Ma sve su to informacije stare i po 6 godina, koga to jos zanima?! Sta ce nam..ovo_malo_duse wrote: ↑08/07/2022 15:02Nemoj ih TD vise titati, Kad ih opucas sa dokazima po 2 dana nemogu doci sebi.
Kad ih je kolega Tranqulli otreso Dendenu je pozlilo ovaj put ce morat Bolovanje trazit![]()
![]()
![]()
Tik-Tak. Tik Tak...Mala soba 2 sa 2..
Slučaj Dženan Memić
-
td_maajka
#31301 Re: Slučaj Dženan Memić
-
td_maajka
#31302 Re: Slučaj Dženan Memić
Znas sta meni nije jasno, dendene..
Ali ako ikako moze neki kompaktan odgovor, nesto za sta mi ne treba sat vremena da iscitam.
Je li tebi stvarno toliki problem priznati kad negdje pogrijesis, pa ne mozes da shvatis da drugim ljudima nije?
Ili ces reci da ti nikada ne grijesis, tako da nemas nit razlog priznavati?
Jer sve ove tvoje izjave, kako si se ti „popisao“ na tudje teorije, rastavio ih na atome i samo je tvoja teorija ispravna, znas… mislim, ne znam da li si svjestan toga, ali evo mozda razmislis malo o tome - to u stvarnosti uopce nije tako.
It‘s in your head, in your head,
zombie, zombie, zombie-e-e-e
Ali ako ikako moze neki kompaktan odgovor, nesto za sta mi ne treba sat vremena da iscitam.
Je li tebi stvarno toliki problem priznati kad negdje pogrijesis, pa ne mozes da shvatis da drugim ljudima nije?
Ili ces reci da ti nikada ne grijesis, tako da nemas nit razlog priznavati?
Jer sve ove tvoje izjave, kako si se ti „popisao“ na tudje teorije, rastavio ih na atome i samo je tvoja teorija ispravna, znas… mislim, ne znam da li si svjestan toga, ali evo mozda razmislis malo o tome - to u stvarnosti uopce nije tako.
zombie, zombie, zombie-e-e-e
-
denden
#31303 Re: Slučaj Dženan Memić
td_maajka wrote: ↑08/07/2022 16:24 Znas sta meni nije jasno, dendene..
Ili ces reci da ti nikada ne grijesis, tako da nemas nit razlog priznavati?![]()
zombie, zombie, zombie-e-e-e![]()
-
MensurM
#31304 Re: Slučaj Dženan Memić
Memić je istakao kako je “fali sat vremena” odnosno da je “Dženan kasno dovezen u bolnicu jer je umirao sat vremena u Aleji, a Alisa je bila pored njega”.
Je li iko na sudu potvrdio priču o "ukradenom satu"? Ka koliko sam pročitao svi su ih sreli oko 22:30...
Je li iko na sudu potvrdio priču o "ukradenom satu"? Ka koliko sam pročitao svi su ih sreli oko 22:30...
-
td_maajka
#31305 Re: Slučaj Dženan Memić
Jako zrelo od tebe, haman kao i ono „pišanje“denden wrote: ↑08/07/2022 16:31td_maajka wrote: ↑08/07/2022 16:24 Znas sta meni nije jasno, dendene..
Ili ces reci da ti nikada ne grijesis, tako da nemas nit razlog priznavati?![]()
zombie, zombie, zombie-e-e-e![]()
![]()
![]()
-
denden
#31306 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne, nije na sudu. Svi svjedoci događaj smještaju u 22:30. Takav je i tekst optužnice Državnog tužilaštva, a i presuda Vrhovnog suda je to utvrdila.
Međutim, na temi je td majka prije 10-15 dana priznala da su "pogriješili" tj. godinama lagali, dok su tvrdili da je Dženan stradao oko 21:40.
Zamisli kakva je to sorta i nesoj, oni su najkasnije prije godinu dana pouzdano znali da je Dženan stradao u 22:30, znali za sve svjedoke Državnog tužilaštva, njihove izjave i samu optužnicu.
A vjerovatno još i prije 2-3 godine, pa i više (npr. oni "šetači" ispred hotela su im o događaju u 22:30 pričali još prije pet godina).
I šta oni rade?
Iako znaju da je Dženan stradao u 22:30, godinama lože potkapacitiranu javnost da je on ubijen sat ranije.
Pravda za Dženana može biti samo istina.
A oni svjesno istinu o Dženanu kriju, lažu, podmeću, kalkulišu, drugim riječima, trguju njegovim kostima.
I zamisli, sad kad je već neodrživo, nakon toliko vremena, da i dalje tvrde da je Dženan ubijen sat ranije, jer svakog ročišta izranjaju svjedoci koji događa smještaju u 22:30, više nemaju izbora i moraju priznati ono što je bjelodano već duže vremena.
I onda, umjesto da u zemlju propadnu od stida što su svjesno lagali i godinama, za ko zna kakve talove, svjesno kroz te laži trgovali Dženanovim kostima, kaže td majka: "Pa priznala sam grešku, šta hoćete, budite ko ja"
Neka, hvala, ni do kraja vremena
-
dzolix
#31307 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑08/07/2022 15:28 Dijelovi koji je Bijedić, vještak Ljubine odbrane, spajao, odnose na krhotine iz Aleje sa prednjeg lijevog žmigavca i dijelove iz Bekrijine avlije. On je sa velikom sigurnošću potvrdio da pripadaju Ljubinom vozilu. U Aleji nije bilo dijelova sa zadnjeg dijela Ljubinog kombija koje bi bilo ko mogao spajati sa onim iz Bekrijine bašte.

Znaci radi se o zamjeni teza sto moze izazvati pogresno shvatanje i zabludu. Povrsno novinarstvo ili povrsno sudjenje.Odgovarajući na pitanja branioca Hasana Dupovca, advokata Ermina Gačanovića, Smajić je, također, kazao da su, nakon što je optuženi u ranijem postupku priznao izvršenje krivičnog djela i priznao gdje je odbacio ostatke fara, ti dijelovi pronađeni i da je to vještačenje radio vještak mašinske struke i utvrdio da čine cjelinu s dijelovima koji potječu od kombija VWT4
Ona trojica svjedoka sa ovoga dokumenta nisu pronasla na livadi nista ali su zato pronadjeni na drugom mjestu osim velike aleje to jest u basti neki drugi komadi plastike koji odgovaraju faru sa kombija . To je vjerovatno pronadjeno od strane drugih inspektora u drugom vremenskom periodu. Pitanje je da li je Ljubo naveo i to mjesto br 2 gdje su ti dijelovi i pronadjeni.
-
bitangeIprinceze
#31308 Re: Slučaj Dženan Memić
Od svega je najjasnije da je površna i najpovršnija istraga.
Pravda za Dženana
-
bitangeIprinceze
#31309 Re: Slučaj Dženan Memić
Šta ima veze što pripadaju ljubinom vozilu kad ljubino vozilo nema veze sa slučajem? Jasno je da je vozilo skrhano u avliji pa onda krhotine raznešene gdje treba da se reditelj filma ima čime baviti.dzolix wrote: ↑08/07/2022 17:06denden wrote: ↑08/07/2022 15:28 Dijelovi koji je Bijedić, vještak Ljubine odbrane, spajao, odnose na krhotine iz Aleje sa prednjeg lijevog žmigavca i dijelove iz Bekrijine avlije. On je sa velikom sigurnošću potvrdio da pripadaju Ljubinom vozilu. U Aleji nije bilo dijelova sa zadnjeg dijela Ljubinog kombija koje bi bilo ko mogao spajati sa onim iz Bekrijine bašte.
-
dzolix
#31310 Re: Slučaj Dženan Memić
Znaci ti mislis da je sve izrezirano pripremljeno odglumljeno sa nekim glumcima kao sto i Davor misli da je tako ,,,sve gluma i neko drugi i podmetanje zbog videonadzora. Mozda ono nisu bili Dzenan j Alisa ni David sto su vidjeni. Znaci sve je uzaludno, jedino Alisa pravi problem ali ona ima amneziju sto odrzava teoriju o glumcima.bitangeIprinceze wrote: ↑08/07/2022 17:25Šta ima veze što pripadaju ljubinom vozilu kad ljubino vozilo nema veze sa slučajem? Jasno je da je vozilo skrhano u avliji pa onda krhotine raznešene gdje treba da se reditelj filma ima čime baviti..... očekuje ga i posebna nagrada u vidu stambenog prostora manje kvadrature.
![]()
Videokamere (nadzor) se fino uklapaju uz rijec film.
Mora da je film jer nije bilo nikad saobracajke u velikoj aleji niti se iko ugusio u Crkvenoj.
Jedan film dvije price.
-
bitangeIprinceze
-
YouAreMyDestiny
#31312 Re: Slučaj Dženan Memić
A možda mi zapravo ne postojimo.
-
dzolix
-
zijancer
#31315 Re: Slučaj Dženan Memić
Osvježavajuća preciznost.denden wrote: ↑08/07/2022 15:10Nemaš se ti šta varati ili ne varati.td_maajka wrote: ↑08/07/2022 12:25
Da, a ako se ne varam - ne drzite me za rijec, potvrdite gledanjem snimka rekonstrukcije ako vam nije mrsko, ili opovrgnite - I sam Ljubo je pitan od Krestalice, da li su ti tragovi pronadjeni naknadno. Postavlja se pitanje zašto su tragovi pronađeni na dvije različite lokacije spojeni u jednu kesu
Tragovi plastike u Bekrijinoj bašti su pronađeni 16.06.2016. godine (gdje je Ljubo skidao i mijenjao oštećene dijelove fara i žmigavca), a tada su pronađeni i tragovi od udara zadnjom stranom u ogradu Željezenica (u podnožju ograde).
Dakle, vrlo prosto. Ta ekipa iz službene zabilješke nije uspjela u travi pronaći te dijelove, ali je pronašla ekipa od 16.06.2016. godine i to foto-zadokumentovala.
Da li je tad s njima bio Ljubo Seferović i da li im je pokazao gdje je tačna lokacija, to javnosti nije poznato.
Šta čeka to Državno tužilaštvo, zašto ne optuži nekog za podmetanje tih dokaza![]()
Ono što je Muriz juče uradio u izjavi za medije je neinteligentan pokušaj podvale, namijenjen potkapacitiranoj javnosti koja nešto uzima za istinu samo zato što Muriz to kaže, iako je potpuno zavađeno sa stvarnošću.IZ KANTONALNE PRESUDE: Izvještaj o krim. tehničkoj pretrazi lica mjesta sačinjen od strane MUP-a Kantona Sarajevo Odjeljenje za krim. tehniku forenziku i KDZ, broj KU 1452/16 od 16.6.2016.godine, sačinjen od strane Krim. tehničara MUP-a Kantona Sarajevo prilikom krim. tehničkog pregleda lica mjesta u ulici Kamenolom broj 29 i preko puta broj 15 Opština Ilidža. Dakle, to je kriminalističko tehnički pregled lica mjesta dvorišta iza napuštene kuće u ulici kamenolom broj 29 i metalne ograde vlasništvo firme Željeznice F BiH, izvještaj o krim. tehničkoj pretrazi lica mjesta broj KU 1452/1 6 od 16.6.2016.godine. Iz istog proizilazi da su iza napuštene kuće na neobrađenom zemljištu u travi nađeni tragovi i to: jedan komad crne plastike sa utisnutim oznakama slovima i brojevima, tri komada plastike crne boje sa utisnutim oznakama, jedan komad plastike zelene boje nepravilnog oblika, sitni komadići plastike i jedan komad plastike nepravilnog oblika plave boje, da su navedeni tragovi fotografisani i izuzeti sa lica mjesta.Obzirom da je Seferović Ljubo naveo prilikom rekonstrukcije da je vozilom kombi udario u ogradu firme koja se nalazi u neposrednoj blizini kuće Seferovića, koja ograda je vlasništvo firme Željeznica Federacije FBiH, pregledom lica mjesta pronađeni su tragovi: oštečenje na ogradi, tri komada plastike crne boje, jedan plastični dio ima utisnut znak W, jedan komad plastike sive boje odvaljeni poklopac od stuba ograde, dva komada plastike crne boje nepravilnog oblika, jedan komad plastike crne boje nepravilnog oblika, navedeni predmeti su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta.
Fotodokumentacija sačinjena od strane MUPa Kantona Sarajevo broj KU 1452/16 sačinjena prilikom krim. trehničkog pregleda lica mjesta u ulici Kamenolom broj 29 preko puta broj 15 Opština Ilidža, datum fotografisanja 16.06.2016.godine, datum izrade 20.06.2016.godine,
Naime, Dupovac je 09.02.2016. poslao dvojicu policajaca na lice mjesta da vide da šta ekipa koja je radila uviđaj po noći nije propustila i oni su pronašli tačno 4 komada plastike, od kojih je jedan imao oznaku koju su opisali u službenoj zabilješci:
Dupovac je onda te dodatno pronađene komade odnio Nijazu Smajiću koji je već imao naredbu da komade pronađene na uviđaju u noći 08. na 09.02.2016. godine uporedi sa sumnjivim zelenim vozilom Clio koje je nekad ranije koristio Mirza Ploskić koji je Dženanu upućivao prijetnje.Muslić Midhat i Kurić Enes, policijski službenici Jedinice za saobraćaj sačinili službenu zabilješku koja nije protokolisana, odnosno ista je bez broja, a u kojoj je evidentno da su imenovani po naređenju rukovodioca smjene i šefa odsjeka za saobraćajne istrage u periodu od 09 do 10:30 vršili detaljan obilazak i pregled užeg i šireg lokaliteta u cilju pronalaska tragova koji bi mogli pomoći u daljoj istrazi. Prilikom navedenih aktivnosti kako su naveli „prilikom izvršenog detaljno pregleda lica mjesta“ na kojima je ranije 08.02.2016. godine u 23:30 do 01 i 30 dana 09.08. vršen uviđaj „pronašli su ostatke stakla tačnije 4. komada stakla deblje providno staklo sa određenim bordurama koje asocira na staklo prednjih farova NN motornog vozila. Na jednom od staklenih djelova kako je navedeno postojala je ugravirana slovna i brojčana oznaka veliko E1 kao i broj 441, istovremeno policijski službenici su daljim izvršenim provjerama na terenu i okolnim otpadima i prodavnicama autodjelova došli do saznanja da se navedena oznaka koristi za dijelove motornih vozila, proizvedenih za teritoriji Njemačke, tako da postoji velika mogućnost da se radi o vozilu marke VW Volkswagen nepoznatog tipa
Smajić je Dupovcu rekao da već imaju dovoljno (iz uviđaja, zadokumentovanih foto i vidio) karakterističnih komada na osnovu kojih je utvrdio koje vozilo je u pitanju (T4 VW Transporter, što odgovara Ljubinom kombiju).
Smajić NIJE korisito te komade za vještačenje, niti ih je uzeo od Dupovca.
To je bilo kraj februara ili početak marta, to prvo vještačenje.
U tom kontekstu naknadno donesenih 4 komada pronađenih 09.02.2016.,m koji ima veze sa Dupovcem, a nema nikakve veze sa 4 mjeseca kasnije pronađenim dijelovima u Bekrijinoj bašti, Muriz podvaljuje priču o naknadno pronađenim dijelovima i tri policajca koji su sačinili službenu zabilješku (01.06.2016.) da dijelovi nisu naknadno pronađeni.![]()
Koliki je cirkus i blamaža ubleha protiv Dupovca, može se vidjeti iz tog što je optužen da je bacio u smeće ta 4 komada pronađena sutradan po njegovoj naredbi, te da je podmetao vozilo Renault Clio. A tako ga je "podmetao" da je vještaku Smajiću koji je poredio da li krhotine iz uviđaja iz Aleje odgovaraju vozilu Renault Clio, donio 4 komada za koja je vještak rekao da su sitniji, da mu ne trebaju i da pripadaju VW Transportertu. Dakle, Dupovac "podmeće" Clija tako što vještaku donosi 4 komada stakla/plastike iz kojih se vidi da je u pitanu VW T4 Transporter, a ne Clio. Donosi mu ta 4 komada za koja je optužen da ih je bacio u smeće.![]()
I za koja postoji dokmentacija da su dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu, gdje su i pohranjeni.![]()
Da, stvarno nevjerovatno da tanki sloj laka nakon dva hemijska i fizička vještačenja bude hemijski destruisan.
Šta čeka to Državno tužilaštvo, zašto ne optuži vještaka Perovića?![]()
vezano za predhodno navedeni nalaz odbrana je u toku dokaznog postupka tvrdila da nema laka koji je vještačen, s tim što je vještak Perović prilikom pojašnjavanja svog nalaza i mišljenja istakao da je vještačeni predmet komad boje mijenjao uzimajući dio radi hemijskog i fizičkog vještačenja, vršeći destrukciju dijela radi vještačenja koji je doveo do nepovratne hemijske destrukcije, a što je sve potvrdio i vještak odbrane Bijedić Jasmin.
-
bitangeIprinceze
#31316 Re: Slučaj Dženan Memić
Ili je zamarajuća nepreciznost 
-
YouAreMyDestiny
#31317 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa zavisi kakav ko ima IQ.
-
bitangeIprinceze
#31318 Re: Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#31319 Re: Slučaj Dženan Memić
Ubiste ih autogolovima. E zamisli šta je to onda.
-
bitangeIprinceze
#31320 Re: Slučaj Dženan Memić
Pobjeda nepravde nad istinom!
-
zijancer
#31321 Re: Slučaj Dženan Memić
Druže, istinu nikad niko nije sahranio, a vi nastavite do mile volje u čelo.
-
YouAreMyDestiny
#31322 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz je pomogao, da se oslobodi ubica njegovog sina.
-
bitangeIprinceze
#31323 Re: Slučaj Dženan Memić
Zato ga i treba nagraditi, napraviti Murizu spomenik.
-
bitangeIprinceze
-
YouAreMyDestiny
#31325 Re: Slučaj Dženan Memić
Napravit će mu Ljubo.