kmirsad wrote:Da bi bilo šta popravili,poduzeli, preispitali, promjenili, pohapsili... Naša Stranka mora preuzeti vlast na ovim izborima. pobjediti. Izborne ciljeve postaviti, bez straha od uspjeha, na mnogo višu ljestvicu...Pucati na pobjedu, ništa polovično.
Proglasiti opštu mobilizaciju u stranci i odborima podiči na noge sve do jednog člana gradskih, regionalnih... glavnog odbora, predsjedništvo, članove, simpatizere i formirati armiju članova biračkih odbora, propagirati, agitovati, lobirati i bez rezervno podržavati sve svoje kandidate na listama kao da nam je to zadnje u životu... što vjerovatno i jeste, ako izgubimo, sazivati sastanke članstva, dijeliti zadatke, tražiti izvještaje sa terena...
Zdrobiti se radom.
Ja ne vidim da se radi koliko bi moralo... barem sa aspekta Tuzle gdje je i najplodnije tlo za stranku koja ima trakvu političku profilaciju.
Sramota bi bila za Našu Strankune pobjediti u TK...
Pomalo liči na penzionerski šahovski turnir u prostorijama kakve periferijske MZ... hvata me strah...
Za to vrijeme, neviđen kriminal, korupcija, pljačka, opšti nemoral,, gotovo pandemičnih, normalnom ljudskom umu neshvatljivih i nepojmljivih razmjera, do sada neviđen u istoriji planete... kao rak rana rasdiru ono malo zdravog tkiva našeg društva. Tužilaštva, Sudstvo, istražne agencije, policija... poluge kojima se država bori protiv navedenog, su največi problem... A oni neče ništa poduzeti, ali ama baš ništa...koliko god ih vi stidljivo pritiskali i prozivali, dok su na vlasti ove močne krvoločne zvijeri, koje imaju moč da njima upravljaju, imaju nadzor nad njihovim životom, egzistencijom... svim sferama njihovih života. Tužioc optuži političara, ovaj ga sa lakočom smijeni i otpusti, sudija sudi političaru po državnom Krivičnom Zakonu., političar zakon u par dana, lijevom rukom, na jednoj nozi... promjeni ukine, lakše nego što ja u svojoj privatnoj firmi promjenim Pravilnik o protivpožarnoj zaštiti...
Veliko, ogromno nezadovoljstvo je u narodu, bijes, gnijev... iskoristite ga , sad ili nikada... svi znaju da je postoječa vlast krivac za život kojim živimo. Ali , još veča je količina straha od osvete... neviđen strah je u narodu od moči vladajuče razgoropađene ranjene zvijeri...
Primječujem da ljudi optužuju, pomalo, stidljivo govore, napišu pa brišu... očigledno je da ne smiju izgovoriti imena...opravdano.
Smislite način kako da razbijete strah kod naroda... svojim primjerom, nazivanjem stvari pravim imenom i prezimenom, bez rukavica...visoko postavite ciljeve i nemojte se plašiti pobjede... i dobili ste izbore,
Tek onda će početi da nas cijene i poštuju i druge države, a naročito komšije... neće onda ni naumpast više nikome, u Srbijanskom i li Hrvatskom parlamentu i institucijama da nam se izruguju i ponižavaju nas.
Ni meni ovo nije jasno. NS bukvalno ima otvorena vrata, čak im odgovara i ovakvo "posvađano" stanje na ljevici, a oni se ponašaju mlitavo i bezmudo. Troši se energija na neke bitne, ali ne trenutno suštinski bitne stvari i o tome se raspreda danima.
Znam da u stranci nije baš bajna financijska situacija, ali imaš jebene društvene mreže. Imaš montažni stol i plakat, pa izađi na ulicu i deri se iz svega glasa. Prozivaj kriminalnu hobotnicu imenima i prezimenima, stvaljaj na stol argumente, pa čak i pod cijenu tužbe.
Svi znamo kakav je vrh države i svi ćemo Čoviću, Dodiku, Izetbegoviću, ministrima, premijerima jebavati mater na sva zvona. Ljudi se boje njihovih poslušnika koji odrađuju prljavi posao, a koje opet štiti policija i tužilaštva. Njih trebaju udariti i pokazati ljudima da se ne boje.
Ako ovako nastave, mislim da će izlaznost na izbore biti katastrofalno niska, a u tom slučaju NS nema nikakve šanse. Velikom broju građana je NS simpatična, ali im ide na živce što su elitisti i boje se ući u konflikt.
Recimo, svi su se sažalili kada je onaj krkan, ne znam kako se zove, u Skupštini KS bacio Peđu na pod, ali im nije jasno kako se Peđa nije ustao i barem mu nešto rekao ili mu se unio u lice. Ako nisi imao hrabrosti ustati i reći krkanu u lice - halo, bolan, ne možeš to raditi, posebno ne u Skupštini. Takvi primjeri pokazuju da NS neće imati hrabrosti da se obračuna sa banditima i onda ljudi kontaju da glasanjem za NS bacaju glas, pa apstiniraju.
Mi smo, nažalost, još uvijek opterećeni ratom. Ljudi rezonuju u smislu, šta bi sutra neko uradio da se ponovo fašisti popnu na brda iznad gradova ili ulete u mjesta i počnu krvavi pir. Onda sebi u glavama pravimo pretpostavke kako bi neko reagovao, ako me razumiješ šta želim reći. Recimo, na tu foru ona lijena neradnička ubleha Komšić bez ikakvog programa kupi glasove. Na takvu paradigmu je Kasumović postao gradonačelnik Zenice i Hujić načelnik Bosanskog Petrovca.