Bilo pitanje trenutka, u vecini neosvjetljeno,prometno, oni rade ko drakstor, a zastitari se sepure i paradiraju samo po granapu, ona zastitarka glumi Ramba i ganja penzionere za dva bataka.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
rizibizi
#31276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
bitangeIprinceze
#31277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar ima veze zastitar i sa Genelcem?rizibizi wrote:Bilo pitanje trenutka, u vecini neosvjetljeno,prometno, oni rade ko drakstor, a zastitari se sepure i paradiraju samo po granapu, ona zastitarka glumi Ramba i ganja penzionere za dva bataka.
-
rizibizi
#31278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa cuvaju objekat u sklopu kojeg je i garaza valjda i radnje i migranti i sve ostalo.
- Troll_Happens
#31279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#31280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bože levata...
-
smijesni_ste
#31281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ugroženo im poslovanje kažu?
Možda da stave rešetke pa neće biti

Možda da stave rešetke pa neće biti
- kokuz_sa
#31282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A i polica sa laptopima bas na izvolite
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poceli su se tu skupljati migranti. Svima govore sellam brother, rane dvadesete, fizicki spremni...
- SmokingMan
#31284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno isti likovi koji su nedavno ojadili vlasnika....Troll_Happens wrote:zato su ovo levatine na kub. Malo je reci
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... e-u-akciji
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ovo gori u vogosci?
- O'zone
- Globalni moderator
#31286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vatra?Chmoljo wrote:Sta ovo gori u vogosci?
- seoBIH
#31287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moderator I admin u ulozi troleera. Xd
- insaneinthebrain
#31288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
izgore nam Vogosca 
- SmokingMan
#31289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eo gori "na" Humu.Neki polutani ipak nisu svoje seljačke navike ostavili na selu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#31290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne moze polusvijet bez seljackih navika...skaka je na aparatima ,ako uhvati zastavu gotovo jeSmokingMan wrote:Eo gori "na" Humu.Neki polutani ipak nisu svoje seljačke navike ostavili na selu.
- SmokingMan
#31291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod mene ima kulturnijih hrvata u naselju,ljudi vode računa o svojoj avliji,okolini,komšijama,ali bošnjo kada zadimi dok peče rakiju,rekao bi čovjek da gori šuma i da nikome nema spasa....bitanga_sa_otesa wrote:ne moze polusvijet bez seljackih navika...skaka je na aparatima ,ako uhvati zastavu gotovo jeSmokingMan wrote:Eo gori "na" Humu.Neki polutani ipak nisu svoje seljačke navike ostavili na selu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#31292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma oko mene ima svakakvih,bez obzira koje su vjere i nacije,avlije i okucnice pune smeca,oko kuca brlozi,uredno se pali svo smece ,tesko odnijet u kontejner.... zbog tih seljacina i balegara je vecina normalne raje pobjegla iz ove septicke jame...SmokingMan wrote:
Kod mene ima kulturnijih hrvata u naselju,ljudi vode računa o svojoj avliji,okolini,komšijama,ali bošnjo kada zadimi dok peče rakiju,rekao bi čovjek da gori šuma i da nikome nema spasa....
- SmokingMan
#31293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam u dobroj mjeri zadovoljan čistoćom naselja,nema stvarno smeća po ulicama,svake sedmce 2 x komunalci odvoze otpad.Jedino nam problem prave Vrane,od njih moramo sakrivati vreće sa otpadom,inače neće preživjeti izlazak Sunca.bitanga_sa_otesa wrote:ma oko mene ima svakakvih,bez obzira koje su vjere i nacije,avlije i okucnice pune smeca,oko kuca brlozi,uredno se pali svo smece ,tesko odnijet u kontejner.... zbog tih seljacina i balegara je vecina normalne raje pobjegla iz ove septicke jame...SmokingMan wrote:
Kod mene ima kulturnijih hrvata u naselju,ljudi vode računa o svojoj avliji,okolini,komšijama,ali bošnjo kada zadimi dok peče rakiju,rekao bi čovjek da gori šuma i da nikome nema spasa....
-
Naslovnica
#31294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... ta-presuda
Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu kojom je Semir Rastoder u oktobru 2015. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Hava Dovadžija.
Nakon žalbe kantonalne tužiteljice i osuđenog Rastodera, Vijeće kojim je predsjedavao sudija Slavko Marić, djelimično je uvažio žalbu optuženog i njegovih advokata Kadrije Kolića, Alena Nakića i Senada Krehe na presudu iz oktobra 2015. godine.
Nesreća u kojoj je nastradala Dovadžija dogodila se u aprilu 2014. godine kada je Rastoder u sarajevskom naselju Nedžarići, na pješačkom prijelazu, krećući se iz pravca Ilidže i vozeći brzinom od 103 kilometra na sat, Golfom 6 udario i na mjestu usmrtio nesretnu ženu.
Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu kojom je Semir Rastoder u oktobru 2015. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Hava Dovadžija.
Nakon žalbe kantonalne tužiteljice i osuđenog Rastodera, Vijeće kojim je predsjedavao sudija Slavko Marić, djelimično je uvažio žalbu optuženog i njegovih advokata Kadrije Kolića, Alena Nakića i Senada Krehe na presudu iz oktobra 2015. godine.
Nesreća u kojoj je nastradala Dovadžija dogodila se u aprilu 2014. godine kada je Rastoder u sarajevskom naselju Nedžarići, na pješačkom prijelazu, krećući se iz pravca Ilidže i vozeći brzinom od 103 kilometra na sat, Golfom 6 udario i na mjestu usmrtio nesretnu ženu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam tu varijantu, ovo na Humu ili Vogošći, vidiš neko grmlje, trava, hajmo zapaliti 
- drug_profi
#31296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma to je kombinacija ljenosti i neopreznosti, ali i rupa u sistemu.Tomahawk11 wrote:Ne kontam tu varijantu, ovo na Humu ili Vogošći, vidiš neko grmlje, trava, hajmo zapaliti
Ima sad radova u vrtovima, orezivanja šiblja, voćki, žbunja dok nije izlistalo. I tu ima gomilu te bio mase koju ne možeš drugačije zbrinuti nego da je spališ. Plus ako nisu pokosili livade prije zime pa sad na njima sasušena trava, plane to sve ko papir.
Ja lično imam problem sa time. Imam ogromnu gomilu granja i šiblja koje sam usjekao na imanju i u međi i sad to treba riješiti. Tu su megavati energije i kilogrami CO2. najviše bih volio da ima neko ko bi to samljeo u drobilici i iskoristio za pelet, ali kod nas takvih nema. Đaba bi mu dao samo nek nosi.
I na kraju ću ja opet morati to spaliti, a duša me boli radi te energije i gasova pustenih u atmosferu.
Naravno kad to radim, uvijek pokvasim šlaufom tlo okolo i svo vrijeme nadzirem vatru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ono kod Vogošće nisu nikakvi vrtovi niti voćnjaci, to je žbunje i trava iza onih nakaradnih plavih zgrada.drug_profi wrote:Ma to je kombinacija ljenosti i neopreznosti, ali i rupa u sistemu.Tomahawk11 wrote:Ne kontam tu varijantu, ovo na Humu ili Vogošći, vidiš neko grmlje, trava, hajmo zapaliti
Ima sad radova u vrtovima, orezivanja šiblja, voćki, žbunja dok nije izlistalo. I tu ima gomilu te bio mase koju ne možeš drugačije zbrinuti nego da je spališ. Plus ako nisu pokosili livade prije zime pa sad na njima sasušena trava, plane to sve ko papir.
Ja lično imam problem sa time. Imam ogromnu gomilu granja i šiblja koje sam usjekao na imanju i u međi i sad to treba riješiti. Tu su megavati energije i kilogrami CO2. najviše bih volio da ima neko ko bi to samljeo u drobilici i iskoristio za pelet, ali kod nas takvih nema. Đaba bi mu dao samo nek nosi.
I na kraju ću ja opet morati to spaliti, a duša me boli radi te energije i gasova pustenih u atmosferu.
Naravno kad to radim, uvijek pokvasim šlaufom tlo okolo i svo vrijeme nadzirem vatru.
Čekaj, a to se kod tebe nalazi gdje? Ako je van grada, onda ok. Ali ako je ovako, nema smisla. Imaju ljudi i u svijetu baštu, vrtove, voćnjake, sumnjam da spale sve oko sebe da bi se riješili granja i šiblja.
- VladaFBiH
#31298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pogrešno, divlje spaljivanje je najgori način zbrinjavanja ali eto kod nas izgleda da je najbolji npr.drug_profi wrote:Ma to je kombinacija ljenosti i neopreznosti, ali i rupa u sistemu.Tomahawk11 wrote:Ne kontam tu varijantu, ovo na Humu ili Vogošći, vidiš neko grmlje, trava, hajmo zapaliti
Postoje velike mogućnosti za iskorištenje biomase iz poljoprivredne proizvodnje. Iskorištenje biomase ogleda se u mogućnostima proizvodnje ekoloških goriva, proizvodnje bioplina i biodizela, proizvodnja alkoholnih goriva. Od drugih proizvoda najčešće je to proizvodnja: komposta, prostirke, humusa, stajnjaka (prostiranjem), stočne hrane (sa i bez tretiranja hemijskim sredstvima, miješanjem sa proteinskim hranivima). Slama, kao najčešće prisutna poljoprivredna biomasa, može da se upotrijebi za sagorijevanje, proizvodnju papira i ambalaže, za prostirku i sl. Oklasak od kukuruza može da se koristi za: proizvodnju stočne hrane, sagorijevanje, sredstva za čišćenje metalnih površina i za kozmetička sredstva.
drobilica je poprilično jeftina i s njom možeš pripremiti sve za kompost npr.
- drug_profi
#31299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma van grada je. Naravno.Tomahawk11 wrote:
Čekaj, a to se kod tebe nalazi gdje? Ako je van grada, onda ok.
Zavisi sta je kome jeftino.VladaFBiH wrote:
drobilica je poprilično jeftina i s njom možeš pripremiti sve za kompost npr.
Kod mene je sad low budget vikendica. Mnoge prece stvari nisu zavrsene, kao npr. pola mi ograde fali.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#31300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta sad???Naslovnica wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/47 ... ta-presuda