Demokratska fronta Željko Komšić

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Dr Arsla wrote: Na Tk su na nivou statističke greške. Od 4 Poslanika u Skupštini Tk 2 su ih napustila a vrlo vjerovatno da će ubrzo izgubiti još jednu Poslanicu. Na lokalnim izborima nisu se ni prijavili u 4 opštine a u 4 nisu uspjeli preći izborni prag. U Gradačcu, Gračanici i Kladnju jedva po jedan Vijećnik, u Tuzli u kojoj imaju državnog Poslanika (Damir Bećirović), dva federalna Zastupnika (Mahir Mešalić i Saša Mitrović) te imali su 2 kantonalna Poslanika, svega su osvojili 2 mjesta u gradskoj skupštini. Najbolje su prošli u Lukavcu sa 3 Vijećnika ali i to na krilima nezavisnog kandidata za načelnika prof.dr. Delića. Poslije izbora su na Tk u totalnom rasulu, pojedini Povjerenici su dali ostavke a još nisu novi imenovani. U nekim opštinama na Tk bukvalno nemaju koga imenovati Povjerenikom jer ljudi bježe od njih kao da imaju kugu
u sarajevu je slična situacija. u centru su im ostala 2 zastupnika od 5, u starom gradu 2 od 3, u novom sarajevu 3 od 6, u novom gradu im je jedan otišao, a na ilidži, u hadžićima i trnovu su pindžini poslušnici.

spade komšić da na prste jedne ruke može izbrojati vijećnike u sarajevu.
putokaz1

#31352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ako je kod mene to 1800 glasova(2016) šta očekivat 2018 ako budu samo izašli 650?
znači ako budu sami
maksimum 1 kantonalni zastupnik u svim kantonima
PeraDzetic

#31353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PeraDzetic »

malakh wrote: a na ilidži, u hadžićima i trnovu su pindžini poslušnici.

spade komšić da na prste jedne ruke može izbrojati vijećnike u sarajevu.
Mislim da griješiš...da su Pindzini otišli bi za njim...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#31354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

PeraDzetic wrote:
jesi li 100% siguran da nisu otišli ili da neće otići?

znači li ti nešto podatak da je velika većina vijećnika koji su izabrani u hadžićima, trnovu i ilidži (ispred dfa naravno) u rodbinskoj vezi sa pindžom?
putokaz1

#31355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

malakh wrote:
PeraDzetic wrote:

znači li ti nešto podatak da je velika većina vijećnika koji su izabrani u hadžićima, trnovu i ilidži (ispred dfa naravno) u rodbinskoj vezi sa pindžom?
Jel istina da je čitava lista SDA prošla u Hadžićima?
KB9

#31356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KB9 »

evolucija fronte u blok

pokemoni na aparatima
Maystor

#31357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Nego, je li vam to promaklo da je kćerka Hanke Vajzović ponovo izabrana za viceguvernera Centralne banke BiH :-)

Meni drago, ne mogu vam opisati. Iz dva razloga:

1. Protivkandidat joj bila žena Amira Zukića,
2. Onaj trol JoseMujica ima da umre od muke :lol:
PeraDzetic

#31358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PeraDzetic »

malakh wrote:
PeraDzetic wrote:

Za Hadzica ne znam, ne pratim toliko DF, Trnovo znam da je 1 od 3 već otišao u SDA, a sa Ilidze samo je jedan Pindzin zet. Šef kluba je zakuhao sa Pindzinom jer je ovaj pokušao ubaciti svoje ljude udruživanjem.
_Reds_

#31359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Ma od te tri u Trnovu, jedna im je otišao, jedna je njegov brat, i još neki.

Na Ilidži imaju tri, i to su sve njegovi, i pitanje je dana kada će otići, nego ne znaju gdje će. Ovakos se drže tu, imaju klub.

U Hažićima manje više isto.
kokakolas

#31360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kokakolas »

SDP BiH, DF i GS podnijeli krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv odgovornih za nezakonitu upotrebu Oružanih snaga BiH.

Da li je ovo prvi potez "ujedinjene ljevice"?
putokaz1

#31361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

kokakolas wrote:SDP BiH, DF i GS podnijeli krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv odgovornih za nezakonitu upotrebu Oružanih snaga BiH.

Da li je ovo prvi potez "ujedinjene ljevice"?
Mislim daje to korak ka dobijanju političkih poena
Bolje da te stranke u Općinama na vlasti urade više.
Npr pridobe SBIH u mojoj Općini na svoju stranu
ili otvore fabriku,naprave pravni sistem u Tuzli,Bihaću itd
Pronađu zajedničkog kandidata za Predsjedništvo ili za Opoziv u Centru
malakh

#31362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

PeraDzetic wrote: Za Hadzica ne znam, ne pratim toliko DF, Trnovo znam da je 1 od 3 već otišao u SDA, a sa Ilidze samo je jedan Pindzin zet. Šef kluba je zakuhao sa Pindzinom jer je ovaj pokušao ubaciti svoje ljude udruživanjem.
Ma od te tri u Trnovu, jedna im je otišao, jedna je njegov brat, i još neki.

Na Ilidži imaju tri, i to su sve njegovi, i pitanje je dana kada će otići, nego ne znaju gdje će. Ovakos se drže tu, imaju klub.

U Hažićima manje više isto.
potvrđeno sve ono što sam i ja saznao.

rezimirano, df je katastrofalan u svim općinskim vijećima u kantonu sarajevo i ova priča o ujedinjenoj ljevici je samo slamka spasa komšićeve stražnjice i njegovo ustoličavanje u predsjedništvo sljedećih 8 godina.

ima ona stara, sve i da je od g*vana, naš je :lol: :lol:
walk_M-A-N

#31363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by walk_M-A-N »

Koji Komšić? Meni izgleda da je Pindžo taj koji u KS upravlja sa više od njega, i što se tiče tih ruku i talova koje sklapa sa onim ko da više... što je SDA. Kakav pokvarenjak i prelivoda.
PeraDzetic

#31364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PeraDzetic »

walk_M-A-N wrote:Koji Komšić? Meni izgleda da je Pindžo taj koji u KS upravlja sa više od njega, i što se tiče tih ruku i talova koje sklapa sa onim ko da više... što je SDA. Kakav pokvarenjak i prelivoda.
Pindzo je završio svoju političku karijeru. Prethodni mandat je dobio jer je izlagao i izvarao ljude sa Ilidze koji mu više ne vjeruju nit će glasati za njeg, niti ima više gdje prebjeci. Flertuje sa SDA ali i oni znaju da on nije kao što je prije bio. Sasvim nebitan lik u politici.
malakh

#31365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

PeraDzetic wrote:
Pindzo je završio svoju političku karijeru. Prethodni mandat je dobio jer je izlagao i izvarao ljude sa Ilidze koji mu više ne vjeruju nit će glasati za njeg, niti ima više gdje prebjeci. Flertuje sa SDA ali i oni znaju da on nije kao što je prije bio. Sasvim nebitan lik u politici.
...koji kontroliše tri zastupnika u skupštini kantona sarajevo i sa kojima se može napraviti komotna i stabilna većina... takve marve, kao što je taj pindžu i uništiše kanton sarajevo...
PeraDzetic

#31366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PeraDzetic »

Koja tri? Samo Omerbegovicku koju je i ubacio u Skupštinu.
Neira i Mario nisu napustili DF zbog njeg već zbog odnosa DF prema njima.
malakh

#31367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

PeraDzetic wrote:Koja tri? Samo Omerbegovicku koju je i ubacio u Skupštinu.
bukva i akšamija..
putokaz1

#31368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Prije ću podržat Lijenovića nego Komšića
Hoću nekoga novog od ''lijevih centar ''stranaka da ga/nju stvore!!!
privremeni

#31369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

putokaz1 wrote:Prije ću podržat Lijenovića nego Komšića
Ako ti je Lijanovic izbor, preskoci barem jedan izborni krug. :D
PeraDzetic

#31370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PeraDzetic »

malakh wrote:
PeraDzetic wrote:Koja tri? Samo Omerbegovicku koju je i ubacio u Skupštinu.
bukva i akšamija..
Zaboravio sam na njih. Kad se DF osipa nemozes u pratiti.
Dr. Kuca

#31371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Pobjegulje i sdp-a su otisli iz stranke radi ne slaganja, pa napravili jos 2 stranke da bi se ujedinili sa prvom :lol: :lol: nenadjebivo!
privremeni

#31372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Dr. Kuca wrote:Pobjegulje i sdp-a su otisli iz stranke radi ne slaganja, pa napravili jos 2 stranke da bi se ujedinili sa prvom :lol: :lol: nenadjebivo!
Nemamo mi slucajno stotinjak stranaka na 3,5 mil stanovnika. :zzzz:
putokaz1

#31373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

privremeni wrote:
putokaz1 wrote:Prije ću podržat Lijenovića nego Komšića
Ako ti je Lijanovic izbor, preskoci barem jedan izborni krug. :D
Hhahaha Dobar si
Ako biram Bakira ili bilo koga od njegovih protivkandidata koji su isti ne dobijam ništa
ako glasam protiv Čovića imam nade
Šalim se naravno
JA BI ŽELIO DA GLASAM ZA ZAJEDNIČKOG KANDIDATA STRANAKA KOJI BI BIO STVARNI PROTIVKANDIDAT BAKIRU ALI TRENUTNO TAKVOG NEMA
Ridjobrki

#31374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

Realno, druge su ptice pjevale dok je utjecaj Dragana Čovića bio minimiziran. Sad je on ključni političar kojem svaki razvoj događaja odgovara a koji sve konce drži u svojim rukama i minira sve što bi se realno moglo popraviti - a uz to još predstavlja europsko lice! :-) :lol:

Bio je na prošlim izborima Raguž, bio je opet bolji izbor... ja sam glasao za njega ali nismo kolektivno skontali fol. Na idućim izborima to već neće biti moguće jer će u ove dvije godine Čović naći načina da ostane na vlasti, sve će biti ucijenjeno izmjenama Izbornog zakona kojim će se betonirati učešće HDZ-a u svakoj vlasti. Nije Čović glup da mu se ponovi Komšić. Uz sve objektivne zamjerke vezane za moralnost i legalnost njegovog političkog djelovanja - lik je ipak najjači i najbolji političar u državi.
malakh

#31375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Ridjobrki wrote:Realno, druge su ptice pjevale dok je utjecaj Dragana Čovića bio minimiziran. Sad je on ključni političar kojem svaki razvoj događaja odgovara a koji sve konce drži u svojim rukama i minira sve što bi se realno moglo popraviti - a uz to još predstavlja europsko lice! :-) :lol:

Bio je na prošlim izborima Raguž, bio je opet bolji izbor... ja sam glasao za njega ali nismo kolektivno skontali fol. Na idućim izborima to već neće biti moguće jer će u ove dvije godine Čović naći načina da ostane na vlasti, sve će biti ucijenjeno izmjenama Izbornog zakona kojim će se betonirati učešće HDZ-a u svakoj vlasti. Nije Čović glup da mu se ponovi Komšić. Uz sve objektivne zamjerke vezane za moralnost i legalnost njegovog političkog djelovanja - lik je ipak najjači i najbolji političar u državi.
jak je onoliko koliko mu to sda dopusti... slučaj stolac će to i pokazati...

što se tiće komšića, eto mu ga opet za dvije godine jer nema te ucjene na koju bi sda pristala da izmjeni izborni zakon, a strpljenja imaju dvije godine.

s tim da nije iključen ostanak hdza u vlasti i naredni mandat, ali uz puno slabiji utjecaj čovića.
Post Reply