Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Plavo-bijeli

#31301 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

il dottore wrote: 16/06/2025 21:37
Plavo-bijeli wrote: 12/06/2025 18:54 Moze li mi neko objasniti zbog čega bi FKS dobilo i marke kada imaju svoje VLASNIKE? Ako FKS profitira od toga sto država ili kanton daju, hoće li država dobiti procenat ili neće? Ispade Mirvic i Tan mogu pokupiti taj procit i sebi kupiti sta hoće?!

Ima li igdje na Svijetu da država ili grad pomažu klub koji ima svoje vlasnike :shock: :?
Logika ulaganja drzave u stadion Grbavica da bi onda npr Velez za nastup u Evropi mora placati taj stadion Zeljeznicaru :-)

Uslo je u legendu visemilionsko i visedecenijsko otimanje od drzave od strane Zeljeznicara na celu sa clanom porodice Osim
Joj majko mila... opet ponavljam, nas zovu mitomani...a vi komentarima ste na nivou obicnih tih pitara.

Pa Velez placa Zeljeznicaru, ne placa Osimu, ne placa predsjedniku, ne placa Adzemu, nikome drugom, ne idu pare nekom u dzep..nego sve ide u klub, ne znam kako ne kontate ili se pravite da ne kontate.
Tu analogiju bi mogao da je u pitanju Sarajevo i Koševo, te da je nekim čudom Koševo vaše..pa kao drzava vam daje da gradite Koševo, a vi naplacujete...jer Sarajevo ima vlasnikaaa, jel shvataš?

Kakve veze opcenito Velez ima sa stadionom, pa ne financira Grbavicu drzava, a ni Hercegovačko-neretvanski kanton :-) :-) :-)
il dottore

#31302 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by il dottore »

Plavo-bijeli wrote: 16/06/2025 22:00
Plavo-bijeli wrote: 12/06/2025 18:54 Moze li mi neko objasniti zbog čega bi FKS dobilo i marke kada imaju svoje VLASNIKE? Ako FKS profitira od toga sto država ili kanton daju, hoće li država dobiti procenat ili neće? Ispade Mirvic i Tan mogu pokupiti taj procit i sebi kupiti sta hoće?!

Ima li igdje na Svijetu da država ili grad pomažu klub koji ima svoje vlasnike :shock: :?
Logika ulaganja drzave u stadion Grbavica da bi onda npr Velez za nastup u Evropi mora placati taj stadion Zeljeznicaru :-)

Uslo je u legendu visemilionsko i visedecenijsko otimanje od drzave od strane Zeljeznicara na celu sa clanom porodice Osim
Joj majko mila... opet ponavljam, nas zovu mitomani...a vi komentarima ste na nivou obicnih tih pitara.

Pa Velez placa Zeljeznicaru, ne placa Osimu, ne placa predsjedniku, ne placa Adzemu, nikome drugom, ne idu pare nekom u dzep..nego sve ide u klub, ne znam kako ne kontate ili se pravite da ne kontate.
Tu analogiju bi mogao da je u pitanju Sarajevo i Koševo, te da je nekim čudom Koševo vaše..pa kao drzava vam daje da gradite Koševo, a vi naplacujete...jer Sarajevo ima vlasnikaaa, jel shvataš?

Kakve veze opcenito Velez ima sa stadionom, pa ne financira Grbavicu drzava, a ni Hercegovačko-neretvanski kanton :-) :-) :-)
Pa valjda je jednostavno skontati par nelogicnosti. Drzava pravi Grbavicu koja je kao privatni stadion kluba (prva nelogicnost), da bi onda pomenuti Velez placao igranje tj. predstavljanje te iste drzave u Evropi na tom stadionu (druga nelogicnost).

Jasno je da se to radi zbog glasova na izborima
ultima_palabra

#31303 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Zeljo odrzava stadion i placa sve dadzbine, kojom logikom treba Velezu dati besplatno?

Reprezentacija (svaka) igra i trenira dzabe od 2016.
Plavo-bijeli

#31304 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Ma ne kontaju ovi, najbolje da država ulaže u FKS 10 miliona KM godišnje, Tan i Mirvic po milion i sve sto ostane profita pola njima u padze, pola u fks. Jbg, pa i velez na Grbavici placa da igra.
Logovan

#31305 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/odred ... /250617094

Posušje i Stupčanica igraju 22. i 25. juna.
Tvrtko II Kotromanić

#31306 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Logovan wrote: 17/06/2025 14:44 https://www.klix.ba/sport/nogomet/odred ... /250617094

ne kontam na kraju ni sto se igra :-)
to kao Stupcanica ima sanse da dobije licencu za premijer ligu?

doduse ne znam sta im fali, je li infrastruktura ili nesto drugo?
Logovan

#31307 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/06/2025 14:52
Logovan wrote: 17/06/2025 14:44 https://www.klix.ba/sport/nogomet/odred ... /250617094

Stadion Danac ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Wwin lige BiH – potreban kapacitet za igranje je 2.000 sjedećih mjesta, te svlačionice površine minimum 50 m²
Smiješno
Tvrtko II Kotromanić

#31308 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Logovan wrote: 17/06/2025 15:07
Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/06/2025 14:52

Stadion Danac ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Wwin lige BiH – potreban kapacitet za igranje je 2.000 sjedećih mjesta, te svlačionice površine minimum 50 m²
Smiješno
ma vala mogu ovo odraditi do pocetka sezone bez problema

ako ne mogu neka ni federalnu ligu ne igraju
Dino Djurbuzovic

#31309 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Dino Djurbuzovic »

Messier wrote: 19/05/2025 21:05
Dino Djurbuzovic wrote: 19/05/2025 12:16 Pozdrav svima i prije svega hvalospjevke malom Denisu.

Necu kriti, razgovarali jesmo ali jos uvijek nema dogovora. Ja sam predsjedniku Tuni rekao da imamo neiskoristenog potencijala na klupi, prije svega mali Fočo i mali Ognjen ali vidjecemo. Ja imam dugorocni plan.

Znam da se razgovaralo sa drugim trenerima ali trenutno mislim da je jedno domace rjesenje najblize uzarenom mjestu (Hint: Bihać).

Sve hvalospjevke svima jos jednom i puno pozdrava
Pozdrav proslavljenom treneru.
Da li ce Semdin dobiti sansu, po vasoj procjeni?
Nece sigurno, puno pozdrava
luckylaka

#31310 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Kada pocinje prvenstvo,oteglo se ovo cekanje
HowForWhom

#31311 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by HowForWhom »

I ja bih volio da se meni pojasni zasto drzava pomaze nekoga, a taj isti neko duguje drzavi i drzavnim firmama novac!?
Plavo-bijeli

#31312 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

HowForWhom wrote: 18/06/2025 11:26

I ja bih volio da se meni pojasni zasto drzava pomaze nekoga, a taj isti neko duguje drzavi i drzavnim firmama novac!?
Duguje, ali redovno vraća i placa dugovanja, te redovno izmiruju trenutne obaveze i posteno prijave sve igrace, za razliku od drugih sto plaćaju u bitcoinima.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#31313 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:
Čuvena mantra, "Željo nikom nije ost'o dužan!"
mond

#31314 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mond »

Nisu mogli registrovati igrače 2-3 mjeseca jer nisu ostali dužni. Svega na ovoj temi

Mi prošli očekivano kada nisi nosioc. Komšije bez sreće ako prođu Skijaše iako je i taj dvomeč 50/50
Karikaturist

#31315 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Karikaturist »

Ali kakva je ovo mantra novinara po lokalnim stranicam: "Bordo tim nije imao srece" "Zeljeznicar opet izvukao najtezeg protivnika"
Jebote, pricamo o prvim pretkolima najnizih euro takmicenja, jeli to fora samo kukati na srecu ili nesrecu ili sta. Sarajevo tamam dobilo po mjeri protivnika, dva bila losija dva bolja izbora. Sta bi pisali da su izvukli ove iz Beca. Zeljeznicar isto tako, sasvim solidan zrijeb. To nakukavanja i senzacionizam po forumu stvarno prelazi sve granice, ima li kakvih kriterija kod zaposljavanja?
Plavo-bijeli

#31316 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Karikaturist wrote: 18/06/2025 14:49 Ali kakva je ovo mantra novinara po lokalnim stranicam: "Bordo tim nije imao srece" "Zeljeznicar opet izvukao najtezeg protivnika"
Jebote, pricamo o prvim pretkolima najnizih euro takmicenja, jeli to fora samo kukati na srecu ili nesrecu ili sta. Sarajevo tamam dobilo po mjeri protivnika, dva bila losija dva bolja izbora. Sta bi pisali da su izvukli ove iz Beca. Zeljeznicar isto tako, sasvim solidan zrijeb. To nakukavanja i senzacionizam po forumu stvarno prelazi sve granice, ima li kakvih kriterija kod zaposljavanja?
Možda treba malo kriterija kod objektivnosti i malo vise realnosti i shvatanja koliko smo mi u stvari losi, a ne gledati samo Barcelonu i Real pa kao, treba nam samo mentalitet bolji i možemo sviju proći.

Zeljo je nenosioc u prvom pretkolu najgoreg Uefa takmicenja, znaci u prvom smo nenosioci, to ti govori da kao takvi nismo protiv nikoga apsolutni favoriti, a sigurno ne protiv ekipe koja je u vrhu Slovenske lige.

Kad imas 3x bolje opcije koje se dosta lakse mogu proći onda je definitivno lose sto smo dobili Koper.

Sarajevo s druge strane godinama izbacuju nekakvi Kukesiji i slicni, pa nije cudo sto se smatra lošim kad idu na ekipu iz vrlo nezgodne Rumunije koja pri tome duplo vise vrijedi.

Moze se proći ali realnije je da nece.

Da se islo u Austriju bi sigurno im cak vise i odgovaralo jer bi ih islo 1000.

Da skratim, "nakukavanja" su sa razlogom kao i uspjesi odnosno neuspjesni u proteklim godinama u Evropi.
Karikaturist

#31317 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Karikaturist »

Plavo-bijeli wrote: 18/06/2025 14:58
Karikaturist wrote: 18/06/2025 14:49 Ali kakva je ovo mantra novinara po lokalnim stranicam: "Bordo tim nije imao srece" "Zeljeznicar opet izvukao najtezeg protivnika"
Možda treba malo kriterija kod objektivnosti i malo vise realnosti i shvatanja koliko smo mi u stvari losi, a ne gledati samo Barcelonu i Real pa kao, treba nam samo mentalitet bolji i možemo sviju proći.

Zeljo je nenosioc u prvom pretkolu najgoreg Uefa takmicenja, znaci u prvom smo nenosioci, to ti govori da kao takvi nismo protiv nikoga apsolutni favoriti, a sigurno ne protiv ekipe koja je u vrhu Slovenske lige.

Kad imas 3x bolje opcije koje se dosta lakse mogu proći onda je definitivno lose sto smo dobili Koper.

Sarajevo s druge strane godinama izbacuju nekakvi Kukesiji i slicni, pa nije cudo sto se smatra lošim kad idu na ekipu iz vrlo nezgodne Rumunije koja pri tome duplo vise vrijedi.

Moze se proći ali realnije je da nece.

Da se islo u Austriju bi sigurno im cak vise i odgovaralo jer bi ih islo 1000.

Da skratim, "nakukavanja" su sa razlogom kao i uspjesi odnosno neuspjesni u proteklim godinama u Evropi.
Jarane, ja pricam o medijskom izvjestavanju. Fudbalski klubovi neka se ponasaju kako misle da se trebaju ponasati, navijaci takodjer. Objavi koga su nasi timovi izvukli, nemoj potezati neku pricu o nesreci/vrucini/dalekom putovanju stalno.
HowForWhom

#31318 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by HowForWhom »

Plavo-bijeli wrote: 18/06/2025 13:01
HowForWhom wrote: 18/06/2025 11:26

Duguje, ali redovno vraća i placa dugovanja, te redovno izmiruju trenutne obaveze i posteno prijave sve igrace, za razliku od drugih sto plaćaju u bitcoinima.
Ni ti ne vjerujes u ovo sto pises, a samo se nadam da se pravis budala, jer djelujes da si normalan :)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#31320 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Poginuo je sudija Mulahasanovic iz Sarajeva koji je ne tako davno sudio PL.
aCme

#31321 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by aCme »

Kakav Borac i pm. Ne mogu oni u istu rečenicu sa Željom, Sarajevom i Zrinjskim.

Image
PeppermintSA

#31322 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by PeppermintSA »

Plavo-bijeli wrote: 16/06/2025 22:00

Sarajevo nema vlasnika. Sarajevo je udruženje građana koje je staturarnim izmjenama omogućilo da se finansijskim prilozima obezbijedi većina u skupštini, pa stoga i vođenje kluba. Zatim je novim statutarnim izmjenama, u skladu sa zakonom o udruženjima, pretvorilo nadzorni odbor u odbor direktora. Drugim riječima, Sarajevo de facto funkcioniše kao klub sa vlasnicima, dok de iure to nije.

A budući da si očigledno legalista, prihvatićeš da takva konstelacija ne bi trebala uticati na dodjeljivanje javnih novaca sportskom udruženju građana. Meljo ničim ne zaslužuje više javnog novca od Sarajeva.
ultima_palabra

#31323 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

PeppermintSA wrote: 28/06/2023 16:40
ultima_palabra wrote: 28/06/2023 16:03
PeppermintSA wrote: 28/06/2023 15:17 Meni su nevjerovatni Zeljini navijači koji se pozivaju na prošlu sezonu kad komentarišu naš sadašnji prelazni rok. Ono u fazonu “isto ste radili i prošle sezone pa smo opet završili ispred vas”. Pa pobogu, makar malo precesljajte naše prošlogodišnje ljetne transfere i usporedite ih sa ovogodišnjim - nebo i zemljo. Dakle, svakom ko ima dvije ciste u glavi jasno je da je došlo do nekog ogromnog, meni nevjerovatnog priliva novca na zimu - tada je dovedemo 4-5 vrlo ozbiljnih igrača, a sad je samo nastavljena nadogradnja s još većim imenima. Hoću reći, na zimu je došlo do velike promjene u mogućnostima i politici kluba. Porediti politiku i poslovanje kluba od zime 2022/23 sa bilo čim ranijim je prosto diletantizam.
Trener vam je bio bolji prije godinu dana. A igrace ovog tipa je dovodila i Tuzla City, onaj Nsue je bio vece ime od ovih vasih.
Uz svo dužno poštovanje, lupaš ko Maksim po diviziji. Činjenice su vrlo proste - do prošle zime imali smo ekipu u pet deka sa konkurencijom, na nekim pozicijama kvalitetniju, na nekima slabiju ali u generalno rečeno - u pet deka. Sad je očigledno došlo do zaokreta, došlo je do velike love (kako? Ja ne znam) i teži se keširanju velikih para za velika pojacanja. S tim pojacanjima se potpisuju ugovori na 3 godine, dakle jasan je naum da se pravi ekipa na duže staze. Ako se po jutru poznaje dan, pitanje je samo vremena kada će kvalitet na terenu biti toliko dominantan u odnosu na konkurenciju da ga može voditi Braco gumena glava. Uvijek u fudbalu postoji ona jedna tacka koja kada se predje srce, tradicija, borba, “vojnici kluba” ipak ne mogu vise parirati jer je konkurent prosto prejak. Da se razumijem, ja nisam mitoman i ne mislim da smo još došli do toga - ni iz bliza, ali mislim da je to očigledno naum trenutnih vlasničkih struktura. Evo brdo para, u sljedeće 2-3 godine hoćemo da pokupujemo igrače koji će zbilja se prošetati ligom zato sto su prosto predominantni. U našoj ligi, koja je kokuz liga, ulaganjem desetak miliona eura u prvi tim to je itekako moguće. Problem je sto niko nema te pare osim Sarajeva - sada. Dakle, Sarajevo te pare nije imalo ni u zlatno doba Tana. Ko to ne vidim ili je slijep ili je kompleksaš koji bi radije sebe lagao nego priznao jer ga izjeda činjenica da njegov klub to ne može.
Dokle ste s tim setanjem ligom i predominacijom, jesu li dosta bile dvije godine ili cekamo jos jednu?
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#31324 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hilmija frlj »

https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... a-1054625/

A evo i Škaljaraca :lol:
Šta im radi Mirva od kluba, treba samo lopate spremiti, da ih zagrnemo :D
armin071

#31325 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by armin071 »

hilmija frlj wrote: 24/06/2025 23:07 https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... a-1054625/

A evo i Škaljaraca :lol:
Šta im radi Mirva od kluba, treba samo lopate spremiti, da ih zagrnemo :D
Šta sve čovjek ne načuje u brijačnici. Duše naše zabrinute….
Post Reply