Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Maystor

#31251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote: Bilo kakva saradnja sa SDA otpatcima i satelitima (SBB , Konaković , Šepić , BOSS, BPS, Penzioneri , Ex- DF) po automatizmu znači kraj jer to su ljudi sistema kojeg treba uništavati.
Od prvi 6 ljudi sa sarajevske kantonalne liste NS, 3 su EX-DF :idea:

Nije zar da nam želite reći da je kanalizacija anizotropna, tj. da, kada se preljeva iz DF u SDA, smrdi, a kad se ulijeva u NS miriše?
kmirsad

#31252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

doktor78 wrote:
kmirsad wrote: Sramota bi bila za Našu Stranku ne pobjediti u TK...
Hajmo bit realni.
NS u TK moze uzeti 1, maksimalno 2 mandata. I time neka budu prezadovoljni u ovoj situaciji kada se glavna bitka vodi oko SDA i PDA, jer upravljaju vecinom glasova zaposlenih u javnim preduzecima (UKC, domovi zdravlja,EPBiH, Telekom, Aerodrom, rudnici).
Ne znam ko su kandidati NS- a za TK, znam iz medija samo za Selima... Mislim da on bez problema prolazi...Poprilično si u pravu...Zbog te realnosti sam i napisao onaj gore post.
pemanapemani

#31253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kmirsad wrote:Da bi bilo šta popravili,poduzeli, preispitali, promjenili, pohapsili... Naša Stranka mora preuzeti vlast na ovim izborima. pobjediti. Izborne ciljeve postaviti, bez straha od uspjeha, na mnogo višu ljestvicu...Pucati na pobjedu, ništa polovično.
Proglasiti opštu mobilizaciju u stranci i odborima podiči na noge sve do jednog člana gradskih, regionalnih... glavnog odbora, predsjedništvo, članove, simpatizere i formirati armiju članova biračkih odbora, propagirati, agitovati, lobirati i bez rezervno podržavati sve svoje kandidate na listama kao da nam je to zadnje u životu... što vjerovatno i jeste, ako izgubimo, sazivati sastanke članstva, dijeliti zadatke, tražiti izvještaje sa terena...
Zdrobiti se radom.
Ja ne vidim da se radi koliko bi moralo... barem sa aspekta Tuzle gdje je i najplodnije tlo za stranku koja ima trakvu političku profilaciju.
Sramota bi bila za Našu Strankune pobjediti u TK...
Pomalo liči na penzionerski šahovski turnir u prostorijama kakve periferijske MZ... hvata me strah...
Za to vrijeme, neviđen kriminal, korupcija, pljačka, opšti nemoral,, gotovo pandemičnih, normalnom ljudskom umu neshvatljivih i nepojmljivih razmjera, do sada neviđen u istoriji planete... kao rak rana rasdiru ono malo zdravog tkiva našeg društva. Tužilaštva, Sudstvo, istražne agencije, policija... poluge kojima se država bori protiv navedenog, su največi problem... A oni neče ništa poduzeti, ali ama baš ništa...koliko god ih vi stidljivo pritiskali i prozivali, dok su na vlasti ove močne krvoločne zvijeri, koje imaju moč da njima upravljaju, imaju nadzor nad njihovim životom, egzistencijom... svim sferama njihovih života. Tužioc optuži političara, ovaj ga sa lakočom smijeni i otpusti, sudija sudi političaru po državnom Krivičnom Zakonu., političar zakon u par dana, lijevom rukom, na jednoj nozi... promjeni ukine, lakše nego što ja u svojoj privatnoj firmi promjenim Pravilnik o protivpožarnoj zaštiti...
Veliko, ogromno nezadovoljstvo je u narodu, bijes, gnijev... iskoristite ga , sad ili nikada... svi znaju da je postoječa vlast krivac za život kojim živimo. Ali , još veča je količina straha od osvete... neviđen strah je u narodu od moči vladajuče razgoropađene ranjene zvijeri...
Primječujem da ljudi optužuju, pomalo, stidljivo govore, napišu pa brišu... očigledno je da ne smiju izgovoriti imena...opravdano.
Smislite način kako da razbijete strah kod naroda... svojim primjerom, nazivanjem stvari pravim imenom i prezimenom, bez rukavica...visoko postavite ciljeve i nemojte se plašiti pobjede... i dobili ste izbore,
Tek onda će početi da nas cijene i poštuju i druge države, a naročito komšije... neće onda ni naumpast više nikome, u Srbijanskom i li Hrvatskom parlamentu i institucijama da nam se izruguju i ponižavaju nas.
Ni meni ovo nije jasno. NS bukvalno ima otvorena vrata, čak im odgovara i ovakvo "posvađano" stanje na ljevici, a oni se ponašaju mlitavo i bezmudo. Troši se energija na neke bitne, ali ne trenutno suštinski bitne stvari i o tome se raspreda danima.

Znam da u stranci nije baš bajna financijska situacija, ali imaš jebene društvene mreže. Imaš montažni stol i plakat, pa izađi na ulicu i deri se iz svega glasa. Prozivaj kriminalnu hobotnicu imenima i prezimenima, stvaljaj na stol argumente, pa čak i pod cijenu tužbe.
Svi znamo kakav je vrh države i svi ćemo Čoviću, Dodiku, Izetbegoviću, ministrima, premijerima jebavati mater na sva zvona. Ljudi se boje njihovih poslušnika koji odrađuju prljavi posao, a koje opet štiti policija i tužilaštva. Njih trebaju udariti i pokazati ljudima da se ne boje.

Ako ovako nastave, mislim da će izlaznost na izbore biti katastrofalno niska, a u tom slučaju NS nema nikakve šanse. Velikom broju građana je NS simpatična, ali im ide na živce što su elitisti i boje se ući u konflikt.
Recimo, svi su se sažalili kada je onaj krkan, ne znam kako se zove, u Skupštini KS bacio Peđu na pod, ali im nije jasno kako se Peđa nije ustao i barem mu nešto rekao ili mu se unio u lice. Ako nisi imao hrabrosti ustati i reći krkanu u lice - halo, bolan, ne možeš to raditi, posebno ne u Skupštini. Takvi primjeri pokazuju da NS neće imati hrabrosti da se obračuna sa banditima i onda ljudi kontaju da glasanjem za NS bacaju glas, pa apstiniraju.

Mi smo, nažalost, još uvijek opterećeni ratom. Ljudi rezonuju u smislu, šta bi sutra neko uradio da se ponovo fašisti popnu na brda iznad gradova ili ulete u mjesta i počnu krvavi pir. Onda sebi u glavama pravimo pretpostavke kako bi neko reagovao, ako me razumiješ šta želim reći. Recimo, na tu foru ona lijena neradnička ubleha Komšić bez ikakvog programa kupi glasove. Na takvu paradigmu je Kasumović postao gradonačelnik Zenice i Hujić načelnik Bosanskog Petrovca.
kmirsad

#31254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Znam da su u besparici,kadrovski nedovoljno popunjeni, bez opreme , infrastrukture... a nema ništa đaba...Vidim da se iz rukovodstva stranke zaista vrijedno i savjesno, više od mogučnosti bore sredstvima koje imaju... na društvenim su mrežama maksimalno, pokreču inicijative... akcenat mi je na pješadiji... na opčinskim i regionalnim odborima... i mora se malo zaoštriti retorika... prozivanje imenima, nazivanje stvari onim imenima koja to jesu, bez straha, biti primjer narodu da im počne jebavat sve po spisku... malo grubosti ipak je potrebno... ovi se samo sile boje...
pemanapemani

#31255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kmirsad wrote:Znam da su u besparici,kadrovski nedovoljno popunjeni, bez opreme , infrastrukture... a nema ništa đaba...Vidim da se iz rukovodstva stranke zaista vrijedno i savjesno, više od mogučnosti bore sredstvima koje imaju... na društvenim su mrežama maksimalno, pokreču inicijative... akcenat mi je na pješadiji... na opčinskim i regionalnim odborima... i mora se malo zaoštriti retorika... prozivanje imenima, nazivanje stvari onim imenima koja to jesu, bez straha, biti primjer narodu da im počne jebavat sve po spisku... malo grubosti ipak je potrebno... ovi se samo sile boje...
O tome govorim. Ljudi očito vole autoritet i da se malo galami, pa i opsuje.
Ovo što @dr.gog radi je dobar primjer, ne samo na ovoj temi - prozoveš imenom i prezimenom i bukvalno opsuješ mater i izdereš se na nekog.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Maystor wrote:
sabina1 wrote: Bilo kakva saradnja sa SDA otpatcima i satelitima (SBB , Konaković , Šepić , BOSS, BPS, Penzioneri , Ex- DF) po automatizmu znači kraj jer to su ljudi sistema kojeg treba uništavati.
Od prvi 6 ljudi sa sarajevske kantonalne liste NS, 3 su EX-DF :idea:

Nije zar da nam želite reći da je kanalizacija anizotropna, tj. da, kada se preljeva iz DF u SDA, smrdi, a kad se ulijeva u NS miriše?
Nimalo ne hvaleći to troje među prvih 6 na sarajevskoj kantonalnoj listi moram podvući bitnu razliku.
To troje su - IGG socijaldemokrati , da li su to bili i u DF-u ne znam , da li su nastali nakon napuštanja DF-a ni to ne znam ali osim što su članovi NS-a , zajednička komponenta im je i to što su članovi IGG-a.

Druga , za principe važnija razlika je ta što dvoje kantonalnih zastupnika u toj trojci za razliku od Srđana Srdića , Adema Olovčića , Dževada Topića , Karoline Karačić nikada nisu glasali za SDA odluke ili ne daj Bože vlade ili ministre , a da ne pričamo da nisu politički poslušnici Nedžada Koldže i Nedžada Ajanadžića a njihova razlika u odnosu na Stojnić-demokratiju je i fizički vidljiva.

Tako da razlike između ex-DF i ex-DF itekako postoje.

Pozdrav.
kmirsad wrote: Sramota bi bila za Našu Strankune pobjediti u TK...
Sramota je što za 10 godina postojanja u gradu od preko 150.000 stanovnika nisu bili u stanju osvojiti nikada jedno-jedino vijećničko mjesto.
Sramota Naše stranke naravno.
pemanapemani wrote:
Znam da u stranci nije baš bajna financijska situacija, ali imaš jebene društvene mreže. Imaš montažni stol i plakat, pa izađi na ulicu i deri se iz svega glasa. Prozivaj kriminalnu hobotnicu imenima i prezimenima, stvaljaj na stol argumente, pa čak i pod cijenu tužbe.
Svi znamo kakav je vrh države i svi ćemo Čoviću, Dodiku, Izetbegoviću, ministrima, premijerima jebavati mater na sva zvona. Ljudi se boje njihovih poslušnika koji odrađuju prljavi posao, a koje opet štiti policija i tužilaštva. Njih trebaju udariti i pokazati ljudima da se ne boje.

Ako ovako nastave, mislim da će izlaznost na izbore biti katastrofalno niska, a u tom slučaju NS nema nikakve šanse. Velikom broju građana je NS simpatična, ali im ide na živce što su elitisti i boje se ući u konflikt.
Recimo, svi su se sažalili kada je onaj krkan, ne znam kako se zove, u Skupštini KS bacio Peđu na pod, ali im nije jasno kako se Peđa nije ustao i barem mu nešto rekao ili mu se unio u lice. Ako nisi imao hrabrosti ustati i reći krkanu u lice - halo, bolan, ne možeš to raditi, posebno ne u Skupštini. Takvi primjeri pokazuju da NS neće imati hrabrosti da se obračuna sa banditima i onda ljudi kontaju da glasanjem za NS bacaju glas, pa apstiniraju.

Mi smo, nažalost, još uvijek opterećeni ratom. Ljudi rezonuju u smislu, šta bi sutra neko uradio da se ponovo fašisti popnu na brda iznad gradova ili ulete u mjesta i počnu krvavi pir. Onda sebi u glavama pravimo pretpostavke kako bi neko reagovao, ako me razumiješ šta želim reći. Recimo, na tu foru ona lijena neradnička ubleha Komšić bez ikakvog programa kupi glasove. Na takvu paradigmu je Kasumović postao gradonačelnik Zenice i Hujić načelnik Bosanskog Petrovca.
To je to , ni slova dodati ili oduzeti :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Labirint

#31257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Labirint »

Što je neko ovdje naveo kao ilustraciju, Naša stranka i njeni aktivisti, ljudi koji očekuju naše glasove i podršku bi po mom skromnom sudu trebali biti mnooooogo aktivniji ali po pitanju kretanja, animacije, rada na terenu , kako je naveo "pemanapemani", čini mi se, izbaci neki sto, svaku hebenu lokaciju gdje se nešto nelagalno radi obidji, zovni novinare, lijepi plakate i mimo izbora, zakupi bilborde pa umjesto što će na njima biti obješena slika Sabine ili Pedje ( lupam) ili neki deplasirani slogan nabroj sve lopovluke, lažna obecanja, neralizovane stvari. Ovoj našoj anemičnoj populaciji jednostavno moraju dosadjivati i biti sveprisutni a ne s vremena na vrijeme izbacivati po koje saopstenje ( koliko god bili u pravu u njemu) i očekivati rast popularnosti. Dakle, direktno u kost, pa po cijenu tužbi , prozivanja, etiketiranja, prljava igra...jer sa ovom postojecom bagrom i sa 90 posto nepismenog svijeta ne mozes nazalost drugacije...
Maystor

#31258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote:Nimalo ne hvaleći to troje među prvih 6 na sarajevskoj kantonalnoj listi moram podvući bitnu razliku.
To troje su - IGG socijaldemokrati , da li su to bili i u DF-u ne znam , da li su nastali nakon napuštanja DF-a ni to ne znam ali osim što su članovi NS-a , zajednička komponenta im je i to što su članovi IGG-a.

Druga , za principe važnija razlika je ta što dvoje kantonalnih zastupnika u toj trojci za razliku od Srđana Srdića , Adema Olovčića , Dževada Topića , Karoline Karačić nikada nisu glasali za SDA odluke ili ne daj Bože vlade ili ministre , a da ne pričamo da nisu politički poslušnici Nedžada Koldže i Nedžada Ajanadžića a njihova razlika u odnosu na Stojnić-demokratiju je i fizički vidljiva.

Pozdrav.
Realno, ovo vam je jedan od najlošijih postova (ili sam vas, možda, precijenio). Naravno da razlike postoje, nisu svi preletači isti, kao što ni svi kriminalci nisu isti. Ono što je zaista smiještno je to da ste o istim ljudima pričali jedno dok su nosili narandžasti dres, a sasvim drugo čim su presvukli majicu. Ta priča vam neće proći.
IGG ne postoji, postoji NS. Damir Marjanović je uradio više za SDA nego bilo koji kandidat za kantonalnu skupštinu 2018. iz svih stranaka "ljevice". O tome sam pisao mnogo. Dovoljno je reći da je bio u koaliciji za Esedom Radeljašem i da je bio Zeljkovićev ministar. Ili recimo, pogledajte režimske medije iz tog perioda, pa ćete vidjeti da su ga hvalili više nego sopstvene kadrove.
pemanapemani

#31259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Labirint wrote:Što je neko ovdje naveo kao ilustraciju, Naša stranka i njeni aktivisti, ljudi koji očekuju naše glasove i podršku bi po mom skromnom sudu trebali biti mnooooogo aktivniji ali po pitanju kretanja, animacije, rada na terenu , kako je naveo "pemanapemani", čini mi se, izbaci neki sto, svaku hebenu lokaciju gdje se nešto nelagalno radi obidji, zovni novinare, lijepi plakate i mimo izbora, zakupi bilborde pa umjesto što će na njima biti obješena slika Sabine ili Pedje ( lupam) ili neki deplasirani slogan nabroj sve lopovluke, lažna obecanja, neralizovane stvari. Ovoj našoj anemičnoj populaciji jednostavno moraju dosadjivati i biti sveprisutni a ne s vremena na vrijeme izbacivati po koje saopstenje ( koliko god bili u pravu u njemu) i očekivati rast popularnosti. Dakle, direktno u kost, pa po cijenu tužbi , prozivanja, etiketiranja, prljava igra...jer sa ovom postojecom bagrom i sa 90 posto nepismenog svijeta ne mozes nazalost drugacije...
:thumbup:

Znam da rukovodstvo NS, posebno oni sa dobrim radnim mjestima ne razumiju baš najbolje da su građani BiH potlačeni i fizički i psihički. Ljudi u takvom stanju jednostavno ne mogu realno percipirati stvarnost. Građani su izgubili mentalne mogućnosti da "svare" odlične prijedloge i inicijative koje NS ima u Skupštini KS ili u općinskim vijećima.

Radnik u trgovačkom centru, kladionici ili kod nekog nadobudnog privatnika koji mu ne uplaćuje doprinose nema vremena da prati rad vijećnika i zastupnika i analizira od koga je potekla neka inicijativa ili prijedlog Zakona.

Njemu je važno da glasno i jasno čuje od nekoga novog da će ga sutra zaštiti kada mu se gaze prava. On hoće da čuje da će sutra neko na vlasti propišati krv da pritisne njegovog gazdu da mu redovno daje platu i uplaćuje doprinose, hoće da čuje da će neko pritisnuti direktora bolnice da nabavi potrebni medicinski materijal, pa taman morao dubiti na glavi pred bolnicom dok se to ne riješi ili se ne smijeni taj direktor. Građanin hoće nekoga ko će ščepati za vrat onog reketaša i klošara koji mu je došao uzeti pazar i smjestiti ga u zatvor na 15 godina. Hoće da čuje da će korumpirani policajac isti dan letjeti sa posla kada uzmne mito ili napravi lažni izvještaj... Hoće da to sve i još mnogo toga čuje jasno i glasno, jednostavnim jezikom koji može odmah razumjeti, a ne da duma pola sata šta Sabina, Forto ili Peđa žele reći.

Kada sam ovo i još svašta nešto govorio poznanicima iz NS, oni se prave mutavi i nešto glume kao prizeman je nivo to raditi, mi imamo svoj stav, svoj put i ostala laprdanja. Reko, drugovi, onda ćete vazda ostati u prizemlju, a bit će dobro ako vas ne strpaju u podrum.
Onda ide standardno pitanje, pa što se ti ne uključiš i ne govoriš tako? Zato jer nemam povjerenja da bi stali uz mene kada bi bila frka.

Situacija je takva da ljudi žele nekoga ko ih može zaštiti u ovim "sitnim" stvarima. Koja je fajda od nekog hipotetički super mega giga Zakona o radu, kada nema nekoga ko može sankcionisati kada se isti ne provodi. Kakva je korist od najbolje esencijalne liste lijekova na svijetu, ako ti ne možeš natjerati direktora bolnice da taj lijek nabavi. Kakva je korist od nenadjebivog Krivičnog zakona, ako će se sutra svi ušutiti kada dilera puste vani za mjesec dana...
criticos

#31260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Ja sam mišljenja da su novinari ti koji kreiraju situaciju na terenu i političkoj sceni svojim medijskim forsiranjem pojedinaca i fokusiranjem na teme koje donose lajkove, komentare i čitanost. U finansijsku korist neću ni ulaziti. Netko će reći, pa to se traži. Ne, greška. To se nameće i nameće, da postaje traženo nametanjem. Neovisno od političke stranke, toliko je pozitivnih osoba, sposobnih osoba, spremih da se uhvate u koštac sa problemima, ali im se ne pruža medijska pažnja, prigoda i eksponiranost. Po meni tu leži najveći problem ubrzanog napredovanja NS na političkoj sceni. Mogu oni trubiti koliko hoće i raditi genijalne stvari, ako nema medijske pratnje, sve to pada u vodu. Bitno je napisati 20-tak članaka oko prepucavanja Dodika - Čovića - Izetbegovića, trunuti danima o zastavi i nekim nebitnim temama, jer one su IN, one su HOT. A svima je sve gore i gore. Po meni su novinari najveći kočničari progresa u BiH.
pemanapemani

#31261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

criticos wrote:Ja sam mišljenja da su novinari ti koji kreiraju situaciju na terenu i političkoj sceni svojim medijskim forsiranjem pojedinaca i fokusiranjem na teme koje donose lajkove, komentare i čitanost. U finansijsku korist neću ni ulaziti. Netko će reći, pa to se traži. Ne, greška. To se nameće i nameće, da postaje traženo nametanjem. Neovisno od političke stranke, toliko je pozitivnih osoba, sposobnih osoba, spremih da se uhvate u koštac sa problemima, ali im se ne pruža medijska pažnja, prigoda i eksponiranost. Po meni tu leži najveći problem ubrzanog napredovanja NS na političkoj sceni. Mogu oni trubiti koliko hoće i raditi genijalne stvari, ako nema medijske pratnje, sve to pada u vodu. Bitno je napisati 20-tak članaka oko prepucavanja Dodika - Čovića - Izetbegovića, trunuti danima o zastavi i nekim nebitnim temama, jer one su IN, one su HOT. A svima je sve gore i gore. Po meni su novinari najveći kočničari progresa u BiH.
Pa prilagodi se trenutnoj situaciji, budi i ti HOT.

Recimo, istraži koliko je kriminalaca osuđeno na minimalne zatvorske kazne za teška krivična djela. Koje su sudije i tužioci radili na svim tim slučajevima. Isprintaj imena i prezimena sudija, tužioca, osuđenika i policajaca na veliki pano i stani pored Vječne vatre i prozivaj ih na sav glas. Isprintaj 2000 letaka sa istim sadržajem i dijeli ljudima. Onda fino jasno i glasno reci šta bi im ti uradio da dođeš na vlast.
Isto tako napravi sa preduzećima, pa prozovi gazde, pa njihove reketaše, deri se na sav glas.

Onda sutra kada dobiješ prijetnje još glasnije izađi u javnost, pa ćeš vidjeti hoćeš li biti HOT.

Ovako je to samo prebacivanje odgovornosti na druge. Krivi nacionalisti na vlasti, krivi zatucani građani, krivi mediji i novinari... Na kraju kada nema više ko drugi biti kriv, onda je kriv Bog, kleta sudbina, viša svila, itd., uglavnom, svi krivi samo ja nisam kriv, jebi ga.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Maystor wrote:
sabina1 wrote:Nimalo ne hvaleći to troje među prvih 6 na sarajevskoj kantonalnoj listi moram podvući bitnu razliku.

Pozdrav.
Realno, ovo vam je jedan od najlošijih postova (ili sam vas, možda, precijenio). Naravno da razlike postoje, nisu svi preletači isti, kao što ni svi kriminalci nisu isti. Ono što je zaista smiještno je to da ste o istim ljudima pričali jedno dok su nosili narandžasti dres, a sasvim drugo čim su presvukli majicu. Ta priča vam neće proći.
IGG ne postoji, postoji NS. Damir Marjanović je uradio više za SDA nego bilo koji kandidat za kantonalnu skupštinu 2018. iz svih stranaka "ljevice". O tome sam pisao mnogo. Dovoljno je reći da je bio u koaliciji za Esedom Radeljašem i da je bio Zeljkovićev ministar. Ili recimo, pogledajte režimske medije iz tog perioda, pa ćete vidjeti da su ga hvalili više nego sopstvene kadrove.
Maystor ,

zaista ne znam o čemu pričate - bar u ovom dijelu u kome tvrdite da sam pričala o ljudima drugačije kada su bili narandžasti i danas kada su opet narandžasti sa drugom nijansom.

Nemam nikakvo bitno mišljenje o Nejri i Mariju , ne poznajem ih i nisam posebno pratila njihov rad osim što znam da nisu podržavali SDA vladu niti su pili kafe sa Dinom Konakovićem , ljudski posmatrano posmatram ih kao klasične preletače koji su se godinu dana pred izbore sjetili (ili skontali) da samo na nečijoj listi mogu obnoviti svoje mandate - ali da se razumijemo uz svesrdnu podršku "pather familias - a" odnosno Damira Marjanovića , uzrurpirali su mjesto nekim drugim NS-ovcima na kantonalnoj listi i nikada neću glasati za njih dvoje - ukoliko glasači ovo prepoznaju , ovako ne misle ili ne cijene neka ih kazne na izborima , no poznavajući naše izborne navike ili razloge biranja i površnost u ocjenjivanju političara to se neće desiti-
Ruku na srce - to bi uradio svako ko se bavi profesionalno politikom što mi govori da Naša stranka više nije stranka koja će imati poriv za promjene te snažne unutrašnje principe za vanjsko djelovanje , stoga je naravno gotovo izvjesno da neću više glasati za Našu stranku , jednostavno postaju isti kao i drugi a da u eksternom smislu nisu učinil ništa.

O Marjanoviću imam pozitivno mišljenje , iako on o sebi ima nezasluženo previsoko mišljenje i užasno je arogantan , profesor je , obrazovan je , dijete ovog grada , jako pozitivna ličnost i nosi - glasove , zapravo idealna formulacija bi bila da je NS uspio da nametne vlastite uslove Marjanoviću a da ovaj bude tu.. i zdušno bih podržavala njegov aktivizam u NS da ne mislim da je on direktan (su)krivac za naglu ćutnju i "razmatranje" kada je u pitanju bilo kakva potencijalna saradnja NS i SBB (bez direktnih dokaza samo nagađam) a tu se može uplesti i ovo "ministrovanje" koje vi navodite i ja vas postpuno razumijem....

Izuzetno sam negativno pisala o "Marjanovićevcima" koji su u paketu stigli jer nemamo pojma ko su ti ljudi a predstavljeni su u najmanju ruku kao mesije ali da ne začatavamo više temu....

U potpunosti se slažem s vama da minimum etike mora postojati radi budućnosti , ako nemamo standarde moramo ih postaviti , ako su nam standardi ex-SDA ministar kako vi kažete ili potencijalna koalicija sa SBB kako ja trubim ovdje već mjesecima...za te standarde neću glasati , neću se boriti za njih i čekaću do smrti dok standardi budu da nema saradnje sa bilo kime u bilo kom trenutku ko je politički sarađivao i vladao sa SDA , to je minimum minimuma.

Ipak ovo troje ljudi o kojima smo ovdje pisali nešto rade i nešto čine ali ni u ludilu oni nisu klasični politički uhljebi i prebjezi koji radi direktne lične koristi i svaki dan podržavaju SDA VLADAVINU I SDA ODLUKE I ČINE NAM ŽIVOT GORIM SVAKI SEKUND , MINUT , SAT , DAN i to ponavljam ISKLJUČIVO RADI DIREKTNE VLASTITE KORISTI , poput Srđana Srdića , Karoline Karačić , Dževada Topića i Adema Olovčića i sličnih koji dolaze iz te Fronte , odnosno koji su politički vizonari poput Stojnića.

Ja razliku itekako vidim i bila bih užasno nekorektna , licemjerna i zlonamjerna kada bi ove dvije situacije positovjećivala jer ni u ludilu nisu iste.
Shvatite, zahvaljujući ovom drugom dijelu ex-DF NAMA JE SDA SVAKI DAN. SVAKI.

Pozdrav.

PS aposlutno isto mislim o Selimu Bešlagiču kako sam opisala N i M.
pemanapemani wrote:? Zato jer nemam povjerenja da bi stali uz mene kada bi bila frka.
Danas je definitivno vaš dan u pisanju :thumbup: :kiss:
Hakiz

#31263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Eto, baš mi je drago da nisam jedini koji misli kako misli.

Ako NS misli postati stvarno relevantan, naročito među mladima, pozovi narod, isprsi se i prvi grudima na bajonet.

Pokaži da si spreman da se žrtvuješ za ono o čemu govoriš.

U suprotnom, šuplja.
insomnia78

#31264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

pemanapemani wrote:
kmirsad wrote:Znam da su u besparici,kadrovski nedovoljno popunjeni, bez opreme , infrastrukture... a nema ništa đaba...Vidim da se iz rukovodstva stranke zaista vrijedno i savjesno, više od mogučnosti bore sredstvima koje imaju... na društvenim su mrežama maksimalno, pokreču inicijative... akcenat mi je na pješadiji... na opčinskim i regionalnim odborima... i mora se malo zaoštriti retorika... prozivanje imenima, nazivanje stvari onim imenima koja to jesu, bez straha, biti primjer narodu da im počne jebavat sve po spisku... malo grubosti ipak je potrebno... ovi se samo sile boje...
O tome govorim. Ljudi očito vole autoritet i da se malo galami, pa i opsuje.
Ovo što @dr.gog radi je dobar primjer, ne samo na ovoj temi - prozoveš imenom i prezimenom i bukvalno opsuješ mater i izdereš se na nekog.
Pa jest. Odlican primjer jebaca na forumu. U stvarnosti lola zna ufatiti za čupicu pa od pod ko šefa mi onomad
high_volume

#31265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Maystor wrote: Od prvi 6 ljudi sa sarajevske kantonalne liste NS, 3 su EX-DF :idea:
Daj nam tu sarajevsku listu NS, da vidimo koji su kandidati u prvih 6. Ko zna, možda lažeš.
seln

#31266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:Ne znam ko su kandidati NS- a za TK, znam iz medija samo za Selima...
E, jebi ga, mirso...
telalis za njih koliko te grlo nosi, a ne znas ni ko su kandidati u tvom kantonu.
Pandakonda

#31267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Fakat imaju li se negdje pogledati liste svih političkih partija ? :?
aladin

#31268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by aladin »

Liste kandidata su na provjeri u Centralnoj izbornoj komisiji. Bilo bi krajnje neozbiljno izaci sa listom koja bi poslije bila mijenjana radi ne ispunjavanja pojedinih uslova.
Inteligencija

#31269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Inteligencija »

Sanja Renic NS obori sjednicu i rebalans budzeta u Zenici zajedno sa SDA i SBB.. fina koalicija :lol:
palermo

#31270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

pemanapemani wrote:

Ako je tako, a jeste tako, onda bi i Naša stranka trebala da ima odgovore i da ih ponudi javnosti šta bi sutra uradila kada bi se desilo ono što ti spomenu. Nije pravi odgovor, sve ćemo učiniti da se mir sačuva i u tom stilu.........
Znam da rukovodstvo NS, posebno oni sa dobrim radnim mjestima ne razumiju baš najbolje da su građani BiH potlačeni i fizički i psihički. Ljudi u takvom stanju jednostavno ne mogu realno percipirati stvarnost. Građani su izgubili mentalne mogućnosti da "svare" odlične prijedloge i inicijative koje NS ima u Skupštini KS ili u općinskim vijećima.

Radnik u trgovačkom centru, kladionici ili kod nekog nadobudnog privatnika koji mu ne uplaćuje doprinose nema vremena da prati rad vijećnika i zastupnika i analizira od koga je potekla neka inicijativa ili prijedlog Zakona.

Njemu je važno da glasno i jasno čuje od nekoga novog da će ga sutra zaštiti kada mu se gaze prava. On hoće da čuje da će sutra neko na vlasti propišati krv da pritisne njegovog gazdu da mu redovno daje platu i uplaćuje doprinose, hoće da čuje da će neko pritisnuti direktora bolnice da nabavi potrebni medicinski materijal, pa taman morao dubiti na glavi pred bolnicom dok se to ne riješi ili se ne smijeni taj direktor. Građanin hoće nekoga ko će ščepati za vrat onog reketaša i klošara koji mu je došao uzeti pazar i smjestiti ga u zatvor na 15 godina. Hoće da čuje da će korumpirani policajac isti dan letjeti sa posla kada uzmne mito ili napravi lažni izvještaj... Hoće da to sve i još mnogo toga čuje jasno i glasno, jednostavnim jezikom koji može odmah razumjeti, a ne da duma pola sata šta Sabina, Forto ili Peđa žele reći.
Ovo je odlično rečeno, samo ja bih tu dodao da nije dovoljno samo čuti da bi neko nekome jebao majku. Trebao bi se uvjeriti da je taj za koga će glasati zaista toliko hrabar i sposoban da to uradi. Ili da pojednostavim, da bi ti netko vjerovao da ćeš zaista nekoga ščepati za vrat, prvo to treba da uradiš i drugi to vide. Što bi se reklo, pitanje kredibiliteta

A pitanje je da li je to možda i previše da od njih očekujemo. Mi zaporavo od Naše stranke tražimo revoluciju,a revolucija po svojoj definicji traži i žrtvovanje
Kikibombona

#31271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Inteligencija wrote:Sanja Renic NS obori sjednicu i rebalans budzeta u Zenici zajedno sa SDA i SBB.. fina koalicija :lol:
Sanja Renic je jedina zastupnica u gradskom vijecu koja djeluje po savjesti a ne stranackim interesima. Iskrena i dobronamjerna zena u bari sa krokodilima. Principijelno podrzava i odbija svaku ideju koju smatra dobrom ili losom, neovisno od podnosioca.

S druge strane, zastupnici SDA, SBB, SDP se vode uglavnom stranackim interesima i stranku stavljaju ispred interesa grada i gradjana.

Da je vise Sanji Renic u vijecu bilo bi nam bolje.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#31272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

pemanapemani wrote:
Labirint wrote:Što je neko ovdje naveo kao ilustraciju, Naša stranka i njeni aktivisti, ljudi koji očekuju naše glasove i podršku bi po mom skromnom sudu trebali biti mnooooogo aktivniji ali po pitanju kretanja, animacije, rada na terenu , kako je naveo "pemanapemani", čini mi se, izbaci neki sto, svaku hebenu lokaciju gdje se nešto nelagalno radi obidji, zovni novinare, lijepi plakate i mimo izbora, zakupi bilborde pa umjesto što će na njima biti obješena slika Sabine ili Pedje ( lupam) ili neki deplasirani slogan nabroj sve lopovluke, lažna obecanja, neralizovane stvari. Ovoj našoj anemičnoj populaciji jednostavno moraju dosadjivati i biti sveprisutni a ne s vremena na vrijeme izbacivati po koje saopstenje ( koliko god bili u pravu u njemu) i očekivati rast popularnosti. Dakle, direktno u kost, pa po cijenu tužbi , prozivanja, etiketiranja, prljava igra...jer sa ovom postojecom bagrom i sa 90 posto nepismenog svijeta ne mozes nazalost drugacije...
:thumbup:

Kada sam ovo i još svašta nešto govorio poznanicima iz NS, oni se prave mutavi i nešto glume kao prizeman je nivo to raditi, mi imamo svoj stav, svoj put i ostala laprdanja. Reko, drugovi, onda ćete vazda ostati u prizemlju, a bit će dobro ako vas ne strpaju u podrum.
Onda ide standardno pitanje, pa što se ti ne uključiš i ne govoriš tako? Zato jer nemam povjerenja da bi stali uz mene kada bi bila frka.

Situacija je takva da ljudi žele nekoga ko ih može zaštiti u ovim "sitnim" stvarima. Koja je fajda od nekog hipotetički super mega giga Zakona o radu, kada nema nekoga ko može sankcionisati kada se isti ne provodi. Kakva je korist od najbolje esencijalne liste lijekova na svijetu, ako ti ne možeš natjerati direktora bolnice da taj lijek nabavi. Kakva je korist od nenadjebivog Krivičnog zakona, ako će se sutra svi ušutiti kada dilera puste vani za mjesec dana...
:thumbup: Nadam se da će još neko iz NS pročitati ovaj post . U stvari biću slobodan da ga kopiram i pošaljem mailom. Hvala :)
Inteligencija

#31273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Inteligencija »

Kikibombona wrote:
Inteligencija wrote:Sanja Renic NS obori sjednicu i rebalans budzeta u Zenici zajedno sa SDA i SBB.. fina koalicija :lol:
Sanja Renic je jedina zastupnica u gradskom vijecu koja djeluje po savjesti a ne stranackim interesima. Iskrena i dobronamjerna zena u bari sa krokodilima. Principijelno podrzava i odbija svaku ideju koju smatra dobrom ili losom, neovisno od podnosioca.

S druge strane, zastupnici SDA, SBB, SDP se vode uglavnom stranackim interesima i stranku stavljaju ispred interesa grada i gradjana.

Da je vise Sanji Renic u vijecu bilo bi nam bolje.
SDA SBB I NS su u vijecu na istoj strani sta radi SDP me ne zanima.
Kikibombona

#31274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Inteligencija wrote:SDA SBB I NS su u vijecu na istoj strani sta radi SDP me ne zanima.
Koliko sam upratio, apsolutno netacno. NS je neutralna i ne glasa coporski. Odbacili su mnoge prijedloge SDA, SBB ili Kasumovica sa druge strane. I sam Kasumovic je bezbroj puta pohvalio Sanju Renic za principijelnost i dobru obavjestenost i pripremljenost. Isto je ucinio na ovoj zadnjoj sjednici, na samom pocetku, u sto se mozes uvjeriti.

Na samom pocetku, na glasanju, Sanja Renic je glasala za Kasumovicev prijedlog izmjene dnevnog reda, dok je SDA bila na kontra strani. Odmah dva demanta tvoje tvrdnje...

Inteligencija

#31275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Inteligencija »

Ma zbog nje nije prosao rebalans i sjednica je prekinuta, ne bi ovo ni primetio da mi nije zapalo za oko da glasa kontra gradjanskih stranaka kad vidim jednako kao SDA i SBB glasala i bas im samo njezin glas falio da obore...
Locked