Zajebo je Putka,mada treba sacekati da se vidi hocel Kina pokleknuti,rano je jos
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- alijagoro
- alijagoro
#31302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kinezi pauzirali narudzbu Boeinga
- vaučer
- tramvajtrojka
#31304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I sad ce ameri udariti kontru na comac da im zabrane korištenje zapadne avionike i motora i hajmo nova runda jovo na novo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
toska
#31306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U.S.′ inability to replace rare earths supply from China poses a threat to its defense, warns CSIS
https://www.cnbc.com/2025/04/15/us-is-u ... csis-.html
-----------------------------
Blokirao im novac i sad Harvard gleda da se zaduži na WS, ali ovakvi nađu način za još maltretiranja:
@realDonaldTrump
·
9m
Perhaps Harvard should lose its Tax Exempt Status and be Taxed as a Political Entity if it keeps pushing political, ideological, and terrorist inspired/supporting “Sickness?” Remember, Tax Exempt Status is totally contingent on acting in the PUBLIC INTEREST!
Blokirao im novac i sad Harvard gleda da se zaduži na WS, ali ovakvi nađu način za još maltretiranja:
@realDonaldTrump
·
9m
Perhaps Harvard should lose its Tax Exempt Status and be Taxed as a Political Entity if it keeps pushing political, ideological, and terrorist inspired/supporting “Sickness?” Remember, Tax Exempt Status is totally contingent on acting in the PUBLIC INTEREST!
- jasko_ba
- Styling
#31308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svi univerziteti i koledzi, osim Kolumbije, su odlucili pruziti otpor. Veliki univerziteti imaju jake donore, mislim da ce ovo prevazici, a narandzi definitivno treba pruziti otpor jer cini sve da unisti obrazovanje. U ovom slucaju, sreca je sto je vecina dobrih univerziteta u privatnim rukama. inace bi bio masakr.toska wrote: ↑15/04/2025 16:06 U.S.′ inability to replace rare earths supply from China poses a threat to its defense, warns CSIS
@realDonaldTrump
·
9m
- drug_profi
#31309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja mislim da on krši masu zakona i ustavom garantiranih prava i ne obazire se na to.
To više nije demokratija već autokratija.
A svakako je već ušao u historiju, samo što neće biti pominjan na način koji je on zamislio.
A svakako je već ušao u historiju, samo što neće biti pominjan na način koji je on zamislio.
- Styling
#31310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lik je drugi dan mandata suspendovao Ustav. Od tada, diktatura.drug_profi wrote: ↑16/04/2025 10:43 Ja mislim da on krši masu zakona i ustavom garantiranih prava i ne obazire se na to.
- Peacean
#31311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jel to sad prijete Kini sa 245% tarifa? Meni stvarno nije jasno šta prolazi kroz njihove glave 
- drug_profi
#31312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa besmisleno je sve preko 100% jer se i time faktički zatvara neko tržište. Svaka roba duplo preplaćena ne može biti konkurentna.
Ovo je sad dječije narcisoidno ponašanje.
Ovo je sad dječije narcisoidno ponašanje.
- Sanjarko
#31313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prijeti radi rijetkih metala i slicnoga, eno na temi Kina iako sam ja znao nesto o tome i prije toga. Kina ne da vise to sve na izvoz. A kljucno je to sve za sto sta od cipova pa nadalje.
-
omar little
#31314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kako je odvratna columbia university, zaista se nadam da se od ovoga nece nikada oporaviti. klekli su trumpu pusiti kurac u roku sekunda, bez ikakvog otpora i zastite ikakvih principa da bi se odjednom jucer krenuli oglasavati i glumiti neku borbu. samo zato i NAKON sto je harvard odjebao trumpovce i pokazao kicmu. jos se columbia profesori plazaju po raznim novinama i pisu pateticne pamflete kako ih organizacije, institucije i ljudi bojkotiraju sada. kako se samo usudjuju.
nadam se da pedest puta gora sudbina ceka advokature.
nadam se da pedest puta gora sudbina ceka advokature.
-
zilog
#31315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo sa Harvardom, ce se itekako obiti o glavu, prvo Trump-u, pa onda GOP-u. Napravice Harvard - udzbenicki primjer, pravne dekonstrukcije, ovoga sto rade. Pisace se eseji i disertacije u godinama i decenijama sto dolaze, da ih 100 Fox-ova i tweetera nece oprati. Svaki pravnik, advokat i sudija ce u po noci znati izbiflati, definiciju rusenja ustavnog poretka i napada na slobodu govora, upravo na primjeru Harvard vs Trump...
-
toska
#31316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Taj blokirani novac je za razna istraživanja i tri bolnice koje Harvard vodi valjda, obična, dječija i kancer.
Imaju vlastiti fond od 53,2 milijarde dolara, ali ograničene namjene po volji donatora.
Last week, the university secured a $750 million loan from Wall Street to bolster its finances, The Washington Post notes.
Law firms pledge almost $1 billion in free work to Trump
https://www.axios.com/2025/04/12/big-la ... work-trump
Imaju vlastiti fond od 53,2 milijarde dolara, ali ograničene namjene po volji donatora.
Last week, the university secured a $750 million loan from Wall Street to bolster its finances, The Washington Post notes.
Koji je fol sa ovim proTrump advokatskim kućama:
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#31317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni ništa više nije jasno (mislim na Svijet i ovo što se sada dešava).zilog wrote: ↑16/04/2025 17:06 Ovo sa Harvardom, ce se itekako obiti o glavu, prvo Trump-u, pa onda GOP-u. Napravice Harvard - udzbenicki primjer, pravne dekonstrukcije, ovoga sto rade. Pisace se eseji i disertacije u godinama i decenijama sto dolaze, da ih 100 Fox-ova i tweetera nece oprati. Svaki pravnik, advokat i sudija ce u po noci znati izbiflati, definiciju rusenja ustavnog poretka i napada na slobodu govora, upravo na primjeru Harvard vs Trump...
- Sanjarko
#31318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hićo v2Hame_ wrote: ↑16/04/2025 21:07Meni ništa više nije jasno (mislim na Svijet i ovo što se sada dešava).zilog wrote: ↑16/04/2025 17:06 Ovo sa Harvardom, ce se itekako obiti o glavu, prvo Trump-u, pa onda GOP-u. Napravice Harvard - udzbenicki primjer, pravne dekonstrukcije, ovoga sto rade. Pisace se eseji i disertacije u godinama i decenijama sto dolaze, da ih 100 Fox-ova i tweetera nece oprati. Svaki pravnik, advokat i sudija ce u po noci znati izbiflati, definiciju rusenja ustavnog poretka i napada na slobodu govora, upravo na primjeru Harvard vs Trump...
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#31319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ukrajina se odbranila i jebe rutalje, mi zorile kontali ako ne izađu Ukrajinci u patikama i farmerkama jebani će biti. Izađoše i jebaše rutalje. Kasnije dolazi pomoć Zapada i dodatno jebavanje putina babuna. Kasnije dolaze komplikacije - te biće nuklearni, te nemojte po rusiji, te ovo te ono,... tako da danas "dogurasmo" da USA optužuje Ukrajinu da je počela rat
Nejse, valja nam se boriti sa budalama i idemo dalje - propast autokratama!
Slava Ukrajini - Herojima Slava!
Nejse, valja nam se boriti sa budalama i idemo dalje - propast autokratama!
Slava Ukrajini - Herojima Slava!
Spoiler
Show
- drug_profi
#31320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Proći će brzo i ove godine. Ukrajincima i Amerikancima malo sporije, ali sve će se to jednom lani zvati.
Ali Donald će stoljećima ostati zapisan kao predsjednik koji je za 3 mjeseca vjerovatno nepovratno uništio sve što je 45 drugih predsjednika gradilo, naročito ovi iz 20. stoljeća.
Ali Donald će stoljećima ostati zapisan kao predsjednik koji je za 3 mjeseca vjerovatno nepovratno uništio sve što je 45 drugih predsjednika gradilo, naročito ovi iz 20. stoljeća.
-
omar little
#31321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji je fol sa ovim proTrump advokatskim kućama:
[/quote]
ma,nisu to pro-trump kuce. to su obicne ili demokratski orijentirane kuce, neke od njih cak najveci dem supporters. paul weiss je, cini mi se da su oni, za demokrate predsjednicke izbore democract central. svim tim kucama je trump prijetio sa eo, ukidanjem security clearances i oduzimanjem government business. oni su se s njim onda nagodili da reformiraju svoju politku zaposljavanja i pledge multi milijune u pro bono poslovima za trumpa. reketirao ih i sada ide oko i hvali se kako firme nude milijardu pro bono po njegovom izboru, za slucajeve i svrhe.
sve u svemu, sramotno. najvece advokatske kuce su se bez ikakvog otpora povinovale trumpu i fundamentalnom krsenju zakona i prava.
-
omar little
#31322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma,nisu to pro-trump kuce. to su obicne ili demokratski orijentirane kuce, neke od njih cak najveci dem supporters. paul weiss je, cini mi se da su oni, za demokrate predsjednicke izbore democract central. svim tim kucama je trump prijetio sa eo, ukidanjem security clearances i oduzimanjem government business. oni su se s njim onda nagodili da reformiraju svoju politku zaposljavanja i pledge multi milijune u pro bono poslovima za trumpa. reketirao ih i sada ide oko i hvali se kako firme nude milijardu pro bono po njegovom izboru, za slucajeve i svrhe.toska wrote: ↑16/04/2025 20:14Koji je fol sa ovim proTrump advokatskim kućama:
sve u svemu, sramotno. najvece advokatske kuce su se bez ikakvog otpora povinovale trumpu i fundamentalnom krsenju zakona i prava.
-
JovicSA
#31323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa u suštini nema razlike između rigidnog komunizma i njega sada, želi da se za sve pita i da o svemu odlučuje kao da je neki komunistički diktator. Dokle je došlo da Kinu vidim kao progresivnu i podržavam njene napore da ovog hajvana uljudi i stavi ga na mjesto. Kina i EU bi trebale proširiti saradnju na strqateške partnere, ko jebe naNdžarastog debila.drug_profi wrote: ↑16/04/2025 10:43 Ja mislim da on krši masu zakona i ustavom garantiranih prava i ne obazire se na to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
čemu onda da se nada average joe, ko da ga zaštiti od ovog divljanja napredne verzije Orbana.omar little wrote: ↑17/04/2025 00:20
- TAFKAP
#31325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
So much winning