Nije Johnny ni bitan toliko, bitno je da nadležni uzmu u obzir kritike.kio01 wrote: ↑10/06/2022 20:13Fazon je sto ja zaista rijetko cujem da se neko zali o Sarajevu ili ostalim mijestima u Bosni kad dodju kao turisti. Imas bruku vloggera koji su dosli u Bosnu i odusevili se. Prosle sedmice sam redovno pratio Amerikanca koji zivi u Holandiji, dosao u Sarajevo sedmicu dana i svaki dan po 10 sati livestream-o po ulicama grada na Twitchu. Odusevljen je. On nije imao problema sa SIM karticom, a steamer je sto znaci da bez interneta ne moze raditi svoj posao.patriot_bih wrote: ↑10/06/2022 20:00
Takvi imaju lovu i najbolji su turisti. On je kao takav došao u Sarajevo i nije mogao naći šta mu treba. U turističkim gradovima to je vrlo lako naći, imaju znakovi reklame i lako je dostupno.
Ovo "DON'T GO TO SARAJEVO" je marketing da više ljudi pogleda video. U videu je bio korektan, a izbacio je i drugi video o ratu u BiH gdje obišao tunel. Bolje je video sa 100k pregleda sa "don't go" nego da nikako nema videa - više ljudi gledalo, više će doći.
Da su naši političari progresivni popravili bi nešto od ovoga što traži i zovnili ga nazad da snimi još par videa, možda o vrelu Bosne i ostalim atrakcijama.
Ponavljam, ima mnogo istine u onome sto je govorio, i nema izgovora za vecinu navedenih stvari, ali ako dolazis u Sarajevo kao neko ko je prije par mjeseci bjezao iz Kijeva sa svrhom da napravis odredjene paralele sa dva rata i dvije drzave, nadji neki drugi naziv za clickbait, a opcija ima milion.
Naka odgovore na njegovo pitanje da li mi/oni žele samo vikend turiste ili turiste za duži ostanak.
Glup je argument nekih "sve se žalite vladi". Nije vlada samo Forto i Konaković, ima tamo stotine funkcionera: ministar turizma, zamjenik ovaj, pomoćnik onaj. Definitivno se može bolje oko turizma.