I tako, prodaće najproduktivnijeg igrača posljednje tri sezone nakon Lea Messija i dovesti Rakitića i Rafinhu koji mu svijeću ne mogu držati.
Kakav užasan tretman, bagra je definitivno zaslužila da ih pošalje u 3 lijepe i ispali iz kluba.
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Pa vjerovatno Enrique. I sa pravom. Sta treba, kao prosle sezone protiv Betisa ( 4-1-naravno) gdje je zabio i dao dvije asistencije poceo da sere protiv Martina kako ga ne stavlja u prvi tim. Da je bilo kom igracu na svijetu vremena i strpljenja kao Fabregasu,.....omar little wrote:ako je istina ovo s njegovom prodajom, jel' to sad znaci da je enrique rekao da on njemu ne treba u toj novoj viziji ili ovo uprava igra svoje igre?
Zar nije Terry opalio Busquetsa?Zmijuga loma wrote:Slobodno neka rasčlani sezonu pa da ga uporedimo sa, recimo, Iniestom. Drugi dio sezone je i kompletan tim igrao ispod nivoa, iz toga bi se čak mogao izvući i zaključak da je odličan prvi dio sezone upravo bio nošen od strane Fabregasa, kad je on pao pala je i Barcelona.To da sva 3 trenera nisu znala šta će sa njim je tvoje mišljenje, po meni je imao ozbiljnu ulogu kod svakog. Iniesta eto ima svoju poziciju pa i dalje igra ispod nivoa svoje reputacije već tri sezone.
Vidiš, sjećaš se da nije počeo taj revanš sa Chelsea-om, sjećaš li se da je izborio penal u toj utakmici?
U pravu si, penal nad Fabregasom ali, ne mjenja stvar. Imao je toliko povjerenje da nije ni poceo. Jedna akcija ne mjenja stvar. Niti je Giuliano Belleti legenda kluba iako je postigao gol protiv Arsenala u finalu, niti je Cesc kriv za izgubljenu ligu (zadnja sezona Guardiole) zato sto je dva puta promasio prazan gol protiv Villareala.Zmijuga loma wrote:Terry je u prvom poluvremenu dobio crveni, Drogba je oborio Fabregasa.
Normalno da je ispunio očekivanja. Proizveo je više meda od Inieste (Xavija me sram spominjati uopšte), to što je u nekim velikim utakmicama (posebno LP) kompletnom sistemu dohakano nije njegov problem.
Ma nisam porekla da je po statistikama efikasan. Ali je efikasan i Sanchez, a fulao je stvari za koje bi ga trebalo istući po glavi.Zmijuga loma wrote:Znači, ne vjerujem. Najproduktivniji igrač poslije Messija ne pravi razliku. Nije donio titulu (šta god to značilo), dok Iniesta i Xavi sami samcati jesu.Naravno, to nema veze s tim što su igrali u sistemu koji je tada harao, a sada je pročitana knjiga.
Da Fabregas i nije došao Barcelona opet ne bi osvojila LP za ove tri godine. A i ona Liga bi bila upitna.
Ali je opet ubačen da vadi iz govana Iniestu i Xavija, i zamalo u tome uspio.skenderija04 wrote:U pravu si, penal nad Fabregasom ali, ne mjenja stvar. Imao je toliko povjerenje da nije ni poceo.
Gledaj, mene sva ta fenomenologija medija i navijača ne zanima. Gotovo nikako ne pratim tamošnje medije a navijači i generalno sve u i oko navijanja me nimalo ne interesuje. Ono što me zanima je teren, i tu mislim da se Fabregas nepravedno izoluje i stavlja na streljanu.skenderija04 wrote:Dobro si rekao - ocekivanja. Mozda su bila puno veca nego sto je Cesc ponudio. Ok,brojevi, ali zasto niko ne zvizdi Iniesti ? Niko nije budala
Pa bio je najproduktivniji vezni igrač, i smanjio je predvidljivost, vrlo dobro je uradio ono što mu je i primarno bio zadatak. Epilozi sezone se ne mogu samo njemu stavljati na teret. Jel misliš da bi u onakvom sistemu i postavci igre Rakitić/Koke/Rafinha ili bilo ko drugi bili ta razlika koja bi izbacila ONAJ Bayern?skenderija04 wrote:Dohakano sistemu, jeste. Ali je i doveden da bi svojom "kontrolisanom anarhijom" smanjio predvidljivost. Nista od toga.
Pa ja bi mu možda aplaudirao da ima Guardiolina muda pa proda Xavija ili Iniestu. Ne negiram ja njemu ništa, samo ne smatram pravim potezom rješavati se Fabregasa u najboljim godinama, posebno kad imaš Xavija jednom nogom u penziji i Iniestu koji je svoje najbolje dao.skenderija04 wrote:Na kraju, zasto negiramo Luis Enriqueu istu stvar koju smo aplaudirali Guardioli?
Xavi, trzisno se moze posmatrati iz perspektive sa je kostao 0 i da je dao 15 godina klubu.Zmijuga loma wrote:Pa Xavi sa 34 godine manje vrijedi od Fabregasa sa 27. I tržišno i igrački.
I samo da se nadovežem za Iniestu na krilu. Prema WhoScored.com, Iniesta je igrao 31 utakmicu kao MC a 5 kao FWL.