FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Zmijuga loma

#31251 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Image

I tako, prodaće najproduktivnijeg igrača posljednje tri sezone nakon Lea Messija i dovesti Rakitića i Rafinhu koji mu svijeću ne mogu držati. :lol: Jah, njih dvojica su baš ta klasa koja bi napravila prevagu u finalu kupa ili u utakmicama protiv Atletica. :oops: Iniesta i Alves odavno ne daju meda, a 34-godišnji Xavi će biti pokretačka snage te nove, "rekonstruisane", Barcelone. :oops: Samospaljivanje na djelu.

Kakav užasan tretman, bagra je definitivno zaslužila da ih pošalje u 3 lijepe i ispali iz kluba.
omar little

#31252 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ako je istina ovo s njegovom prodajom, jel' to sad znaci da je enrique rekao da on njemu ne treba u toj novoj viziji ili ovo uprava igra svoje igre?
skenderija04

#31253 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne znam zmijuga, ali za tri godine je moglo i bolje. Neka ga prodaju. Da ti zvizde tvoji navijaci u najboljem periodu u istoriji kluba treba stvarno "zasluziti" Ove statistike su ok, ali ako 505 -tica koji je mag statistika moze raskomadati ove brojeve na dva dijela, avgust-januar i februar-juni, vidjeces razliku. To je po onoj " nas dvojica milioneri, a ti imas dva miliona a ja kokuz. Jebo 3 gola i tri asistencije u utakmici prvog kola protiv Levantea koju si dobio 7-0. U tri sezone tri trenera i niti jedan nije znao sta ce s njim. A nisu bas idioti sva trojica.. Onda ona klasicna " ne igra na svom mjestu" Pa koje je njegovo mjesto? Guardiola je zbog njega izmisljao 3-4-3. i u poluvinalu sa Chelsea, nije ni poceo revans. Ove dvije da ne govorimo.

Ima tu dosta jeda od strane navijaca. Prvo ono produzivanje sa Arsenalom godinu prije dolaska. Vjecito pitanje sta bi bilo da je prosle godine otisao Cesc a ostao Thiago? Jednostavno, ima igraca koji nisu za odredjeni klub ili ligu.
Moguce je da su ocekivanja prevelika. Mozda je Fabregas "samo" dobar igrac ali ne i lider jedne ekipe koja ima najvece aspiracije.

Sto se tice ko ce doci, ja kazem daj tri godine Rafinhi pa makar i ne napravio nista.
skenderija04

#31254 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:ako je istina ovo s njegovom prodajom, jel' to sad znaci da je enrique rekao da on njemu ne treba u toj novoj viziji ili ovo uprava igra svoje igre?
Pa vjerovatno Enrique. I sa pravom. Sta treba, kao prosle sezone protiv Betisa ( 4-1-naravno) gdje je zabio i dao dvije asistencije poceo da sere protiv Martina kako ga ne stavlja u prvi tim. Da je bilo kom igracu na svijetu vremena i strpljenja kao Fabregasu,.....
Zmijuga loma

#31255 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Slobodno neka rasčlani sezonu pa da ga uporedimo sa, recimo, Iniestom. Drugi dio sezone je i kompletan tim igrao ispod nivoa, iz toga bi se čak mogao izvući i zaključak da je odličan prvi dio sezone upravo bio nošen od strane Fabregasa, kad je on pao pala je i Barcelona. :D To da sva 3 trenera nisu znala šta će sa njim je tvoje mišljenje, po meni je imao ozbiljnu ulogu kod svakog. Iniesta eto ima svoju poziciju pa i dalje igra ispod nivoa svoje reputacije već tri sezone.

Vidiš, sjećaš se da nije počeo taj revanš sa Chelsea-om, sjećaš li se da je izborio penal u toj utakmici? :D
skenderija04

#31256 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zmijuga loma wrote:Slobodno neka rasčlani sezonu pa da ga uporedimo sa, recimo, Iniestom. Drugi dio sezone je i kompletan tim igrao ispod nivoa, iz toga bi se čak mogao izvući i zaključak da je odličan prvi dio sezone upravo bio nošen od strane Fabregasa, kad je on pao pala je i Barcelona. :D To da sva 3 trenera nisu znala šta će sa njim je tvoje mišljenje, po meni je imao ozbiljnu ulogu kod svakog. Iniesta eto ima svoju poziciju pa i dalje igra ispod nivoa svoje reputacije već tri sezone.

Vidiš, sjećaš se da nije počeo taj revanš sa Chelsea-om, sjećaš li se da je izborio penal u toj utakmici? :D
Zar nije Terry opalio Busquetsa?
Zbog njega je i Iniesta zavrsio na lijevom krilu ako se dobro sjecam.

Na kraju, opsti utisak je da nije ispunio ocekivanja. A bilo je strpljenja, ulozene su pare, zrtvovan je Thiago, mjenjanisu sistemi.

Opet kazem, Cesc je odlican igrac ali u drugom klubu, mozda u nekoj drugoj ligi.
Zmijuga loma

#31257 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Terry je u prvom poluvremenu dobio crveni, Drogba je oborio Fabregasa.

Normalno da je ispunio očekivanja. Proizveo je više meda od Inieste (Xavija me sram spominjati uopšte), to što je u nekim velikim utakmicama (posebno LP) kompletnom sistemu dohakano nije njegov problem.
omar little

#31258 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

slazem se ja, nisi me razumio :D, samo pitam da se uprava ne petlja. meni je ona sapunica oko njegovog "povratka kuci" bila bljak,razvlacilo se godinama, dodijalo i bogu i narodu a ni za sta. dovodis prvotimca i kapitena jednog zvucnog kluba "kuci" a nema gdje spavati. kad su ga doveli barcin vezni bio beton i nikome nisu ucinili uslugu sto su ga doveli. ni barci, ni njemu, ni arsenalu. doveden je da bude xavi kad xavija vise ne bude, ali to bas nije ispalo tako jednostavno kao sto se zamisljalo. u jednu ruku i njega razumijem jer je covjek navikao na minute i igru, nije on dosao iz aston ville pa da mu sad dvajs minuta igre u barci bude plafon uspjeh.

ja sam za prodaje, ko god da je, jer to barci treba. jebiga, treba remont, svi trubimo ima dvije godine, a kad krene prodaja onda aaa, bezze, sta je ovo... enrique valjda zna sta radi, kakav tim i igru hoce praviti, znaci ja sam uz njega. :D
lua

#31259 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Meni je čista blasfemija porediti Iniestu i Fabregasa. Prvo što je Iniesta centralni vezni, a Fabregasa su gurali u attacking midfield. Evo hajde da uzmemo sezonu 12/13. Iniesta u 48 utakmica 6 golova i 23 asistencije, Cesc u isto toliko utakmica 14 golova i 15 asistencija. Sabereš, na koncu isti učinak, s tim da je Iniesta u Ligi prvaka bio efikasniji. U svojoj prvoj sezoni na Camp Nou Cesc je dao 15 golova i imao je 20 asistencija. Istina, puno efikasniji od Inieste, bar po statistikama. Al' uzmi sezonu gdje smo osvojili posljednju Ligu prvaka i skontat ćeš da Iniesta nikad i nije statistički bio babuka. Nisu bitne brojke. Iniesta je osvojio sve, Cesc nije. I to je to.

Zato meni nije jasno što raja smatra da treba Xavija i Iniestu otjerati, a Fabregasa gurati. Ima frajer 27 godina nije nam donio nijednu titulu i naprosto nije igrač koji pravi razliku. Xavi je bio, Iniesta i dalje jeste. Jedna loša sezona i daj da prodamo dunjaluk :D. Niđe veze.

Uglavnom po mom mišljenju dobro je da Fabregas ide i vjerujem da će se to pozitivno odraziti na klub, a i na Fabregasa koji će, kako je skenderija već rekao, sigurno biti puno uspješniji bilo gdje drugo.
Zmijuga loma

#31260 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Znači, ne vjerujem. Najproduktivniji igrač poslije Messija ne pravi razliku. Nije donio titulu (šta god to značilo), dok Iniesta i Xavi sami samcati jesu. :oops: Naravno, to nema veze s tim što su igrali u sistemu koji je tada harao, a sada je pročitana knjiga.

Da Fabregas i nije došao Barcelona opet ne bi osvojila LP za ove tri godine. A i ona Liga bi bila upitna.
skenderija04

#31261 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zmijuga loma wrote:Terry je u prvom poluvremenu dobio crveni, Drogba je oborio Fabregasa.

Normalno da je ispunio očekivanja. Proizveo je više meda od Inieste (Xavija me sram spominjati uopšte), to što je u nekim velikim utakmicama (posebno LP) kompletnom sistemu dohakano nije njegov problem.
U pravu si, penal nad Fabregasom ali, ne mjenja stvar. Imao je toliko povjerenje da nije ni poceo. Jedna akcija ne mjenja stvar. Niti je Giuliano Belleti legenda kluba iako je postigao gol protiv Arsenala u finalu, niti je Cesc kriv za izgubljenu ligu (zadnja sezona Guardiole) zato sto je dva puta promasio prazan gol protiv Villareala.

Dobro si rekao - ocekivanja. Mozda su bila puno veca nego sto je Cesc ponudio. Ok,brojevi, ali zasto niko ne zvizdi Iniesti ? Niko nije budala

Dohakano sistemu, jeste. Ali je i doveden da bi svojom "kontrolisanom anarhijom" smanjio predvidljivost. Nista od toga.

I na kraju, brojevi. Hladni i precizni. Ako je tacno sto se govori 33 miliona i bonus, i dovedu npr. Rakitica (nije ni bitno ko je, o njemu se danas pise) za 20-25 miliona, tri muhe jednim udarcem

1. 10-15 miliona vise za deficitarna mjesta u timu

2. Prodao si razocarenje i kupio nadu

3. Unio si svjez vazduh u svlacionicu i glad za pobjedom.

Na kraju, zasto negiramo Luis Enriqueu istu stvar koju smo aplaudirali Guardioli?
lua

#31262 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Zmijuga loma wrote:Znači, ne vjerujem. Najproduktivniji igrač poslije Messija ne pravi razliku. Nije donio titulu (šta god to značilo), dok Iniesta i Xavi sami samcati jesu. :oops: Naravno, to nema veze s tim što su igrali u sistemu koji je tada harao, a sada je pročitana knjiga.

Da Fabregas i nije došao Barcelona opet ne bi osvojila LP za ove tri godine. A i ona Liga bi bila upitna.
Ma nisam porekla da je po statistikama efikasan. Ali je efikasan i Sanchez, a fulao je stvari za koje bi ga trebalo istući po glavi. :D

Taj sistem je između ostalog harao zbog takve sredine terena, daj da se ne lažemo. Nemoj da omalovažamo najbolja dva svjetska vezna igrača ikad. Eto otvori transfermarkt.co.uk, pa pregledaj Iniestine statistike kroz cijelu karijeru. Nikad to nisu bile cifre za pasti na guzu. I ne moraju biti, jer statistika ne kaže skoro ništa o kvaliteti igrača. Po toj logici trebamo dovesti onda Bernarda Parkera iz afričke lige, jer je zabio u 30 utakmica 20 golova i imao 5 asistencija.

Ne znamo šta bi bilo kad bi bilo, jebi ga. Ali realno Fabregas mi je, kad pričam subjektivno, pokidao živce 1000 puta. Nema čovjek ni tu nekakvu viziju na terenu, nema čovjek kontrolu lopte, nema čovjek dribling, nema čovjek šut. Stvarno jeste tako. Ima pas i to odličan i to je super, ali to nije dosta.

Još jednom kažem Iniesta i Xavi su dva centralna vezna igrača, dok je Fabregas guran u napad, bio je i lažna devetka (e to je bio najentuzijastičniji poduhvat kad uzmeš u obzir da čovjek prazan gol ne može pogodit').
Zmijuga loma

#31263 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

skenderija04 wrote:U pravu si, penal nad Fabregasom ali, ne mjenja stvar. Imao je toliko povjerenje da nije ni poceo.
Ali je opet ubačen da vadi iz govana Iniestu i Xavija, i zamalo u tome uspio.
skenderija04 wrote:Dobro si rekao - ocekivanja. Mozda su bila puno veca nego sto je Cesc ponudio. Ok,brojevi, ali zasto niko ne zvizdi Iniesti ? Niko nije budala
Gledaj, mene sva ta fenomenologija medija i navijača ne zanima. Gotovo nikako ne pratim tamošnje medije a navijači i generalno sve u i oko navijanja me nimalo ne interesuje. Ono što me zanima je teren, i tu mislim da se Fabregas nepravedno izoluje i stavlja na streljanu.
skenderija04 wrote:Dohakano sistemu, jeste. Ali je i doveden da bi svojom "kontrolisanom anarhijom" smanjio predvidljivost. Nista od toga.
Pa bio je najproduktivniji vezni igrač, i smanjio je predvidljivost, vrlo dobro je uradio ono što mu je i primarno bio zadatak. Epilozi sezone se ne mogu samo njemu stavljati na teret. Jel misliš da bi u onakvom sistemu i postavci igre Rakitić/Koke/Rafinha ili bilo ko drugi bili ta razlika koja bi izbacila ONAJ Bayern?
skenderija04 wrote:Na kraju, zasto negiramo Luis Enriqueu istu stvar koju smo aplaudirali Guardioli?
Pa ja bi mu možda aplaudirao da ima Guardiolina muda pa proda Xavija ili Iniestu. Ne negiram ja njemu ništa, samo ne smatram pravim potezom rješavati se Fabregasa u najboljim godinama, posebno kad imaš Xavija jednom nogom u penziji i Iniestu koji je svoje najbolje dao.
skenderija04

#31264 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

A sto da tjera Xavija i Iniestu?

Ovaj je imao tri godine da pokaze da je zamjena za ovu dvojicu i nije pokazao da se moze na njega racunati. U najboljim godinama jeste ali Rafa je u jos boljim od Fabregasa i uskratiti mu minute da bi po cetvrtu godinu za redom dosli do istog zakljucka. Ovaj je doveden da bude lider, nº1 i nije uspio da se nametne. Da je on bolji nametnuo bi se, i oko njega bi se gradio tim. Pa pogledaj minute ove godine: Fabregas prvi. U zadnjoj utakmici gdje je bio? Xavi na klupi. Gdje je bio protiv Getafea, Elchea? u finalu kupa? Hvala mu, ali napolje.

Ja ne znam igraca kome su su se pravile usluge kao njemu

1. Kad je dosao 3-4-3 ekskluziva za njega.

2. Prebacen je Iniesta na lijevu stranu radi njega.

3. Kad nema Lea onda je lazna devetka -Vidjeli smo razliku.

4.Kad nema Xavija onda je mozak ekipe. Kakav mozak takva i ekipa.

Neka ide u Englesku, tamo pije vode " box to box" varijante. U Barceloni nema prostora za te zajebancije kad si 90 minuta "in box"
Zmijuga loma

#31265 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Fabregasov pas je otvorio akciju za gol u zadnjoj utakmici. Jel on kriv što Mascherano nije ispratio Godina kod kornera? Tu utakmicu protiv Getafea je on preokrenuo, pa pogledaj akciju za drugi gol. Jel on kriv što kraj Alvesa svaki živući bek može nesmetano centrirati Lafiti za izjednačenje, ili što mu iz nogu uzmu loptu prije Di Marijinog gola u finalu? Gostovanje kod Villarreala, Xavi i Iniesta smarali poluvrijeme, Cesc ušao u igru, 1. i 3. gol praktično njegovi. A gdje su Messi, Iniesta, Xavi, XY bili te pobrojane utakmice? Valjda ih sputavalo Fabregasovo prisustvo da pokažu svoju raskoš. :oops:

1. 3-4-3 nije bila ekskluziva za njega, već prinuda zbog ozljeda u zadnjoj liniji.
2. Iniesta je često igrao na krilu i prije dolaska Fabregasa, dosta čvršćih utakmica je išla sa Keitom u sredini i Iniestom na krilu.
3. Sačekaj, ti si očekivao da Fabregas odigra lažnu devetku isto kao i najbolji igrač ikad u toj ulozi? Pa normalno je da ćeš biti razočaran kad imaš nerealna očekivanja. Nije postojao, ne postoji, niti će postojati igrač koji može adekvatno zamijeniti Messija u toj ulozi.
4. Kakav mozak takva i ekipa, to i ja kažem. Valjda je onda jasno kakav je i Xavi mozak bio. Non-factor uglavnom.
lua

#31266 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Joj Zmijuga legendo, daj navijaj za onaj klub đe Fabre ode i mani se priče da Xavi i Iniesta manje vrijede od njeg.
lua

#31267 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Zmijuga loma

#31268 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Pa Xavi sa 34 godine manje vrijedi od Fabregasa sa 27. I tržišno i igrački.

I samo da se nadovežem za Iniestu na krilu. Prema WhoScored.com, Iniesta je igrao 31 utakmicu kao MC a 5 kao FWL.
skenderija04

#31269 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Jebi ga Zmijuga, :D

Da nisam gledao utakmicu i da mi je ti prepricas, shvatio bi da je Alexisu samo trebalo da postavi nogu i gurne loptu u mrezu, kakva je to asistencija bila

Sad je zasluzan i za autogolove.

Ozbiljno, ti ga vrednujes, koja je njegova pozicija na terenu na kojoj pruza najbolje partije?
skenderija04

#31270 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zmijuga loma wrote:Pa Xavi sa 34 godine manje vrijedi od Fabregasa sa 27. I tržišno i igrački.

I samo da se nadovežem za Iniestu na krilu. Prema WhoScored.com, Iniesta je igrao 31 utakmicu kao MC a 5 kao FWL.
Xavi, trzisno se moze posmatrati iz perspektive sa je kostao 0 i da je dao 15 godina klubu.

Ovaj je kostao 40, i ako se izvade ta 33+ bonus, mozemo smatrati da je izgubljeno vrijeme ali ne i novac.
Zmijuga loma

#31271 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Pa i ja tebe kad čitam steknem dojam kao da je Fabregas gurnuo loptu Baleu u for. :D

Najbolja pozicija: desetka u 4231 ili centralni vezni u 433.
lua

#31272 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Torres said: “Big players are always good signings. We know Cesc, he knows the division and was always among the top players when he was at Arsenal."
5 0 5

#31273 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

kaze van gaal neki dan, kada bih imao milione i milione, kupio bih iniestu. :)
5 0 5

#31274 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

alexisosvih 5 asistencija iz zadnje dvije utakmice.

edit: moj devethiljaditi post za alexisa. :izet: :)
5 0 5

#31275 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

dvije cescove statistike koje govore puno.

Most through balls in the last 5 PL seasons: Fabregas (64 in 52 apps), Silva (62/130), Rooney (48/150), Nasri (45/149), Lampard (41/145)

Cesc Fabregas has completed more through balls (24) this season than any other player in Europe's top 5 leagues.
Post Reply