Mislim da nisam dobro ovo objasnio i u hodu je rjesenje stvarano.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sanjarko
#31251 Re: Zeničani
Evo im moguce rjesenje. Neka kod ovih podzenih kontejnera iskopaju iza njih kanal pod kutom tako da vozilo moze im prici i izvuci iz kontejnera sa strane smece a pristup njima da je preko nekih vrata pa samo sajlom da se poveze podzemni kontejner i prebaci klizeci nekako na tockovima ili slicno na kiper. Da se izvuce znaci samo putem sajle i kanala na kiper.
-
Nivelacija
#31252 Re: Zeničani
Steta sto nemamo neko aktivno udruzenje gradjana da se bavi ovim poslom..
Nema ko pozvati na odgovornost Albe, reviziju ugovora gradske uprave itd..
Eko forum se nazalost bavi samo Mittalom.
Sto se tice Lamele zatvoreni su smetljarnici tako da nema vise miseva oko zgrade a ni smrada.
Problem je narod koji ostavi smece van kontejnera.Iako su mogli ograditi onom ogradom kako su prijasnje zeljezne ogradjivali.
Cim izadjes malo iz carsije stanje je ovako kao sa Jimijevih slika, nebitno prema Tetovu ilI Babinu, Raspotocju.
Alba takodjer ne cisti ni korita rijeka a ni Crkvicko brdo..Dosta problema...
Nema ko pozvati na odgovornost Albe, reviziju ugovora gradske uprave itd..
Eko forum se nazalost bavi samo Mittalom.
Sto se tice Lamele zatvoreni su smetljarnici tako da nema vise miseva oko zgrade a ni smrada.
Problem je narod koji ostavi smece van kontejnera.Iako su mogli ograditi onom ogradom kako su prijasnje zeljezne ogradjivali.
Cim izadjes malo iz carsije stanje je ovako kao sa Jimijevih slika, nebitno prema Tetovu ilI Babinu, Raspotocju.
Alba takodjer ne cisti ni korita rijeka a ni Crkvicko brdo..Dosta problema...
- Sanjarko
#31253 Re: Zeničani
Jest tacno tako. 
-
Tempo
- ZeModerator
#31254 Re: Zeničani
jel mora sajla ili moze kanafom?Vizionar 1985 wrote:Evo im moguce rjesenje. Neka kod ovih podzenih kontejnera iskopaju iza njih kanal pod kutom tako da vozilo moze im prici i izvuci iz kontejnera sa strane smece a pristup njima da je preko nekih vrata pa samo sajlom da se poveze podzemni kontejner i prebaci klizeci nekako na tockovima ili slicno na kiper. Da se izvuce znaci samo putem sajle i kanala na kiper.
- Sanjarko
#31255 Re: Zeničani
Sajla sa kukom. Steta ne znam crtati. Iako bi mozda malo mogao i nacrtati ovo. Ali mislim da ne bi bilo dobro rjesenje. Ne bi bilo prakticno. Mozda bi sa ovim kontejnerima na ovom jednom videu sto je neko postavio. Otvori se da li putem vrata ili iz tla da izlaze gore pa pokupiti ih prema kamionu da ga istrese i radnik da ga vrati na mjesto praznog.Tempo wrote:jel mora sajla ili moze kanafom?Vizionar 1985 wrote:Evo im moguce rjesenje. Neka kod ovih podzenih kontejnera iskopaju iza njih kanal pod kutom tako da vozilo moze im prici i izvuci iz kontejnera sa strane smece a pristup njima da je preko nekih vrata pa samo sajlom da se poveze podzemni kontejner i prebaci klizeci nekako na tockovima ili slicno na kiper. Da se izvuce znaci samo putem sajle i kanala na kiper.
Znaci bez sajle, kuke, kipera. Samo obicni kontejner pod zemljom i ovaj obicni smetljarski kamion.
U hodu jbg problem pokusavam rijesiti. Vecinom slabo, ali ubodem nekad rjesenje.
- Sanjarko
#31256 Re: Zeničani
Ovo Bobi sto je stavio. Video sa kontejnerima. Onako da izlaze van pa ih preuzeti do kamiona i istresti. Eto neko vec smislio rjesenje.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#31257 Re: Zeničani
Jesi upratio, prikljuci hidrauliku i dize kontejnere, kad hoce da ih spusti samo odvrne ventilVizionar 1985 wrote:Ovo Bobi sto je stavio. Video sa kontejnerima. Onako da izlaze van pa ih preuzeti do kamiona i istresti. Eto neko vec smislio rjesenje.
- Sanjarko
#31258 Re: Zeničani
Ma kasno sam upratio. Jbg poremecaj paznje. A ja sam kontao na rjesenje problema kod ovih nasih kontejnera kod Lamele.
-
Nivelacija
#31259 Re: Zeničani
Nakon 20 godina rugla u centru grada, Zeničani u maju dobijaju mjesto za odmor i druženje

Prema riječima investitora koje smo zatekli u samom objektu prilikom naše posjete, cilj im je Zenici ponuditi ugodno mjesto za boravak od jutra do večeri. Tako će Gradska kafana u sklopu svog kompleksa imati pekaru, trgovinu, pizza, restoran te naravno kafanu.
Građani će na raspolaganju imati 650 metara kvadratnih prostora ugostiteljstva za koji se ovih dana biraju najsitniji detalji od namještaja do osvjetljenja, peći za pizze i brojni drugi sadržaji. Ljetna bašta ispred i sa strane objekta bit će površine 176 kvadratnih metara.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /190316069

Prema riječima investitora koje smo zatekli u samom objektu prilikom naše posjete, cilj im je Zenici ponuditi ugodno mjesto za boravak od jutra do večeri. Tako će Gradska kafana u sklopu svog kompleksa imati pekaru, trgovinu, pizza, restoran te naravno kafanu.
Građani će na raspolaganju imati 650 metara kvadratnih prostora ugostiteljstva za koji se ovih dana biraju najsitniji detalji od namještaja do osvjetljenja, peći za pizze i brojni drugi sadržaji. Ljetna bašta ispred i sa strane objekta bit će površine 176 kvadratnih metara.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /190316069
-
macchiato
#31260 Re: Zeničani
Taman da oni iz opštine imaju gdje otići, da se bezveze ne dosađuju na poslu. 
Last edited by macchiato on 16/03/2019 23:51, edited 1 time in total.
- Casual's
#31261 Re: Zeničani
Nije mi jasno po kojem ovo rješenju rade? Pobjednicki nije imao fontanu koliko se sjecam
-
clio_dci120
#31262 Re: Zeničani
Jbg osim seljackog Tena i pristojnog Dubrovnika nemas gdje iza 12 otici
Kad se sjetim starih vremena i Colegijuma... Bas smo kasaba postali...
- notsure
#31263 Re: Zeničani
Imate još 3 dana da se žalite na ugovor s Albom:kamen spoticanja wrote:podzemni su dobra stvar kontra kerova,vrana i ostalih raznosaca peksinluka...al dzaba kad ljudotine smece ostave na podzemnim kontejnerima.
i cinjenica je da je grad u jako losem stanju
ne bi bilo lose revidirati ugovor s Albom
samo treba vidjeti radi li onaj Globus jal kako se vec zove uz klupe i odvoz smeca
http://www.zenica.ba/aktuelnosti/javne- ... dce1974bfb
http://www.zenica.ba/aktuelnosti/javne- ... 69bcd88952
Ukida se namirivanje neplaćenih računa iz gradskog budžeta ali se sakriva u prevoz smeća iz udaljenih sela. Nije šija nego vrat.
Većina stvari se iz ugovora seli u odluku o komunalnom redu (način plaćanja, tarife, uslovi...).
-
Ci-Nick
#31264 Re: Zeničani
Meni je ovaj način obračunavanja odvoza smeća po m2 smiješan.
Koja je logika da samac koji živi u stanu od 80 m2 plaća duplo više nego petočlana porodica u stanu od 30 m2.
Koja je logika da samac koji živi u stanu od 80 m2 plaća duplo više nego petočlana porodica u stanu od 30 m2.
-
Tempo
- ZeModerator
#31265 Re: Zeničani
jes vala. pet ljudi po kadratnom metru, 50 stepeni, dere dzigara.clio_dci120 wrote:Jbg osim seljackog Tena i pristojnog Dubrovnika nemas gdje iza 12 otici![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31266 Re: Zeničani
Po kojem je to kriteriju Collegium bio nesto kao bolji od Tena? Naravno ako pricamo o periodu iza 2010/11.clio_dci120 wrote:Jbg osim seljackog Tena i pristojnog Dubrovnika nemas gdje iza 12 otici![]()
Sta to bude u Dubrovniku
I da obnova fontane je dio javnog poziva.
- N.N.
#31267 Re: Zeničani
Collegium je valjao dok Sema nije srokao Lorisa. Poslije toga je sve neka patnja i propali pokusaji otvorenja istog...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31268 Re: Zeničani
Da, otprilike tako...meni je to vazda bio baj pas izmedju sta znam pola 12 do jedno 2 kad se ide u Ten
Sta bi sa ovom najnovijom reinkarnacijom, Elite? Duze ga renovirali nego sto je radio
Sta bi sa ovom najnovijom reinkarnacijom, Elite? Duze ga renovirali nego sto je radio
- N.N.
#31269 Re: Zeničani
Pa sta ce biti, svi bi za dvije milje KM koliko uloze u rekonstrukciju, da naprave neki vrh objekat koji ce raditi a oni pare zgrnuti. Moze, al'u qurcu 
Collegium je vrh mjesto, ali u njega treba uloziti pare kao sto su to uradili u Pasazu, Sibici, Henesiju i td.
Nije dovoljno nabaciti ime kao sa DM reklama Beckih klubova i to je kao to
Collegium je vrh mjesto, ali u njega treba uloziti pare kao sto su to uradili u Pasazu, Sibici, Henesiju i td.
Nije dovoljno nabaciti ime kao sa DM reklama Beckih klubova i to je kao to
- kamberovica polje
#31270 Re: Zeničani
Treba računat da će na svaki malo bolji lokal sjest neki lokalni "teniser" da nudi zaštitu. 
- kamen spoticanja
#31271 Re: Zeničani
Sinoc sam vidio SemiraN.N. wrote:Collegium je valjao dok Sema nije srokao Lorisa. Poslije toga je sve neka patnja i propali pokusaji otvorenja istog...
isti pogled mudonje
a nisam ga vidio 10 godina najmanje
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#31272 Re: Zeničani
ZS poskupljuje od sutra.
A dobro mjesto iza 12 je ponovo otvoreni Hey Joe, mada se ne zove više tako. Odlično mjesto sa mnogobrojnim motivima Zenice, od fotosa nekih pa do grbova. Imat' će i dobar izbor pive, usluga je korektna.
A dobro mjesto iza 12 je ponovo otvoreni Hey Joe, mada se ne zove više tako. Odlično mjesto sa mnogobrojnim motivima Zenice, od fotosa nekih pa do grbova. Imat' će i dobar izbor pive, usluga je korektna.
- N.N.
#31273 Re: Zeničani
Izlazi Sema na dopuste vec 2 godine hamankamen spoticanja wrote:Sinoc sam vidio SemiraN.N. wrote:Collegium je valjao dok Sema nije srokao Lorisa. Poslije toga je sve neka patnja i propali pokusaji otvorenja istog...
isti pogled mudonje![]()
a nisam ga vidio 10 godina najmanje
Mada je mozda i istekla kazna, ne znam tacno.
Proslo je dosta vremena, vani je i Emir Fetic, onda onaj Subasic sto ubi sina od Manijaka..svi su vani, a ide proljece, ljeto. Eto belaja
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#31274 Re: Zeničani
Subašić ako je imalo pametan pobjeći će iz Europe, a ne Zenice 
-
Nivelacija
#31275 Re: Zeničani
Zar nije manijak osvetio sina? Zaboravio sam iskreno....
Jednom ko djecak prije 12 -13 godina sam bio u ribama sa manijakom i sinom mu u Jelinoj sa rajom iz Tetova..
Izvadi manijak pistolj i hajde plesi, sin mu rahmetli skace a on puca pod noge..Sasro sam se da ga ne pogodi..jebo i ribe i rostilj i sve..losa zajebancija
Jednom ko djecak prije 12 -13 godina sam bio u ribama sa manijakom i sinom mu u Jelinoj sa rajom iz Tetova..
Izvadi manijak pistolj i hajde plesi, sin mu rahmetli skace a on puca pod noge..Sasro sam se da ga ne pogodi..jebo i ribe i rostilj i sve..losa zajebancija