Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑03/02/2024 08:51
Hamilton je unistio brend Mercedesa.
Sad imamo nezamislivu situaciju, da se oslobodilo vjerovatno najpozeljnije sjediste u F1, a da Mercedes nema odmah top ime koje sjeda u njega.
Mimo Alonsa koji opet ima previse godina, nijedno drugo ime nije ni blizu tog levela da sjedne na to mjesto.
Ucinio je Mercedes apsolutno neatraktivnom ekipom srednjeg ranga.
Ko ce uopste navijati za Mercedes?
Hamilton ima navijacku bazu, Mercedes bez Hamiltona slabo.
Bas ih je pomeo s nogu.
Sta je Merceses bez Hamiltona?
Ko navija za Mercedes a da u paketu nije Hamilton?
Najveca navijacka baza su bivsi McLarenovci koji su konvertirali zbog Hamiltona i motora i naziva te ekipe.
DaysleepeR wrote: ↑03/02/2024 08:56
Kako nije, factory team, svake godine title contender, ogromna finansijska moc, ljudi
Ferrari jeste gigant koji se probudio i Red Bull jeste na vrhu, ali nema treceg osim Mercedesa.
Jedino ako ih McLaren presisa ove godine.
Mercedes već dvije godine nije title contender. RB je najpoželjnije mjesto i top vozač je već tamo.
Mercedes je trenutno drugi tier F1 i može računati na isti rang vozača. A to su Norris, Alonso, Sainz, i slični.
Neće njima biti problem naći kvalitetnog vozača, ali zaista ne vidim mjesta čuđenju što to neće biti najbolji na gridu.
Mercedes nije dvije godine title contender kad gledamo iz ove perspektive.
Medjutim pred svaku sezonu, pa i ovu koja slijedi, neozbiljno ih je iskljuciti.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja sam sve samo ne navijac Mercedesa, ali uprkos svemu njihovi rezultati u kategoriji konstruktora su:
2021 - 1 mjesto
2022 - 2 mjesto
2023 - 3 mjesto
I mislim da si pogresno shvatio da se cudim.
Mercedes sebi ne smije dozvoliti da kupi mrvice po gridu.
Oni moraju hitno popraviti image.
Bas me interesuje kako ce to uraditi.
DaysleepeR wrote: ↑03/02/2024 08:56
Kako nije, factory team, svake godine title contender, ogromna finansijska moc, ljudi
Ferrari jeste gigant koji se probudio i Red Bull jeste na vrhu, ali nema treceg osim Mercedesa.
Jedino ako ih McLaren presisa ove godine.
Mercedes već dvije godine nije title contender. RB je najpoželjnije mjesto i top vozač je već tamo.
Mercedes je trenutno drugi tier F1 i može računati na isti rang vozača. A to su Norris, Alonso, Sainz, i slični.
Neće njima biti problem naći kvalitetnog vozača, ali zaista ne vidim mjesta čuđenju što to neće biti najbolji na gridu.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja sam sve samo ne navijac Mercedesa, ali uprkos svemu njihovi rezultati u kategoriji konstruktora su:
2021 - 1 mjesto
2022 - 2 mjesto
2023 - 3 mjesto
Dakle, trend je jasno negativan. A odlaskom Hamiltona se neće popraviti, naprotiv.
Ko imalo sumnje ima u njegovu velicinu, treba samo da pogleda koju buru je ovo izazvalo.
Pa ova tema je bila mrtva zadnja 2 mjeseca i pored znacajnih vijesti.
A vidi je sad
Vidi berze
I sto je najveci fazon, ovo ce Ferrariju isporuciti rijeke novih fanova (citaj (konsumera merčendajza ) na tanjiru.
Cak cu i ja koji ih ne volim iz dna duse jos od Brawn/Todt/MSC ere navijati da on uzme titulu u crvenom bolidu, osim ako im McLaren ne bude title contender.
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2024 09:28
Mercedes je Hamilton.
Hamilton nije Mercedes.
Ko imalo sumnje ima u njegovu velicinu, treba samo da pogleda koju buru je ovo izazvalo.
Pa ova tema je bila mrtva zadnja 2 mjeseca i pored znacajnih vijesti.
A vidi je sad
Vidi berze
I sto je najveci fazon, ovo ce Ferrariju isporuciti rijeke novih fanova (citaj (konsumera merčendajza ) na tanjiru.
Cak cu i ja koji ih ne volim iz dna duse jos od Brawn/Todt/MSC ere navijati da on uzme titulu u crvenom bolidu, osim ako im McLaren ne bude title contender.
Ne mogu se zamisliti da navijam za tu crvenu sektu. Izdao bih mladog sebe
2021 - 1 mjesto
2022 - 2 mjesto
2023 - 3 mjesto
Dakle, trend je jasno negativan. A odlaskom Hamiltona se neće popraviti, naprotiv.
Evidentan je trend nema price, ali tu su oni.
Ako prezive ovo, bice u vrhu i dalje.
Ne znam cemu ovoliki sokovi, lik prelazi iz ekipe koja je bez titule u ekipu koja je bez titule, 39 mu godina..prakticno zadnji voz, nema sta izgubiti.
Sok bi bio da je 2015 nakon osvojene 2ge titule sa Mercedesom napustio Mercedes i presao u Ferrari, sto je Sumaher uradio... e za to treba hrabrosti i ludosti.
Da su rekli da se vraca Rikardo Zonta i da ce biti test vozac bilo koje ekipe, .tema bi se aktivirala u ovoj dugoj pauzi, a ne prelazak hame u ferrari...
Samprotivsviju wrote: ↑03/02/2024 16:40
Ne znam cemu ovoliki sokovi, lik prelazi iz ekipe koja je bez titule u ekipu koja je bez titule, 39 mu godina..prakticno zadnji voz, nema sta izgubiti.
Sok bi bio da je 2015 nakon osvojene 2ge titule sa Mercedesom napustio Mercedes i presao u Ferrari, sto je Sumaher uradio... e za to treba hrabrosti i ludosti.
Fiat navijaci su kao tipovi Koje neka zeMska pogleda u tramvaju i oni to ispricaju kao da su jebali citavu planetu. A u stvari zeMska gledala kroz prizor a oni p####nisu vidjeli
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2024 16:47
Nije ti ta paralela tacna.
Benetton 1995. i Mercedes 2015. se u putu nisu sreli.
Benetton je tad bio na kraju svoje price (koliko je pobjeda imao poslije 1995. samo izbroji), a Mercedes na vrhuncu moci.
Ko uopste zna ko je na kraju cije price? 1995 je Benetton osvojio svoju najdominantniju titulu da bi Sumaher objavio da napusta ekipu i prelazi u Ferrari.
Benetton su napustili jedni od najvaznijih inzinjera i glavni dizajnerRorry Byrne i Ross Brawn i dosli za Sumaherom u Ferrari. Isti taj Ferrari u koji je presao nije imao ni zracni tunel, vec se sav dizajn radio u engleskoj...mogu o ovome dan i noc, ali shvata se poenta. Logican je zakljucak da kad ekipu napuste top ljudi da su male sanse da ce se i dalje biti u vrhu.
Kako se oslikava da je Benetton nije vise pobjedjivao tako oslikava da je i Ferrari odmah tu sezonu imao vise pobjeda nego par godina unazad sveukipno..
Kao sto rekoh, nije nikakav rizik preci iz gubitnicke ekipe u gubitnicku, jer prakticno ne gubis nista, a potpuno druga prica kad predjes nakon osvojene duple titule iz bolida u kojem si pomeo sve u ekipu koja se ni ne bori za titulu.
Hamilton svaku ekipu koju je napustio je napustio jer vise nije mogao osvajati titule u njoj...evo sa Merc vec 2 godine trke nije pobjedio, pa prelaskom u ferrari prakticno nista ne gubi.
Samprotivsviju wrote: ↑04/02/2024 02:23
Ko uopste zna ko je na kraju cije price? 1995 je Benetton osvojio svoju najdominantniju titulu da bi Sumaher objavio da napusta ekipu i prelazi u Ferrari.
Benetton su napustili jedni od najvaznijih inzinjera i glavni dizajnerRorry Byrne i Ross Brawn i dosli za Sumaherom u Ferrari. Isti taj Ferrari u koji je presao nije imao ni zracni tunel, vec se sav dizajn radio u engleskoj...mogu o ovome dan i noc, ali shvata se poenta. Logican je zakljucak da kad ekipu napuste top ljudi da su male sanse da ce se i dalje biti u vrhu.
Kako se oslikava da je Benetton nije vise pobjedjivao tako oslikava da je i Ferrari odmah tu sezonu imao vise pobjeda nego par godina unazad sveukipno..
Kao sto rekoh, nije nikakav rizik preci iz gubitnicke ekipe u gubitnicku, jer prakticno ne gubis nista, a potpuno druga prica kad predjes nakon osvojene duple titule iz bolida u kojem si pomeo sve u ekipu koja se ni ne bori za titulu.
Hamilton svaku ekipu koju je napustio je napustio jer vise nije mogao osvajati titule u njoj...evo sa Merc vec 2 godine trke nije pobjedio, pa prelaskom u ferrari prakticno nista ne gubi.
Pa hajde navedi sta je Sumaher naveo kao razlog sto napusta Benetton?
Nisu odmah za njim dosli Rory Bryne i Ross Brawn. Bolid F310 iz 1996. je dizajnirao Barnard. Sa tim bolidom je ostvario te 3 pobjede za razliku od po 1 1994. i 1995.
Cak i bolid iz 1997. godine F310 B je na istoj osnovi, a na njemu je tek radio Rory B.
konektovan wrote: ↑03/02/2024 17:01
Da su rekli da se vraca Rikardo Zonta i da ce biti test vozac bilo koje ekipe, .tema bi se aktivirala u ovoj dugoj pauzi, a ne prelazak hame u ferrari...
Ni novi ugovori Charlesa Leclerca, Landa Norrisa, ni nova staza u Madridu i odlazak Barcelone iz kalendara nakon 30 godina je nisu ni dirnuli.
Da ne kazem koliko gore socialsi F1 i povezanih stranica, a bogme i analitika ove teme.
Tako da, ne moras vazda biti kontras i omalovazavati sve, nije cool