Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Snake Eyes

#31351 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

Njanjavi wrote:
karanana wrote:krenuh ga skidat i vidjeh doduse pozitivan komentar svedjanina, ali kad sam u komentaru vidio da je isti reziser kao i kod dogtootha odmah sam stopirao download.
Jesi kad gledao film koji dijalozima vrjedja inteligenciju, e ovaj to radi od prvog slova, znaci nevjerovatno stupidan film, nevjerovatno.
na primjer?
karanana

#31352 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

Njanjavi wrote:
karanana wrote:krenuh ga skidat i vidjeh doduse pozitivan komentar svedjanina, ali kad sam u komentaru vidio da je isti reziser kao i kod dogtootha odmah sam stopirao download.
Jesi kad gledao film koji dijalozima vrjedja inteligenciju, e ovaj to radi od prvog slova, znaci nevjerovatno stupidan film, nevjerovatno.
robaj pogledati dogtooth.
nula.

i da se razumijemo, ja volim bolesne filmove tipa filmova onog francuza rezisera....
ali ovaj grcki mazlum je odron.
Njanjavi

#31353 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

Snake Eyes wrote:
Njanjavi wrote:
na primjer?
Pogledaj jarane al do kraja ko i ja, sve ce ti se samo rec.
Snake Eyes

#31354 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

Njanjavi wrote:
Snake Eyes wrote:
Njanjavi wrote:
na primjer?
Pogledaj jarane al do kraja ko i ja, sve ce ti se samo rec.
Kralj si :D , kažeš od prvog slova vrijeđa inteligenciju a do kraja si ga pogledao :lol:
Svaka ti čast. Ja to "prešaltam na preskoke" :lol:
Njanjavi

#31355 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

Snake Eyes wrote:
Kralj si :D , kažeš od prvog slova vrijeđa inteligenciju a do kraja si ga pogledao :lol:
Svaka ti čast. Ja to "prešaltam na preskoke" :lol:
Pa cekah ga jarane godinu ipo, reko hajd mozda se popravi u pm, i inat se neki upali u insanu pa kazes e nesh ti mene jebavat, izdrzacu pi ti materna glupa.
Eggsy

#31356 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Eggsy »

Snake Eyes wrote:Jack Nicholson je neprevaziđen :thumbup: , dobar je i Gene Hackman
prejaki obojica :)
ferratilis

#31357 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ferratilis »

Trazim film koji sam nekad davno gledao na tv-u i ostao mi je u sjecanju ali sam zaboravio ime. Njemacki je film, dva tinejdzera provale kod bogatasa u kucu i drze mu porodicu kao taoce. Ti otmicari cesto govore u kameru, kao probijaju cetvrti zid i govore gledaocu "sta bi ti sad uradio?". Zbog toga mi je ostao u sjecanju ali sam zaboravio ime i ne znam nijednog glumca.
sigh

#31358 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sigh »

Razocarao me je ovaj Revenant. U sustini je dobar film, moze se pogledati ali s obzirom na trailer ocekivao sam nekako movie koji ce biti atmosferican i napet. Dobro snimljen ali slabo zabavlja :D
Drvosjeca iz Dejcica

#31359 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Saka wrote:Image
Dobar! :D
Revenant i The Martian je grehota gledati u nekom divljem snimku. Čekam BLRay rip pa da pogledam.
Drvosjeca iz Dejcica

#31360 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

yoda82 wrote:
aux wrote:Image

Jako dobar film,jedan od "najrealnijih"ove godine :izet:
Odličan film.

I što reče jedan moj prijatelj, Brolin je fenomenalno odglumio Kurt Rassela :D
Gledao danas, dobar film, ali mi je kraj malo onako za bobu bezze.

P.S Gledao prije par dana The Visit, priča odlična, dobar film mada sam očekivao i više ali vrijedi pogledati.

Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/12/2015 23:40, edited 1 time in total.
Eggsy

#31361 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Eggsy »

ferratilis wrote:Trazim film koji sam nekad davno gledao na tv-u i ostao mi je u sjecanju ali sam zaboravio ime. Njemacki je film, dva tinejdzera provale kod bogatasa u kucu i drze mu porodicu kao taoce. Ti otmicari cesto govore u kameru, kao probijaju cetvrti zid i govore gledaocu "sta bi ti sad uradio?". Zbog toga mi je ostao u sjecanju ali sam zaboravio ime i ne znam nijednog glumca.
Funny games?
ferratilis

#31362 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ferratilis »

Eggsy wrote:
ferratilis wrote:Trazim film koji sam nekad davno gledao na tv-u i ostao mi je u sjecanju ali sam zaboravio ime. Njemacki je film, dva tinejdzera provale kod bogatasa u kucu i drze mu porodicu kao taoce. Ti otmicari cesto govore u kameru, kao probijaju cetvrti zid i govore gledaocu "sta bi ti sad uradio?". Zbog toga mi je ostao u sjecanju ali sam zaboravio ime i ne znam nijednog glumca.
Funny games?
To je taj. Svaka cast :thumbup:

Vidim sad da ima i remake, i kao po obicaju su ga ukakili Ameri :-)
Eggsy

#31363 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Eggsy »

ferratilis wrote:
Eggsy wrote:
Funny games?
To je taj. Svaka cast :thumbup:

Vidim sad da ima i remake, i kao po obicaju su ga ukakili Ameri :-)
e nemoj taj, neuporedivi su :)
johnnykola

#31364 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Njanjavi wrote:
Šveđanin wrote:Izasao dobar snimak napokon.

The Lobster 2015
Image

Reziser Yorgos Lanthimos - treba zapamtiti ovo ime!

U glavnoj ulozi Collin Farrell, film govori o totalitarnom drustvu koje je smjesteno u bliskoj buducnosti koje je izuzetno represivno prema samcima. Samci se ilegalno sakrivaju u sumi ili ulaze u hotel gdje imaju rok od 40 dana da nadju partnera. Ako ne uspiju naci partnera, pretvaraju se i zivotinju po svom izboru. Rok produze ako traze samce koji se kriju u sumi... Film pocinje tako sto se Colin Farrell prijavljuje u hotel i dijeli sobu sa svojim psom koji je zapravo njegov brat, koji nije uspio naci sebi partnera.

Hotel me podsjeca na njegov prosli film Kynodontas (Dogtooth - http://www.imdb.com/title/tt1379182/ ), ali nije reciklaza prethodne ideje, svaki film na sebi svojstven nacin prica o anomalijama modernog drustva.

Vrijedi pogledati, 8/10
Ovo je jedan od onih besmislenih filmova koji hladno vrjedjaju inteligenciju.
Ne kazem da sam nesto precherano pametan, al ono malo intelekta sto imadoh, nakon gledanja ovog smecha, proklinjah ostatak dana zbog gledanja.
Jos je gore sto sam ocekivao ko zna sta vec godinu ipo cekajuci ovaj film, gdje mi je bila pamet.
Stupidnijeg, besmislenijeg, retardiranijeg filma nisam NIKAD, al znaci NIKAD, pogledao, a nadam se i da necu :run:
I btw, treba zapamtit ime tog rezisera, cisto da se zna sta da se izbjegava ubuduce, lik je kreten definitivno.
O, Sizife!
Njanjavi

#31365 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

johnnykola wrote:
O, Sizife!
Cemu snebivanje toliko, ne pashe mi kada se reditelj postavi prema gledatelju kao prema retardu i sta je problem.
Dijalozi nevjerovatno stupidni, ne kontam sta je furka, tretirat gledaoca kao retarda da bi validovao svoj shatro umjetnicki integritet.
Imam osjecaj da ce ovo smece od filma samo uzdizat hipsteri i shatro net sociolozi, podvlacit paralele sa danasnjim svjetom i drustvom, bla bla truch.
Gluplji film nije snimljen godinama ocami, ko ima muda nek pogleda i sam nek ocjeni za sebe.
Samo kraj je dovoljan da udje u antologije najretardiranijih filmova, najbesmislenijih, najstupidnijih ikad.
Saka

#31366 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Saka »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Saka wrote:Image
Dobar! :D
Revenant i The Martian je grehota gledati u nekom divljem snimku. Čekam BLRay rip pa da pogledam.
Nacekaces se. :)
Taman kad izadje HD zaboravicu ga pa ga opet gledam.
A nije los snimak, dosta bolji od Marsovca.
johnnykola

#31367 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Njanjavi wrote:
johnnykola wrote:
O, Sizife!
Cemu snebivanje toliko, ne pashe mi kada se reditelj postavi prema gledatelju kao prema retardu i sta je problem.
Dijalozi nevjerovatno stupidni, ne kontam sta je furka, tretirat gledaoca kao retarda da bi validovao svoj shatro umjetnicki integritet.
Imam osjecaj da ce ovo smece od filma samo uzdizat hipsteri i shatro net sociolozi, podvlacit paralele sa danasnjim svjetom i drustvom, bla bla truch.
Gluplji film nije snimljen godinama ocami, ko ima muda nek pogleda i sam nek ocjeni za sebe.
Samo kraj je dovoljan da udje u antologije najretardiranijih filmova, najbesmislenijih, najstupidnijih ikad.
Čuj stupidni dijalozi? O, Artemido! Ono, dijalog je za tebe samo i jedino:

:D :D :D

Šta bi tek napisao za Malog Quinquina da si ga kojim slučajem pogledao, Zevs te pit'o? A evo šta neki za njega pišu:

Image

I ovo nakav hipster i šatro net sociolog piše.

P.S. Najjače je što ćeš sad početi pisati o tome kako sam te 'ventualno uvredom načepio, a 'vamo reče 'ladno za insana
da je kreten = za sve nas koji smo filmu dali odličnu ocjenu isto kaza da smo morončine. Ali to je normalica.
Šta će drugo doli morončine i frontalni debosi biti, no naki hipsteri i šatro net sociolozi?
Njanjavi

#31368 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

johnnykola wrote:
Njanjavi wrote:
johnnykola wrote:
O, Sizife!
Čuj stupidni dijalozi? O, Artemido! Ono, dijalog je za tebe samo i jedino:

:D :D :D

Šta bi tek napisao za Malog Quinquina da si ga kojim slučajem pogledao, Zevs te pit'o? A evo šta neki za njega pišu:

Image

I ovo nakav hipster i šatro net sociolog piše.

P.S. Najjače je što ćeš sad početi pisati o tome kako sam te 'ventualno uvredom načepio, a 'vamo reče 'ladno za insana
da je kreten = za sve nas koji smo filmu dali odličnu ocjenu isto kaza da smo morončine. Ali to je normalica.
Šta će drugo doli morončine i frontalni debosi biti, no naki hipsteri i šatro net sociolozi?
Tebi je dobar, meni nije, nema potrebe da se snebivas, i boli me klinac sta neko pise za bilo kakav film, pogotovo za neki koji nema veze sa lobsterom, ja sam iznjeo svoj stav i moje misljenje.
I btw, ja ne rekoh da je neko moroncina sto mu se svidio film, pobogu ima ljudi koji svrsavaju na human cantipode i slicne bljuvotine, to si slagao.
Rekao sam da je reditelj kreten jer gledaoca tretira svojim pompeznim trkljavinama kao retarda.
A sad sto se ti nadje u tome nije do mene, ta kritika nije upucena tebi vec pomenutom reditelju, snebivas se kao da si ti pravio film jbte.
I na kraju da smo nacisto, nit me uvrjedio tvoj stav nit smatram da si me nacepio, cak sta vise cjenim te kao ok filmofila, tako da nema potrebe da mi izvrces rjeci a i sasvim je ok da se misljenja razilaze oko pojedinih filmova.
Meni lobster ni sekunde emocije ne pobudi sem titranja zivaca zbog sebicnog i retardiranog pristupa reditelja i postavljanja prema gledaocu na taj nacin.
Njanjavi

#31369 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

Ima taj remake americki, michael pitt glumi u njemu mensecini, nisam gledao al probaj nac preko imdb i njegovih filmova.
johnnykola

#31370 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Njanjavi wrote:
Tebi je dobar, meni nije, nema potrebe da se snebivas, i boli me klinac sta neko pise za bilo kakav film, pogotovo za neki koji nema veze sa lobsterom, ja sam iznjeo svoj stav i moje misljenje.
I btw, ja ne rekoh da je neko moroncina sto mu se svidio film, pobogu ima ljudi koji svrsavaju na human cantipode i slicne bljuvotine, to si slagao.
Rekao sam da je reditelj kreten jer gledaoca tretira svojim pompeznim trkljavinama kao retarda.
A sad sto se ti nadje u tome nije do mene, ta kritika nije upucena tebi vec pomenutom reditelju, snebivas se kao da si ti pravio film jbte.
I na kraju da smo nacisto, nit me uvrjedio tvoj stav nit smatram da si me nacepio, cak sta vise cjenim te kao ok filmofila, tako da nema potrebe da mi izvrces rjeci a i sasvim je ok da se misljenja razilaze oko pojedinih filmova.
Meni lobster ni sekunde emocije ne pobudi sem titranja zivaca zbog sebicnog i retardiranog pristupa reditelja i postavljanja prema gledaocu na taj nacin.
Mali Quinquin itekako ima veze s Lobsterom jer se isto tako bavi problemima Evrope
koji su eskalirali ove godine do krajnjih granica. Lobstera režiser je Grk, Malog
Francuz. To, naravno, nije slučajno. Očito je da jedan od najboljih filmova 2014. godine od većine
filmofila na ovoj temi neće biti pogledan. Ali i to je ok, kao i tvoje mišljenje.
Stao da se branim, pa neću tek tako pustiti da mi se pljuje stav.

I dobro je da je tako. Inače ne bi bilo zanimljivo.
Njanjavi

#31371 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Njanjavi »

johnnykola wrote:
Njanjavi wrote:
Mali Quinquin itekako ima veze s Lobsterom jer se isto tako bavi problemima Evrope
koji su eskalirali ove godine do krajnjih granica. Lobstera režiser je Grk, Malog
Francuz. To, naravno, nije slučajno. Očito je da jedan od najboljih filmova 2014. godine od većine
filmofila na ovoj temi neće biti pogledan. Ali i to je ok, kao i tvoje mišljenje.
Stao da se branim, pa neću tek tako pustiti da mi se pljuje stav.

I dobro je da je tako. Inače ne bi bilo zanimljivo.
Pa de ko boga te molim ljudski ovako, pojasni mi tako ti boga kakve veze ima lobster sa sadasnjim stanjem evrope il s cim vec mislis da ima.
De pojasni tako ti boga kroz koji kontekst se ono moze pogledat i smisleno nesto izvuc iz njega.
Ne shvatam fakat sam preglup za to, a volio bi eto da mi pojasnis ako ikako mozes sta je i kako zelio rec reditelj sa tim filmom.
Ne shvatam kakve veze ima lobster sa sadasnjim stanjem u evropi i eskalacijom ko zna chega vec.
johnnykola

#31372 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Evo samo jedan hint, kažeš, stupidni dijalozi.
Komunicira se i ništa se ne rješava.
I u Evropi se ubiše od priče, a potonu Grčka,
dođe nam pola milijuna izbjeglica.
Naganjaju ih po šumama kao životinje, di su i u šta se pretvaraju junaci Lobstera,
ostavljeni sami sebi?
Imaju li ljudi koji su samci pravo na to da ostanu samci?
Ne = fašizam.
Ako ništa i na najnižoj razini, i kod znaš
sam znaš kako je kad počne teror prema nekom ko nije oženjen/udana,
a prema mišljenju propitivača davno se trebao/la oženiti/udati.

Uglavnom, davimo se u floskulama, predrasudima i debilnim kontovima (čega je film pun).

Dabogda nam neko ovako pomogao:

Image

A Evropa ne može do daha kao ni Junuz onomad i pred raspadom je.

I onda napisati da je režiser kreten? Pa ne ide, realno.
cassius

#31373 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cassius »

Njanjavi wrote:
Ima taj remake americki, michael pitt glumi u njemu mensecini, nisam gledao al probaj nac preko imdb i njegovih filmova.

Funny Games.
ferratilis

#31374 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ferratilis »

Nije mi jasno kako su ovi novi filmovi po 2-3 gige teski a kvalitet nikakav. YIFY je izbacivao filmove od 700MB koji su pet puta kvalitetniji od ovih :-)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#31375 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

ferratilis wrote:Nije mi jasno kako su ovi novi filmovi po 2-3 gige teski a kvalitet nikakav. YIFY je izbacivao filmove od 700MB koji su pet puta kvalitetniji od ovih :-)
stvar kompresije i formata jbg.a
Post Reply