sherbett wrote:A jesu svim tim hrvatima prebrojena krvna zrnca il sta?
Jel to tako bilo i prije rata?
Ja koliko se sjecam, mi ovdje u RH smo uvijek za stanovnike Bosne govorili Bosan i a uglavnom zmukleri suajde vec mogli bit hercegovci.
Imali su mercedese, sve su radili preko veza u klanovima imali velike glave svi visoki i krsni i kao ne smijes se s njima rapravljat jer mi zagrepcani nismo znali krkanski odgovarat.
To je bila ta neka percepcija.
Ovaj njihov stranački šef Šerbo, Čović, nije nikakav ni nacionalista ni Hrvat po opredjeljenju. Lik je Yugisloven bio, kome je nacionalna svijest proradila u ratu i poraću, da bi stranački izvukao osobnu korist za sebe i ekipu iz vrha tog HDZ-a. Održavaju se na vlasti plašeći ovo malo preostalog hrvatskog naroda, zlim Bošnjacima i majorizacijom. Stvorili su takvu klimu, izmedju naroda da bi zadržali pozicije, koja ni 93' sigurno u jeku sukoba nije bila gora. Tragedija je što i K.G.K ne može da se uzdigne iznad stranačkog HDZ interesa i podržava tog ogavnog trgovca hrvatskim opstankom u BiH.
Hrvati u RS statistička su greška, izgubili su srednju Bosnu davno, te je ostalo par kamanjarskih enklava po Z.Hercegovini.
To je ukratko bilans HDZ-OVSKE politike u BiH. Mada oni vas u HR žele uvjeriti da Bošnjaci provode nad njima pritisak i da su im ukinuta prava konstitutivnosti.
Ustvari, uništili su kompletnu oporbu u BiH i ovim kmečanjem i tužbama žele zacementirati svoju vladavinu.