Salu na stranu mislim da nije problem u tome da Mercedes nije trazeno mjesto, naravno da jeste i tipujem da bi skoro svi vozaci osim Maxa dobro zadumali glavom ako bi ponuda dosla. A i Max se davnoo otvoreno nudio Mercedesu samo je pitanje da li je taj voz prosao obzirom da na krvav duel sa Hamom
Ono sto je veci problem za Mercedes je sto su sve veće zvijezde koje bi mogle zamijeniti Hamu, potpisale dugogodisnje ugovore. Ovo mislim na Leclerca i Norrisa. Uz duzno postovanje za Alonsa ali on sa toliko godina nema sta traziti u Mercedesu osim da cuva mjesto nekome ko bi mogao doci. Mercedes sad mora odgovoriti na pitanje da li će Russell dobiti priliku da bude vozac broj 1, jer je sigurno lakse pronaci vozaca broj 2, ili ce pokusati dokazati da ih Ferrari nije osramotio dovođenjem Hame i odrjesit ce kesu za Norrisa ili Leclerca. Alfa potez bi bio kada bi Merc od 2025e uspio dogovoriti Leclerca
Sainzova situacija je zanimljiva jer ako je istina da ima neki usmeni dogovor sa Audijem, to znaci da ce on imati pauzu sezonu nakon ove jer Audi dolazi tek 2026e. Volio bih njega vidjeli u Mercedesu uz Russella jer mislim da on itekako ima jos sta pokazati i samo mu treba normalna ekipa koja ga nece sabotirati. Ostaje da vidimo koliko je to realno ako je istina ovo za Audi jer nece ga merc sigurno dovesti radi jedne sezone. Pogotovo jer kada Audi dođe Merc ce morati dokazati da su najbolji Njemacki tim i nema smisla onda svog vozaca dati konkurentu.