pa saberi osvojene mandate pojedinačno po gradovima i onda ćeš vidjeti da je to daleko od statističke greške.kmirsad wrote: Nisam se zbunio... to što si nabrojao sam znao... ali to što imaju nabrojani, na nivou je statističke greške... njihovi rezultati govore o njihov neradu i nezainteresiranosti... posebno sa aspekta glasačkog potencijala iz dijaspore...koja je največim dijelom iz RS-a... isključivi razlog njihovog postojanja u RS je populističke prirode... kao i koristoljublje- tj. da se određeni broj nihovih kadrova uhljebe na Bužet RS-a, a neka njihova rodbina i ahbabi, na buđet Federacije i Države... Bošnjaci u RS -u svoj patriotizam, slogu i jedinstvo dokazali izborom načelnika Srebrebrnice...
Bezobrazluk je pominjati Pedjdinu nacionalnost u ovom kontekstu...
i najsmješnije mi je kada o uhljebljivanju pričaju pristalice stranke koja egzistira samo u sarajevu i jako malo u tuzli, zenici i bihaću i koja ne pokazuje ni zrno tendencije da se širi, da raste i da se razvija, kao ni zrno želje da sutra uđe u vlast i preuzme odgovornost.
i ako već spominjemo najveće budžetske parazite, onda je svita naše stranke, pogotovo mislim da ove izabrane u vijećima i skupštini kantona sarajevo, jer uzimaju šakom i kapom, među prvima, a posao im je samo jednom mjesečno doći na sjednicu i pročitati ono što im drugi pripreme, da dobro si pročitao, ono što im drugi pripreme.