da postoje samo u sarajevo, te djelimično u tuzli, zenici i bihaću, zapravo i pokazuje ko glasa za njih i na čije glasove ciljaju i koji im je priparni cilj.

a ta priča kako bi neki srbin otkinuo glavu peđi je obična priča za malu djecu, jer se pričalo i da bi bajiću otkinuli glavu, pa čovjek drži javne tribine po rsu ispred nevladinih organizacija.

mani se ćorava posla i ne brani neodbranjivo.
malakh

#31359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

pemanapemani wrote:
Pa tada je i Mirnes bio patriot, odnosno, on je mislio da jeste, pa je kasnije odbačen kao iskorišten kondom i povukao se iz politike.
a ko ih je još napadao mimo mirnesa? sdp, sda, sbb?

i taj mirnesov napad je na kraju bio obična sprdačina da se ljudi nasmiju, zbog njegovog ekscesa sa muhom.
kluz franjo

#31360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

malakh wrote:
pemanapemani wrote:
Neće biti bezobrazno kada budeš potencirao da je Željko Komšić Hrvat i spočitavao mu zašto ne ide tražiti glasove u zapadnu Hercegovinu.
isto spočitavao i onda vidio da je npr taj isti željko komšić 2010. godine u hercegovini imao cirka 35-40 hiljada glasova i da je na zadnjim lokalnim izborima njegova stranka imala vijećnike u jednom livnu ili pak neumu, pa sam ga prestao kritizirati.
A gdje si vidio tih 35-40 hiljada glasova u Hercegovini? Može li neki izvor? Hvala
malakh

#31361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kluz franjo wrote: A gdje si vidio tih 35-40 hiljada glasova u Hercegovini? Može li neki izvor? Hvala
stranica izbori.ba i saberi, od neuma do konjica. ako ti nije mrsko, naravno.

nema na čemu. i drugi put.
kluz franjo

#31362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

malakh wrote:
kluz franjo wrote: A gdje si vidio tih 35-40 hiljada glasova u Hercegovini? Može li neki izvor? Hvala

Nije mi mrsko, dapače.

Livno, Kupres, Prozor, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Š. Brijeg, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac, Ravno.
Zbir 4.972
Mostar (zbirno) 10.627
Konjic - 4.423
Jablanica - 2.303

pozdrav
malakh

#31363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kluz franjo wrote:
malakh wrote:

Nije mi mrsko, dapače.

Livno, Kupres, Prozor, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Š. Brijeg, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac, Ravno.
Zbir 4.972
Mostar (zbirno) 10.627
Konjic - 4.423
Jablanica - 2.303

pozdrav
eto, bio si vrijedan pa si kolegi odkruglu cifru rekao, s opaskom da si u prvom redu fulio stotinjak glasova, ali više manje.

hvala na ispravci mog krivog navoda.
kmirsad

#31364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote: eto, bio si vrijedan pa si kolegi odkruglu cifru rekao, s opaskom da si u prvom redu fulio stotinjak glasova, ali više manje.

22 325...prilična razlika između 35 000 - 40 000
malakh

#31365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:
malakh wrote: eto, bio si vrijedan pa si kolegi odkruglu cifru rekao, s opaskom da si u prvom redu fulio stotinjak glasova, ali više manje.

i to izvan sarajeva, bihaca, tuzle i zenice i to u hercegovini. wauuuu.
zippoo87

#31366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

meni se cini da NS trenutno ima problem ,jer ne znam ko bi im mogao voditi izborni stab i kampanju
svi oni koji su to znali i radili do sada su ili otisli ili su na izlaznim vratima (Zuhric,Gratz,ona ekipa oko Zuhrica) a oni koji to misle da znaju (Sabina C.) ne znaju i nisu za toga...tako da ovako mlako ljeto niko nije ocekivao...posebno jer su se sve stvari poklopile opoziciji
kampanja je vec pocela i fakticki bi sada svaki dan trebalo da se ide sa nekom pricom,da se namecu teme i politike,da se pomalo i napada vlast ali ne napadima kao do sada,nego okrenuti njihovu pricu protiv njih argumentima...uzeti njihova obecanja pa pokazivati da su slagali...uzeti im sve greske i lagano ih kljucati a NS nista...samo se Pedja oglasava kojekakvim intervjuima a to dodje do 1% populacije

Pedja mora vec sada podijeliti zadatke svima u stranci i da se krene...nema se sta cekati ...a i ona prica da ce doci co prezasicenja informacijama kod nas ne pije vodu...mi smo navikli da nas se psihicki ubija svaki dan i evo ljudi opet zivi...treba se pokrenuti,12 i 5 je
Falatar vodi svou licnu kampanju...od njega i njegovog rada sigurno nece biti ni bolji ni losiji rezultat stranke ukupno...
u TK je aktivirana ekipa,Jasmin Alic,Zvjezdan,Selim...tamo se nesto desava...ima bruku ovih ekoloskih problema,isticanja otpadnih i zagadjenih voda u Sprecu a to je njegov domen,pa se on eksponira
ne znam zasto NS ne istrazi malo ove probleme,sve ovo oko giKILA i ostalih je povezano sa SDA,PDA i kriminalcima na vlasti,oni su im dali dozvole i prodali fabrike za 1 KM...zasto se tu ne udara ...neke mi stvari bas nisu jasne
do sada sto se tice priprema za izbore,uveliko se radilo,od maja se krene u pripreme,liste,teme,okupljanje ljudi...sada nista ,barem ja ne vidim nista
furlan

#31367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

kmirsad wrote:
furlan wrote:Kmirsaga kakva je situacija na frontu,hoce li se od FSR uspjeti preinaciti sta u FGR? :lol:
:lol: :lol: :lol: Ma što bi preinačavali išta...neka ih... ako im uzmem i taj argument, izmistit će šta stvarno gore... vako mogu samo da pišaju uz vjetar... :lol:
A mozda da citiras Dr Goga. mescini da je to nick, da ne trazim.:D
Apropo gospodina sa leptir masnom uz svo duzno poštovanje,nesto ne znam dokle je njegova stranka dobacila, naravno mislim na onu Republikansku, ne na HDZ niti SDU, ko zna jos koju s kojom je u medjuvremenu surovao. :lol:
Hakiz

#31368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:meni se cini da NS trenutno ima problem ,jer ne znam ko bi im mogao voditi izborni stab i kampanju
svi oni koji su to znali i radili do sada su ili otisli ili su na izlaznim vratima (Zuhric,Gratz,ona ekipa oko Zuhrica) a oni koji to misle da znaju (Sabina C.) ne znaju i nisu za toga...tako da ovako mlako ljeto niko nije ocekivao...posebno jer su se sve stvari poklopile opoziciji
kampanja je vec pocela i fakticki bi sada svaki dan trebalo da se ide sa nekom pricom,da se namecu teme i politike,da se pomalo i napada vlast ali ne napadima kao do sada,nego okrenuti njihovu pricu protiv njih argumentima...uzeti njihova obecanja pa pokazivati da su slagali...uzeti im sve greske i lagano ih kljucati a NS nista...samo se Pedja oglasava kojekakvim intervjuima a to dodje do 1% populacije

Pedja mora vec sada podijeliti zadatke svima u stranci i da se krene...nema se sta cekati ...a i ona prica da ce doci co prezasicenja informacijama kod nas ne pije vodu...mi smo navikli da nas se psihicki ubija svaki dan i evo ljudi opet zivi...treba se pokrenuti,12 i 5 je
Falatar vodi svou licnu kampanju...od njega i njegovog rada sigurno nece biti ni bolji ni losiji rezultat stranke ukupno...
u TK je aktivirana ekipa,Jasmin Alic,Zvjezdan,Selim...tamo se nesto desava...ima bruku ovih ekoloskih problema,isticanja otpadnih i zagadjenih voda u Sprecu a to je njegov domen,pa se on eksponira
ne znam zasto NS ne istrazi malo ove probleme,sve ovo oko giKILA i ostalih je povezano sa SDA,PDA i kriminalcima na vlasti,oni su im dali dozvole i prodali fabrike za 1 KM...zasto se tu ne udara ...neke mi stvari bas nisu jasne
do sada sto se tice priprema za izbore,uveliko se radilo,od maja se krene u pripreme,liste,teme,okupljanje ljudi...sada nista ,barem ja ne vidim nista
1. Zagrizli, pa tek onda vidjeli da im je zalogaj prevelik.

2. Stranka služi samo kao pokriće da bi nekolicina ljudi dobila poslove i plate u skupštinama i sličnim mjestima.

3. Ko zna, možda imaju dobro napravljen dugoročni plan koji će za 30-50 godina donijeti rezultate.

4. U oktobru spektakl, NS pobjeđuje sa najmanje 55% vlasti na svim nivoima i kada se potvrde zvanično rezultati, od ponedjeljka počinje pravna država (copyright Muhamed Čengić)

Neka svako izabere koji mu se odgovor više sviđa.

Iskreno, meni sve više stranaka liči na situaciju kao kada švercer ima stol na pijaci ili na ulici i mizerno plaća nekog jadnika da stoji za tim stolom i prodaje robu sa kojom ima samo gubitak e da bi imao registrovanu djelatnost ili firmu, a pravi posao i prava lova su negdje drugo, u nekom političko-ekonomskom dark netu. Ma, na kraju će ispasti da je svaka takva.
kmirsad

#31369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

zippoo87 wrote:meni se cini da NS trenutno ima problem ,jer ne znam ko bi im mogao voditi izborni stab i kampanju

:roll: :( I ja... sve nešto čekam da počne... osječam se ko nekad... u Sapni... zrak treperi od napetosti...danima čekali, pripremali, sastanci...Prva Podrinjska... proboj do Cerske... pravi se koridor...Dolaze sa svih strana... Tenk u Sapni s dvije granate... udarna jedinica, Teočak ovdje, udarna Golubovi, ondje... Rainci, neka kuča... puno to... škola puna i ona...Živnički dom kulture ili neka škola tamo, ne sječam se više... puna vojske i MTS-a, stižu sa svih strana, Gračanica, Lukavac, Srebrenik, Gradačac, djelovi Tuzlanskih, cigare umotane u Oslobođenje dijele se na sve strane, Vek, Kolombo... izviđaći javljaju... protivnik demoralisan, prepadnut, dezertiraju, prazne rovovove odoše djeci, ženama, kučama... u Peljave, Priboj, Lopare, Pelemiše, Ugljevik, Bijeljinu...
U dogovoreno vrijeme...udariše samo Ose, izgiboše ih gomila... ostali...
Karabituša...
Posvađali se u štabu ko će vodit...svi svoje povukoše...
Last edited by kmirsad on 07/08/2018 06:56, edited 1 time in total.
kmirsad

#31370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:
kmirsad wrote:
furlan wrote:Kmirsaga kakva je situacija na frontu,hoce li se od FSR uspjeti preinaciti sta u FGR? :lol:
:lol: :lol: :lol: Ma što bi preinačavali išta...neka ih... ako im uzmem i taj argument, izmistit će šta stvarno gore... vako mogu samo da pišaju uz vjetar... :lol:
A mozda da citiras Dr Goga. mescini da je to nick, da ne trazim.:D
Apropo gospodina sa leptir masnom uz svo duzno poštovanje,nesto ne znam dokle je njegova stranka dobacila, naravno mislim na onu Republikansku, ne na HDZ niti SDU, ko zna jos koju s kojom je u medjuvremenu surovao. :lol:
Jedan je dr. Gog...
Ja juče izbrisao svoj profil na FB... dokurčilo mi lajkanje, šerovanje i vicevi sa skrivenim smislom...neko, nešto, treba, mora, može,drži se pet stražnjih rezervnih vrata, za povlačenje, na rezervni položaj... puno jajara, malo mudonja... Pedji i još nekolicini skidam kapu...
A Kljujić... ma ko ga jebe... nebitan je...
Haj... još da vidimo, možda se krije kakva Nora iz brda, za finale... al čisto sumnjam ne bije boj artiljerija i ulickani štabski oficiri, nego srce u junaka, minobacači 81mm, ofanzivne ručne bombe i bakanđe...Dug je dan
halo_ba

#31371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

kmirsad wrote:

Daleko vise nego glasovi NS za cijelu BiH.
kmirsad

#31372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

halo_ba wrote:
kmirsad wrote:

Daleko vise nego glasovi NS za cijelu BiH.
Ništa ja nisam poredio... samo sam rekao da je razlika u cifri broja ŽK glasova osvojenih u Zapadnoj Hercegovini koju je naveo malakh drastično manja nego što je istinit podadatak... ne par stotina, nego 17 675... Drugo, to su rezultati sa nekih prošlih izbora i nisu nikakvo mjerilo kakav će odnos biti na ovim izborima... ima još vremena da izbora, da i Komšić(DF) i Falatar (Naša Stranka) povečaju ili smanje broj glasova. Nižta nečemo znati do prebrojavanja glasova... Na rezultatima onih prošlih možemo samo da se grijemo ili smrzavamo...žalimo ili radujemo... Najbolje je da jedan od njih odustane, i onom drugom da podršku...po meni je to ŽK, po tebi vjerovatno Falatar...
malakh

#31373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Najbolje je da jedan od njih odustane, i onom drugom da podršku...po meni je to ŽK, po tebi vjerovatno Falatar...
sve i da odustane komsic i da to bude u korist falatara, ponovo komsicevi glasaci nece glasati za falatara, jer je komsicevim glasacima falatar na cetvrtom ili petom mjestu.

dakle, da bi falatar pobijedio, prvo lobiraj da odustanu zelenika i becirovic, pa ce onda biti lako za komsica.
djkurt

#31374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by djkurt »

kmirsad wrote:
djkurt wrote:Na kraju se samo može zaključiti da NS također nije džavotvorna stranka, već kao i sve ostale politikantska.
Ne može se iz toga izvuči takav zaključak...sem ako nisi zlonamjeran... naprotiv... može samo suprotan...Iz dijela se zaključci izvode... Isjednačiti NS sa drugim strankama... recimo SDA... ma za nevjerovati...
Iz sve ove dosadašnje vaše priče se moj zaključakl može ivesti itekako. Najelokventniji primjer je upravo ta ograničenost na jedan određeni prostor uutar i bih i ovo bespotrebno gubljenje vremena na čavrljanje na forumu.
zippoo87

#31375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

na prvu izgleda i nebitno ko ce biti novi clanovi predsjednistva a onda kada malo skontas,da nije nimalo nebitno,jer su oni ogledalo drzave van granica i ti koji bi trebali da jacaju drzavu a kod nas je obrnuto...oni se svim silama trude da je sto vise sruse i jos se takmice ko ce najvise nastetiti a najtuznije je sto to rade,jer se to kao svidja njihovim biracima...pa gdje bi bili svi mi da nemamo sluzbeno drzavu,bili bi jedan komad ledine/zemlje i nista vise
drugo,jako je bitno ko je na fuknciji...dovoljno je pogledati samo par pozitivnih primjera politicara koji rade i zele popraviti stanje (Sarovic,Edin Delic,Pedja kojovic,...) i onda se zamislis,sta bi bilo,kada bi barem ovakvih bilo 50% a ne 1%
e da bi se ovakva praksa prekinula i promijenila...treba glasati za nove ljude...da se ovi sa 20+ godina staza i dva postavljena pitanja (ili nijedno,kao Komsic) konacno uklone i da dodje neko svjez,zeljan napretka a ovi matuzalemi sto zive dobro upravo u ovom "statusu quo" koji su sebi napravili...i pozicija i oopozicija...jer osim Nase Stranke,sve stranke su ucestvovale u vlasti
Locked