SDP
-
wolf07
#31326 Re: SDP
A kad smo vec kod elektrana, ja u stvari uopste ne vidim interes bilo koga iz F BiH da se prave neke elektrane na Drini, ne racunajuci Gorazde! danas-sutra ako se bilo sta zakuha (a to u ovoj zemlji nikad nije iskljuceno) samo smo Miletu dali jednu elektranu plus jednog saveznika na zapadu - Italiju, jer nisu Talijani blesavi da se zalazu za cjelovitu BiH ako im je elektrana u Miletovim rukama. Tu izgradnju u srednjem toku Drine je trebalo opstruirati na svaki moguci nacin i nastojati da se nesto pravi (ako uopste bude kakve izgradnje) negdje u F BiH pod istim uslovima pod kojima bi se pravilo nesto na Drini. Ne vidim nikakav problem da se recimo pravi elektrana na Bosni, Vrbasu, Neretvi i neka ucestvuje Italija, Srbija, RS, marsovci. Dijelicemo struju prema ulaganjima, radice nasi ljudi a ako opet bude trebalo uzeti za puske mi smo "jamili" jednu elektranu dok se belaj ne zavrsi pa cemo onda ponovo da pregovaramo koliko je cije u toj elektrani. 
- Styling
#31327 Re: SDP
Može li kakav optimističniji scenarij tipa: "jednog dana će se Republika Srpska ukinuti pa će to sve postati opšte dobro i svi ćemo uživati u blagodetima jedne i jedine naše domovine".wolf07 wrote:A kad smo vec kod elektrana, ja u stvari uopste ne vidim interes bilo koga iz F BiH da se prave neke elektrane na Drini, ne racunajuci Gorazde! danas-sutra ako se bilo sta zakuha (a to u ovoj zemlji nikad nije iskljuceno) samo smo Miletu dali jednu elektranu plus jednog saveznika na zapadu - Italiju, jer nisu Talijani blesavi da se zalazu za cjelovitu BiH ako im je elektrana u Miletovim rukama. Tu izgradnju u srednjem toku Drine je trebalo opstruirati na svaki moguci nacin i nastojati da se nesto pravi (ako uopste bude kakve izgradnje) negdje u F BiH pod istim uslovima pod kojima bi se pravilo nesto na Drini. Ne vidim nikakav problem da se recimo pravi elektrana na Bosni, Vrbasu, Neretvi i neka ucestvuje Italija, Srbija, RS, marsovci. Dijelicemo struju prema ulaganjima, radice nasi ljudi a ako opet bude trebalo uzeti za puske mi smo "jamili" jednu elektranu dok se belaj ne zavrsi pa cemo onda ponovo da pregovaramo koliko je cije u toj elektrani.
-
weredsf
#31328 Re: SDP
A zapadna Njemacka ako ne budu zeljeli????Styling wrote:Može li kakav optimističniji scenarij tipa: "jednog dana će se Republika Srpska ukinuti pa će to sve postati opšte dobro i svi ćemo uživati u blagodetima jedne i jedine naše domovine".wolf07 wrote:A kad smo vec kod elektrana, ja u stvari uopste ne vidim interes bilo koga iz F BiH da se prave neke elektrane na Drini, ne racunajuci Gorazde! danas-sutra ako se bilo sta zakuha (a to u ovoj zemlji nikad nije iskljuceno) samo smo Miletu dali jednu elektranu plus jednog saveznika na zapadu - Italiju, jer nisu Talijani blesavi da se zalazu za cjelovitu BiH ako im je elektrana u Miletovim rukama. Tu izgradnju u srednjem toku Drine je trebalo opstruirati na svaki moguci nacin i nastojati da se nesto pravi (ako uopste bude kakve izgradnje) negdje u F BiH pod istim uslovima pod kojima bi se pravilo nesto na Drini. Ne vidim nikakav problem da se recimo pravi elektrana na Bosni, Vrbasu, Neretvi i neka ucestvuje Italija, Srbija, RS, marsovci. Dijelicemo struju prema ulaganjima, radice nasi ljudi a ako opet bude trebalo uzeti za puske mi smo "jamili" jednu elektranu dok se belaj ne zavrsi pa cemo onda ponovo da pregovaramo koliko je cije u toj elektrani.Može li čaša ikako biti do pola puna umjesto do pola prazna?
-
sv12
#31329 Re: SDP
Razmontira H...fejzovic Lagumdziju u paramparcad. Mislim kad ga "faca" moze onako razmontirati, sta onda od njega rade Dodik i Covic?
Nije ni cudo sto je napravio ustupak Dodiku da smijeni Sarovica na taj nacin sto je dao ustupak Dodiku za elektrane na Drini?
Da li se pitamo, a zasto jebeni Talijani ne prave hidroelektrane na svojim rijekama?
Ah da, hidroakumulaciona jezera mjenjaju mikroklimu u krugu od 50 kilometara, ono totalno naruse ekosustav i mikroklimu te regije. Jos malo pa cemo kao Kina imati vjecite magle, pogotovo zimi, koje nece dati smogu i zagadjanju da odu nego ce to cirkulirati kao u staklenoj posudi.
Nije ni cudo sto je napravio ustupak Dodiku da smijeni Sarovica na taj nacin sto je dao ustupak Dodiku za elektrane na Drini?
Da li se pitamo, a zasto jebeni Talijani ne prave hidroelektrane na svojim rijekama?
Ah da, hidroakumulaciona jezera mjenjaju mikroklimu u krugu od 50 kilometara, ono totalno naruse ekosustav i mikroklimu te regije. Jos malo pa cemo kao Kina imati vjecite magle, pogotovo zimi, koje nece dati smogu i zagadjanju da odu nego ce to cirkulirati kao u staklenoj posudi.
- vivaldi
#31330 Re: SDP
ne znam da li si primjetio, ali ljudi vec godinama masovno mijenjaju mikroklimu kontejnera, jebes pastrmkesv12 wrote:hidroakumulaciona jezera mjenjaju mikroklimu u krugu od 50 kilometara, ono totalno naruse ekosustav i mikroklimu te regije
-
wolf07
#31331 Re: SDP
Kisindzer je jednom prilikom rekao otprilike sljedece - to sto sam ja paranoican ne znaci da "oni" mene ne prate! Isto tako vazi i ovo, svaka cast tebi i tvome optimizmu ali to sto sam ja pesimista ne znaci da nisam u pravu.Styling wrote:Može li kakav optimističniji scenarij tipa: "jednog dana će se Republika Srpska ukinuti pa će to sve postati opšte dobro i svi ćemo uživati u blagodetima jedne i jedine naše domovine".wolf07 wrote:A kad smo vec kod elektrana, ja u stvari uopste ne vidim interes bilo koga iz F BiH da se prave neke elektrane na Drini, ne racunajuci Gorazde! danas-sutra ako se bilo sta zakuha (a to u ovoj zemlji nikad nije iskljuceno) samo smo Miletu dali jednu elektranu plus jednog saveznika na zapadu - Italiju, jer nisu Talijani blesavi da se zalazu za cjelovitu BiH ako im je elektrana u Miletovim rukama. Tu izgradnju u srednjem toku Drine je trebalo opstruirati na svaki moguci nacin i nastojati da se nesto pravi (ako uopste bude kakve izgradnje) negdje u F BiH pod istim uslovima pod kojima bi se pravilo nesto na Drini. Ne vidim nikakav problem da se recimo pravi elektrana na Bosni, Vrbasu, Neretvi i neka ucestvuje Italija, Srbija, RS, marsovci. Dijelicemo struju prema ulaganjima, radice nasi ljudi a ako opet bude trebalo uzeti za puske mi smo "jamili" jednu elektranu dok se belaj ne zavrsi pa cemo onda ponovo da pregovaramo koliko je cije u toj elektrani.Može li čaša ikako biti do pola puna umjesto do pola prazna?
- Danguba
#31332 Re: SDP
bojim se da si ovo pogresno razumio ili napravio gresku prilikom pisanja.Nije ni cudo sto je napravio ustupak Dodiku da smijeni Sarovica na taj nacin sto je dao ustupak Dodiku za elektrane na Drini?
-
sv12
#31333 Re: SDP
Na zalost ni jedno ni drugo. Dodik je Lagumdziju trebao isto onoliko koliko je njega Lagumdzija trebao kad se takmicio sa Tihicem u naklonu Dodiku, po sistemu ko vise da Mili, Ronhil njegov.Danguba wrote:bojim se da si ovo pogresno razumio ili napravio gresku prilikom pisanja.Nije ni cudo sto je napravio ustupak Dodiku da smijeni Sarovica na taj nacin sto je dao ustupak Dodiku za elektrane na Drini?
I sad dosla cica na kolica i sta radi Lagumdzija za smjenu Sarovica i co, daje jos i ustupak Dodiku u vidu elektrana na Drini? Pa taj Lagumdzija je totalno izgubio kompas.
Osim toga, jebe mi se za SDS, medjutim cini mi se da je Sarovic odradio dobar posao sto se tice Hrvatske, jos da je odradio slican sto se tice Srbije, niposto ga se ne bi smjelo smjenjivati, bar ne od domovinskih stranaka i politicara kakvim se i Lagumdzija predstavlja. Trenutna smjena Sarovica je protiv interesa BiH, a Lagumdzija nije ni trepnuo okom, a smijenio ga je.
Eto posto si ti izgleda upucen, reci nam sta je to Lagumdzija dobio od Dodika za smjenu Sarovica? Dobio je to da je napravio Dodiku i ustupak za hidroelektrane na Drini, jer bez pristanka drzavnog nivoa za taj projekt, nema tog projekta, EU neda pare bez suglasnosti drzave BiH.
- Danguba
#31334 Re: SDP
ovo je tacno...sv12 wrote: Na zalost ni jedno ni drugo. Dodik je Lagumdziju trebao isto onoliko koliko je njega Lagumdzija trebao kad se takmicio sa Tihicem u naklonu Dodiku, po sistemu ko vise da.
I sad dosla cica na kolica i sta radi Lagumdzija, za smjenu Sarovica i co, daje jos i ustupak Dodik u vidu elektrana na Drini? Pa taj Lagumdzija je totalno izgubio kompas.
Osim toga, jebe mi se za SDS, medjutim cini mi se da je Sarovic odradio dobar posao sto se tice Hrvatske, jos da je odradio slican sto se tice Srbije, niposto ga se ne bi smjelo smjenjivati, bar ne od domovinskih stranaka i politicara kakvim se i Lagumdzija predstavlja. Trenutna smjena Sarovica je protiv interesa BiH.
drugo, dodik je obecao lagumdziji zajednicke hidro projekte na drini...da je dodik mogao sam raditi( bez drzave) nikada i niposto nebi trazio lagumdziju.
znaci, bez saglasnosti na drzavnom nivou nema ni realizacije hidro projekata a on lagumdziji ''podrzi nas u smjeni sarovica i idemo zajedno u hidro projekte''...
- Styling
#31335 Re: SDP
Ja nigdje u svom postu nisam rekla da nisi u pravu niti mi je to bila namjera. Postujem tvoje misljenje. Samo, ne bi bilo lose kada bismo neke situacije pokusali okrenuti sebi u korist umjesto da svako desavanje tumacimo kao korak u korist nekog adrugog.wolf07 wrote:Kisindzer je jednom prilikom rekao otprilike sljedece - to sto sam ja paranoican ne znaci da "oni" mene ne prate! Isto tako vazi i ovo, svaka cast tebi i tvome optimizmu ali to sto sam ja pesimista ne znaci da nisam u pravu.Styling wrote:Može li kakav optimističniji scenarij tipa: "jednog dana će se Republika Srpska ukinuti pa će to sve postati opšte dobro i svi ćemo uživati u blagodetima jedne i jedine naše domovine".wolf07 wrote:A kad smo vec kod elektrana, ja u stvari uopste ne vidim interes bilo koga iz F BiH da se prave neke elektrane na Drini, ne racunajuci Gorazde! danas-sutra ako se bilo sta zakuha (a to u ovoj zemlji nikad nije iskljuceno) samo smo Miletu dali jednu elektranu plus jednog saveznika na zapadu - Italiju, jer nisu Talijani blesavi da se zalazu za cjelovitu BiH ako im je elektrana u Miletovim rukama. Tu izgradnju u srednjem toku Drine je trebalo opstruirati na svaki moguci nacin i nastojati da se nesto pravi (ako uopste bude kakve izgradnje) negdje u F BiH pod istim uslovima pod kojima bi se pravilo nesto na Drini. Ne vidim nikakav problem da se recimo pravi elektrana na Bosni, Vrbasu, Neretvi i neka ucestvuje Italija, Srbija, RS, marsovci. Dijelicemo struju prema ulaganjima, radice nasi ljudi a ako opet bude trebalo uzeti za puske mi smo "jamili" jednu elektranu dok se belaj ne zavrsi pa cemo onda ponovo da pregovaramo koliko je cije u toj elektrani.Može li čaša ikako biti do pola puna umjesto do pola prazna?
-
racionalista
- cadburry
#31337 Re: SDP
Dodikov ustupak Lagumdžiji je Zakon o vojnoj imovini i MAP (prag do ulaza u NATO). Da pratite medije iz RSa, vidjeli biste napade na Dodika iz medija koji nisu pod njegovom kontrolom. Kaže BN "Dodik otišao u Sarajevo da poljubi Lagumdžiji ruku, pristao na Zakon o vojnoj imovini, u zamjenu za smjenu Šarovića".
-
VjecitiStudent
#31338 Re: SDP
RS smjenom Šarovića uklanja posljednju formalnu prepreku za eventualnu gradnju HE. A do našeg članstva u NATO-u mogućih prepreka je mali milion.cadburry wrote:Dodikov ustupak Lagumdžiji je Zakon o vojnoj imovini i MAP (prag do ulaza u NATO). Da pratite medije iz RSa, vidjeli biste napade na Dodika iz medija koji nisu pod njegovom kontrolom. Kaže BN "Dodik otišao u Sarajevo da poljubi Lagumdžiji ruku, pristao na Zakon o vojnoj imovini, u zamjenu za smjenu Šarovića".
Tako da mi još uvijek nisu jasno šta SDP dobiva ovom trgovinom.
- Styling
#31339 Re: SDP
SDP ovim polahko uklanja prepreke ka NATO članstvu jednu po jednu. Ne može preko noći i preko koljena. I, obzirom da će se hidroelektrane graditi na nivou države svi ćemo imati koristi od te koncesije a ne samo RS (čitaj Dodik) kako je Dodik inicijalno namjeravao.VjecitiStudent wrote:RS smjenom Šarovića uklanja posljednju formalnu prepreku za eventualnu gradnju HE. A do našeg članstva u NATO-u mogućih prepreka je mali milion.cadburry wrote:Dodikov ustupak Lagumdžiji je Zakon o vojnoj imovini i MAP (prag do ulaza u NATO). Da pratite medije iz RSa, vidjeli biste napade na Dodika iz medija koji nisu pod njegovom kontrolom. Kaže BN "Dodik otišao u Sarajevo da poljubi Lagumdžiji ruku, pristao na Zakon o vojnoj imovini, u zamjenu za smjenu Šarovića".
- MuaDib
#31340 Re: SDP
Nije problem ni hidroeletrana, ni politička trgovina, problem je što mi od sebe pravimo energetsku bazu za Italiju, kojoj bi po ovome trebali prodavati struju ispod tržišne cijene. A da ne govorim o udaru na ekosistem srednjeg i donjeg Podrinja.
-
VjecitiStudent
#31341 Re: SDP
Za vrlo konkretan ustupak se dobio komad magle, kao da npr. odeš u trgovinu, uzmeš robu i onda im platiš kopijom zahtjeva za kredit.Styling wrote:SDP ovim polahko uklanja prepreke ka NATO članstvu jednu po jednu. Ne može preko noći i preko koljena. I, obzirom da će se hidroelektrane graditi na nivou države svi ćemo imati koristi od te koncesije a ne samo RS (čitaj Dodik) kako je Dodik inicijalno namjeravao.VjecitiStudent wrote:RS smjenom Šarovića uklanja posljednju formalnu prepreku za eventualnu gradnju HE. A do našeg članstva u NATO-u mogućih prepreka je mali milion.cadburry wrote:Dodikov ustupak Lagumdžiji je Zakon o vojnoj imovini i MAP (prag do ulaza u NATO). Da pratite medije iz RSa, vidjeli biste napade na Dodika iz medija koji nisu pod njegovom kontrolom. Kaže BN "Dodik otišao u Sarajevo da poljubi Lagumdžiji ruku, pristao na Zakon o vojnoj imovini, u zamjenu za smjenu Šarovića".
Ista stvar i sa gradnjom HE, Dodik ima milion načina da jednom kad otjera Šarovića, sve preokrene u svoju potpunu korist.
-
sv12
#31342 Re: SDP
Styling, ne uklanjaju oni nijednu prepreku za NATO, nemoj sad izvlaciti, priznaj da je SDP dobio sipak, a da sve, jos kao bonus smijenio vjerovatno po dosadasnjem radu najboljeg ministra u vladi BiH. Naravno kao Srbin, Sarovic se vjezbao na Hrvatskoj, sto za njega nije bio nikakav problem, medjutim udario je po prstima uvozni lobi, suprostavio se EU komisiji i ono sto zelim reci je to da takav ministar BiH treba i kad tad bi morao nastaviti i prema drugima na isti nacin.Styling wrote:
SDP ovim polahko uklanja prepreke ka NATO članstvu jednu po jednu. Ne može preko noći i preko koljena. I, obzirom da će se hidroelektrane graditi na nivou države svi ćemo imati koristi od te koncesije a ne samo RS (čitaj Dodik) kako je Dodik inicijalno namjeravao.
Vjerovatno je zato i smijenjen, tacnije nije Dodiku glavna meta bio SDS, nego Sarovic. Dodik je u raljama dugova i stranih lobista, ovo sto se sad radi je zapravo to da strani uvozni lobisti preko smijene Sarovica uzvracaju udarac za drskost sto se usudio suprostaviti njima.
Niko jos u BiH izgleda ne shvata, najveci problem BiH ekonomije i nezaposlenosti, a preko toga svega ostalog su ti strani lobiji koji u sakama drze svu politiku odlucivanja u BiH.
Kad bi se to dovelo na svoje mjesto, kad bi politicari prestali donositi takve odluke koje su u direktnoj suprotnosti sa interesima zarade i zaposljavanja BiH, BiH ekonomija bi porasla za oko 40%, znaci samo administrativnim mjerama bez ikakvih rezova.
Znaci EU, Hrvatska, Slovenija i Srbija, kad bi se one dovele u red i kad bi se uveo nekakav reciprocitet, kad bi se neutralisalo to ekonomsko petokolonastvo, BiH ekonomija bi preko noci porasla za oko barem 40%, samim tim i zaposljavanje i sve ostalo.
Najbolji primjer je ova odluka u vezi Hrvatske. Oni preko EU namecu BiH privredi hrpu uslova, a za sebe traze da to prilikom uvoza iz Hrvatske, bude izuzeto? Pa to je apsurd da biti veci ne moze. Da su to uradili nekoj normalnoj drzavi, na sam tako apsurdan zahtjev bi dobili duplo ostrije uslove za uvoz.
NIJE SDS GLAVNA META, NEGO JE GLAVNA META DODIKA I STRANIH LOBISTA KOJI VLADAJU DODIKOM, MIRKO SAROVIC!
SDS je samo alibi. Mirko Sarovic je glavna meta.
Glupi Lagumdzija nije trepnuo, a smijenio je takvog kadra! Iz ovog je jasno da Lagumdzija radi protiv interesa BiH!
- Styling
#31343 Re: SDP
Da ti iskreno kažem, mi ovdje možemo samo nagađati šta se iza brda valja. Obzirom da i u RS-u napadaju Dodika zbog izdaje interesa RS-a, teško je zaključiti ko je profitirao a ko izgubio. Ja se pitam, da je trebalo zauzeti isti stav prema Srbiji da li bi Šarović isto postupio? Hm, čisto sumnjam. Tu bi već bio saveznik Dodika i bratije.sv12 wrote:Styling, ne uklanjaju oni nijednu prepreku za NATO, nemoj sad izvlaciti, priznaj da je SDP dobio sipak, a da sve, jos kao bonus smijenio vjerovatno po dosadasnjem radu najboljeg ministra u vladi BiH. Naravno kao Srbin, Sarovic se vjezbao na Hrvatskoj, sto za njega nije bio nikakav problem, medjutim udario je po prstima uvozni lobi, suprostavio se EU komisiji i ono sto zelim reci je to da takav ministar BiH treba i kad tad bi morao nastaviti i prema drugima na isti nacin.Styling wrote:
SDP ovim polahko uklanja prepreke ka NATO članstvu jednu po jednu. Ne može preko noći i preko koljena. I, obzirom da će se hidroelektrane graditi na nivou države svi ćemo imati koristi od te koncesije a ne samo RS (čitaj Dodik) kako je Dodik inicijalno namjeravao.
Vjerovatno je zato i smijenjen, tacnije nije Dodiku glavna meta bio SDS, nego Sarovic. Dodik je u raljama dugova i stranih lobista, ovo sto se sad radi je zapravo to da strani uvozni lobisti preko smijene Sarovica uzvracaju udarac za drskost sto se usudio suprostaviti njima.
Niko jos u BiH izgleda ne shvata, najveci problem BiH ekonomije i nezaposlenosti, a preko toga svega ostalog su ti strani lobiji koji u sakama drze svu politiku odlucivanja u BiH.
Kad bi se to dovelo na svoje mjesto, kad bi politicari prestali donositi takve odluke koje su u direktnoj suprotnosti sa interesima zarade i zaposljavanja BiH, BiH ekonomija bi porasla za oko 40%, znaci samo administrativnim mjerama bez ikakvih rezova.
Znaci EU, Hrvatska, Slovenija i Srbija, kad bi se one dovele u red i kad bi se uveo nekakav reciprocitet, kad bi se neutralisalo to ekonomsko petokolonastvo, BiH ekonomija bi preko noci porasla za oko barem 40%, samim tim i zaposljavanje i sve ostalo.
Najbolji primjer je ova odluka u vezi Hrvatske. Oni preko EU namecu BiH privredi hrpu uslova, a za sebe traze da to prilikom uvoza iz Hrvatske, bude izuzeto? Pa to je apsurd da biti veci ne moze. Da su to uradili nekoj normalnoj drzavi, na sam tako apsurdan zahtjev bi dobili duplo ostrije uslove za uvoz.
NIJE SDS GLAVNA META, NEGO JE GLAVNA META DODIKA I STRANIH LOBISTA KOJI VLADAJU DODIKOM, MIRKO SAROVIC!
SDS je samo alibi. Mirko Sarovic je glavna meta.
Glupi Lagumdzija nije trepnuo, a smijenio je takvog kadra! Iz ovog je jasno da Lagumdzija radi protiv interesa BiH!
Ja znam da se danas odlučuje o toj smjeni. Zar je već usvojena smjena? Možda se SDA i SDP dogovore da smjena ne prođe. SDA je svakako javno izjavio da je protiv smjene a SDP će reći da oni nisu krivi i da su pokušali
- Banksy
#31344 Re: SDP
Nakon skoro izvjesne propasti projekta ''Alastair'',
SDP, putem svog portala, iznosi novu ideju:
''Sve izvjesnija odgoda izbora 2014. godine?''
... sve se više špekulira o prolongiranju izbora za godinu dana, odnosno njihovom raspisivanju za oktobar 2015. godine zajedno s lokalnim izborima.
Ukoliko bi došlo do odgode izbora izborni mandat Parlamenta BiH, ali i svim ostalim parlamentima i izvršnoj vlasti na svim nivoima bio bi produžen za godinu dana.
- Alfons Kauders
#31346 Re: SDP
nema nikakvih problema, neka odgodeBanksy wrote:Nakon skoro izvjesne propasti projekta ''Alastair'',
''Sve izvjesnija odgoda izbora 2014. godine?''
... sve se više špekulira o prolongiranju izbora za godinu dana, odnosno njihovom raspisivanju za oktobar 2015. godine zajedno s lokalnim izborima.
Ukoliko bi došlo do odgode izbora izborni mandat Parlamenta BiH, ali i svim ostalim parlamentima i izvršnoj vlasti na svim nivoima bio bi produžen za godinu dana.
s tim da svi fino prestanemo placati sve poreze sljedeceg oktobra, pa nek se onda dogovaraju i narednih 100 godina sto se mene tice
- Banksy
#31347 Re: SDP
Ovo je tek probni balon, da vide reakciju javnosti, ali sama činjenica da o tome ozbiljno razmišljaju, da su spremni i na to, nevjerovatna je ...
- madner
#31348 Re: SDP
Bice gusto, bice 0:2.
Kristalna kugla kaze da ce Covic skontati igru ubrzo i pristati na neke kompromise kako bi se odrzali novi izbori.
Kristalna kugla kaze da ce Covic skontati igru ubrzo i pristati na neke kompromise kako bi se odrzali novi izbori.
- Banksy
#31349 Re: SDP
Tipa ...?madner wrote:Bice gusto, bice 0:2.
- madner
#31350 Re: SDP
Smanjene kompetancija kantona i broja istih, izbor dva clana iz FBiH prostim vecinama (s tim da ne mogu biti iste etnije).